Sinisen väriset hortensiat? Kuinka se toimii?

Hortensiat ovat kauniita puutarhan pensaita, jotka haluavat kasvaa osittain varjossa. Nämä kukkivat kesäkuusta syyskuun loppuun hyvin eri väreissä ja kaikissa mahdollisissa sävyissä – valkoisesta vaaleanpunaiseen ja violetista violettiin. Näillä kauniilla puutarhan kukilla on korkea koristearvo. Sen värikkäät, pallomaiset kukat ovat heti havaittavissa ja muuttuvat todellisiksi katseenvangitsijoiksi puutarhassa, terassilla tai parvekkeella. Hydrangeasilla on erityisen rauhoittava vaikutus aisteihimme. Ne ovat todella henkeäsalpaavia ja saavat ulkotilasi näyttämään houkuttelevalta. Siniset hortensiat leikkaavat myös kauniin hahmon leikkokukina ja piristävät sisustusta. Seuraavassa haluamme paljastaa sinisten hortensioiden salaisuudet. Jos haluat nauttia näiden puutarhan kukkien erityisestä viehätyksestä, lue ja löydä jotain uutta ja mielenkiintoista!

Näiden puutarhan kauneuksien väri määräytyy maaperän mukaan, jossa ne kasvavat

Hortensiat kukkaruukussa kaunistavat ulkopintaa

Maaperän pH määrittää hortensioiden kukkien värin

Kaikki kukkien ystävät tietävät, että hortensioiden kukkien väri riippuu maaperän pH: sta. Muuttamalla pH: ta saat vaaleanpunaisia ​​hortensiakukkia sinisenä ja päinvastoin. Näyttääkö se sinusta mystiseltä tai uskomattomalta??

Näiden puutarhan kukkien värin muuttaminen on kuitenkin täysin mahdollista. Tämä on puhtaasti kemiallinen prosessi, joka perustuu tietoon maaperän pH: sta. Kuten tiedetään, pH -arvo mittaa, onko maaperä happama vai emäksinen. PH -asteikko on 0-14; 7 on neutraali. Alle 7: n pH -arvot luonnehtivat happamaa maaperää ja yli 7 määrittävät sen emäksisen luonteen.

Jos pidät erityisesti sinisistä hortensioista, sinun on säädettävä maaperän pH

Siniset hydrangeat antavat ulkoalueelle mukavan ilmeen

Kuinka muuttaa maaperän pH: ta?

Hortensiat viihtyvät täydellisesti kosteassa maaperässä, jonka pH on 5–6, mikä tarkoittaa, että he pitävät happamasta maaperästä. Erityislannoitteilla voit muuttaa maaperän pH -arvoa ja siten myös kukkien väriä. Siniset hortensiat pitävät maaperästä, jolla on erittäin hapan luonne, eli jonka pH -arvo on alle 5. Arvo 4 ja pienempi olisi erittäin hyvä ja se värittää vaaleanpunaiset kukat siniseksi. Suosittelemme myös rododendroni- ja atsalealannoitteiden käyttöä. Parempi valita hitaasti vapauttava lannoite. Kevään ja heinäkuun lopun välisenä aikana sinun on lannoitettava hortensiat kahden viikon välein. Käytä altaan hortensioita nestemäisellä lannoitteella ja noudata pakkauksen ohjeita. Luo pysyvä sininen vaikutus käyttämällä maaperän lisäaineita, jotka alentavat maaperän pH: ta. Lisätietoja sinisten kaunottareiden lannoittamisesta on seuraavassa videossa:

Meidän vinkki: Älä unohda, että kaikkien näiden upeiden puutarhan kukkien lajikkeilla on korkeat vesivaatimukset, joten sinun on kasteltava niitä joka päivä.

Anna ulkoalueellesi uusi ilme sinisillä hortensioilla

hydrangeas katseenvangitsijana ulkoalueella

On heti sanottava, että tyypillisiä sinivärisiä hortensialajikkeita on. Näitä ovat Baby Blue, Blue Danube, Bela, Blue Tit, Early Blue ja muut. Mutta voit itse määrittää hydrangea -pensaiden sinisen sävyn ja valita sävyn, josta pidät eniten. Sinisiä hortensioita on kasvatettava happamassa maaperässä (pH 5,5 ja alempi). Vaaleanpunaiset hortensiat tarvitsevat neutraalin tai hieman emäksisen maaperän (pH 6,5 ja korkeampi). Violetin kukan (tai sinisen ja vaaleanpunaisen kukan seos samassa kasvissa) maaperän pH -arvon on oltava 5,5 – 6,5. Oikealla pH -arvolla voit muuttaa puutarhasi värikkääksi kukkamereksi. Toivotamme sinulle hauskaa ja onnea!

Mitä pidät sinisistä hydrangeasista??

puutarhakasvit rakentavat hortensiaa maljakkoon sisustamaan sisustusta

Tuo enemmän väriä puutarhaan ja nauti kaikista näkymistä!

Siniset hydrangeat tekevät upean vaikutelman

 Haluatko ympäröidä itsesi kauniilla värikkäillä puutarhan kukilla??

puutarhakasvit sininen hortensia ja valkoiset koiranputket

Laita sitten siniset hortensiat!

puutarhakasvit sininen ja vaaleanpunainen hydrangeas

 Sininen rauhoittaa mielen ja sielun

Hortensiat sinisissä pensaissa kaunistavat ulkoaluetta

 Upeat kesäkukat – siniset hortensiat

hortensiat tuoreita puutarhaideoita puutarhan kukilla

 Voit määrittää sinisen värin itse

puutarhakasvit, jotka kasvattavat sinistä hortensiaa puutarhassa

Vaaleansiniset hortensiat vangitsevat näkymän puutarhassa kesällä

Hortensiat eri tyyppisiä sinisiä sävyjä

Hortensiat sinisissä sävyissä kauniina puutarhakasveina