Sinkkialtaan koristelu – ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun

Sinkkialtaat ovat käytännöllisiä säiliöitä, joita voidaan käyttää monin tavoin sekä sisällä että ulkona. Ne ovat suhteellisen edullisia ja niitä on monenlaisia ​​muotoja ja kokoja missä tahansa rautakaupassa. Sisustamalla sinkkialtaasi annat ulkoalueellesi maalaistyyliin tyypillisen maalaismaisen tunnelman. Samaan aikaan se voi myös näyttää kauniisti modernilta ja täydentää tällä tavalla täydellisesti teollisen tyylin kotia. Itse asiassa tämä tyylikäs säiliö voi olla hämmästyttävä keskipiste laitoksessasi. Sinkkialtaan sisustamisessa on monia muita etuja, jotka sinun tulee ehdottomasti olla tietoinen. Seuraavilla riveillä näytämme sinulle, kuinka nopeasti ja helposti voit luoda korotettuja vuoteita yhdellä näistä säiliöistä. Täältä löydät myös muita luovia ja käytännöllisiä käyttötarkoituksia sisällä ja ulkona.

Sinkkipinnoitetut astiat ovat ruosteenkestäviä ja uskomattoman kestäviä

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun garanium kasvien puutarhan koristeluun

Sinkki -amme voidaan helposti muuttaa pieneksi puutarhalammiksi

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun puutarhalammen miniidea

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun tulppaanikukat keväällä kauniita

Mikä on sinkkipannu todella?

Sinkkiallas on sinänsä säiliö, joka valmistettiin tehtaalla ohuista rauta- tai teräslevyistä ja galvanoitiin. Levyohut sinkkikerros, johon on joskus lisätty alumiinia, kiinnitetään metallien pintaan kuumalla upotuksella.

Sinkki estää terästä tai rautaa muodostamasta ruostetta joutuessaan kosketuksiin kosteuden tai syövyttävien aineiden, kuten happojen kanssa. Vaikka säiliö altistuu elementteille, säiliö voi kestää monta vuosikymmentä, ennen kuin alla oleva metalli muuttuu uudelleen ruosteherkäksi.

Monet ihmiset ovat huolissaan sinkkialtaiden käytöstä syötävien kasvien, kuten hedelmien, vihannesten ja yrttien, istuttamiseen. Loppujen lopuksi sinkki päästää päästöjä ympäröivään ilmaan kuumennettaessa tai joutuessaan kosketuksiin happojen kanssa.

Puutarhan maaperän suhteellisen alhaisen happamuuden vuoksi sinkkialtaat ovat kuitenkin turvallisia puutarhassa käytettäväksi. Itse asiassa sinkki on välttämätön kasvien hivenaine, joka parantaa kasvien vastustuskykyä ja kasvua.

Järjestä kukkasäiliöt koon mukaan

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun järjestä korotetut vuoteet kauniisti

Kerää tuoreita hedelmiä ja vihanneksia omalta parvekkeeltasi

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun puutarhan vihanneskorotetulle sängylle

Tällaisessa minipuutarhalammessa voi olla jopa kultakala tai koi

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun puutarhalammen puutarhan ideoiden koristeluun

Sinkkialtaan koristelu ja sen käyttö puutarhassa – tärkeitä etuja ja haittoja

Sinkkialtaan käytöstä on yllättävän paljon hyötyä. Sinkkikerroksen ansiosta se voi helposti kestää yli 20 vuotta, ennen kuin se on vaihdettava. Se ei tietenkään ruostu kosketuksessa kosteuden kanssa. Jos sinkkialtaasi likaantuu ajan myötä, sen pyyhkiminen tai letku on helppo tehdä. Jos sinkkikerros kuitenkin naarmuuntuu, sinun on ruiskutettava kerros kylmää galvanointiyhdistettä sen korjaamiseksi.

Korotetuilla vuoteilla on yleensä monia käytännön etuja. Ne helpottavat istutusta, rikkaruohoa, multaa ja sadonkorjuuta paljon, etenkin vanhemmille puutarhureille. Sinun ei myöskään tarvitse luottaa hedelmälliseen maaperään, koska yksin luot täydelliset kasvuolosuhteet valitsemalla täsmälleen oikean alustan.

Lisäksi korotetut sängyt pidentävät kasvukautta. Sen maaperä lämpenee nopeammin, joten voit istuttaa ja korjata keväällä ja myöhään syksyyn. Mutta tässä tulee sinkkialtaiden ensimmäinen suuri haitta. Ne kuumenevat nopeasti auringossa ja luovuttavat tämän lämmön yhtä nopeasti yöllä. Kuumina kesäpäivinä sinkkiallas voi jopa polttaa joidenkin kasvien uloimmat juuret. Seuraavilla riveillä opit välttämään tämän haitan.

Koristele sinkkiallas ja luo kaunis yrttitarha

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun, puutarhan korotettuja sänkyideoita

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun puutarhalammen juurikkaalle kaunis koristelu

Upea, kesäinen keiju puutarha

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun puutarhalammen diy -ideoihin

Koristele sinkkiallas ja muuta se korotetuksi vuoteeksi

Sinkkiallas voi olla suuri korotettu sänky puutarhaan, kuistille, parvekkeelle tai patiolle. Upouusi kylpyamme on mukava, moderni ulkonäkö, joka, kuten jo mainittiin, on tyypillistä teolliselle tyylille. Ajan myötä kehittyy hopeinen patina, joka näyttää vanhalta ja erittäin havaittavalta. Vaikka sinkkialtaan neutraali, harmaa väri ei olisi haluamasi, voit aina maalata sen metallimaaleilla tai luoda kaavoja kuvion luomiseksi.

Nasturtium on houkutteleva ja herkullinen samaan aikaan

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun korotettu vuode metallin sinisenä

Voit myös maalata yksinkertaisen harmaan sinkkialtaan

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun, kauniisti maalattu moderniin tyyliin

Niin kauan kuin sinulla on kaikki tarvitsemasi materiaalit, voit sisustaa sinkkialtaasi ja muuntaa sen korotetuksi vuoteeksi iltapäivällä. Vaikka monet puutarhurit aloittavat tämän projektin poraamalla tyhjennysaukot sinkkialtaan pohjaan, suosittelemme, ettet tee tätä.

Toisaalta vahingoitat sinkkikerrosta. Korroosio reikien ympärillä on siten väistämätöntä. Toisaalta tyhjennysaukot kutsuvat tuholaisia ​​ja sieniä maaperään alhaalta. Sinun on myös asetettava tiiliä tai muita jalkoja sinkkialtaan alle, jotta vesi pääsee virtaamaan. Aivan kuin se ei riittäisi, maaperä voi vuotaa reikien läpi ajan mittaan jättäen epämiellyttäviä tahroja.

Tyhjennysreiät eivät itse asiassa ole pakollisia korotetuille vuoteille

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun vihannesyrttejä

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun, jossa on pöytäallas

Paras vaihtoehto tyhjennysreikien poraamiseen upouudessa sinkkialtaassa on sen täyttäminen. Päätä ensin, mihin haluat sijoittaa korotetun sängyn. Koska kun täytät sen ääriään myöten, siitä tulee liian raskasta liikkua. Jos aiot altistaa sinkkialtaasi auringolle, lisää sisäkerros eristettä. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti kerrostamalla säiliön sisäseinät vanhalla matolla.

Laita sitten ensimmäinen tasainen kerros sinkkialtaan pohjalle – kiviä. Ripottele päälle ohut kerros puutarhanhoitohiiltä ja kookoskuitua – nämä kaksi imevät ylimääräisen kosteuden. Täytä lopuksi sinkkiallas valitsemallasi istutusmaalla ja kylvä haluamasi siemenet.

Miten aiot sisustaa oman sinkkialtaasi? Tämä käytännöllinen, monipuolinen säiliö voi suorittaa monia käytännön tehtäviä ja tekee vaikutuksen yksinkertaisuudellaan ja houkuttelevuudellaan.

Käytä sinkkialtaita kuin oikea kylpyamme

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun tarkoitettuun kylpyammeeseen

Tai ehkä parempi pesuallas

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun tarkoitettuun kylpyhuoneen pesualtaaseen

Voit myös koristella korotetut sängyt näin Halloweenina

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun halloween -koristeluun kaunis idea

Suuri ja käytännöllinen juomajäähdytin erityisen suurille juhlille

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun

Koristele sinkkiallas - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun riippuvaan puutarhaan

Maalaismainen, käytännöllinen ja kaunis

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun korotettu vuode vaunun ideoissa

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun

Koristele sinkkiallas - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun kaunis yrttipuutarha -sänky

Ei tarpeeksi tilaa? Istuta vain pystysuoraan!

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun pystysuorassa puutarhan korotetussa sängyssä

Sinkkialtaan koristelu - ideoita ja vinkkejä maalaismaiseen puutarhan koristeluun vesilampi puutarhaan