Strelitzia tuo kotiisi Välimeren charmia

Strelitzia on eksoottinen kukka, jota voit ostaa lähes kaikista kukkakaupoista ja käyttää sitä koristeluun omassa kodissasi. Se tekee pisteitä erottuvalla kukallaan, minkä vuoksi Strelitzia on erityisen suosittu leikkokukkana. Kukat ovat muodoltaan ja väreiltään niin ainutlaatuisia, että ne muistuttavat paratiisilinnun höyhenkampaa. Tästä syystä kukkaa kutsutaan puhekielessä paratiisilinnun kukkaksi. Tämä tuo varmasti vahvan annoksen Välimeren viehätystä kotiisi, jos pidät sitä säiliökasvina valoisassa ja tilavassa huoneessa tai talvipuutarhassa. Pian saat selville, mitä muuta sinun pitäisi tietää tästä eksoottisesta kukasta ja mitä sinun on otettava huomioon hoidettaessa sitä.

 Strelitziaa kutsutaan perustellusti paratiisilinnun kukkaksi.

trelitzie kutsutaan myös paratiisilinnun kukkaksi eksoottiseksi charmiksi

  • Strelitzian alkuperä, ulkonäkö ja sijainti

Alun perin eksoottinen on peräisin Afrikan eteläosasta, mutta on levinnyt myös Kanariansaarille. Englannin kasvitieteilijä Sir Joseph Banks kuvasi sen ensimmäisen kerran Euroopassa vuonna 1773 ja sai nimensä kuningatar Sophie Charlotten, Mecklenburg-Strelitzin prinsessan, mukaan..

Paratiisilinnun kukka on ulkonäöltään hyvin ainutlaatuinen.

Strelitzia on ulkonäöltään ainutlaatuinen kukka

Nykyään kukkakaupat tuntevat viisi Strelitzia -lajia, jotka eroavat pääasiassa vahan ja kukan värin suhteen. Kuninkaan Strelitzia (Strelizia reginae) on epäilemättä erittäin suosittu. Se on näyttävä ulkonäkö ja erottuvat suuret vihertävät lehtilehdet. Kuusi terälehteä ovat erittäin silmiinpistäviä, ulommat ovat oransseja ja sisemmät ovat taivaansinisiä. Strelitzia houkuttelee kaikkien huomion kukkien väreillä ja muodoilla. Muut lajit eivät ole yhtä kauniita, mutta ne on värjätty eri tavalla ja voivat kasvaa kahdesta kymmeneen metriin lajista riippuen. Esimerkiksi Strelitzia alba lumoaa meidät eksoottisilla valkoisilla kukillaan, mutta niitä ei juurikaan voida hoitaa kotona, koska ne kasvavat nopeasti ja voivat saavuttaa jopa 10 metrin korkeuden. Tämä tyyppi sopii paremmin eksoottiseksi koristeeksi julkisille tiloille.

Kuninkaan Strelitzia tekee maalin omalla kukallaan.

Strelitzien suosittu tyyppi King Strelitzia ja sen kukinnat

Kuninkaan Strelitziaa voidaan hoitaa kotona. Kasvi pitää 8–18 asteen lämpötiloista. Valitse aurinkoinen paikka tälle eksoottiselle paikalle äläkä siirrä kasvia uudelleen heti, kun se on muodostanut kukkia. Kun vaihdat paikkaa, se ei enää muodosta kukkia. Hienostunutta kauneutta varten sinun on valmistettava savipitoinen ja ravinteikas maaperä, joka on kuitenkin hyvin valutettu. Ensimmäistä kertaa istutettaessa tai istutettaessa on välttämätöntä saada aikaan vedenpoistokerros, joka estää veden vuotamisen.

Sinun on kuitenkin oltava kärsivällinen tämän kukinnan suhteen.

Strelitzien ainutlaatuinen kukinta tuo eksoottisen kosketuksen

  • Tärkeitä hoitovinkkejä eksoottiselle kasville yhdellä silmäyksellä

Strelitzia on monivuotinen, ja sen hoitoon sovelletaan seuraavaa:

Vesi: Kesällä voit kastella runsaasti tarpeen mukaan, mutta kohtuullisesti talvella. Pidä maaperä ruukussa hieman kuivana kylminä kuukausina. Vältä kastumista, koska tämä voi aiheuttaa juurien mätänemisen nopeasti.

Lannoittaa: Toukokuusta lokakuuhun on suositeltavaa antaa laitokselle sopivaa lannoitetta konttilajeille.

Repotting: Paras aika uudelleenistutukselle on maalis -huhtikuussa eli myöhään keväällä. Strelitzia on istutettava joka kolmas vuosi ja saat aina 20% suuremman astian. Kun istutat uudelleen, varo lihaisia ​​juuria, et saa vahingoittaa niitä.

Strelitzia kiittää sinua oikeasta hoidosta eksoottisella kukalla.

Strelitzia eksoottisia kukkia asianmukaisella hoidolla

Talvehtia: Strelitzian on parasta talvea kirkkaassa ja aurinkoisessa paikassa, jossa lämpötila ei laske alle 10 astetta eikä hyppää yli 18 astetta..

Lisävinkki: Kuivatut tai vanhemmat lehdet tulee poistaa aina. Tämä antaa jäljelle jääneille vihreille lehdille tarpeeksi valoa ja ilmaa kasvamaan edelleen terveellisesti. On myös hyvä tietää, että eksoottisen kasvin vehreät lehdet ovat hieman myrkyllisiä, joten ne voivat olla vaarallisia pienille lapsille ja lemmikeille.

Eteneminen: Pohjimmiltaan Strelitzia voidaan levittää jakamalla tai siemenillä. Jaettaessa on varmistettava, että seuraava haara on jo juurtunut ja siinä on vähintään kolme lehteä. Lisääminen siemenillä on myös mahdollista, mutta sinun on oltava kärsivällinen, koska itäminen alkaa vasta muutaman viikon kuluttua, mutta se voi kestää myös kuukausia. Jos näin tapahtuu, älä odota Strelitzian kukoistavan lähivuosina. Lisätietoja paratiisilinnun kukan kylvämisestä on liitteenä olevalla videolla:

Ilmasto -olosuhteista riippuen Strelitzia voi kasvaa myös puutarhassa …

Strelitzia puutarhassa sopivissa ilmasto -olosuhteissa

… ja ole eksoottinen kohokohta ulkona.

Viimeinen hoitovinkki: Paratiisilinnun kukan lehdet ja kukat ovat vahvoja ja harvoin alttiita kasvisairauksille. Kuiva huoneilma ja liiallinen kosteus voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Asianmukaisella hoidolla tämä voidaan välttää.

Punaiset täplät kukissa ovat selvä merkki sairaudesta. Tämä paratiisilinnun kukka on valitettavasti saastunut hämähäkkipunkkeista ja septoria -sienistä.

Strelitzialla on vehreät, kaksiriviset, suuret, nahkaiset lehdet.

Mutta sen kauniit kukat ovat hyvä osoitus luonnon rajattomasta luovasta voimasta.

Strelitzian kauniit kukat ovat todiste luonnon luomisvoimasta


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80