Étrendi diéta korpásodás ellen

A korpásodás jól ismert ok, amely súlyos hajkárosodáshoz vezethet. Ennek az állapotnak számos oka lehet. Ha ezt nem kezelik időben, nagyon káros lehet az általános egészségre. Ez mentálisan is érinti az embert, mivel ez az önbecsülés elvesztéséhez vezethet. Ez is felelős számos tényezőért. Általában ezt nagyon külsőnek tartják. Mindazonáltal mind belső, mind külső okokat figyelembe kell venni és meg kell vizsgálni, ha valaki küzdeni akar ezzel.

Étrend diéta korpásodás ellen

Ez egy nagyon gyakori ok manapság, mivel sok embernek elfoglalt életstílusa van, valamint a munkára nehezedő nyomás és egyéb kötelezettségek miatt; az embereknek nincs idejük a megfelelő és megfelelő étrendre. A gyorsételeket is rendszeresen fogyasztják, például pizzákat és hamburgereket. A magas szénhidrát- és cukortartalom mögött üdítők is szerepet játszhatnak. Gyakran ismert, hogy ezek felelősek a kóros hormonális működésért, és ez súlyosabb problémákhoz vezet.

Hogyan segít a diéta a korpásodás elkerülésében:

Ebben a cikkben 9 diétás ételt soroltunk fel a haj korpásodása ellen.

1. Túró és tejtermékek:

Ez panel néven is ismert. A tejfehérjék, például a sajt, a vaj és a panír is hasznosak a szervezet megfelelő mennyiségű kalcium ellátásában, ami felelős minden típusú zománcért és növekedésért. A fehérjék az építőkövek, ezért ezek különösen fontosak, ha valaki vegetáriánus.

2. Koriander levelek:

Ez egy gyógynövény, amelyet általában az ételek ízének javítására használnak. Ezek méregtelenítő tulajdonságaikban is magasak. Ez kiküszöböli a szervezetből a mérgező nyomelemek minden formáját, amelyre a szervezetnek nincs szüksége.

3. Tojás és baromfi:

A haj fehérje blokkokból áll. A tojás tehát elengedhetetlen áru, amelyet be kell venni az étkezésbe. Rengeteg fehérjét, cinket, szelént, vasat, nyomelemeket és kéneket tartalmaz, amelyek csípős illatot biztosítanak. A csirke nagyon jó dolog, ha rendszeres fogyasztásra kerül, mivel ezek gazdagok B12 -vitaminban, cinkben és másokban is. Ezek segítenek a szálak jó külső bevonatában tartani.

4. Lenmag:

Egy marék lenmag, ha gyakran ajánlott rendszeresen fogyasztani. Ebből egy teáskanál körülbelül 2 milligramm omega 3 zsírsavat tartalmaz, és ha ezt olajként fogyasztjuk, akkor egy teáskanál körülbelül 6 milligramm.

5. Kender:

Ez gazdag omega 3 és omega 6 zsírsavakban. Ez hozzáadható a rendszeres fehérje turmixokhoz, hogy javítsa a szárazság állapotát.

6. Lazachal:

Ezek gazdagok D- és B12 -vitaminban. Ettől eltekintve a lazac, mint rendszeres fogyasztási cikk, jó mennyiségű omega -3 zsírsavat is elláthat a testtel. Ezek nagyon fontosak az általános egészség szempontjából.

7. Osztriga:

Ezek gazdagok cinkben és fehérjében. Ezeket be kell vonni, hogy bőséges mennyiségű tápanyagot kapjon, amelyek hasznosak a probléma kezelésében.

[Többet látni: Korpásodás elleni otthoni gyógymódok]

8. Citrusfélék:

A C -vitamin alapvetően fontos belsőleg és külsőleg is. Ez az oka annak, hogy a citromlé jó megoldás a szárazság megszüntetésére. A narancs, a mausambi, a lime és a normál citrom gyümölcslevekként kerülhet az étkezésbe.

9. Száraz gyümölcs, fali dió:

A dió és más szárított gyümölcsök, különösen a mandula és mások, nagyon gazdagok E -vitamin olajban. Ezek inozitot is tartalmaznak, amely segíti a szervezet kollagénjét és DNS -ét. Ezért ezek elengedhetetlenek bármilyen típusú új növekedéshez, valamint a szárazság bármilyen formájának kezelésére.

Ezek az élelmiszerek nagyon gazdag vitaminokban a haj egészségére nézve, és erősek, valamint kontrollálják a korpásodást.