Hogyan gyógyítható a krónikus korpásodás?

Korpa! Nem bosszantó? Jelenleg sok ember szenved a korpásodás problémájától? Sokan kényelmetlenül érzik magukat a fehér pelyhektől a hajukban, amelyek egyébként esősek a vállukon. A korpásodás az egyik leggyakoribb betegség, amely felborítja a fejbőrt. Ez nem más, mint a fejbőr szőrzetének elhalt sejtjeinek extrém méretezése. Ez egy állandó állapot, amely gyakran határozottá teszi a leküzdést megbízható, régóta tartó kísérlet nélkül.

Hogyan gyógyítható a krónikus korpásodás

A korpásodás típusai:

1. Száraz korpásodás: a pelyhek ezüstös és fehér színűek

2. Nedves korpásodás: a pelyhek halvány sárgássá válnak, kellemetlen illattal.

A korpásodás jele:

A korpásodás nem betegség, de tünet. Bizonyos tünetek a következők;

  •  A pelyhes anyag leesése.
  •  Túl sok és nyilvánvaló bőrpikkely.
  •  Fehér vagy szürke pikkelyek,
  •  Viszkető és zsíros bőr,
  •  Frusztráció vagy bőrpír az alatta lévő bőrön.

A krónikus korpásodás oka:

A korpásodás pontos forrása, amelyet korpának vagy Pityriasis simplex capillitii -nek is elismertek, nem azonosított. Másrészt a legtöbb szakember egyetért abban, hogy ezt nem a megfosztott higiénia okozza.

A krónikus korpásodás olyan fertőző forma, amelyet a fejbőr betegsége vagy a sejtek gyors érése vagy extra faggyútermelés okoz. Ez a dermatitiszhez hasonló súlyosabb állapot következménye is lehet. A korpásodás erős viszketést okoz, valamint útmutatást ad a fejbőr pattanásaihoz.

A legjobb módszerek a krónikus korpásodás kezelésére:

Számos otthoni jogorvoslat létezik, és ezek tartós használata segít meggyógyítani ezt a krónikus korpát. Ezek a következők;

♦ Kezelések:

  •  Fogyassz naponta 1000 mg fekete ribizli olajat. Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely támogatja az egészséges fejbőrt és jó hajnövekedést.
  •  Rendszeresen tisztítsa meg a haját, és használjon sampont, amely szelén -szulfidot tartalmaz, különben szalicilsav várja a korpásodást.
  •  Növelje az A -vitamin rendszeres fogyasztását a B -vitaminokkal együtt. Szerezze be őket tabletta formájában; ellenkező esetben logikusan növelje a bevitelét az étrend során.

Otthoni gyógymódok a krónikus korpásodás ellen:

1. Citromhéj:

Ez a legnagyobb segítség, ha rendszeresen használják. Ebben van egy citrommosó használata. Először is vegyen be 3-4 citromot, forralja fel a héját forrásban lévő vízben a következő hideg oldat mellett. Kenje be a tincseit, és figyelje meg a különbséget egy hét alatt.

2. Gyömbér és cékla:

El kell végeznie, hogy összetörje őket, hogy pasztát készítsen, minden este ugyanazt kenje a fejbőrére, majd másnap reggel mossa le kiváló minőségű samponnal. Különbözőnek érezheti magát, valamint a krónikus korpásodás a múlt rögzítése lesz.

3. Aloe Vera gél:

Hűsítő hatást, valamint antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokat tartalmaz, amelyek biztosítják, hogy a krónikus korpásodás pillanatok alatt gyógyuljon. Vigye fel Aloe Vera gélt a fejbőrére körülbelül fél órára, majd mossa le gyengéd samponnal.

4. Neem Paste:

Forraljuk fel a Neem leveleket, és készítsünk pasztát, majd könnyedén vigyük fel a hajunkra körülbelül 1 órán keresztül. Mossuk le vízzel. A paszta funkciója nemcsak a krónikus korpásodás elkerülését, hanem azt is garantálja, hogy a haja fényes és elegáns lesz.

5. Reetha:

Ez egy hihetetlen szer, amely hatékonyabban gyógyítja a krónikus korpát és megakadályozza a korpásodás visszatérését. Vigyen fel reetha szappant, különben hozzon létre pasztát a reetha porból, és tegye fel a hajra, hogy nedves, korpásodásmentes hajat kapjon.

6. Joghurt és fekete bors:

Ez korpásodás elleni akció. A joghurt csökkenti a méretezés erejét. Keverjen össze 2 teáskanál fekete borsot egy csésze túróba, és óvatosan keverje össze. Ezt követően törölje le ezt a kombinációt a korpás, túlzott fejbőrbe, majd egy óra múlva tisztítsa meg gyengéd samponnal.