Hogyan lehet gyógyítani a korpát a szemöldökben és a szempillákban

Sokan szenvednek korpásodástól a szem környékén. A blepharitis olyan állapot, amelyet gyakran látnak.

A seborrhea dermatitis egy másik jól ismert pelyhek problémája, amely előfordulhat a területen, az orr oldalán a foglalatban, valamint a szempillákon és a szemöldökön. Ez különböző okok miatt fordulhat elő. A leggyakoribbak az egészségtelen állapotok, valamint egyéb eltömődött szennyeződések és ércek.

korpásodás a szemöldökben

A korpásodás kezelése szemöldökben és szempillákban:

Íme egy lista 6 ajánlott módszerről a szemöldök és a szempillák korpásodásának elkerülésére és kezelésére.

1. Enyhe tisztítószerek:

Tejes szappan vagy babasampon nemcsak a fej, hanem az arc mosására is használható.

2. Gyógyszertári bárok:

Általában különböző, ketokonazolt és cink -piritit tartalmazó szappanokat használnak, és ezeket fel lehet használni. Azonban egy személynek óvatosnak kell lennie, hogy ne legyen irritáció, és a víz kéznél legyen a tisztításhoz.

3. Forduljon szemorvoshoz:

A szemész tanácsai hasznosak lehetnek ilyen körülmények között. Lehet adni néhány cseppet vagy bármilyen más helyi krémet.

4. Elég tápanyagokat tartalmazó egészséges táplálkozás:

Az egészséges táplálkozásnak gyakran megfelelő szerepe van az általános egészségi állapotban. Ez javíthatja a bakteriális fertőzések problémáját belülről vagy a túlzott faggyúváladék problémáját is. Hormonális egyensúlyhiány is előfordulhat, ami ezeket a problémákat okozhatja, ezért ha az étrendet megfelelően ellenőrzik, elegendő mennyiségű vízzel és hidratálással, valamint gyümölcsökkel és tápanyagokkal, akkor egy személy megszabadulhat ezektől a problémáktól. Gyakran az alváshiány és a stressz is okozhatja ezeket a problémákat. Orvoshoz kell fordulni, hogy megismerje a beteg általános egészségi állapotát.

5. A megfelelő higiénia fenntartása:

Ha egy személynek nincsenek súlyos belső problémái, és rendszeresen megfelelő táplálkozással is rendelkezik, a kiszáradás oka lehet a nem megfelelő higiénia. Ezt gyakran rendszeresen figyelmen kívül hagyják. Sokan nem is mossák rendszeresen az arcot. Ezért, ha ezt megfelelően végzik, a bakteriális fertőzések csökkenhetnek.

6. Mandulaolaj:

Ez egy nagyon hatékony gyógyszer a szemöldök korpásodásának kezelésére. Ez könnyen elvégezhető. Szintén nincs szükség ennek felmelegítésére. Egy személy fülbimbót vagy pamuttekercset vehet a tisztítópálca hegyére, ügyelve arra, hogy ne legyen piszkáló vége, és ez ne irritálja a területet. Ezután ezt mandulaolajba márthatjuk, majd enyhén felvihetjük a területekre. Ezt rendszeresen meg lehet tenni. Ezt azonban 6 óránként vagy az azt követő napon kell lemosni némi arcmosással. Ha ez a felhalmozódáshoz vezet, akkor több szennyeződés kerülhet lerakódásra, ami veszélyes lehet.

Tippek és óvintézkedések a szemöldök korpásodásának kezelésére:-

  • Ne használjon semmilyen öngyógyszert, mivel ez súlyos látási problémákhoz vezethet.
  • Néhány szemcsepp használható, amelyeket az orvosok javasolnak.
  • A citromlé szokásos kezelés erre a problémára, azonban ezt nem szabad használni, mivel ez súlyos irritációt okozhat.
  • Melegvizes pamut tapaszok rendszeresen felvihetők az egész területre, és különböző típusú szeptikus folyadék áztatások is használhatók. Ezeket fel kell hígítani, és nem szabad nehéz koncentrált formában használni, mert ezek súlyos irritációt okozhatnak.
  • Cink -pirition -tartalmú szappanok, az emberek ne használják nyitott szemmel, és ezt azonnal ki kell öblíteni, ha azonnali irritáció lép fel. Erős vízcseppeket kell használni a szappannyomok teljes eltávolítására. Ha az irritáció továbbra is fennáll, orvoshoz kell fordulni.