25 Alle tiders sunde nødder, som du bør inkludere i din daglige kost

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget næringsværdi og proteiner de små nødder har? Nå, de ser kun små ud, men er rigelige i proteiner og andre vigtige kosttilskud, som din krop har brug for. De er nogle gange ristede eller spises simpelthen saltede. Nøddefrugter er en anden all-time foretrukne snack, der har uspiselig skal udenfor og et spiseligt frø indeni. Disse tørrede frø kaldes nødder. En typisk portion på 100 gram af denne frugtnød består af cirka 605 kalorier med nul kolesterol, 54 gram fedt.

Nødderne indeholder en lang række af de små som mandler. Hasselnødder, valmue, pinjekerner, pekannødder, pistacienødder, kokosnød, cashewnødder osv. Selv græskarkerner, sesamfrø osv. Falder under ét tag kaldet nødder. Nødder er gode kilder til fibre og andre vigtige næringsstoffer som vitamin B og E. Jern og zink er de mineraler, der findes i dem sammen med antioxidanter og mineraler. Du kan spise dem uden skyld (foreslået servering) for en god mængde energi, hvis indhold af enkeltumættet fedtindhold vil bekæmpe det dårlige kolesterol i din krop. De omega-3 rige nødder har antiinflammatoriske egenskaber.

Sunde nødder, som du bør inkludere i din daglige kost

Typer af nødder og deres fakta:

Nødder er en all-time favorit for de mange af os. De er ikke kun nærende, men også gode kraftværker af proteiner og andre vitale kosttilskud til kroppen. Tjek nogle typer nødder, der har bevist sundhedsmæssige fordele og derfor også burde være en del af din kost!

1. Acorn:

Acorn er også kendt som egetræsmøtrik og er et produkt af oprindelse fra USA, South Carolina. Det indeholder et frø indeni, der er beskyttet i en hård skal, i en kopformet kapsel. For en portion på 100 gram indeholder de 380 kalorier, med et totalt fedt på 24 gram og nul kolesterol. De er kendt for at forbedre fordøjelsen og regulere blodsukkerniveauet. De indeholder proteiner, kulhydrater og fedtstoffer.

Bivirkninger: Mavesmerter og forgiftning på grund af egens toksicitet sker og kan derfor variere af det.

2. Mandler:

Mandler menes at have stammer fra Kina og Centralasien, selvom den oprindelige forfædre ikke er blevet sporet. En af de meget bevidste mandler har at gøre med at øge hjernekraften. De hjælper også med hårvækst. Nogle af de forbindelser, de indeholder, hjælper med at regulere dopamin. Dopamin er kendt for at løfte stemningen og skærpe hukommelsen. En portion på 100 gram mandel indeholder cirka 570 kalorier, med nul kolesterol og cirka 50 gram fedt. Det er bedst at have maksimalt tre om dagen, enten rå eller smide dem i din daglige salat.

Bivirkninger: Overdreven indtagelse kan dog føre til vægtforøgelse.

3. bønner:

De er af indoeuropæisk oprindelse. Bøgenødder har pigge på ydersiden og en husky tekstur, der åbner, når den er moden og indeholder to små nødder. De er trekantede i form og satser på at stimulere hårvækst. Det bevarer også hudens sundhed. Det er kendt for at beskytte immunsystemet og afgifte nyrerne. En portion på 100 gram indeholder omkring 570 kalorier og 50 gram fedt. Det har et godt indhold af C -vitamin og jern.

Bivirkninger: Mavesmerter og opkastning er en bivirkning, du skal være forsigtig med.

4. Brasilienødder:

De er hjemmehørende i det østlige Colombia, det østlige Per og det østlige Bolivia. De ses også som store træer, der er spredt i de store skove i bredden af ​​Amazon -floden og Rio Negro. Paranødder har magt til at opretholde selen -niveauet i kroppen, og derfor er et eller to Brasilien sandsynligvis alt, hvad du skal have på en dag. Selen er kendt for at arbejde på mange forskellige ting som dit humør til endda hævelse og betændelse. En portion på 100 gram paranødder vil give omkring 650 kalorier og i alt 65 gram fedt, uden kolesterol. Den indeholder god mængde magnesium, calcium, jern og vitamin B-6. Snack dem på når som helst på dagen.

Bivirkninger: Kvalme, sprøde negle og hårtab er de populære bivirkninger forbundet med et højt indtag af møtrikken.

5. Butternut:

Træet er hjemmehørende i det østlige Nordamerika, helt fra det sydlige Quebec, ned til Alabama, til Minnesota og Arkansas. Smørnød er også kendt som hvid valnød. Barken af ​​sin plante har medicinske egenskaber og bruges til medicinske formål. Butternut indtages generelt for enhver galdeblæreforstyrrelse, forstoppelse og for andre infektioner forårsaget af bakterier og parasitter. Det virker afførende og hjælper dermed med at skubbe afføring ud af kroppen. Det er derfor bedst at undgå at spise dette, når du er gravid. En portion butternut vil give et højt C -vitaminindhold sammen med niacin og A -vitamin.

Bivirkninger: Det er også afførende og kan udløse diarré. Dette er en bivirkning at passe på.

6. Betel nødder:

Betelnødden omtales også til areca -nød og vokser i det tropiske Stillehav, der omfatter Melanesia og Mikronesien. Det dyrkes også i Sydøst- og Sydasien og dele af Østafrika. Vidste du, at betelnødder også har positive virkninger på kroppen? Det har fordele som slaggendannelse, anti-hulrumseffekt og forhindrer også anæmi. Den tygges sammen med betelblade og betragtes som god til mundhygiejne og spytproduktion. Betelnødder er også et godt middel mod tør mund -effekten. Til en portion på 100 gram giver den cirka 340 kalorier og indeholder højt indhold af kalium, calcium, magnesium og jern. Natrium og niacin er også til stede sammen med vitamin B1 og B2.

Bivirkninger: Betelnødder har potentiale til at plette dine tænder og læber. Så pas på, hvor meget du tager ind.

7. Candlenuts:

Den nøjagtige oprindelse af stearinlys er ikke kendt; den vokser imidlertid bredt i dele af Malaysia, Indonesien, Hawaiiøerne og Malukuøerne. Her er noget, der ligner macadamianødder, men smager anderledes. Det har været den gode medicin mod dysenteri og diarré. Hovedpine, tandpine og feber bliver også taget hånd om af møtrikken. Det er højt i vitamin A, B1, folat og phytosterol, der forhindrer opbygning af kolesterol.

Bivirkninger: opkastning, mavesmerter og dehydrering er de almindelige bivirkninger ved at tage dem for meget.

8. Cashewnødder:

Har vi virkelig brug for en grund til meget på nogle cashewnødder? Cashewnødder stammer fra Brasilien og tog vej til Indien og Østafrika via de portugisiske søfolk. De hjælper med at forebygge hjerte -kar -sygdomme og indeholder en god mængde fiber, protein og andre hjertevenlige og sunde fedtstoffer. De indeholder god mængde magnesium, vitamin B-6 og calcium. 15 cashewnødder om dagen er en god portion, der vil indeholde cirka 550 kalorier og 45 gram fedt.

Bivirkninger: Magnesiumindholdet i cashewnødder blandes med diabetesmedicin og thyroidemedicin og skaber dermed negative virkninger for kroppen.

9. Kastanjer:

Kastanje blev oprindeligt dyrket i Lilleasien. Romerne udvidede senere deres dyrkning. Kastanjer indeholder kun 130 kalorier for en portion på 100 gram med i alt 1 gram fedt. De er dog rige på vitamin A, B-6, magnesiumjern og calcium. Kastanjer hjælper med at bygge stærkere knogler og fremmer en sund fordøjelsessundhed. De har også antioxidantegenskaber, hvilket gør det til en god spiselig mellemmåltid.

Bivirkninger: Mavesmerter, svimmelhed og hovedpine er de almindelige bivirkninger forbundet med at spise overskydende kastanjer.

10. Chilensk hasselnød:

Denne kommer delt og ristes normalt, før du spiser. Det vides at vokse godt i New Zealand og Californien, og dets rødder er ikke helt sporbare. Det har et højt E -vitaminindhold og har nogle vidunderlige fordele for huden. De bruges også til madlavning og bruges ofte i desserter. En portion på 100 gram chilensk hasselnød giver dig cirka 600 kalorier energi med 60 gram fedt. Det har en god mængde protein og kostfibre sammen med vitamin B2 og B3. Da de er fyldt med æteriske olier i dem, er de en god måde at holde din hud sund og hydreret på.

Bivirkninger: Pas på tegn på opkastning og hududslæt.

11. Kokosnødder:

Kokosnødder blev først dyrket på øerne i Sydøstasien, Filippinerne, Indonesien og Malaysia. I Det Indiske Ocean var den sydlige periferi af Indien, Sri Lanka og Maldiverne andre sandsynligvis voksede områder. En anden god møtrik at inkludere i din kost er kokosnødden, der har omkring 350 kalorier for en portion på 100 gram med 30 gram fedt. Kokos er rig på jern, vitamin B-6, magnesium, C-vitamin og calcium. Det er antiviralt, anti-svampe og anti-parasit. Det er en god kilde til nød til at forbedre din fordøjelse. Kokos øger det gode kolesterol og beskytter mod hjertesygdomme.

Bivirkninger: Det kan forårsage allergi og vægtøgning. Det er højt i kalorier og indeholder en stor mængde sukker.

12. Coquito Nødder:

Det er hjemmehørende i Chiles kystdale. Coquito nødder er måske sjældne at finde, men en portion på 100 gram indeholder omkring 110 kalorier og 10 gram fedt. De er rige på kostfibre, kulhydrater, natrium og mættet fedt. De ligner mini kokosnødder og er på størrelse med en marmor. Det er et produkt fra Chile og kan spises ved at blande dem i en røremaskine og drysse på din dessert.

Bivirkninger: Pas på enhver pludselig allergi, du kan udvikle efter at have spist dem.

13. Ginkgo Nødder:

Ginkgo nødder er hjemmehørende i Kina og dyrkes bredt. Bladekstrakterne fra Gingko -træet er en kraftig antioxidant og indeholder flavonoider, terpenoider, der sikkert beskytter kroppen mod oxidantforbindelser, som ellers har potentiale til at beskadige kroppens celler. Det giver dig cirka 180 kalorier for en portion på 100 gram og cirka 1,5 gram fedt. Den er rig på vitamin B6, vitamin A, vitamin C og jern.

Bivirkninger: For meget servering forårsager svimmelhed, kvalme og hovedpine.

14. Hican:

Hican er typisk en krydsning mellem pecannødder og andre typer hickory eller møtrikken fra et hybridtræ. Disse kryds vides at forekomme naturligt. Hican træer har dog potentiale til at vokse op til 60 fod og kan tage omkring 10 år at producere en afgrøde.

15. Hickory Nødder:

de er almindelige i den sydlige Appalachian og blev også betragtet som oprindelsesstedet. Hickory nødder falder fra hickory træerne. Møtrikken beskytter dit hjerte, og for dem af jer, der ønsker at gå op i vægt naturligt, er her noget at gumle efter. De er også kendt for at øge stofskiftet og øge cirkulationen. En enkelt portion hickory indeholder omkring 18 gram fedt og mere end 5 gram kulhydrater til en portion på 4 nødder. Disse komplekse kulhydrater forårsager ikke udsving i insulin- og glukoseniveauer og forhindrer dermed forekomsten af ​​diabetes.

Bivirkninger: Pas på allergier, der kan opstå ved at indtage hickory nødder.

16. Kola Nødder:

Den er hjemmehørende i de tropiske regnskove i Afrika. Kolanødder er på størrelse med en kastanje og har en bitter sødme, når du begynder at tygge. Det bliver sødere med mere tygning. Kolanødderpulveret hjælper med fordøjelsen. Møtrikken er også kendt for at øge stofskiftet med sit koffeinindhold. I folkemedicin bruges kola -nødder til hoste, ved at forkorte det godt og blande det med honning. De indeholder koffein, garvesyre, theobromin.

Bivirkninger: Åndedrætsbesvær og mavebesvær er to populære bivirkninger af kolanødder. Hvis du har svært ved at sove om natten, skal du undgå at tage dem før din sengetid, da koffeinindholdet i dem vil holde dig vågen.

17. Macadamia:

Macadamia er hjemmehørende i Australien. Den indeholder nogle af de vigtige næringsstoffer og mineraler, der er nødvendige for din krop. Det har vitamin A, B, protein, sunde fedtstoffer, jern, folat og andre kraftfulde antioxidanter. Til en portion på 100 gram giver den dine cirka 700 kalorier energi med nul kolesterol. Disse nødder er rige på enkeltumættede fedtsyrer, der får blodpladerne til at hænge sammen og dermed mindre tilbøjelige til at danne blodpropper i blodkarrene. Det hjælper også med vægttab, da de har lave kulhydrater.

Bivirkninger: Allergi er en almindelig bivirkning ved at indtage for meget macadamia. Gå altid efter den usaltede, da saltindholdet i saltede kan øge dit blodtryk.

18. Malabar Kastanje:

Malabar kastanje er hjemmehørende i det sydlige Mexico og det nordlige Brasilien. Malabar kastanje er let at dyrke og bærer hurtigt. Eventuelt er plantens blomster spiselige sammen med deres blade. Blomsterne har en nøddeagtig smag. Blomsterne bruges i karry og pommes frites, når de frisk falder fra planten. Den har et højt proteinindhold, og nødderne spises enten som ristede eller let stegte. Nødderne tørres undertiden og pulveriseres, senere tilsat brød og kager.

Bivirkninger: Pas på allergier og hudirritation. Imidlertid vil en portion på 100 gram ikke skade.

19. Mongongo Nut:

Den er fordelt over det subtropiske Sydafrika, mongongo-nødden er en ægformet nød, der bæres af mongongotræet. Frugten af ​​den er tyk og hård beskyttelse, der omslutter den spiselige frugt. Dette kød indeni har vist sig at være yderst gavnligt for hud og hår. Det er nærende og olien i det linolsyre giver fremragende regenererings-, fugtigheds- og omstruktureringsegenskaber for din hud. Nødden indeholder 57% fedt, hvoraf 17% er mættet fedt. Den er rig på proteiner og leverer cirka 17% af den i en portion på 100 gram. Udover dette er kernen rig på kobber, zink og calcium.

Bivirkninger: Hudirritation og allergi er de almindelige bivirkninger, når du indtager dem for meget.

20. Jordnødder:

Det stammer fra Peru eller Brasilien og Sydamerika. Der er dog ingen solide beviser for dette. Jordnødder er en filmnødder, der altid er film. De er rige på energi og giver også den bedste beskyttelse af huden. De indeholder et højt indhold af enkeltumættet fedt og flerumættet fedt, der holder dit hjerte sundt. Jordnødder er gode kilder til folat, og derfor havde kvinder, der indtog før graviditeten, lavere risiko for, at en baby blev født med neurale rørdefekter.

Bivirkninger: Her er noget, du skal passe på. Overdreven indtagelse kan føre til gas, halsbrand og også fødevareallergi. Allergisk reaktion som prikkende fornemmelse i munden sammen med hævelse af ansigtet.

21. Pekannødder:

Pecan vokser i vid udstrækning i Alabama, Arizona, Californien, Florida osv. De er opbevaringsrum med nogle af vigtige vitaminer og mineraler, såsom kalium, calcium, mangan, jern og zink. De har oliesyre som det enkeltumættede fedt og også antioxidanter, der hjælper med at reducere enhver form for hjertesygdom. Pekannødder er også rige på fibre og reducerer dermed risikoen for en koronar hjertesygdom.

Bivirkninger: nældefeber, hævelse af halsen og vejrtrækningsproblemer er nogle af de almindelige bivirkninger. Bivirkningen er resultatet af histamin, et kemikalie i kroppen.

22. Pine Nuts:

Pinjekerner stammer fra Europa. Dette er en lækker snack, der også hjælper med vægttab! Det indeholder en række sundhedsmæssige fordele for kroppen. De er kendt for at forbedre kardiovaskulær sundhed, da de er rige på enkeltumættet fedt, der vil sænke kolesterol i blodet. Det vil øge det gode kolesterol. Den indeholder også oliesyre, der hjælper leveren med at udvise triglycerider fra kroppen. De er rige på antioxidanter og hjælper dermed kroppen med at opbygge resistens mod infektion og virus. En portion på 100 gram indeholder omkring 670 kalorier sammen med 13 gram protein og nul kolesterol. Den er rig på vitamin A og E, med en lille mængde vitamin C. Mineraler som calcium, kobber, jern og magnesium er høje i pinjekerner.

Bivirkninger: Den velkendte bivirkning er fyrretræssyndromet, der giver en bitter smag i munden ved regelmæssigt forbrug. Det er dog ikke skadeligt. Andre bivirkninger omfatter diarré og hudkløe.

23. Pistacienødder:

Elsker vi ikke alle pistacienødder? Her er nogle grunde til at spise dem ofte. Pistacien stammer fra Vestasien og Lilleasien, fra Syrien til Afghanistan. De er gode kilder til fiber, vitamin B6, kalium og antioxidanter. De vides at sænke kolesterolniveauet og fremme vægttab. Pistachio hjælper med øje og blodkar sundhed. En portion på 28 gram pistacie giver dig cirka 150 kalorier og 6 gram proteiner. De indeholder også høje doser kobber sammen med 17% mangan i dem. Thiamin og fosfor er også til stede sammen med sundt fedt.

Bivirkninger: De vides at forårsage gastrointestinale problemer. De indeholder fructaner, der forstyrrer fordøjelsessystemet, hvilket vil føre til diarré og oppustethed sammen med mavesmerter.

24. Valnødder:

Her er en anden populær nød, der er god for hjertet. Den engelske valnød stammer fra Persien, mens den sorte variant stammer fra det østlige Nordamerika. Det har et godt niveau af omega-3, som kan være gavnligt for det kardiovaskulære system. Det øger immuniteten ved hjælp af den antioxidante egenskab, den bærer. Alfa-linolensyren i dem fremmer stærkere og sunde knogler. Det indeholder også folater, roiboflavin, thiamin, der er nødvendige for at vente mor og hendes baby (foreslået servering).

Bivirkninger: Dit kropsmasseindeks og vægt ændres. Det fremmer vægtøgning. Det kan føre til udslæt og hævelse. Gravide mødre, der ammer, skal gå minimalt med forbruget.

25. Yeheb Nut:

Har du nogensinde hørt om dette? Yeheb -nødder indeholder proteiner og er rige på aminosyrer. Det er almindeligt kendt for de somaliske nomader i lang tid, mens den nøjagtige oprindelse ikke er kendt. Det har også oliesyre. Det dyrkes mest i Etiopien og er eksotisk i Kenya, Sudan, Israel osv. Plantens blade bruges til at brygge te, og undersøgelser har vist, at det forbedrer produktionen af ​​erytrocytter og dermed bruges som et middel mod anæmi. Det har et godt indhold af natrium, kalium, chlor og fosfor.

En håndfuld nødder om dagen er en god måde at starte et sundt liv på. Mens nogle af dem er populære te-tid og mellemmåltider, er nogle af dem sande energigivere og er livreddende. De er kendt for at beskytte dit hjerte og mange andre dele af din krop. Det er på tide, at vi køjer skrammel og overvejer at spise nødder med tiden. Begynd at leve sundt i dag, resten af ​​den godhed, du har brug for, vil helt sikkert følge.