Fordele og risici involveret i frugtkost

Frugtkost, almindeligvis kaldet en frugtkost, er en meget restriktiv vegansk kost, der udelukker alle animalske produkter, herunder mejeriprodukter. Så hvis vi springer alle animalske produkter, mejeriprodukter, tilberedte fødevarer, forarbejdede fødevarer og grøntsager over, opstår et hovedspørgsmål i vores sind, at “Er frugtkost sund og sikker?” For at være ærlig er en frugtkost ikke helt sikker og sund, fordi denne kost kan forårsage underernæring. Flere næringsstoffer, der er afgørende for kroppen, mangler i denne frugtlige kost. Derudover er denne diæt også tung på sukker, hvilket forårsager diabetes, præ-diabetes eller insulinresistens. Derfor anbefaler de fleste ernæringseksperter rundt om i verden ikke at følge denne diæt.

Frugt kostplan

Frugt kost:

En frugtkost eller en frugtkost har ingen specifik definition, men folk, der inkorporerer 80-90 procent af rå frugt i deres tre-retters måltid, er dem, der følger frugtkost. Denne diæt kaldes også som en vegansk kost, fordi ingen animalske produkter eller mejeriprodukter er inkluderet i denne diæt. Nogle mennesker, der følger denne diæt, spiser kun de frugter, der er faldet fra træerne, frem for dem, der er blevet plukket. Og nogle andre spiser ikke frø, fordi de har evnen til at blive levende planter. Nogle frugter inkluderer grøntsager, tørrede frugter, nødder, frø, bælgfrugter, korn og knolde i moderate mængder, og madlavning af enhver slags undgås fuldstændigt.

Det ser ud til, at frugtkosten er sund i forhold til alle andre kostvaner, men denne kost er ret farlig, hvis den følges af en normal person. Dette skyldes, at denne diæt ikke giver dig alle de essentielle næringsstoffer, der kræves til kroppen. For eksempel findes mineraljernet i bladgrøntsager og bønner. Jern er det, der hjælper de røde blodlegemer med at transportere ilt i hele kroppen. Jern findes ikke i frugtkosten, og det bliver svært for kroppen at producere jern.

Sundhedsmæssige fordele ved frugtkosten:

Frugtkost siges at indeholde færre næringsstoffer, der er nødvendige for metabolismen og udviklingen af ​​immunsystemet. Bortset fra alt dette har frugtkosten visse sundhedsmæssige fordele.

1. Højt fiberindhold:

De fleste af frugterne anses for at være rige på fiberindhold. Denne fiber hjælper med at sænke kolesteroltalet i blodet og tilskynder også til bedre afføring og reducerer forstoppelse. Brombær, æble, hindbær og pærer er nogle af de frugter, der er rige på fiberindhold.

2. Kaliumrig:

Nogle frugter som mango, bananer, cantaloupe og guavaer indeholder meget kalium. Dette kalium hjælper med at opretholde et sundt blodtryk og regulerer væskebalancen i kroppen.

3. C -vitamin:

Frugter er normalt en god kilde til C -vitamin, og nogle frugter som appelsiner, jordbær og rød peber er meget rige på vitamin C. Dette vitamin understøtter immunsystemet og hjælper også med at holde tænder og tandkød sundt.

4. Antioxidant:

Antioxidanter er forbindelser, der hæmmer oxidationsprocessen og derved begrænser produktionen af ​​frie radikaler. Disse antioxidanter beskytter din hud og bekæmper enhver sygdom. Nogle frugter, der er rige på antioxidanter, er svesker, sorte blommer og alle bærene. Disse kaldes undertiden som frie radikaler.

5. Rig på folat:

Tropiske frugter som mango, appelsiner er rige på folat, som hjælper kroppen med at skabe røde blodlegemer. Denne folat understøtter også fosterudvikling.

6. Vægttab:

Frugter er normalt lavt i kalorier. Lavt kalorieindtag hjælper med vægttab. Hvis dit mål er at reducere vægten, kan du skifte til denne diæt. Men betragt dette ikke som en reel fordel, da ethvert vægttab kan forsvinde, hvis du opgiver kosten, og din vægt begynder at hoppe tilbage.

Risici forbundet med frugtkost:

Selvom denne diæt har sine potentielle fordele, er denne diæt også forbundet med nogle større risici.

1. Mangel på vitale næringsstoffer:

Denne diæt mangler kritiske næringsstoffer, der er nødvendige for kroppen. Dette omfatter fedt, calcium, omega-3 fedtsyrer, B-vitaminer, herunder B-12, jern, vitamin-D, zink osv. Fravær af disse næringsstoffer i kroppen kan forårsage

 • Træthed
 • Depression
 • Svækkede knogler
 • Tør hud og skørt hår
 • Svækkede muskler
 • Lavt humør
 • Immunitetsreduktion
 • Osteoporose (på grund af mangel på calcium)
 • Kognitive vanskeligheder og
 • Livstruende komplikationer

2. Mangel på protein:

En person, der følger en frugtrig kost, mangler måske nok protein, der kræves til kroppen. Nogle personer, der følger denne diæt, spiser måske nødder og frø for at imødekomme proteinbehovet, men disse er utilstrækkelige til, at kroppen opretholder sundheden. Mangel på protein kan forårsage forskellige sundhedsproblemer, der inkluderer

 • Fysisk svaghed
 • Anæmi
 • Hævelse
 • Stunted vækst
 • Kardiovaskulære sygdomme.

3. Højt glykæmisk indeks:

Sukkerarter findes naturligt i frugterne. Fruktose, den der har høje sukkerarter, er rigeligt til stede i frugterne og har et højt glykæmisk indeks. Indtagelse af fødevarer med højt glykæmisk indeks kan øge sukkerniveauet i blodet og forårsage diabetes. Langvarig diabetes kan forårsage alvorlige hjerteproblemer.

4. Tandforfald:

Nogle undersøgelser har vist, at en person, der følger frugtkosten, har en højere risiko for huller i tænderne. Frugter som appelsiner, citroner, lime og vindruer er sure, der indeholder citronsyre og frugtsyrer. Disse syrer kan opløse tandemaljen, hvilket kan føre til huller i tænderne og kan også udvikle hulrum over et stykke tid.

Som det ses ovenfor, betragtes frugtkosten som mere risikabel, selvom den har nogle potentielle fordele. Alligevel, hvis denne kost appellerer til dig, skal du ikke skynde dig ind i denne diæt på én gang. Fortsæt langsomt og foretag en gradvis overgang væk fra din almindelige kost. Start med rå frugt, nødder, frø og rå grøntsager.

Inkluder og undgå fødevarer i frugtkost:

Frugter, der skal indgå i denne diæt, er

 • Søde frugter såsom bananer, mangoer, dadler og figner
 • Stivelsesholdige frugter såsom squash
 • Sure frugter såsom grapefrugter, appelsiner, blommer og tranebær osv
 • Sub-sure frugter såsom abrikoser, æbler, kirsebær og hindbær
 • Olieholdige frugter såsom kokosnødder, oliven og avocado
 • Vandmeloner og moskusmeloner

Mens man følger en så streng og begrænset diæt, skal man huske på, at der er nogle fødevarer og drikkevarer, der skal undgås under denne diæt. De er

 • Mælk, ostemasse og enhver form for mejeriprodukter
 • Konserves og forarbejdede fødevarer og koffein
 • Mellemstegt eller fuldt tilberedt mad
 • Fødevarer, der indeholder høj olie i dem
 • Alkohol og rygning
 • Enhver form for animalske produkter
 • Enhver form for kulsyreholdige drikkevarer

En pludselig overgang til denne frugtkost fra en regelmæssig kost er ret risikabel, følg derfor langsomt og start indledningsvis med halvkogte grøntsager, indtil din krop bliver tilvænnet denne diæt. I begyndelsen, ved hvert måltid, damp eller sug frugt og grøntsager, før du spiser. Din krop kræver også en vis mængde fedt for at transportere fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K). Inkluder derfor fedtet frugt som avocado i kosten. Spis på samme måde nok nødder og frø til hvert måltid for at imødekomme behovet for protein til kroppen. Fortsæt dette i en uge eller ti dage, og skift derefter langsomt din kost for at fuldføre rå frugt, hvis din krop reagerer på denne diæt. Glem ikke at inkludere frugtsaft i hvert måltid.

Frugt kostplan:

Frugtkost følger typisk ikke en bestemt plan. Enhver frugt kan indtages til morgenmad, frokost og middag. Men for at få et afbalanceret måltid bør man udvikle en streng plan.

Morgenmad:

Dette betragtes som dagens hovedmåltid. Inkluder derfor tre bananer, dadler, blåbær og en kop kokosmælk. Bananer med mælken dræber din appetit og giver dig følelsen af ​​en fyldigere mave.

Morgenmad:

En håndfuld tørrede ferskner passer godt til morgenmaden. Morgenmad bliver normalt spist for at reducere sult under frokosten.

Frokost:

To store skåle frugtsalat fyldt med bananer, æbler, druer, bær, guavaer, appelsiner, vandmeloner og moskusmeloner osv. Du kan få dine foretrukne frugter til frokost.

Eftermiddagssnack:

En kop tørrede figner mætter din sult.

Aftensmad:

En massiv skål hakket avocado, tomat, agurk med citron, salt og peber. Du kan også vælge mango, hakket kål, gulerødder til aftensmad. Undgå at spise frugt med et højt vandindhold til middag, da disse kan forstyrre din søvn med hyppige besøg på toilettet.

Dessert:

Enhver kost er ufuldstændig uden en dessert i den. En håndfuld rå mandler er perfekt til dessert.

Læges råd:

En forudgående læges råd er nødvendig, før du hurtigt starter enhver form for kost. Hvis dit hovedmål er at reducere vægten eller øge det generelle helbred, og hvis du er interesseret i at følge frugtkosten, skal du kontakte din læge eller professionel ernæringsekspert og forstå de individuelle risici, der er forbundet med at følge denne diæt.

Med en overflod af kostvaner er denne frugtkost mindre anbefalet af de fleste læger og ernæringseksperter på grund af mangel på næringsstoffer og alvorlige sundhedsproblemer, der kan opstå. Frugterne anses for at være rige på vitaminer, fibre og antioxidanter, som er gavnlige for kroppen, og denne diæt viser sig at reducere vægten. Men det er ikke alt; kun at spise frugterne kan have negative virkninger på kroppens generelle sundhed. Stren forsigtighed er, at du konsulterer din læge eller en registreret diætist, før du tænker på at starte frugtkosten. Hvis du har nydt godt af denne kost uden alvorlige sundhedsmæssige problemer, kan du dele dine oplevelser og kostplan med os.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er udelukkende til uddannelsesmæssige formål og bør ikke tages som et stykke medicinsk rådgivning. Kontakt din læge, før du starter denne diæt. Vi er ikke ansvarlige for nogen form for bivirkninger, der skete i din krop.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hjælper frugtkost i vægttab?

Svar: Ja, frugt hjælper med vægttab. Det skyldes, at frugtkosten indeholder et lavt kalorieindtag, og at spise mere frugt gør din mave fuld og dræber din appetit.

2. Kan vi spise grøntsager i frugtkosten?

Ans: Frugtkost eller frugtkost er en kost, hvor du kun spiser rå frugt som dit måltid. Nogle gange spises grøntsager også for at imødekomme efterspørgslen efter visse næringsstoffer til kroppen. Kun friske grøntsager spises i frugtkost.

3. Kan en gravid kvinde følge frugtkosten?

Svar: Nej, en gravid kvinde bør ikke følge frugtkosten. Denne diæt mangler de vitale næringsstoffer, der kræves af kroppen. Indsæt frugt i din almindelige kost under graviditeten, men gå ikke helt over til frugtkost under graviditeten. Dette vil føre til alvorlige helbredsproblemer for dig og det ufødte barn.