Ketogen kostplan til hurtigt at tabe sig

Den ketogene kostplan er dybest set en diæt med lavt kulhydratindhold og højt fedtindtag. Det er blevet populært i dag på grund af dets evne til at tabe kilo hurtigt sikkert, men effektivt. Det indebærer at reducere dit kulhydratindtag og erstatte det meste med fedt. Denne proces sætter din krop i en metabolisk tilstand kaldet ketose, hvor der produceres en øget mængde ketoner i kroppen.

Når dette sker, begynder kroppen at forbrænde fedt meget effektivt og gør det til ketoner. Det sænker blodsukkeret og insulinniveauet, og kroppens stofskifte skifter hovedsageligt mod ketoner fra fedt end kulhydrater. En undersøgelse hævdede, at folk tabte sig 3 gange hurtigere og bedre end andre modefoder. De havde også forbedret kolesterol og generelle sundhedsniveauer.Ketogen kost

En ketogen kostplan kræver, at en person holder styr på indtagelsen af ​​kulhydrater fra en person. Det daglige indtag af protein ændres afhængigt af højde og køn. Den typiske ketogene diæt tager 70% kalorier fra fedtet i kroppen, 20% fra proteiner, 5-10% fra kulhydrat. Den ketogene diæt er ekstremt mættende på grund af at den hovedsagelig er fed og reducerer sulten i høj grad.

Oprindelsen af ​​den ketogene diæt:

Den oprindelige keto -diæt var den klassiske keto -diæt, designet af Dr. Russell Wilder i Mayo Clinic til behandling af epilepsi. Klassisk keto ændrer indtagelsen af ​​forskellige makronæringsstoffer til 4 dele fedtindtag for hver 1 del kulhydrat og protein. 90% af energibehovet dækkes af fedtstoffer i en ketodiæt, 6% af protein og 4% af kulhydrater. Dette forhold ændrer måden, hvorpå energien metaboliseres i kroppen og fremkalder en tilstand, der kaldes ketose. Det har også en række terapeutiske fordele for syge og raske. Kroppen er tvunget til at bruge kalorier fra sit eget fedtlager frem for at afhænge af kostindtag, hvilket gør det ekstremt effektivt til vægttab. (1)

Typer af Keto -diæt:

 1. Standard eller klassisk ketogen diæt: Det er en kost med lavt kulhydratindhold, højt proteinindhold og fedtindtag. Den består af 75% fedt, 20% protein og 5% kulhydrater.
 2. Ketogen kost med højt proteinindhold: Det ligner den klassiske ketodi, men indeholder mere protein, omkring 35 %.
 3. Målrettet Keto -diæt: Det giver dig mulighed for at tilføje kulhydrater specifikt omkring træningstider.
 4. Cyklisk Keto -diæt: Det involverer skiftende cyklusser af keto dage og high carb refeed dage, såsom 5 keto dage efterfulgt af 2 dages carb diæt.

Den klassiske keto -diæt er den populære version blandt fad -slankekure, mens de andre bruges af bodybuildere og atleter.

Sådan går du til ketogen diæt:

 1. Først skal du undersøge grundigt for at forstå den bagvedliggende mekanisme for den ketogene diæt, og hvordan den rent faktisk fungerer og risici forbundet hermed. Du kan konsultere din læge eller se youtube -videoer eller læse det op på internettet.
 2. Fjern alle de kulhydratholdige fødevarer, der findes i kosten. Alle fuldkorn er eksempler på kulhydratholdige fødevarer. Ris og puffet ris er også inkluderet.
 3. Indtagelsen af ​​protein bør øges i forhold til kulhydrater i din kost.
 4. Ketogene fødevarer er dybest set naturlige, hele fødevarer af natur. Undgå forarbejdede fødevarer som sukker, sødemiddel, søde retter osv. Indtagelse af disse under kosten kan have en negativ indvirkning på helbredet.
 5. Det er meget vigtigt at holde sig hydreret, da kun mad med lavt kulhydratindhold spises.

Hvad er ketogen diætmad:

Fødevarer, du kan spise i Keto -diæt:

 1. Æg: Æggehvider anses for at være meget proteinrige.
 2. Fisk: Det er højt i protein og mange næringsstoffer. Fed fisk som makrel, tun kan inkluderes i din kost.
 3. Soya bønne: Den indeholder omkring 54% protein og holder maven fuld på samme tid.
 4. Mørke og bladgrøntsager bør indtages. Andre grøntsager som tomat og peber kan også inkluderes.
 5. Nødder og frø som jordnødder, cashewnødder, pistacienødder, hørfrø osv. Er gode at gumle i snackpauser.
 6. Smør og fløde indeholder et højt fedtindhold og kan inkluderes.
 7. Kød som rødt kød, skinke, bacon, kalkun med højt fedtindhold.
 8. Uforarbejdet ost kan medtages.
 9. Olier, især olivenolie og kokosolie, kan spises i en ketogen diætplan.
 10. Krydderier kan indtages som salt, peber osv.

Når du skal spise ude, skal du vælge fedt- eller proteinbaseret kost som æg og kød. Bestil flere grøntsager og fravalg af dessert helst.

Fødevarer, der skal undgås i Keto -diæt:

 1. Højt indtag af sukker og sukkerholdige fødevarer som smoothies, kage, chokolade, is osv.
 2. Korn og stivelse såsom ris, pasta, korn osv.
 3. Usunde fedtstoffer som mayonnaise osv.
 4. Alkohol
 5. Rodfrugter som rødbeder, kartofler osv.
 6. Bælgfrugter som bønner, linser osv.
 7. Forarbejdede og emballerede fødevarer med et højt indhold af kulhydrater.

ketogen diæt

Prøve madplan for ketogen diæt:

Morgenmad:

Den kan bestå af 500-600 kalorier med 50 g fedt, 25 g protein og 5 g kulhydrater. Eksempler er smørret og pocheret æg med fløde og bacon.

Frokost:

Den kan bestå af 700-800 kalorier med 60 gram fedt, 25 gram protein og 10 gram kulhydrater. Eksempler er grillet kylling med olivenolie, salat med grønt og ranchedressing.

Aftensmad:

Den kan bestå af 500-600 kalorier med 50-60 gram fedt, 20 gram protein og 5 gram kulhydrater. Eksempler er grillet bøf med smør og kraftig fløde og broccoli og svampe.

Fordele ved den ketogene kostplan:

1. Det øger kroppens stofskifte for at udnytte og forbrænde de fedtstoffer, der allerede er til stede. I tilfælde af en kulhydratdiæt bliver det fedt, der findes i kroppen, ikke let forbrændt og bliver meget svært at bruge på et senere tidspunkt. Ketosis hjælper med at mobilisere fedtstoffer som den energi, kroppen kræver til forskellige aktiviteter.

2. Denne diæt bruges til flere kroniske sygdomme som kræft, Alzheimers sygdom, Parkinsons sygdom, epilepsi, PCOS, acne osv..

3. Ketogen diæt dæmper sult hos mange mennesker og reducerer derved trangen til fedt udefra og uforarbejdet mad. Hvad er bedre end at være på en kulhydratfattig kost og ikke føle sig så sulten som sædvanlig?

4. Vægttab:

Den ketogene kostplan kan hjælpe med mere og mere effektivt vægttab, og dette er en af ​​de bedste måder at reducere vægten på ved at spise sunde fødevarer, der hjælper med at fremme kroppens fysiske aktiviteter. Ifølge mange forskningsundersøgelser er det blevet bevist, at sådan en kulhydratfattig kost lettere kan tabe sig, meget hurtigere end fedtfattig kost. Selvom en person tager kosttilskud, kan man ikke bare tabe sig ved at have det.

5. En person kan let slippe af med overskydende vand fra deres krop ved hjælp af sådanne kostplaner. Man kan begrænse deres indtag af dårlige kalorier, som ikke gør andet end at blive i kroppen i form af overskydende fedt. Når nyren begynder at tabe natrium, vil det resultere i hurtigt vægttab.

6. Reducerer central fedme:

En ketogen diæt er også god til at mobilisere mavefedtet, som er en af ​​de vigtigste faktorer, der bestemmer vægttab. Mavefedt vil afgøre, om det er let at tabe sig og også for mange sygdomme som diabetes og blodtryk. Dette er en af ​​de vigtigste fakta, der skal huskes på, når nogen forsøger at bestemme fordelene ved en lav-carb diæt.

7. Hjertesygdom:

En ketogen diæt hjælper med at øge det sunde eller gode kolesteroltal. HDL betyder generelt lipoproteiner, der generelt bærer kolesterolet rundt i blodet. LDL transporterer kolesterolet fra leveren til resten af ​​kroppen og gør det nyttigt. Keto -diæt ændrer alle risikofaktorer for hjertesygdomme som HDL, LDL -kolesterol, blodtryk osv.

8. Diabetes:

En lav-carb eller ketogen diætplan kan være nyttig for kroppen, da den hjælper med at reducere blodsukkerniveauet. Det hjælper med at forbedre tilstanden for de mennesker, der lider af type 2 -diabetes, hvilket er karakteriseret ved højt blodsukker og nedsat insulin. Kulhydrater er generelt opdelt i mindre sukkergrupper eller glukose inde i kroppen, hvorfra de kommer ind i blodbanen og påvirker blodsukkerniveauet. En lav-carb eller ketogen vil hjælpe med at forhindre dette.

En undersøgelse viste, at mennesker på ketodiet forbedrede insulinfølsomheden med 75% og tabte sig meget mere effektivt. (2)

Risici ved ketogen diætplan:

 • Din krop kan tage tid at tilpasse sig de nye metaboliske ændringer og kost.
 • De mest almindelige bivirkninger, der ses, er dårlig mental funktion, søvnproblemer, nedsat energi, dårlig søvn osv.
 • Det kan også ændre kroppens vand- og mikronæringsstofbalance.
 • Denne diæt bør udøves hos patienter med diabetes og hypertension med ekstrem forsigtighed og kun efter at have søgt professionel læge, hvis den er godkendt.
 • Denne diæt er muligvis ikke egnet til atleter, der ønsker at tilføre muskler til deres kroppe.

En ketogen diætplan kan gøre underværker med at reducere vægten og kontrollere blodsukkeret hos diabetikere. Dens anvendelse inden for forskellige terapeutiske områder er steget med spring og grænser som epilepsi, kræft, acne osv. Når det er sagt, virker enhver diæt kun, når du er konsekvent på lang sigt. Tror du, at ketodiet er noget for dig? Hvis ja, lad os vide, om vores artikel gavner dig.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne her er ikke beregnet til tolkning af læge. Kontakt altid din læge om eventuelle medicinske spørgsmål eller før du starter denne diæt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan jeg spise kulhydrater nogensinde igen?

Svar: Ja. Når du har nået din ønskede vægt, skal du øge dit kulhydratindtag meget langsomt. Spis ikke kulhydrater umiddelbart efter du har stoppet keto.

2. Min ånde og urin lugter frugtagtig. Skal jeg være bekymret?

Svar: Ingen grund til bekymring. Lugten er forbundet med øget produktion af ketoner og ketose i kroppen.

3. Er ketose sundhedsfarlig?

Svar: Folk forveksler det med ketoacidose, som forekommer ved diabetes. Ketose er naturligt og sundt.

4. Hvordan overvinder jeg dårlig energi og træthed?

Svar: Medtag kosttilskud som mineraler og MCT -olier i din kost, og inkluder et par kulhydrater i starten.