Koti -ideoita – vihreät huonekasvit kylpyhuoneessa

Kylpyhuone asetti huonekasveja ikkunaan

 Meheviä huonekasveja kylpyhuoneessa

Joka kerta kun katson kylpyhuonetta, minulla on tunne, että jotain puuttuu sisätiloista. Valkoiset kylpyhuonekalusteet, puhtaat, sileät linjat, kaikki näyttää minusta liian yksinkertaiselta, ilman väriä. Aina kun käytän värillistä sisustusta, se ei kuitenkaan jotenkin voi visuaalisesti kirjoittaa itseään sisätiloihin.

Siksi päätin pitää kiinni luonnollisesta. Aloitin tuoreena  Huonekasvit ajatella. Mutta miten sen pitäisi toimia vähemmän valoa ja tätä kosteutta käytettäessä?! Tein vähän tutkimusta ja kävi ilmi, että jokaiseen sisustukseen löytyy huonekasveja. On lajeja, jotka sietävät hyvin vähemmän valoa ja paljon kosteutta. Jos olet kiinnostunut aiheesta, lue!

Kylpykasvit luovat kodikkaan, kutsuvan tunnelman

kylpyhuonekalusteet huonekasvit kylpyhuonekalusteet

Löydä täydellinen paikka kylpykasveille

Aloitetaan ihanteellisesta paikasta kasvien sijoittamiseen! Kuten esimerkiksi turhamaisuus! Se on tarkka paikka, johon haluan sijoittaa kylpyammeeni. Mitkä kasvilajit sopisivat tällaiseen paikkaan?! Se riippuu valon voimakkuudesta. Kasvit, kuten aloe ja epiphyllum, sietävät vähän valoa, kun taas atsaleat ja ilmakasvit tarvitsevat enemmän valoa. Jotkut orkideat ja saniaiset sopivat hyvin sekä hämärässä että runsaassa valossa. Se riippuu tietystä lajista.

Kauniita orkideoita

kylpyhuone sisustus huonekasvit orkideat

Toinen suosittu paikka kylvökastikkeille on kylpyammeen lähellä. Alla on loistava esimerkki siitä, miten voit lisätä kasvisäiliön.

Asenna kasvisäiliö

kylpyhuone sisustus huonekasvit sisäänrakennettu kasvisäiliö

Alla näemme rehevän, trooppisen vihreiden kasvien keitaan. Kasvit on sijoitettu kylpyammeen taakse ja seinähyllylle. Kylpyhuoneessa on nyt uusi, inspiroiva ilme.

Meheviä huonekasveja

kylpyhuone sisustus vihreä huonekasvit kylpyamme

Seuraavassa kuvassa näet Aspidistra Elatiorin (ei myöskään tarvitse voimakasta luonnonvaloa) ja saniaisen kylpyammeen lähellä. Kaunis tai?!

Aspidistra elatior ja saniainen

kylpyhuone sisustus huonekasvit vapaasti seisova kylpyamme

Viehättävän ilmeen saavuttamiseksi voit ajatella topiary -lastentarhaa. Alla olevat sisäkasvit luovat lumoavan kuvan kylpyhuoneesta ja tekevät ikkunasta katseenvangitsijan. Mikä kutsuva ilmapiiri!

Topiary lastentarha

   kylpyhuoneen huonekalujen sisustaminen sisäkasvit

Marokkolaistyylinen kylpyhuone

Marokkolaistyyliset kylpyhuoneen huonekasvit

Etkö ole suunnitellut tilaa kasveille? Mieti jotain nopeasti! Sisällytä hylly, jossa voit olla kasvi potissa voiteen ja kerman lisäksi.

Integroi hylly

kylpyhuone sisustus huonekasvit orkideat seinän suunnittelu

Täällä kylpyammeet on myös sijoitettu pesualtaaseen. Alkuperäinen, eikö?

Saniainen pesualtaassa

koristele kauniita kylpyhuoneen vihreitä huonekasveja

Älä unohda, että kylpyhuonekasvit voivat olla tärkeä osa kylpyhuoneen sisustusta. Oikein valitut kasvityypit antavat viileän linjan sisustukseen.

Suunnittele eklektinen kylpyhuone

  kylpyhuone sisustus huonekasvit matto pesuallas

Viimeinen esimerkki on trooppinen kylpy, jossa voit hukkua raikkaaseen, vihreään ilmapiiriin. Ajattele eteenpäin ja luo paratiisikulma kylpyhuoneestasi!

Trooppinen kylpyhuone

  trooppisten kylpyhuoneiden vihreiden huonekasvien koristelu