Kylpyamme: Mikä muoto sopii parhaiten tarpeisiisi?

Kylpyammeessa olevaa kuumaa kylpyä on pitkään käytetty paitsi hygienian lisäksi myös kehon ja mielen hyvinvointiin. Lisäksi asiantuntijat ovat samaa mieltä: Uiminen on terveellistä, koska se stimuloi elinten toimintaa ja lievittää immuunijärjestelmää. Suurin osa ihmisistä ei siis halua pärjätä kotona ilman kylpyammetta. Onneksi nykyään on kylpyammeita, jotka sopivat sekä pieniin että suuriin kylpyhuoneisiin. Kuinka löytää kaikki yleiset muodot kylpyammeelle Esimerkiksi KALDEWEI: Klassisten kulma- ja suorakulmaisten kylpyammeiden lisäksi tarjolla on myös epätavallisia vaihtoehtoja, kuten soikeita ja vapaasti seisovia kylpyammeita ja erikoismuotoja. Mutta mikä muoto sopii kenellekään?

Kylpyamme neutraali muotoilu

Perustiedot kylpyammeen muodosta ja koosta

Yleensä kylpyammeen muoto on kylpyammeen ulkoinen muoto. Joskus se sopii sisäpuolen muotoon, mutta tämä ei ole pakollista. On esimerkiksi monia suorakulmaisia ​​kylpyammeita, jotka on parasta sijoittaa pituussuunnassa seinää vasten. Kylpyammeen sisäpuolen ei siis tarvitse olla suorakulmainen, vaan se voi myös olla soikea.

Kylpyammeelle annetut mitat koskevat aina ulkomittoja eivätkä allasta, jossa myöhemmin makaat.

Moderni ullakkokylpyamme

Ratkaisu 1: suorakulmainen amme

Ammeiden klassikko on suorakulmainen muoto. Se on ajaton, helppo yhdistää ja saatavana lukemattomina moderneina versioina. Useimmiten se sijoitetaan pitkää seinää vasten. Se voidaan kuitenkin sijoittaa myös nurkkaan tai integroida jonkinlaiseen alustaan ​​ylhäältä. Suorakulmaiset altaat ovat yleensä 80 senttimetriä leveitä. Mutta on myös duo -versio, jonka leveys on 90-100 senttimetriä. Suorakulmaiset altaat eroavat toisistaan ​​myös niiden pituuden perusteella: pienet versiot ovat vain 1,40 metriä pitkiä. Vakiomallien pituus on 1,70 – 1,90 metriä. Saatavana on myös XL -suorakulmaisia ​​altaita. Ne voivat olla jopa kahdeksan metriä pitkiä.

kulma -amme kaldewei idea

Ratkaisu 2: kulma -amme

Kulma -amme on myös suosittu ratkaisu – etenkin pienissä kylpyhuoneissa. Se käyttää optimaalisesti käytettävissä olevaa tilaa. Perinteinen kulma -amme näyttää ylhäältä tasakylkiseltä kolmikulmalta, joka sopii täydellisesti nurkkaan. Yleensä huoneeseen ulkoneva puoli on verhoiltu laattoilla. Kulmakylpyjä on saatavana seuraavissa kooissa:

  • Pienet mallit: 1,20 metriä x 1,20 metriä
  • Vakio kulma -altaat: 1,40 metriä x 1,40 metriä
  • Suuret versiot: 1,60 metriä x 1,60 metriä

Kulma -altaita on saatavana myös eri pituisina ja leveinä, kuten puolisuunnikamallit ja kulma -altaat, joissa on viisi, kuusi tai kahdeksan kulmaa.

mielenkiintoinen kylpyamme kaldewei

Ratkaisu 3: vapaasti seisova kylpyamme

Vapaasti seisova kylpyamme on saanut viime aikoina kasvavaa suosiota. Se on saatavana kaupoista pyöreänä, soikeana tai neliönä. Tämä ratkaisu sopii kuitenkin vain kylpyhuoneisiin, joiden pinta -ala on vähintään 12 neliömetriä. Pituuseroja on myös vapaasti seisovissa kylpyammeissa: kaikki on mahdollista 1,50 metristä yli kahteen metriin.

Ratkaisu 4: soikea kylpyamme

Soikeat kylpyammeet eivät näytä pehmeiltä muodoiltaan yhtä tiukoilta kuin suorakaiteen muotoiset kylpyammeet. Kylpyhuoneen suunnittelijat valitsevat ne usein, kun kylpyamme halutaan upottaa jalustaan. Mutta nämä versiot ovat suosittuja myös kaksinkertaisina kylpyammeina. Pienet mallit ovat noin 1,60 metriä pitkiä. Kuitenkin soikeat kylpyammeet, joiden pituus on 1,70 metriä tai 1,80 metriä, on asennettu vakiona. Saatavana on myös erittäin suuria versioita.

erittäin moderni minimalistinen kylpyamme

 Ratkaisu 5: erikoismuotoinen kylpyamme

Lisäksi myymälöissä on erityisiä ja erikoisia kylpyammeita, joita ei voida liittää mihinkään muuhun muotoon. Tämä sisältää:

  • Puolipyöreät kylpyammeet, jotka kiinnitetään seinän toiselle puolelle
  • Puolisuunnikkaan muotoiset kylpyammeet
  • Suorakulmaiset altaat, joissa on pyöristetty kulma

Nämä mallit sopivat kylpyhuoneisiin, joilla on erityisiä tilavaatimuksia.

suuri kylpyamme modernissa huoneessa