Vauvanvaatteiden oikea valinta ja pesu: tärkeitä tietoja ja vinkkejä!

Jopa ensimmäisten hengitysten jälkeen vauva tarvitsee paljon rakkautta ja turvallisuutta sekä ehdotonta hoitoa. Hellävarainen ihonhoito, pehmeät tekstiilit ja mukavat vauvanvaatteet ovat erittäin tärkeä osa tällaisen herkän olennon hyvinvointia. Siksi keskitymme tänään erityisesti siihen, mitä on otettava huomioon vauvanvaatteita valittaessa ja miten ne pestään oikein.

Mikä on tärkeää vauvanvaatteiden suhteen?

Vauvojen vaatteita ja asusteita löytyy nykyään runsaasti paitsi paikallisista myymälöistä myös verkosta. Monet vanhemmat ovat niin vaikuttuneita lukuisista söpöistä malleista ja malleista, että he joutuvat usein todelliseen ostohullun. Usein unohdetaan, että vauvanvaatteet liittyvät ensisijaisesti mukavuuteen, toimivuuteen ja terveyteen.

ostaa laadukkaita vauvanvaatteita

Luonnollisista materiaaleista valmistetut saasteettomat tekstiilit

Kun ostat, sinun tulee ensin luottaa vain luonnonmateriaaleihin. Puuvilla on lyömätöntä, jos kyseessä on vauvan bodi, vauvan body tai muut vaatekappaleet, jotka joutuvat suoraan kosketuksiin vauvan herkän ihon kanssa. Tämän pitäisi mieluiten olla valkaisematon ja kammattu sekä orgaaninen laatu. Koska tämä on ainoa tapa, jolla voit olla melko varma siitä, etteivät torjunta -aineista tai kemiallisista lannoitteista peräisin olevat epäpuhtaudet vaaranna jälkeläisiäsi. Muista huomioida Öko-Tex 100- ja GOTS-sertifioidut vauvanvaatteet. Tämä antaa sinulle vielä enemmän varmuutta siitä, että tekstiilit eivät sisällä haitallisia aineita.

vauvan vaatteet terve bio

Optimaalinen käyttömukavuus

Vauva valehtelee ja nukkuu suurimman osan ajasta, etenkin ensimmäisten kuukausien aikana. Hänen ihonsa on erityisen herkkä ja silti hyvin ohut. Jokainen naarmu tai pistos tuntuu paljon vahvemmalta. Pehmeät kankaat, optimaalinen istuvuus ja maksimaalinen mukavuus ovat siis vauvanvaatteiden ehdoton edellytys. Vältä vaatteita, jotka näyttävät vain muodikkailta tai tyylikkäiltä. Varo pikemminkin saumoja, vetoketjuja ja nappeja, jotka voivat jollain tavalla häiritä vauvaasi. Valitse mieluummin bodyt, t-paidat tai haalarit, joissa on nikkelittömät painonapit haarassa ja hartioissa. Kaikkien takana olevien painikkeiden pitäisi olla tabu. Koska nämä ja huput eivät tunnu hyvältä makuulla selässäsi. Tämä johtuu siitä, että ne voivat vaikuttaa vauvan lepoon ja uneen.

terveet vauvan vaatteet

Toimivuus ja turvallisuus

Vauvanvaatteiden tulee olla myös käytännöllisiä. Tämä pätee erityisesti vaihtamalla ja vaihtamalla vaatteita. Topit, joissa on niin sanottu amerikkalainen pääntie, sekä käärityt rungot ovat tältä osin listan kärjessä. Nämä on erittäin helppo pukea ja riisua, eikä vauva tunne stressiä. Vaihtaessasi vaippaa olet myös erittäin joustava vaihdettavien kappaleiden kanssa. Tämä koskee myös alushousuja, jotka voidaan avata alas asti. Mitä tulee vauvanvaatteiden toimivuuteen, muista, että vauvat eivät pidä siitä, että heitä käännetään vatsalleen tai kyljelleen niin paljon.

luomupuuvillaiset vauvanvaatteet

Toinen erittäin tärkeä asia on vaatteiden turvallisuus. Ne eivät saa sisältää pieniä osia ja kukoistuksia, kuten paljetteja, tekojalokiviä tai vastaavia. Vauva voi purra tai vetää sitä, ja nieleminen voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Henkilökohtaiset vauvanvaatteet lahjaksi

Vauvanvaatteilla on toinen, emotionaalinen puoli. Ne voidaan suunnitella ja muokata erittäin luovasti. Vauvan body, haalarit tai muut topit ovat siksi täydellisiä alkuperäislahjaideoina. Riippumatta siitä, onko se syntymäpäivä, kaste vai vain rakkaudesta ja kiintymyksestä, voit aina tuoda iloa. Onneksi voit myös siirtyä verkkoon vain muutamalla napsautuksella Tulosta vauvan vaatteita ja suunnittele koko juttu itse. Älykkäät kirjaimet, valokuvat, eläinkuvat tai muut kuviot ja aiheet – valittavana on paljon.

muokata tyttövauvan vaatteita

Pese vauvan vaatteet kunnolla

Nykyaikaisten pesukoneiden ansiosta vaatteiden pesu ei ole enää niin työlästä. Sinun tulee vain valita oikea pesuohjelma ja lajitella vaatteet oikein. Vauvanvaatteiden pesu on itse asiassa sama, mutta hieman huolellisempaa.

Jo ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa, sinun tulee pestä vauvanvaatteet vähintään kerran pesukoneessa 60 asteen lämpötilassa. Oikea pesuaine tähän on hypoallergeeninen ja fosfaatiton. Valitse vain laadukas, ympäristöystävällinen tuote ilman haitallisia kemikaaleja ja stabilointiaineita. Vältä myös huuhteluaineita, koska ne ovat haitallisia ympäristölle. Useimmissa tapauksissa ne sisältävät myös kyseenalaisia ​​hajusteita ja mikromuovia.

pese vauvan vaatteet kunnolla

Ole varovainen, kun ostat ja peset vauvanvaatteita. Käytä vain luonnollisia tekstiilejä, joissa ei ole haitallisia aineita. Kiinnitä huomiota optimaaliseen ergonomiaan ja täydelliseen käyttömukavuuteen. Valitse toiminnallisuus ja turvallisuus trendikkäiden asujen sijaan ja tarjoa vauvoillesi ansaitsema rauha ja hyvinvointi.

onnellinen vauva vauvan vaatteiden kanssa