Aseta kohtaus olohuoneeseen oikealla valaistuksella

valaistus kodin sohva takan edessä

Kuinka valita oikea valaistus olohuoneeseesi

Olohuonetta käytetään elämän ja asunnon keskuksena eri tavoin. Olipa kyseessä television katselu, rentoutuminen, kirjoittaminen, lukeminen, musiikin kuuntelu, vieraiden viihdyttäminen tai pelien pelaaminen – jokainen toiminta asettaa erilaiset vaatimukset valaistusolosuhteille. Suurin osa heistä ei siis tule toimeen vain yhdellä valonlähteellä.

Pikemminkin vähintään kolme valoa sopii keskimääräiseen olohuoneeseen, jonka pinta -ala on 20 neliömetriä. Sen lisäksi, oikealla valaistuksella olohuone voidaan asettaa kohtaukseen ja luoda kodikas tunnelma. Yksinkertaisilla tempuilla voit myös upottaa olohuoneesi miellyttävään tunnelmaan. Joka tapauksessa on tärkeää, että valaistuskonsepti on hyvin harkittu ja huolellisesti suunniteltu. Koska tilavaikutuksen määräävät suurelta osin valaistusaste, varjojen leikki ja lampun tyyppi.

Valaiseva sohva tekee oranssista

Sekoitus lamppuja erilaisiin tarpeisiin

Noin oikea valaistus Jotta voidaan luoda olohuoneeseen, on oltava riittävästi liitoksia keinovalolle. Tämä tarkoittaa, että uudelle rakennukselle on suunniteltava muutama lisäpistorasia. Olemassa olevien rakennusten tapauksessa tulevia kunnostustöitä voitaisiin käyttää lisäyhteyksien asentamiseen olohuoneeseen. Koska jokainen toiminta vaatii eri valaistusolosuhteet, erilaisilla vaaleilla väreillä ja vahvuuksilla varustettujen lamppujen sekoitus on jaettava koko olohuoneen huoneeseen.

Energiansäästölamppu, halogeenilamppu & Co.

Perinteisten hehkulamppujen asteittaisen kieltämisen jälkeen monet kuluttajat kohtaavat ongelman, koska he eivät tiedä, mitä vaihtoehtoisia hehkulamppuja tulisi käyttää. Vaikka hehkulamppujen kirkkaus määräytyy niiden tehon mukaan, energiansäästölamppujen arvot ovat monille täysin uusi alue. Alkuperäinen 60 watin lamppu korvataan 11 watin energiansäästölampulla.

valaistus-energiaa säästävä

Jos haluat myös luoda kodikkaan ilmapiirin, valitse “lämpimän valkoiset” energiansäästölamput. Pistemäiseen valoon tulee kuitenkin käyttää halogeenilamppuja. Oikeat lamput oikea valaistus ovat saatavilla muun muassa Muenon verkkoportaalista.

Luo ilmapiiri saarilla ja valon aksentilla

Huoneet, jotka ovat täysin valaistuja ilman varjoa, voivat monien mielestä olla yhtä epämukavia kuin lääkärin huone tai odotushuone. Tämä synkkä ilmapiiri voidaan kuitenkin helposti torjua. Jos luodaan valosaaria, eli tietyt alueet valaistuvat voimakkaammin kuin toiset, huone näyttää paljon mukavammalta. Lisäksi kauniit yksityiskohdat tai asiat, joilla on erityistä arvoa, tulisi tuoda esiin ja aloittaa kevyillä aksentteilla. Lisäksi valonlähteet on suojattava niin pitkälle kuin mahdollista, jotta silmä voi vaeltaa huoneen läpi häiriöttömästi ja silmä ei sokaise äkillisestä valopisteestä. Erityisesti kelatut energiansäästölamput kehittävät täyden kirkkautensa vain varjostimen alla.

valaistus energiansäästölamppu euro


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80