Sähköntoimittajan vaihto muutettaessa – mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Vaihda sähköntoimittajaa muuton yhteydessä

Sähköntoimittajan vaihtaminen muutettaessa – tähän kannattaa kiinnittää huomiota

Laatikot ovat pakattuja, tapaaminen rekisteröintitoimistossa on tehty ja muutto on edessä: Monet ihmiset pitävät muuttamista uuteen asuntoon mahdollisuutena vaihtaa sähköntoimittajaa. Koska jos muutat, päädyt automaattisesti lähinnä kalliiseen peruspalveluun.

Tämä voidaan välttää siirtymällä eteenpäin tekee vertailun sähköntoimittajista ja vaihtaa sähköntoimittajaa verkossa.

34 prosenttia kotitalouksista saa edelleen kalliita peruspalveluja

Federal Network Agencyn mukaan 13 prosenttia kuluttajista vaihtoi sähköntoimittajaansa vuonna 2014. Noin 34 prosenttia kuluttajista on kuitenkin edelleen lakisääteinen perushuolto toimitettu. Tämä on yleensä yksi kalleimmista alueellisista tariffeista, eikä se tarjoa juuri mitään taloudellisia etuja kotitaloudelle. Liittovaltion verkkovirasto ja kuluttaja -asiamiehet suosittelevat siksi sähköntoimittajan vaihtamista taloudellisesti järkevänä toimenpiteenä, joka myös painaa vapaita sähkömarkkinoita ja vaikuttaa siten myönteisesti yleiseen hintatasoon.

Päättyminen peruspalvelusta

Jokainen, joka muuttaa ja vastaanottaa perustarvikkeita vanhaan asuinpaikkaansa, voi ilmoittaa asiasta kahden viikon irtisanomisajalla. Irtisanomiskirjeessä sinun tulee mainita uhkaava muutto ja ilmoittaa muuttopäivä. Tämä päättää irtisanomisen ja sinun pitäisi löytää nopeasti uusi sähköntoimittaja uudesta asuinpaikastasi. Sähköntoimittajan vaihtaminen kestää pääsääntöisesti kolmesta kuuteen viikkoa. Jos et ole vielä valinnut vaihtoehtoista sähköntoimittajaa muuttaessasi, tulet myös takaisin perushuoltoon. Ei kuitenkaan ole liian myöhäistä: jos päätät yhden myöhemmin uusi sähköntoimittaja, Tämä yleensä johtaa vanhan sopimuksen irtisanomiseen.

Hehkulampun muotoiset designlamput

Vaihda sähköntoimittajaa hehkulamppua siirrettäessä

Vaihtoehtoisen sähkösopimuksen irtisanominen

Jos toisaalta edellisen asuinpaikan osalta tehtiin vaihtoehtoinen sähkösopimus, irtisanomista ei taata. Tämä riippuu yleensä sopimuksen yksityiskohdista. Jos uusi asuinpaikka on myös osa sähköntoimittajan toimitusaluetta, sopimus todennäköisesti jatkuu. Joissakin sopimuksissa on myös ns “Siirtolauseke” jonka avulla kuluttaja voi käyttää irtisanomisen erityisoikeutta muutettaessa ja valita uuden sähköntoimittajan. Tässä tapauksessa kuluttajan on peruutettava itsensä, uusi sähköntoimittaja ei voi ottaa tätä haltuunsa.

Tarvitset näitä tietoja muutokseen

Jos olet päättänyt vaihtaa sähköntoimittajaa, muutama yksityiskohta riittää online -sähkövertailun suorittamiseen ja muutoksen aloittamiseen. Tämä sisältää:

• Vuotuinen sähkönkulutus kilowattitunteina (viimeisestä sähkölaskusta)

• Sähkömittarin numero

• Mittarilukema

• Muuttopäivä

Mitä tehdä, jos haluan pitää vanhan sopimukseni??

Toimittajalle on ilmoitettava kuusi viikkoa ennen suunniteltua muuttoa. Sähkön toimitus uuteen osoitteeseen jatkuu pääsääntöisesti saumattomasti. Lisätoimitus ei ole mahdollista vain, jos uusi asuinpaikka on vanhan toimittajan toimitusalueen ulkopuolella.

Vaihda sähköntoimittajaa muuton yhteydessä

Vaihda sähköntoimittaja, kun siirrät vinkkejä