Valokalusteet: näin luot kodikkaan tunnelman

Viileä, kodikas, toimiva: voimme luoda erityisiä tunnelmia lamppujen ja valojen avulla. Liian paljon valoa häikäisee epämiellyttävästi, liian vähän jättää meidät pimeyteen – huoneeseen sopiva valaistus vaatii hyvää suunnittelua! Lue tästä, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota, jotta jokainen huone saa oikean valaistuksen.

Hyvinvointi: Aina kysymys valosta

Valaistus määrää pitkälti, tunnemmeko olomme mukavaksi huoneessa vai ei. Kirkkaudesta, vaaleista väreistä ja kontrasteista riippuen valo voi täysin erilaisia ​​vaikutuksia tuottaa!

Esimerkiksi epäsuora valaistus takaa pehmeän, hyvän olon valon. Toisaalta työhuoneissa suositellaan kirkasta ja tarkennettua valoa. Ihannetapauksessa valaistus suunnitellaan, kun asuntoa rakennetaan tai kunnostetaan. Sitten voit varmistaa, että virtaliitännät ja pistorasiat ovat juuri siellä, missä niitä myöhemmin tarvitaan. Tämä eliminoi tarvetta rumaille jatkojohdoille, jotka kulkevat koko huoneen läpi tai seinää pitkin. Lampun tyyppi edistää myös tunnelmaa: esimerkiksi kattovalaisimet luovat erilaisen tunnelman kuin kattokruunut tai lukuvalot. Löydät yleiskuvan valaisimista osoitteesta wohnlicht.com.

lamppu_2

Se on kaikki sekoituksessa

Kolmen eri valonlähteen seosta pidetään ihanteellisena valaistuksena. Tasapainoisella suhteella matalan kontrastin ja suuren kontrastin valaistus on ratkaiseva rooli! Toimiva ja miellyttävä valaistusilmapiiri voidaan lähes aina luoda taustavalaistuksella, korostusvalaistuksella ja tarvittaessa työvalaistuksella. Epäsuora valo on erityisen huomaamaton, mutta se väsyttää silmät nopeammin. Siksi se on aina yhdistettävä valikoiviin valaisimiin, kuten työvaloihin – huone näyttää silloin erityisen harmoniselta.

lamppu_3

Vinkkejä optimaaliseen valaistuksen suunnitteluun

  • Huone ilman varjoa näyttää epämukavalta ja yksitoikkoiselta. Varmista, että sinulla on enemmän ja vähemmän valaistuja alueita, tämä luo vaihtelua. Eri valonlähteillä voidaan asettaa kohtaus kauniisti kohdennetusti. Korosta valitut yksityiskohdat valolla!
  • Varmista, ettet katso suoraan valonlähteeseen missään – kaikki valonlähteet on suojattava.

kattokruunu_2

Valokuvat: CC0 Public Domain / pixabay.com