Terveet unet heti alusta alkaen: 5 lasten sängyn laatukriteeriä

Hyvä sänky on välttämätön hyville yöunille. Loppujen lopuksi keho uudistuu unen aikana. Organismi vähentää stressiä, uudistaa soluja ja immuunijärjestelmä toimii täydellä nopeudella. Lapsille makuualustan laadulla on tärkeä rooli, koska kehon on tehtävä paljon kasvuvaiheessa. Lue täältä, mitä sinun pitäisi varoa vauvansänkyjen suhteen, jotta jälkeläiset voivat hyötyä terveestä unesta.

vauvansänkyä 1

  1. Patja

Riippumatta siitä, kuinka kaunis ja kestävä sängynrunko on, jos patja on huonompi, lapsesi ei nauti yöunista, mikä on tärkeää heidän terveydelleen. Patja on hyvän yöunen perusta ja se tulee valita huolella. Yksi perustekijöistä on Pisteen joustavuus.

Pistejoustavat patjat tuottavat vain silloin, kun rungon paino painaa suoraan materiaalia. Tästä on suuri etu, että makuumatto mukautuu täydellisesti kehon muotoon ja selkä helpottuu. Toisaalta jos patja on joustava, se luo nopeasti riippumaton vaikutuksen, joka pitkällä aikavälillä vahingoittaa selkärankaa. Antaa erittäin hyviä arvoja pisteen joustavuuden suhteen kylmää vaahtoa itsensä kanssa. Materiaali tekee vaikutuksen myös seuraavilla eduilla:

  • Mittapysyvyys
  • Ilman läpäisevyys
  • Hengittävyys
  • pitkäikäisyys
  • Hinta-suorituskyky

Pinnasängyn ideoita

Hyviä vaihtoehtoja ovat patjat Luonnonkumi (Lateksi). Alla vertailu.bild.de kuutta lasten patjaa verrattiin ja arvioitiin yksilöllisesti. Julius Zöllnerin, Träumelandin ja Aro Artländerin mallit nousivat tuotevertailusta erittäin hyvällä arvioinnilla. Lukuun ottamatta Prolanan Lara Plus -patjaa, joka on valmistettu luonnollisesta lateksista ja kookospähkinästä, mainitut valmistajat käyttävät kylmävaahtoa. Kun ostat lasten patjoja, tarkista aina kriittisesti materiaalin koostumus. Makuumatto ei saa missään olosuhteissa sisältää myrkkyjä, jotka pääsevät elimistöön ihokosketuksen tai hengitysteiden kautta.

Myös Kovuusaste täytyy olla oikein. Jos nukut kyljellä, patjan tulisi esimerkiksi antaa hartioiden vajota niin pitkälle, että selkäranka muodostaa sivulta katsottuna suoran viivan. Jos patja on liian kova, tämä ei ole mahdollista ja seurauksena on luonnoton ylikuormitus. Toisaalta, jos patja on liian pehmeä, selkäranka taipuu, mikä on yhtä haitallista. Jokainen runko on yksilöllinen, eikä valmistajien välisiä eroja samanlaisessa kovuusasteessa voida sulkea pois.

Suuntaa varten: patjan suuri tiheys osoittaa korkean pisteen joustavuuden.

Pinnasängyt 2

  1. Sälepohja vakauttamiseen ja ilmanvaihtoon

Jatkuva pinta ilman välilyöntejä ei ole täysin sopiva patjan pohjaksi. Ihmiset, olivatpa aikuisia tai lapsia, hikoilevat yöllä ja säteilevät lämpöä. Jotta patja tekisi tehtävänsä ja optimaalisen lämpötilan kompensoimiseksi huoli, se tulee sijoittaa sälekehykseen. Raot varmistavat tuuletuksen alhaalta. Samaan aikaan sälekehyksen tulee olla kestävä ja vakauttaa patja.

  1. Tukeva sängynrunko

Kun ostat sängynrunkoa, on suositeltavaa käyttää luonnonpuuta. Toisaalta, koska massiivipuu on kestävämpi ja kestävämpi. Toisaalta haitallisten aineiden riski käsittelemättömässä massiivipuussa on huomattavasti pienempi verrattuna halpoihin puupohjaisiin materiaaleihin. Valinnan helpottamiseksi sinun tulee suosia vauvansänkyjä, joissa on asianmukaiset ympäristömerkit. Todistukset ja hyväksynnän sinetit, kuten Sininen enkeli, Kultainen M tai LGA testattu apua ostopäätöksessä. Niille, joilla on paljon käsityötaitoa, itse tehty pinnasänky voisi olla vaihtoehto. Videolla vanhemmat näyttävät, kuinka he tekivät tyttärelleen luovan nukkumapaikan käsittelemättömistä uusista lavoista:

Jos et halua joutua ostamaan uutta sänkyä lyhyen ajan kuluttua, on järkevää ostaa se unijärjestelmä, joka kasvaa lapsen mukana Pidä silmällä, joiden sälekehyksen korkeutta voidaan säätää. Lapsen iästä riippuen voit nostaa patjan niin, että voit maata tai nostaa lasta mahdollisimman mukavasti, tai laskea sen niin, että lapsi voi nousta seisomaan itsenäisesti.

  1. turvallisuus

Turvallisuus on päiväkodissa välttämätöntä. Lasten sängyssä ei saa olla teräviä tai teräviä osia, eikä myöskään ole olemassa vaaraa, että lapsi jää loukkuun tankoihin. Vaikka on olemassa määräyksiä, joita valmistajien on noudatettava voidakseen myydä tuotteitaan Saksassa, tietty määrä valvontaa on silti asianmukaista. Seuraavassa taulukossa on yhteenveto klassisten lastensänkyjen olennaisista mitoista:

Baarit korkeus lattia
Väli on oltava vähintään 4,5 cm. Jos sängynjalka on korkeimmassa asennossa, yläreunaan on pidettävä vähintään 60 cm: n etäisyys. Sängyn rungon ja lattian välisen raon on oltava alle 2,5 cm.

Tarkista myös, toimivatko lasten huonekalut GS -merkki testatun turvallisuuden vuoksi. Alla dguv.de voit lukea lisätietoja tästä.

Lastensängyt asettavat huomaamattomasti lastenhuoneita

  1. Käsittely ja suunnittelu

Voit myös tunnistaa hyvän lastensängyn kaikkien osien valmistuksesta. Luotettavat ruuviliitännät Valmistettu metallista, tasaisen pinnan ja maksimaalisen vakauden pitäisi olla itsestäänselvyys. Tässä vaiheessa on parempi sijoittaa hieman enemmän, jotta voimme nauttia lasten huonekaluista pitkällä aikavälillä eikä tarvitse huolehtia jälkeläisistä. Lisäksi sinun on arvostettava kodikasta muotoilua, koska se edistää kutsuvaa sisustusta.

Lähde: Kuva 1 ErikaWittlieb / Kuva 2 congerdesign at pixabay.com

vauvansänkyä perustaa lastenhuoneita