Kissojen pelko: miten voittaa ailurofobia

Miksi jotkut ihmiset pelkäävät kissoja ja miten ne voidaan voittaa?

Koirien fobia on ymmärrettävää. Ne voivat olla todella vaarallisia. Mutta miksi kenenkään pitäisi pelätä kissoja??

On tosiasia, että monien ihmisten täytyy elää tällaisen sairaan pelon kanssa. Seuraavassa käsittelemme joitain mahdollisia syitä tällaisen tilan kehittymiseen. Lisäksi käsittelemme strategioita sen voittamiseksi.

Kuinka vaarallisia kissat oikeastaan ​​ovat?

Kissojen pelko Lemmikkieläimet Vinkkejä vaarallisille kotikissoille

Kissojen pelossa on erilaisia ​​muotoja. Jotkut pelkäävät, että he purevat ja naarmuuntuvat. Lisäksi taikauskoon liittyy monia pelkoja. Esimerkiksi jotkut ihmiset paniikissa uskovat, että musta kissa tuo huonoa onnea.

Mielenkiintoinen tosiasia on, että kissojen fobia on yleinen erittäin voimakkaiden persoonallisuuksien ja diktaattorien keskuudessa.

Historiallisen tutkimuksen mukaan Adolf Hitler, Tšingis -kaani, Napoleon Bonaparte, Gaius Iulius Caesar, Lavrenti Beria, Benito Mussolini ja Aleksanteri Suuri kärsivät tästä.

Mitä sinä oikeasti pelkäät??

Pelko kissoista lemmikkieläimet vinkkejä kotikissa tai villikissa

Pelon muodot ja tasot ovat erilaisia. Jotkut ihmiset ovat paniikissa, vaikka he näkevät kissan. Hän voi olla kaukana ja silti hänen fobiansa aktivoituu.

Toiset ihmiset pelkäävät kissoja tietyissä tilanteissa. Et esimerkiksi halua olla samassa huoneessa näiden eläinten kanssa.

Pahin muoto on se, jossa pelkäät, vaikka ajattelet kissoja.

Miten kissojen pelko voi syntyä??

Kissa Pelko Lemmikit Vinkkejä Sfinksi Kissa

Kissojen pelko voi syntyä erilaisissa tilanteissa. He olivat pureneet, naarmuuntuneet tai nähneet hyökkäyksen. Ehkä kissa hyppäsi kasvoillesi? Tällaiset kokemukset ovat erityisen traumaattisia alle kuuden vuoden ikäisillä lapsilla. Silloin on vielä suurempi mahdollisuus, että ahdistus on pysyvä.

Tässä iässä eläimet näyttävät paljon suuremmilta ja ne voidaan nähdä todellisina hirviöinä.

Erityistilanteet – kotikissat tulevat villiksi

Kissojen pelko Lemmikkieläimet Vinkkejä raapimisesta

Vanhempien ei pitäisi panikoida itseään tällaisissa tilanteissa. Sinun pitäisi selittää pienille, ettei mitään niin pahaa ole tapahtunut. Jos alat panikoida itseäsi ja menet lääkäriin ilman erityistä syytä, jätät lapsillesi väärän vaikutelman, että koirat ovat jotain todella pahaa.

Taikausko ja kissat

Kissojen pelon voittaminen Lemmikkieläinten vinkit

On uskomatonta, kuinka paljon taikausko vaikuttaa meihin nykyäänkin. Kirkko on pitkään vertaillut kissoja noitiin ja muihin pahoihin olentoihin. Tämä vaikuttaa edelleen vaikuttavan moniin ihmisiin ja he liioittelevat kissojen kohtaamisten mahdollisia seurauksia tai kehittävät patologisen onnettomuuden pelon.

Miten ongelma voidaan voittaa?

Kissojen pelko Lemmikit Vinkkejä Kotikissa

Kuinka voimme päästä eroon kissojen pelostamme? Useimmille se ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää. On välttämätöntä ryhtyä tarvittaviin toimiin, jotta voit elää normaalia elämää.

Milloin ammattilaisen apua tarvitaan??

Kissojen pelko lemmikit vinkkejä ammattilaisen apuun

Kukaan ei tarvitse tarpeettomia lisärajoituksia elämässään!

Vinkkejä kissan pelon lemmikkeihin

Ensimmäinen askel on selvittää milloin ja miksi pelko kehittyy. Oliko se lapsuudessasi vai myöhemmin? Liittyykö pelkosi todelliseen vaaralliseen tilanteeseen vai johtuuko se jonkinlaisesta taikauskoisuudesta?.

Sitten sinun pitäisi yrittää ystävien ja tuttavien avulla arvioida realistisesti pelkäämäsi tilanteet.

Milloin paniikkiin on todellisia syitä ja milloin niitä ei ole lainkaan?

Pelkää kissoja, lemmikkejä ja lapsia

Kun olet voittanut kaiken tämän loogisella tasolla, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, joka on hitaasti voittaa kissasi fyysinen pelko. Aloita leikkiminen rauhallisten kissojen kanssa, silittämällä niitä. Tutustu heidän reaktioihinsa ja yritä käsitellä niitä. Älä koskaan unohda: sinä olet vahvempi puoli!

Päästä eroon kissojen pelosta

Kissojen pelko Lemmikkieläimet ovat vaarallisia kissoille