Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen – vinkkejä terraarion perustamiseen ja ylläpitoon

Leopardigekot (Eublepharis macularius) ovat helpoimpia ja suosituimpia hoidettavia matelijoita. Ne ovat täydellisiä lemmikkejä kiireisille ihmisille, joilla on vähän vapaa -aikaa, tai aloittelijoille. Gekot eivät vaadi päivittäisiä kävelylenkkejä, ja riittävän veden ja ruoan avulla he voivat helposti pärjätä muutaman päivän ilman sinua. Matelijoilla ei ole turkista, jolle ne eivät ole vain täydellisiä Allergiasta kärsivät mutta myös pitää huonekalut ja vaatteet puhtaina. Ne ovat erittäin kesyjä ja tottuvat nopeasti siihen, että lapset pitävät niitä kädessä. Jos leopardigekkoa pidetään oikein, nämä ihoeläimet elävät 15-20 vuotta ja saavuttavat maksimikoko noin 18-25 cm.

Nämä gekot näyttävät todellisilta minileopardeilta kauniiden paikkojensa vuoksi

Lajikohtainen leopardigekkojen pitäminen - vinkkejä terrariumgecko -parin perustamiseen ja ylläpitoon luolassa

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen luonnossa

Luonnossa leopardigekot elävät Afganistanin, Pakistanin, Luoteis -Intian ja Iranin kuivilla ja kallioisilla aavikoilla. Siellä pienet matelijat altistuvat suurille lämpötila -amplitudille, mikä tekee niistä erityisen kestäviä ja helppohoitoisia. Ne ovat yöeläimiä ja piiloutuvat mieluummin luoliin ja kivien väliin päivän aikana.

He metsästävät aikaisin aamulla ja yöllä ja ruokkivat pääasiassa hyönteisiä.

Leopardigekot ovat erittäin älykkäitä ja rakastavia

Lajikohtainen leopardigekkojen säilyttäminen - vinkkejä kaikesta, mikä liittyy terraarioasennukseen ja söpöjen gekkojen hoitoon

Lasten on oltava hyvin varovaisia ​​ja lempeitä pienen eläimen kanssa

Lajikohtainen leopardigekkojen säilyttäminen - vinkkejä kaikesta, mikä liittyy terraarion käyttöönottoon ja gekkojen ja lapsiystävien hoitoon

Terrariumin koko

60 x 30 x 30 cm: n terraario riittää täysin aikuiselle eläimelle. Tietysti isompi on parempi. Kuten muutkin lajin jäsenet, leopardigekot eivät pysty kiipeämään lasille. Totta, tämän avulla voit valita terrariumin ilman kantta. Tällaista asennusta ei kuitenkaan suositella. Kansi ei ainoastaan ​​suojaa lemmikkiäsi uteliailta kämppäkavereilta ja lapsilta, vaan myös estää pölyn kertymisen ja auttaa ylläpitämään lämpötilaa ja kosteutta.

Voit jättää gekkosi pois terraariosta jopa 15-20 minuutiksi joka päivä

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä kaikesta terraarion asennuksesta ja hoidosta Pidä geko varovasti kädessäsi

lämpötila

Kaikki kylmäveriset eläimet tarvitsevat lämpötilagradienttia eli lämpötilaeroja terraarion molemmissa päissä, joiden avulla ne voivat säätää kehon lämpötilaa. Paras vaihtoehto terraarion lämmittämiseen leopardigekolle on lämmitysmaton avulla. Tämä on kiinnitetty lasin ulkopuolelle alareunassa ja sen tulisi peittää keskimäärin puolet alueesta. Päivän aikana optimaalinen lämpötila kuumalla alueella on 30-35 astetta ja viileässä 25-28 astetta. Yöllä lämpötila voi laskea 20 asteeseen. Hanki digitaalinen lämpömittari ja termostaatti näiden arvojen valvontaa ja säätämistä varten.

Mittaa terraarion lämpötila -arvot säännöllisesti

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terraarion sisustukseen ja hoitoon gecko terrariumin sisustusideoita

Voit myös sammuttaa lämmitysmaton yöllä, kunhan lämpötila ei laske alle 20 astetta

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terrariumin asettamiseen ja ylläpitoon

Alusta

Käytä alustana erityistä hienoa matelijahiekkaa lemmikkikaupasta. Nuorten eläinten tulisi seistä talouspaperin päällä, kunnes ne saavuttavat vähintään 15 cm: n koon. Geckot ovat erittäin puhtaita ja menevät kylpyhuoneeseen vain tietyssä terraarion kulmassa. Tämä alue sekä vesisäiliö ja piilopaikat on puhdistettava vähintään kerran viikossa.

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terrariumgekon asentamiseen ja ylläpitoon cowboy -hatulla

Piilopaikat

Piilopaikat ovat olennainen osa terraariotilaa ja leopardigekon lajityyppistä pitämistä. Ihannetapauksessa lemmikkisi pitäisi saada kaksi, yksi terraarionsa lämpimässä ja toinen viileässä. Näin gekkosi voi säätää lämpötilaa ja tuntea olonsa suojaksi piilopaikassaan. Monet arkiset esineet voivat toimia piilopaikkana, kuten paperirullat, pienet pahvilaatikot ja Keraamiset kattilat. Harrastajat voivat tehdä ne savesta tai puusta tai yksinkertaisesti ostaa sopivia malleja lähimmästä lemmikkikaupasta.

Gekon paksua häntää käytetään rasvan varastointiin

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terraarion hauska gekon piilopaikan asettamiseen ja ylläpitoon

koriste

Kaikki rakastavat sisustaa kotiaan kauniilla koristeilla. Gekkosi ei ole poikkeus. Lisää siis sopivat oksat ja pienet kivet lemmikkikaupasta, jotta pikku leopardisi kiipeää. Älä käytä mitään puutarhasta tai metsästä, koska ne on desinfioitava etukäteen. Jos haluat rikastuttaa terraariota kasveilla ja viiniköynnöksillä, on parasta valita keinotekoisia.

Gekot rakastavat leikkiä ja tutkia terraarioaan

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terraariogekon pystyttämiseen ja ylläpitoon kiipeää puun oksille

Joten tarjoa heille mielenkiintoista lajiketta silloin tällöin

Lajikohtainen leopardigekkojen pitäminen - vinkkejä gekkojen asettamiseen ja hoitoon luonnossa

vettä

Leopardigekot tulevat kuivilta alueilta, mutta tarvitsevat silti kosteutta ja vettä. Voit käyttää kiviä jäljitteleviä koristeellisia kulhoja sekä ottaa tavalliset litteät muovikulhot pois keittiöstä. Gekot tarvitsevat kosteuden noin 40-50% päivällä ja 50-70% yöllä. Parasta on hankkia digitaalinen kosteusmittari ja seurata arvoja. Vaihda vesi usein vähentääksesi bakteerien kehittymisen riskiä.

Monet uskovat, että leopardigekot ovat ensimmäinen kesytetty liskolaji

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä kivellä varustetun terraariovesikulhon asettamiseen ja ylläpitoon

Vuori

Gekot ovat hyönteissyöjiä ja ruokkivat pääasiassa sirkejä, jauhomatoja, heinäsirkkoja, toukkia, torakoita, vahamatoja, silkkiäistoukkia ja vastasyntyneitä hiiriä. Päävalikon tulisi koostua pääasiassa kolmesta ensimmäisestä. Aikuisia leopardigekkoja ruokitaan kolmesta viiteen hyönteistä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa, jotka on aiemmin ripoteltu erityisellä vitamiinijauheella. Sinun on aina poistettava ruoan jäämät.

Gekot näkevät yhtä hyvin kuin kissat ja ovat erinomaisia ​​metsästäjiä

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä kaikesta, mikä liittyy terraarioasennukseen ja geko -ruokkivan matojen hoitoon

Molting

Kuten kaikki matelijat, leopardigekot vaihtavat ihoa säännöllisesti. Voit helposti arvata, milloin gekkosi valmistautuu siihen, koska sen värit muuttuvat maitomaisesta harmaaksi. Kastele kosteaa sammalta tänä aikana ja lisää hieman kosteutta. Sulamisen jälkeen geko syö sen vanhan ihon.

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terrariumgekon asentamiseen ja ylläpitoon syö vanhaa ihoa

Leopardigekkon pitäminen on hyvin yksinkertaista verrattuna moniin muihin matelijoihin ja lemmikkeihin yleensä. Nämä pienet eläimet ovat olleet ihanteellisia aloittelijoille terraristikassa monien vuosien ajan ja tekevät eläinten ystäville ympäri maailmaa onnelliseksi söpöllä karismaansa.

Lajikohtainen leopardigekon säilyttäminen - vinkkejä terrariumgecko -leikkien asettamiseen ja ylläpitoon kumiankan kanssa