Graviditet og medicin – Lægemidler under graviditet

At være gravid må allerede have dig og din partner bekymret og undersøgt og forsøgt at vide flere ting for at være sikre og sikre, og hvad ikke. Sammen med alt dette har du nogensinde spekuleret på, hvad der skal gøres, hvis du bliver syg under din graviditet? Det være sig en infektion eller forkølelse, ved du, hvad det er for lægemidler, du kan tage, og som du ikke kan? Selvom det kan være skræmmende at blive syg, vil du ikke tage noget skridt, der kan hæmme din babys vækst. De fleste forældre er generelt bekymrede for, om de lægemidler, de bruger, er sikre for babyens vækst, og om det vil have en negativ effekt på barnet. Nå, det er på tide at rense luften nu. De fleste lægemidler undgås bedst i løbet af første trimester eller i den tidlige del af graviditeten. Med det i tankerne, her er et kig på lægemidler, der er sikre under graviditeten.

Narkotika tæt på

1. Tylenol (acetaminophen):

Dette er en af ​​de sikre lægemidler under graviditeten, der kan bruges til at pådrage smerter, hvis du støder på nogen. Mens du følger anvisningerne på flasken Tylenol ville bringe dig et sikkert sted, vil du ikke røre ved nogen af ​​de andre lægemidler som Ibuprofen og Naproxen. Lægemidler som Ibuprofen og Naproxen er årsag til faldet i fostervandsniveauer i tredje trimester, hvilket fører til mindre dæmpning for babyen og igen lægger mere pres på navlestrengen. Lægemidler som ‘Advil’ kan få visse blodkar i babyens hjerte til at lukke for tidligt eller kan give udviklingsproblemer senere under graviditeten.

2. Dulcolax:

De stigende niveauer af progesteron bremser muskelcellerne, hvilket fører til uregelmæssige afføring. Så hvis du føler dig lidt forstoppet, kan du komme i nogle af afføringsblødgørere som Dulcolax, Colace, Citracel, Metamucil osv., Som er nogle af de få sikre lægemidler under graviditeten. Dette skal dog ledsages af forbrug af store mængder fiber i form af frugt og grøntsager og også en større mængde drikkevand. Dette er et almindeligt lægemiddel, der bruges under graviditet.

3. Pepcid:

Dette håndkøbsmedicin er noget, du måske vil prøve, før du går i gang og få dig en recept på fordøjelsesbesvær eller halsbrand. Selvom receptpligtig medicin er stærkere, kan du prøve Maalox, Mylanta, Tums osv., Som danner listen over sikre lægemidler under graviditeten. Dine progesteronniveauer kan igen bebrejdes for at forårsage halsbrand. Læger vil generelt bede dig om at spise mindre og hyppige måltider for at modvirke problemet.

4. Penicillin:

Hvis du har en halsinfektion eller en urinvejsinfektion, kan du holde fast i Penicillin og slippe alle andre forslag, du måtte få. Læger fra hele verden godkender, at Penicillin er et af de sikreste stofmisbrug under graviditeten, da der ikke har været nogen historie om, at det forårsagede eller førte til problemer i forbindelse med barnefødsel for moderen og barnet. Selvom infektioner kræver antibiotika, kan nogle familier af disse antibiotika ses påvirke forkalkning af barnet, hvilket fører til forkert tanddannelse og derfor foreslås at undgå antibiotika.

5. Monistat:

Danner alternativer til pillerne som Diflucan eller Fluconzaole er Monistat og Gynelotrimne. Mens det tidligere sæt vides at have påvirket babyerne med fødselsdefekter, er sidstnævnte helt sikre, når det kommer til ‘gærinfektioner’. Selvom de kan være ret almindelige under graviditeten og ikke påvirker barnets vækst eller dig direkte eller indirekte, kan du blive træt af den kløe, det forårsager.

6. Benadryl/Halls/Vicks:

Almindelig forkølelse er for almindelig, og de fleste af de sikre lægemidler under graviditet sælges i håndkøb. Mens de fleste af disse anses for at være harmløse og ikke forårsager bivirkninger, foreslår læger at koncentrere sig om symptomerne og udelukkende behandle dem. Da der er lægemidler, der behandler forkølelse, hoste og feber, ville du ikke tage det, hvis du bare har en løbende næse.

7. Tamiflu:

Overvej at få en influenzavaccine til dig selv under din graviditet. Men hvis du allerede er blevet diagnosticeret med det, er Tamiflu noget, lægerne over hele kloden godkender at indtage for at reducere varigheden og tegnene. Da din immunitet er meget lavere, når du er gravid, kan du også blive drastisk påvirket i tilfælde af influenza med et par tilfælde, der også fører til døden.

8. Livreddende lægemidler:

Hvis du tidligere har haft depression, astma, anfald, hypertension osv., Forventes det meget, at du fortsætter med disse lægemidler baseret på recept eller håndkøb baseret på de medicinske tilstande, du gennemgår for at holde dig sund. At have anfald eller astmaproblemer, mens du er gravid, er det sidste, nogen ville ønske sig. Ved fra din læge, hvad du må have, hvad du ikke bør.

9. Caladryl lotion eller creme:

Påfør en lille del af dette på dit udslæt og gnid det to til fire gange om dagen for at slippe af med disse udslæt. Prøv ikke at afhente nogen af ​​de andre lægemidler i tilfælde af udslæt. Det sidste, du vil med alle besvær med graviditet, er at klø dig selv over det hele. For at undgå at forværre tingene mere skal du derfor holde dig til Caladryl.

Der er dog nogle lægemidler eller lægemidler, der er kontraindicerede under graviditet. Noter dem.

  • Aspirin: Den mest almindelige kontraindikation er mavebesvær og forbrænding af hjertet. Hvis du oplever ubehag, skal du informere din læge og stoppe brugen.
  • Thalidomid: Du kan opleve sæl som lemmer og andre defekter, og derfor er det i bedste fald at undgå dette, mens du er gravid.
  • Orale præventionsmidler: Orale præventionsmidler under graviditet vil føre til fosterskader. Hold dig fra at bruge dem for ofte.
  • Danazol: Indtagelse af danazol under graviditet har kendt for at forårsage misdannelse af fostrets kønsorganer.
  • Finasteride: Finasterid foretrækkes normalt ikke for kvinder, især gravide, det vides at blive absorberet af huden og derved påvirke fostrets kønsorganudvikling.
  • Methotrexat: Forbrug af dette lægemiddel under graviditet er kendt for at forårsage ganespalteproblemer sammen med andre flere defekter.

Den vigtigste regel, før du tager nogen af ​​dem, er ‘konsulter din læge’. Det er vigtigt, at din læge kender de lægemidler, du tager, og dens dosering for at sikre, at du er på den sunde vej.

Selvom du måske overvejer disse håndkøbslægemidler, er det også vigtigt at bemærke, at enhver recept, som enhver læge måtte skrive til dig, skal angives om, at du er gravid, så han ved, hvad han skal give, og hvad han ikke skal. Nu føler du dig måske under vejret, og for at få det bedre kan du gå til de sædvanlige lægemidler, du bruger som refleks, men afstå fra at gøre det. Det er bedre, hvis du kasserede alle dine gamle stoffer og udskiftede dem med disse praktiske ting. Men når du besøger din læge for første gang, vil du måske få afklaret medicin og medicin under graviditetsaspektet og derefter kun starte stoffet under graviditeten.