Sådan laver du ost

hvordan man laver ost

Ostfremstilling er en perfekt balance mellem kunst og videnskab. Du skal have logikken, og du skal også have færdighederne! Du bør vide om ostefremstilling, fordi dette er en ingrediens, der kan bruges i en lang række opskrifter.

Lad os lære mere om nogle grundlæggende principper for ostefremstilling, inden vi går til processen i sig selv

Først og fremmest er temperaturkontrol, mens du laver ost, virkelig vigtig.

Brug pasteuriseret fuldmælksmælk, også kendt som homogeniseret mælk, til at forberede ost hjemme hos dig selv.

Dernæst kommer en kultur af sundhedsvenlige bakterier, der ville hjælpe osten med at størkne. Forskellige typer bakteriekulturer producerer forskellige typer ost, der varierer i smag. Mest anvendte kultur i husholdninger er den mesofile bakteriekultur. Bakterierne i denne kultur vokser bedst ved medium temperaturer op til 38 grader Celsius og bruges til fremstilling af cheddarost, blød cremet ost osv. På samme måde bruges termofile kulturer, der kan tåle meget højere temperaturer, ved fremstilling af mozzarella- og parmesanost. Tilsætning af bakteriekulturer er dog ikke et absolut must.

Næste ingrediens kaldes Rennet. Der er dybest set to typer løber, den ene er hentet fra planteekstrakter og den anden, ikke -vegetariske sort, stammer fra kalveenzymer. Løbe hjælper dybest set med koagulation af ost.

Fremstilling af ost:

1. Hæld to kopper fedmælk i en gryde og varm op til 80 grader Celsius. Du skal røre mælken godt, mens den bliver varm. Dette er vigtigt for at undgå, at mælken bliver brændt. Sluk for varmen, når den nødvendige temperatur er nået. Du skal overvåge temperaturen ved hjælp af et termometer, der er specielt designet til brug i køkkener. Dette termometer kaldes et flydende mejerietermometer.

2. Tilsæt 4 teskefulde eddike i denne opvarmede mælk under omrøring. Du bør være i stand til at bemærke udseendet af ostemasse og valle. Rør godt rundt og lad blandingen blive i cirka ti minutter.

3. Hæld den blandede blanding gennem en osteklud eller et lommetørklæde i bomuld.

4. Væsken ville skylle ud. Du skal derefter vride overskydende væske ud af den resterende faste del ved hjælp af lommetørklædet.

5. Tilsæt lidt salt til din ost og vrid igen væske tilbage.

6. Du kan nu lave en kugle af ost eller bruge forme til at forme den i former.

Din nordindiske paneer er klar!!

Alternativ metode:

1. Du kan enten bruge gedemælk eller komælk til at lave ost. For at forbedre smagen og konsistensen af ​​din ost, skal du lade mælken modnes natten over på et køligt sted ved en temperatur på omkring 50 til 60 grader Fahrenheit.

2. For at forbedre og styrke smagen af ​​din mælk kan du tilføje visse forretter til din ost som: bakteriel dyrket kærnemælk eller almindelig yoghurt i din opvarmede mælk og derefter lade denne blanding sætte sig ved stuetemperatur, før du tilføjer løbe eller koagulationsmiddel. Derefter skal du tilføje Rennet -tablet i noget vand i henhold til producentens anvisninger og opløse Rennet -vandopløsningen i mælk, der opbevares i en dobbeltkedel. Vandet i den ydre gryde af dobbeltkedel skal varmes op til 88 til 90 grader F..

3. Fjern fra varmen og sæt til side, indtil ostemasse er dannet.

4. Når ostemassen er dannet, skal du bruge en rustfri stålkniv til at skære ostemassen i stykker.

5. Lad gryden med ostemassen afkøle i et bassin fyldt med vand i et par minutter, og overfør derefter langsomt til varmen og varm op til 100 grader under omrøring godt i næsten 20 minutter.

6. Brug en muslin klud til at vride valle ud af ostemassen, som beskrevet tidligere.

7. Skær den størknede masse ostemasse i strimler og varm dem til høj varme ved hjælp af mikrobølgeovn. Ostemassestrimlerne ville blive klæbrige. Har brug for ostemassen til kugler.

8. Drop disse ostekugler i iskoldt saltvand.

Dine mozzarellaostkugler er klar!!

Billeder Kilder: Shutter stock