Löydä oikea patja ja nauti hyvistä yöunista

Nukkumismukavuuden suhteen ihmiset ovat nykyään onnekkaita, koska kaikki tuhat vuotta sitten kaikki eivät voineet nauttia rauhallisesta unesta. Ja miten muuten, tuolloin ei-etuoikeutetut nukkuivat oljen, heinän ja eläinten nahkojen päällä! Onneksi ihmisten unikulttuuri on muuttunut laadullisesti ajan myötä, ja nykyään hyvä uni ei ole enää etuoikeus!…

Terveellisestä unesta voi sanoa paljon. Yksi asia on kuitenkin varma: hyvä uni liittyy läheisesti mukavaan, korkealaatuiseen patjaan. Tästä syystä kiinnitämme tänään huomiota patjaan ja erityyppisiin patjoihin. Tiedätkö muuten, mistä sana patja todella tulee? Se tulee arabiasta ja tarkoittaa lattiatyynyä, koska yksinkertaisia ​​mattoja tai mattoja käytettiin aiemmin nukkumaan lattialla. Ristiretkeläiset toivat arabialaisen matran Eurooppaan, ja patjat vahvistettiin vasta 1800 -luvulla myös Euroopassa. Sitten vuonna 1888 keksittiin ensimmäinen sisäjousipatja, joka koostui punotusta rautalangasta ja kiinnitettiin rautakehykseen.

Valitse patja parhaan nukkumismukavuuden saavuttamiseksi

Nukkumisympäristö on jotain hyvin henkilökohtaista. Henkilökohtaiset tarpeet ovat ratkaisevia sängyn, patjan ja vuodevaatteiden valinnassa. Makuutyynymme edistää erityisesti sitä, että meillä on mahdollisimman hyvä nukkumismukavuus. Laaja valikoima malleja ja materiaaleja tekee kuitenkin oikean patjan valitsemisesta hieman monimutkaisempaa. Lukuisista verkkokaupoista löydät laajan valikoiman patjoja ja hyödyllistä tietoa aiheesta. Esimerkiksi BeLaMa selittää erot eri patjatyyppien välillä.

Siirrytään pääasiaan: ytimen tyypillä on valtava rooli patjan valinnassa. Täyttö ja rakenne ovat molemmat näkökohtia, joita on otettava huomioon ostettaessa.

Millaisia ​​patjoja on olemassa?

Patjat eroavat ydintyypiltään, rakenteeltaan ja käytetyiltä materiaaleiltaan.

Patjan ydin on tärkeä osa minkä tahansa patjan rakennetta. Rungon sijainti makuulla riippuu patjan ytimestä. Tämän on taattava parempi hyvinvoinnin tunne nukkuessa ja koordinoitava viitteen kanssa. Ytimen tyypistä riippuen voidaan erottaa laaja valikoima patjoja:

 • Taskujousipatja
 • Bonnell -jousipatja
 • Innerspring -patja
 • Taskujousipatja
 • Luonnollinen patja
 • Visco patja
 • Mukava vaahtomuovipatja
 • Kylmä vaahtopatja
 • Tempur -patja
 • Geelipatja

Jokaisella näistä patjoista on etunsa ja siksi kannattajansa.

valitse patjan vinkit terveelliseen uneen

Mitkä ovat patjan tärkeimmät ominaisuudet?

Patjavalikoima on todella monipuolinen, mutta jokainen tietää parhaiten itse, mitkä patjan tulee täyttää vaatimukset. On kuitenkin otettava huomioon kaksi pääasiallista kriteeriä:

 • Patjan tulee sopeutua vartaloon mahdollisimman paljon
 • Samalla sen pitäisi tukea häntä luotettavasti

Pisteen joustavuus on tärkeä nukkumismukavuuden kriteeri: patjan on sopeuduttava tarkasti sen päällä olevaan vartaloon. On myös erityisen tärkeää, että selkäranka pysyy luonnollisessa muodossaan. Sivuratapölkkyjen tulisi myös tarjota patjoille paras mahdollinen makuulla, jotta lantiot ja hartiat uppoavat syvemmälle.

etsi patja hyville yöunille

Patjan korkeus, lujuus ja vyöhyke ovat muita hyviä yöunia edistäviä tekijöitä.

 • Hengittävyys tai kosteuden säätely: Kuten kaikki tietävät, usein hikoilee nukkuessaan. Toisaalta hengittävä patjamalli varmistaa paremman hygienian ja samalla pidemmän patjan käyttöiän. Siksi on tärkeää, että patjan sisäpuoli pysyy kuivana.
 • Patjan vyöhyke: korkealaatuiset patjat on jaettu muutamaan makuutilaan. Ne vaihtelevat kolmesta seitsemään. Heidän voimansa erottaa heidät toisistaan. Esimerkiksi hartiat ja lantion alue ovat raskaampia kuin pää ja jalat ja vaativat eri voimaa.
 • Kovuusaste: Patjat erotetaan myös kovuusasteen mukaan. Kehon painolla on tässä tärkeä rooli. Tilanteesta riippuen erilaiset patjat sopivat eri ihmisille.

patja löytää millainen uni on

Säleikkö

Nukkumismukavuutemme ei riipu vain oikeasta patjasta vaan myös oikeasta sälekehyksestä. Oikean sälekehyksen tulisi tarjota ihanteellinen tukipinta. Tällä on myös erittäin tärkeä rooli patjan ilmansaannissa. Tietysti myös huoneen ilmankierto vaikuttaa.

Paranna siis unta varmistamalla ergonomisesti optimaalinen makuuasento! Tee harkittu päätös patjalle, koska miellyttävä nukkumisympäristö on yksinkertaisesti pakollinen…

löytää omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva patja


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80