15 divatos Mangalsutra függőminták aranyból és gyémántból

A mangalsutra értékes és kedvező dísz a hindu házasságokban. Az ékszereket az ókorban értékes szútrafonallal készítették, amely haldi -ba (kurkuma) mártott szál és sárga színű. A szál Shakti istennőt, Shiva úr feleségét jelenti. A szent szálat ezután fekete gyöngyökkel gyöngyözik, amelyeket szent magvaknak tartanak, amelyek Siva urat jelentik. Az ékszerek készítésével a mangalsutra is új megjelenést kapott arany és ezüstötvözetekkel.

legújabb-mangalsutra-medál-tervek

A mangalsutra új formája különböző karakterek és dizájner függők gyönyörű motívumait adta hozzá. A hagyományos mangalsutrák továbbra is a medálokhoz kapcsolódnak, amelyek a kulturális meggyőződésükhöz kapcsolódnak.

Egyszerű és legjobb Mangalsutra függőminták képekkel:

Míg a modern mangalsutrák divatosnak tűnnek, gyémántos és ravasz medálokkal. itt van egy lista 15 gyönyörű mangalsutra medálból gyémántból és aranyból.

1. Szív alakú arany Mangalsutra medál gyémántban:

Szív alakú arany Mangalsutra medál gyémántban

Egy szív alakú, aranyból és ezüstből készült, fehér gyémántokkal díszített medál fantasztikusan fog kinézni a fekete gyöngyös mangalsutrával párosítva. Egy ilyen tervező medál egy vonallal vagy akár több bélelt mangalsutrával járna.

2. Club Design Encrusted Mangalsutra medál arany színben:

Club Design Engalrusted Mangalsutra Pendant in Gold

A marathi kultúra nem fogadta el nagyrészt a modern tervezésű és divatos kinézetű mangalsutrát. A két, gömb alakú érme a menyasszony és a vőlegény oldalára, valamint Shiva és Maa Shakti urakra hasonlít. A medálok hasonlóan néznek ki, bár különböző kialakításúak a fém tetején. Ezeknek a szféráknak a párját hagyományosan „vatis” néven ismerik.

3. Virágmintás kerek Vati medál aranyban:

Virágmintás kerek Vati medál arany színben

A mangalsutra marathi dizájnja is megjelenik egy vati tervezett függővel. A vati egy kerek érme alakú medál, rajta vallási szimbólumokkal. A modern vati gyémántszegű medálban is kapható. Itt van egy gyönyörű vati medál virágos kivitelben.

4. Mangalsutra Peacock Design függő:

Mangalsutra Peacock Design függő

Nagyon páratlan dizájn és szinte minden hölgy szereti a páva medál design. A páva egy nagyon szép madár, amely színes és gyönyörű megjelenésű. A páva motívuma is nagyon félelmetesen néz ki, legyen az bármilyen ékszer. A páva medál és fülbevaló pár gyémánt és meenakaari munkával készült.

5. Ródiummal bevont Mangalsutra függő:

Ródiummal bevont Mangalsutra függő

A ródium egy kémiai folyamat, amelyet az utolsó ékszerdarabon végeznek. Az eljárás során ezüstös fényt adnak az aranyötvözethez vagy bármely más fémhez. A ródium vegyszer ezüstös fénye rendkívüli hatást kölcsönöz a dísznek. A ródium medálokat nagyon díszítik az emberek.

6. Mangalsutra Lakshmi függővel:

Mangalsutra Lakshmi függővel

A dél -indiai menyasszony és a vőlegény családok azt szeretnék, ha a mangalsutra hagyományos érték lenne. Imádják az ékszerek terveit, hogy az isten és istennő istenségek lenyűgözzék az ékszerek felületét. A Mangalsutra medálok is úgy döntöttek, hogy lakshmi istennőt terveznek rá. Általában érme alakú medál, Lakshmi istennő bálványával, a mangalsutrán gyakori design.

7. Loop Mangalsutra függő kialakítás:

Loop Mangalsutra függő kialakítás

A hurok mangalsutra medál azonban ismét más, olyan, amely átmegy a medálok hagyományos jelentésén, a spirituális hittel kapcsolatban. A menyasszony és a vőlegény két gömb alakú érme alakú motívumának marathi hiedelme azonos formájú, de platina- vagy fehér arany gyémánttal készült..

8. Kiváló váza tervezési függő:

Kiváló váza tervezési függő

A váza formatervezés az egyik leggyakoribb arany medál, amelyet mangalsutrában használnak. A kétoldalas kampókat a medál rögzítésére használják a fekete gyöngyökkel készített mangalsutra láncokhoz. Ilyen medálok is láthatók más formában, például levél, szív, téglalap alakú, kerek és még sok más. A figyelemre méltó különbség csak a rajta használt mesterség. Ez lehet arany saját tervezés, vagy drágakövek lefektetett, vagy meenakaari munka, vagy bármi más.

9. Smaragd szegecses Mangalsutra medál:

Smaragd szegecses Mangalsutra medál

Egy másik nagyon szeretett medál a drágakövek aranyba szögezett és kontrasztosabb gyémánttal díszített része. Az ilyen medálokat egyszerű aranyláncokkal is viselik. Hasonló fülbevalóval párosítva a készlet fantasztikusan néz ki a menyasszony arcán.

10. Három darabból álló Mangalsutra medál:

Három darabból álló Mangalsutra medál

Egy nagyon divatos és egyedi kialakítású medált, amely nagyon hasonlít a lánc egy részéhez, a vásárlók díszítik. A fekete gyöngyös lánc véget ér egy olyan cseppel, vagy egy motívum, amely megfelel a fő medálnak. Ezután a láncot a fő medál mindkét oldaláról behelyezik, és összekapcsolják, így rugalmatlanná válik. Itt a medál szív alakú, és ródium alatt dolgozzák fel.

11. Szőlőszerű függőtervezés a Mangalsutra számára:

Szőlőszerű medál tervezés Mangalsutra számára

Egyedülálló medál a mangalsutra fekete gyöngyéből. A fekete gyöngyöket összekapcsolják, hurkot képezve, és horgot kapnak, vagy a mangalsutra láncaihoz rögzítik. A hurok úgy néz ki, mint a szőlő. Viselhetjük úgy, mintha egyszerű sima aranyláncot viselnénk, medálokkal és hasonló fülbevalóval.

12. Kerek pasziánsz AD Stone Single Mangalsutra függő:

Kerek pasziánsz AD Stone Single Mangalsutra medál

Az AD gyémántkő ragyogása ékes. Az AD Diamonds -ból készült medálok mindig felkeltik a figyelmet. Egy egyszerű, nagyméretű, arany medállal díszített gyémánt mindent megtehet, amire szükségünk van a mangalsutra szépítéséhez.

13. Fancy Round Gold Mangalsutra medál virággal és kővel:

Divatos kerek arany Mangalsutra medál virággal és kővel

A díszes kerek arany medál szintén az egyik leggyakoribb arany medál, amelyet mangalsutrában használnak. A medál kerek formáját színes kövek vagy akár gyöngyök tervezték. A saját tervezésű arany felület szintén az ilyen medálok terve. Ez a fajta medál általában a hasonló fülbevaló párját kíséri.

14. Hagyományos Thali Mangalsutra medál:

Hagyományos Thali Mangalsutra függő

Itt egy hagyományos kongu vellalar thali medál, amelyet általában dél -indiai hölgyek viselnek. A Tamil Nadu vallási kultúra a kongói faluban található vellas közösségből áll. A Közösségnek saját házassági módja van. A medál némileg hasonlít a hindu templomhoz, ahol istenek és istennők képeit látjuk.

15. Karugamani Thali:

Karugamani Thali

A karugamani thali szintén a Dél -Indiában hagyományosan használt mangalsutra medálok egyik terve. A medálok egyszerű, vékony és lapos aranydarabból készülnek, amelyet a szútra néven ismert sárga szálhoz rögzítenek. Az eredeti módon az ősi bevezette a mangalsutrát.

A medálok a nyak ékszereiben kötelezőek. Medálok nélkül a dísz befejezetlennek tűnik. A Mangalsutra olyan sok tervezői függőt csatol. A fekete gyöngyök és a gyönyörű medál kombinációja fokozza az ékszerek ragyogását. Az ókori hagyományos kortól a modern divatvilágig a mangalsutra medálok sokféle mintát kínálnak.