Ilmastoneutraali loma – onko se mahdollista?

CO2 -jalanjälki, talot, joissa ei ole päästöjä, autojen yhteiskäyttö – kestävyyden periaate on nyt sisällytetty meidän jokaisen elämäämme. Olemme olleet ostoksia luomumyymälöissä, kierrättäneet ja lajitelleet roskia joka tapauksessa. Kiinnitämme huomiota veden kulutukseen, kierrätämme ja säästämme raaka -aineita. Ja jopa vuoden kauneimpana aikana pidämme erittäin tärkeänä ympäristön yhteensopivuutta. Ilmastoneutraali loma – on yksi?

Korvaus lentämisestä

Voiko näin tapahtua, jos lähdemme unelmakohteisiin ympäri maailmaa ja poltamme kerosiinia samanaikaisesti? Tällä tavalla ilmasto-neutraali loma on tuskin mahdollista, vaikka aina on mahdollisuus tehdä ympäristöystävällisiä tekoja ympäristöystävällisellä tavalla. Jos esimerkiksi lentämme Kanariansaarille, olisi järkevää tehdä jotain omalle ”CO2 -korvauksellemme”. Palveluntarjoajat pitävät Tunnelmallinen laskea hiilidioksidin kulutus, laskea korvaus ja lahjoittaa laskettu määrä ilmastonmuutoshankkeisiin.

ilmasto-neutraali loma halpalentokone

Esimerkki pienestä laskelmasta:

  1. Yksi henkilö lentää reitillä Frankfurt-Lanzarote-Frankfurt.
  2. Tämä aiheuttaa 1 582 kg CO2: n haitallisen ilmastovaikutuksen.
  3. Tämän vahingon korvaamiseksi lahjoitetaan 37 euroa.

Casas Bioclimáticas Teneriffalla

Mutta sen lisäksi on myös mielenkiintoisia hankkeita, jotka ovat sitoutuneet ensinnäkin mahdollistamaan ilmastoneutraalit lomat ja toiseksi optimoimaan niitä jatkuvasti. Eikä sen tarvitse maksaa niin paljon. Oletetaan, että varmistat halvan lennon Teneriffalle halpalentoyhtiöllä SunExpress ja sitten viettää lomasi kestävässä ja silti edullisessa luomutuotantohankkeessa. Löydät sellaisen Teneriffalta. Se on vierailukelpoinen ja mikä parasta, voit viettää fantastisen loman siellä. Hänen nimensä: Casas Bioclimáticas sijainti tieteellisessä Instituto Tecnológico y de Energías Renovables -instituutissa.

ilmasto neutraali loma uusiutuvia energialähteitä

Tässä saaren hallituksen rahoittamassa rakennushankkeessa voit viettää lomasi yhdessä 25: stä eri arkkitehtien suunnittelemasta passiivisesta loma -asunnosta. Ilmastoneutraali, hiilidioksidineutraali, ranta vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri, joka saa sinut joskus ajattelemaan scifi-elokuvia, Bauhausia tai yhdessä tapauksessa jopa “Sormusten herraa”. Koko asuinkompleksi on omavarainen lähellä olevien tuuliturbiinien ja aurinkokennojen kautta, jotka käyttävät jopa omaa, energiaa kuluttavaa suolanpoistolaitostaan ​​suolaisen veden tuottamiseen.

ilmasto-neutraali loma lentävät aurinkokunnat aurinkosähkö

Tutkimus ja todellisuus – kun lomalaiset tapaavat tiedemiehiä

Kuumasta ilmastosta huolimatta meluisista ilmastointijärjestelmistä luoputaan jatkuvasti ja niiden sijaan käytetään talojen älykästä jäähdytystä. Sitten virta virtaa yhden passiivitalon olohuoneen läpi, kun taas toiset z. B. on maanalaisia ​​ilmakammioita ja -akseleita. Päivittäinen vuokra per loma -asunto on noin 130-180 euroa kesäkauden sesonkiaikana. Oleskelun aikana lomailijoiden käyttäytyminen talossa tallennetaan antureiden kautta ja näin kerätään tietoja energiankulutuksesta.

Kaikki on optimoitu optimaaliseen ilmastoyhteensopivuuteen. Tiedemiehet ovat kuitenkin huomanneet vuosien aikana, että lomakeskus on ollut toiminnassa, ja heidän ideansa ja lomavieraiden toiveet ja vaatimukset ovat joskus vastoin. Monet ovat tottuneet pitämään ikkunan auki silloin tällöin – vaikka tieteellisesti tämä on tarpeetonta tai jopa haitallista energiatasolle.

ilmasto neutraali loma casas bioclimaticas teneriffe

Huono ilmastolle, mutta loma on pakollinen: vuokra -auto

Koska monimutkainen on hieman etäinen verrattuna perinteisiin turistihotelleihin ja loma -asuntoihin, monet turistit käyttävät vuokra -autoa. Jokapäiväisiä ostoksia on tehtävä, retkiä saarelle. Edelliselle on erityispalvelu, mutta tiedät sen: Perinteisesti haluat tehdä jotain tällaista itse – jos sinulla ei ole hovimestaria. Siitä huolimatta Casas Bioclimáticasin luokitukset tiedeyhteisössä ovat hyvät.

Hanketta pidetään uraauurtavana ilmastoneutraalien lomakompleksien kehittämisessä – lomailijoiden lisäksi on myös kehittäjiä eri puolilta maailmaa, jotka haluavat tietää enemmän ja saada inspiraatiota paikan päällä Teneriffalla. Instituutin tiedottaja Miren Iriarte odottaa innolla sekä vierailijoita että lomavieraita, koska loppujen lopuksi molemmat tällaiset eri ryhmät osallistuvat kerrannaisvaikutuksina viedäkseen ajatuksen ilmastoneutraalisuudesta maailmaan. Samalla he tuovat mukanaan uusia ideoita ja yksinomaan lomallaan tarjoavat erilaisia ​​uusia tietoja, jotka mahdollistavat lomakompleksin hiilidioksidijalanjäljen optimoinnin edelleen.

    ilmasto neutraali loma tenerife casa bioclimatica rodriguez gil

ilmasto neutraali loma teneriffe casas bioklimatikat