Rautatieliikenne Euroopan halki – edut lentomatkustamiseen verrattuna

Miksi rautatieliikenne kannattaa??

Rautatie on erityinen tapa tutustua maailmaan paremmin. Uskomme, että jokainen kokee asian näin, vaikka he eivät olisi todella matkustaneet pitkään junalla. Mutta useimmat teistä ovat luultavasti jo kysyneet itseltänne, onko juna paras kulkuväline vierailla muissa maissa. Varmasti junamatkalla on monia etuja. Tietysti on myös haittoja. Sinun on ehdottomasti tiedettävä jälkimmäinen, jotta olet ainakin henkisesti valmis siihen. Tai ehkä sinun tapauksessasi kannattaa yhdistää junamatka muihin kulkuvälineisiin. Voit varmasti päättää, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten, kun olet lukenut tätä aihetta käsittelevän artikkelin.

Nykyään kyse on kuitenkin pääasiassa rautatieliikenteestä Euroopan kautta. Ajo -olosuhteet ovat täällä erilaiset kuin muilla mantereilla, joten neuvojamme ei voida julistaa päteviksi kaikkialla.

Edut yhdellä silmäyksellä

Aivan kaupungin keskustassa

Jokainen päärautatieasema sijaitsee yleensä kaupungin keskustassa. Siksi on erittäin kätevää, kun aiot vierailla kaupungin keskustassa. Suurin osa ajasta hotellisi ja suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee sen paikan välittömässä läheisyydessä, josta nousit bussista. Tämä etu on erityisen pätevä, kun verrataan sitä lentomatkustamisen vaihtoehtoon.

Junamatka ympäri Eurooppaa

junamatkailu eurooppa kaupunkimatkojen suunnitteluvinkkejä

Ei stressaavia kontrolleja

Lisääntyneistä turvatoimenpiteistä huolimatta sinua ei koskaan tarkasteta junassa niin laajasti kuin esimerkiksi lentokentällä. Tämä lisää myös suuresti matkan mukavuutta.

Pääset nopeasti joihinkin kohteisiin

Tietenkin se on nopeampi lentokoneella, mutta jos otat huomioon matkan lentokentälle ja odotusajat siellä, päivän lopussa ero junamatkan kestoon ei ehkä ole niin merkittävä.

Riippuu tietysti määränpäästä, mutta ei ole harvinaista. Mieti tarkkaan, säästätkö todella aikaa lentokoneella, jos et ole tekemässä pitkää kaupunkimatkaa Euroopassa.

Junamatka Eurostarin kanssa

junamatkailu Eurooppa eurostar -junamatkan vinkit

Heillä ei ole tiukkoja matkatavararajoituksia

Myös tässä tapauksessa älä ota niin paljon matkatavaroita mukaasi. Koska lopulta sinun on kuljetettava se mukanasi. Mutta hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse stressata muutamasta kilosta. Sinun ei tarvitse maksaa siitä ylimääräistä, kuten jos matkustaisit lentäen.

Ota ruokaa ja juomia mukaasi

Kaikki matkustajat eivät pidä lennon ruoasta. Sinulla ei ole laaja valikoima ruokia, ja jos haluat jotain erilaista, maksat kalliisti sekä lentokentällä että itse lentokoneessa, eikä sen tarvitse olla junamatkalla. Voit ottaa omat ruoat ja juomat mukaasi. Ole kuitenkin järkevä ja ota mukaasi vain sellaisia ​​tavaroita, joita on helppo kantaa ja nauttia liikkeellä ollessasi tekemättä niitä epämukavaksi ympärilläsi oleville.

Tutustu viehättäviin maisemiin!

rautatie matkailu eurooppa alpit luonto maisemat vuoret

Monet kohteet

Jotkut saattavat väittää, että lentokoneella on myös monia matkakohteita. Toisaalta se on totta, mutta toisaalta et voi tuskin käydä pienissä kaupungeissa ja kylissä lentokoneella. Nähdäksesi heidät sinun on joka tapauksessa otettava juna uudelleen … Se on aikaa vievää ja stressaavaa.

Ja tässä on käytännön vinkki: katso etukäteen kaupunkeja, joiden läpi juna kulkee. Voit yleensä tehdä sen Internetissä ilman ongelmia. Saattaa olla syytä pysähtyä yhteen tai toiseen paikkaan tai ryhtyä omaan maantieteelliseen kehitykseen.

Onko mielestäsi yleiskatsaus rautatieliikenteen eduista hyödyllinen? Emme ole lopettaneet sitä ollenkaan! Lue myös artikkelin toinen osa. Sieltä löydät paljon enemmän tietoa ja käytännön vinkkejä. Ja myös joitain haittoja, jotka kannattaa pitää mielessä junamatkalla.

Koe romanttinen nostalgia Orient Expressin kanssa

rautatie matka eurooppa alpit orient express

Kuin talven satu

rautatie matka eurooppa alpit sveitsi jäätikkö kiertueella

Junamatka voi olla erittäin jännittävä

rautatie matkailu eurooppa alpit sveitsi itävalta vuoret luonto

Ihaile mystisiä Dolomiitteja matkalla Italiaan!

rautatie matka eurooppa dolomiitit italia matka

Tai matkustaa lämpimän etelän läpi!

rautatieliikenne Eurooppa junamatka Ranskan eteläpuolella

Monet unenomaiset kaupungit ja henkeäsalpaavat alueet odottavat sinua

rautatie matkailu Eurooppa kaupunkimatkailu vuoret luontokohteet vinkit

Vuorilla meditaatio jatkuu

junamatkailu Eurooppa nauti junamatkailuvinkistä

Suunnittele kaikki hyvin etukäteen!

junamatkailu eurooppa päärautatieasema kaupunkimatkailukohteet

Hemmottele itseäsi myös pienellä ylellisyydellä

rautatie matkailu eurooppa viileitä matkavinkkejä luksusmatkailu

Lähde unohtumattomalle kaupunkimatkalle kahdelle junalla

 rautatie matka eurooppa lontoo kaupunkikierros maamerkit

Varaa myös aikaa itsellesi!

rautatie matkailu Eurooppa nauti luonnon romantiikasta matkavinkkejä

Lapsesi nauttivat varmasti myös junamatkoista

rautatie matkailu eurooppa matkustaminen lasten kanssa mukavat matkavinkit

Hyvien ystävien kanssa matkustaminen on vieläkin hauskempaa

junamatkailu Eurooppa junamatkan suunnitteluvinkit

Yörautatieasema Panorama – St Pancras, Lontoo  

rautatieliikenne Eurooppa junamatka Lontoo st. Pankras Eurostar