Sri Lankan matkavinkit upealle matkalle vihreälle paratiisisaarelle

Jos Sri Lankaa kuvaisi vain yksi sana, se olisi “vihreä”. Riippumatta siitä, minkä reitin valitset, aja maaseudulle. Koko maa tuntuu valtavalta kansallispuistolta. Pienellä kärsivällisyydellä ja tuurilla kohtaat varmasti yhden tai jopa useita villiä norsuja.

Joten on ehdottomasti sen arvoista, että vietät vähintään 2 viikkoa tai parhaassa tapauksessa koko kuukauden tässä upeasti kauniissa maassa.

Sri Lankan matkavinkkejä

Sri Lankan matkavinkit luontoseikkailuun

Matka Sri Lankaan, jota edelleen kutsutaan Intian kyyneliksi, on nyt muodissa, ehkä kiitos Instagramille ja kaikille matkabloggaajille, jotka ovat popularisoineet vihreää saarivaltiota. Todellista matkakokemusta ei kuitenkaan voi verrata insitagram -valokuviin.

Siksi on järkevää harkita matkaa Sri Lankaan.

Ja jos olet jo varannut lentoliput, tässä on muutamia tärkeitä matkavinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen Sri Lankan vierailua.

Matkakohteet Sri Lankassa, jota edelleen kutsutaan Intian kyyneliksi

Sri Lankan turistikartta Sri Lankan matkailukohteiden kartta

Buddhalaisuus on Sri Lankan pääuskonto

Sri Lankan matkavinkkejä Buddhan temppeli

Tarvitsetko viisumin Sri Lankaan??

Toisin kuin monet muut Aasian maat, Sri Lanka ei vaadi viisumia päästäkseen maahan. Voit kuitenkin hakea sähköistä viisumia tai e-viisumia. Sähköinen viisumi on kaksinkertainen viisumi 30 päiväksi, mikä riittää useimmille matkailijoille. Sähköisen viisumin maksu on 35 dollaria kaikissa maissa, mutta vain 20 dollaria SAARC -maat. On parasta hakea Sri Lankan e-viisumi vähintään viikkoa ennen saapumistasi.

Jos olet Malediivien, Singaporen tai Seychellien kansalainen, et tarvitse viisumia päästäksesi Sri Lankaan. Voit hakea viisumia pidempään oleskeluun suurlähetystössä suoraan.

Epäkunnioittava käyttäytyminen Buddhaa kohtaan on rangaistava Sri Lankassa 

Sri Lankan matkavinkkejä Mihintale

Onko sinulla buddha -tatuointi? Piilota se!

Sri Lankassa on nollatoleranssi turisteille, joilla on Buddha -tatuointeja. Itse asiassa on tapauksia, joissa Buddhan tatuointeja omaavia turisteja on pidätetty ja karkotettu. Jo vuonna 2012 kolme ranskalaista turistia tuomittiin kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen napsauttamalla kuvia, joissa he suutelivat Buddhan patsasta. Et myöskään saa kuvata itseäsi selälläsi Buddhan patsasta vasten. Tällaista käyttäytymistä pidetään epäkunnioittavana. Kunnioita maan kulttuuria ja uskontoa, ja jos sinulla on Buddha -tatuointi, piilota se!

Negombo tai Colombo

Kun varaat lentosi Sri Lankaan, lipussa lukee, että lennät Colomboon. Todellisuudessa lentokenttä ei ole Colombossa, vaan Negombon esikaupungissa, joka on tunnin päässä Colombosta..

Aurinkoinen sunnuntai Colombon suuressa kaupungissa

Sri Lanka, Colombo, Galle Face Beach, sunnuntaikylpy

Negombon rannalla

Sri Lankan matkavinkit Negombon ranta

Ota aikaa nauttia lähiöistä. Negombo on pienempi ja hiljaisempi kuin Colombo, ja sillä on pitkä hiekkaranta.

Lisäksi sillä ei ole väliä, oletko Negombossa vai Colombossa matkallasi Sri Lankassa, sillä molempiin kaupunkeihin on hyvät junayhteydet..

Sri Lankan matkavinkit kulkevat bussilla

Tuk Tuk huijauksia 

Tuk tuk on yksi Sri Lankan tyypillisistä ja luultavasti jännittävimmistä kulkuvälineistä. Siksi Tuk Tukin kuljettajat spekuloivat usein hinnoista. Liian lyhyitä matkoja tarjotaan suoraan lentokentällä. tässä löydät lisää aiheesta.

Älä myöskään anna tuk tuk -kuljettajien vakuuttaa sinua siitä, että määränpäähän ei kulje bussia vain tuk tukin ottamiseksi.

Tuk tukin ajaminen Sri Lankassa on emotionaalinen kokemus

Sri Lankan matkavinkkejä Tuk Tuk -maantiekuljetusSri Lankan matkavinkit Tuk Tuk -ranta

Paras tapa matkustaa ympäri maata on junalla

Junamatkaa Kandystä Ellaan pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja viehättävimmistä junakokemuksista.

Kaikkialla, minne katsot, näet tee -asutuksia, metsiä, vesiputouksia, kukkuloita, apinoita … ja ehkä jopa norsun, jos olet onnekas.

Junamatka on pakko tehdä Sri Lankassa

Sri Lankan matkavinkit junamatkalle vihreä luonto

Siksi monet sanovat, että junamatka Sri Lankan kukkulalla on ehkä maailman kaunein junamatka!

Mikään ei voi vastata kokemukseen hitaasti liikkuvasta junasta Sri Lankan viehättävän mäkisen maiseman läpi. Se ei ehkä ole nopein tapa, mutta se on kaunein tapa matkustaa ympäri maata.

Rautatieasemalla Ellan kaupungissa

Sri Lankan matkavinkit junamatkalla Ella

Minne mennä Sri Lankassa?

Suurin osa turisteista käy Sri Lankan kauniilla rannoilla, mutta on todella kauniita paikkoja, jotka ovat kaukana rannoista.

Yleisesti ottaen Sri Lanka voidaan jakaa neljään vyöhykkeeseen – rannat, vuoristo, metsät ja historialliset paikat.

Nuwara Eliyan vuoristo

Sri Lankan matkavinkkejä Nuwara Eliya

Sigiriyan ja Pottuvilin ympärillä olevalla metsäalueella voi nähdä monia norsuja ja joitakin krokotiilejä turvallisen matkan päässä

Sri Lankan matkavinkkejä Pottuvil

Sigiriya tarkoittaa leijonakiveä

Sri Lankan matkavinkkejä Sigiriya

Käy Udawalawen kansallispuistossa

Sri Lankan matkavinkkejä Udawalawen kansallispuisto

Hanavettä Sri Lankassa

Sri Lankassa paikalliset juovat enimmäkseen vesijohtovettä, mutta pöytävettä suositellaan matkailijoille. On parempi olla ottamatta terveysriskejä.

Hinta voi olla äärimmäinen (alhainen ja korkea)

Rantakaupungit, kuten Arugam Bay ja Negombo, ovat ehdottomasti kalliimpia kuin maan sisäpuolella sijaitsevat vuorikaupungit. Jos matkustat suhteellisen pienellä budjetilla, harkitse enemmän aikaa rannikkokaupunkien ulkopuolella.

Matkalla Ellaan on suloinen Haputale -kylä, josta on henkeäsalpaavat näkymät

Sri Lankan matkavinkkejä Haputale

Pankkiautomaatit ja pankit

Usein tapahtuu, että Sri Lankan pankkiautomaatit eivät jostain syystä hyväksy ulkomaisia ​​käteiskortteja. Vaikka ilmoitatkin pankille, että olet menossa Sri Lankaan, ei ole mitään takeita siitä, että voit käyttää pankkikorttiasi jollain arvolla. Siksi sinulla on aina Yhdysvaltain dollareita tai euroja mukanasi ja voit aina mennä pankkiin vaihtamaan valuuttaa, jos korttisi ei toimi.

Toinen tärkeä asia on, että useimmat Sri Lankan pankit sulkeutuvat klo 15.00, mikä on aikaisin verrattuna kansainvälisiin standardeihin.

Paikallinen valuutta

Sri Lankan matkavinkkien valuutta

Pistorasiat Sri Lankassa

Useimmissa Sri Lankan hotelleissa on kahdenlaisia ​​pistorasioita – toisessa pyöreät reiät (tyyppi D / M) ja toisessa suorakaiteen muotoiset koukut (tyyppi G -kanta). Eurooppalaisia ​​pistokkeita (tyyppi C) voidaan kuitenkin käyttää ilman ongelmia. Vaikka näissä on vain kaksi piikkiä, ne mahtuvat helposti Sri Lankan pistokkeisiin. On tietenkin suositeltavaa, että sinulla on mukana laadukas yleisadapteri, jotta et vahingoita laitteitasi.

Sri Lanka on paratiisi kaikille luonnon ystäville

Sri Lankan matkavinkit Mirissan ranta

Nyt olet hyvin aseistettu näillä 10 Sri Lankan matkavinkillä. Pakkaa matkalaukkusi ja nauti pitkän matkan kokonaisuudesta vihreän paratiisin saarella!

Tangallen rannalla

Sri Lankan matkavinkit Tangallen rantaSri Lankan matkavinkit Tangallen meri