Urheilumatkailu – Euroopan kauneimmat kaupungit ja niiden jalkapallostadionit

Haluatko matkustaa ja kokea kansainvälistä jalkapalloa livenä? Tästä on hyötyä monissa Euroopan kaupungeissa. He voivat paitsi kokea huippuluokan jalkapalloa stadionilla, myös tutustua ulkomaiseen fanikulttuuriin ja perinteisiin täynnä oleviin erikoispaikkoihin. Euroopan kauneimmissa kaupungeissa on myös joitakin Euroopan kauneimmista stadioneista.

Porto – historiallinen keskusta

Porto on Lissabonin jälkeen Portugalin toiseksi suurin metropoli. Se sijaitsee pohjoisessa suoraan Portugalin Atlantin rannikolla. Portviinikaupungilla on pitkä ja tapahtumarikas historia, ja se on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Koska Portolla on sijainti Atlantin valtamerellä, sillä ei ole liian kuumia kesiä ja suhteellisen leutoja talvia, joten se soveltuu matkailukohteeksi ympäri vuoden. Monet barokkikirkot ja kapeat, mutkikkaat kadut kutsuvat sinut viipymään. Porto on erityisen suosittu lyhyiden lomailijoiden keskuudessa. Vanhankaupungin lisäksi on myös monia museoita ja näyttelyitä, jotka ovat vierailun arvoisia. Kujaiden ja aukioiden hälinä antaa kaupungille poikkeuksellisen tunnelman. Suosittelemme myös vierailua Estádio do Dragãoon, joka on FC Porton kotikenttä. Täällä voit, Toisin kuin muut Euroopan kaupungit, suhteellisen halpaa, seuraa säännöllisesti Euroopan huippujalkapalloa.

urheilu matka porto portugali estadio do dragao studuim football

urheilu matka porto portugali historiallinen keskusta vanha kaupunki

Amsterdam – kanavien kaupunki

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja suurin taajama -alue. Lukuisat kanavat, joissa on laaja valikoima siltoja, muodostavat kaupungin erityisen viehätyksen. Kaupungissa on ainutlaatuinen tunnelma. Kapeat kadut, joilla on hyvin vähän liikennettä Euroopan pääkaupungissa, luovat kodikkaan ilmapiirin. Useimmat museot ja muut nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Yöelämää ja muuta kuuluisa punaisten lyhtyjen alue ovat ainutlaatuisia ja edistävät kaupungin erityistä tunnelmaa. Vierailu Amsterdam Arenalle on myös suositeltavaa katsella Ajax Amsterdamin jalkapallo -ottelua. Lippujen hinnat ovat Euroopan keskiarvon yläpuolella, mutta Ajax on klubi, jolla on pitkät perinteet ja joka pelaa säännöllisesti UEFA Mestarien liigassa.

urheilumatkat amsterdam areena staduim

urheilu matkailu amsterdam kanavat kanavat historiallinen keskusta silta

Rooma – ikuinen kaupunki

Yksi Euroopan kauneimmista ja suosituimmista kaupungeista on Rooma. Roomalaisten vanhat rakennukset ja itsenäinen Vatikaanivaltio, joka sijaitsee kaupungin sisällä, ovat kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Mutta myös hyvä sijainti Välimerellä tekee kaupungista houkuttelevan matkailijoille. Välimeren ilmasto varmistaa, että tuhannet ihmiset vierailevat kaupungissa ympäri vuoden. Tärkeimmät rakenteet ovat Pantheon, Trevin suihkulähde ja Coliseum. On kuitenkin myös monia puistoja, jotka kutsuvat sinut viipymään stressaavan nähtävyyksien jälkeen. Mutta myös italialainen mentaliteetti, kulttuuri ja keittiö tekevät vierailusta kaupunkiin niin houkuttelevan. Tämä mentaliteetti voidaan parhaiten kokea, kun osallistut jalkapallopeliin Olympiastadionilla, jonka jakavat pääkaupunkiseurat Lazio ja AS. Italialaiset fanit, Tifosi, takaavat vertaansa vailla olevan ilmapiirin vanhalla kunnioitettavalla areenalla.

urheilu matkailu rooma olimpia stadion jalkapallo

urheilumatka rooma ikuinen kaupunki historiallinen keskusta kaupunkimatka

Riippumatta siitä, minne matka johtaa: urheilun harrastajille on aina suositeltavaa saada selville kunkin kaupungin stadionit ennen matkaa ja jos on aikaa, kokea peli myös näissä.