Hvad er Zen -meditation og dens teknikker?

Vores sind er som en smart telefon. Det har mange applikationer, hvoraf nogle er afgørende for systemets funktion. Imidlertid kører visse ubrugelige apps konstant i baggrunden, hvilket hæmmer systemet. Resultatet- en lammet smartphone! Det menneskelige sind er præcis sådan. Ved at køre ubrugelige tråde og tanker i baggrunden dræner vi vores energi, kreativitet og fokus. En effektiv teknik til at dræbe disse vandrende tanker i Zen Meditation. Zen -meditation er en type, der hovedsageligt praktiseres i buddhismen. Det hjælper med at genoprette ro og normalitet til et kaotisk sind. Læs videre for at vide mere om dette i detaljer.

Hvad er Zen Meditation?

Zen Meditation er en buddhistisk disciplin, hvis rødder stammer tilbage fra det 7. århundrede. Ordet “Zen” på japansk betyder meditation og svarer til den indiske Dhyana. Dette er grunden til, at zen -buddhister kaldes “meditationsbuddhister”. Zen Meditation er et kraftfuldt værktøj, der giver indsigt i, hvordan et sind skal fungere. Det forhindrer sindet i at vandre rundt i fragmenterede tanker og bringe mere klarhed.

Zen -meditationsteknikker:

Disse stillinger kan guide dig til, hvordan du laver zen -meditation derhjemme:

 • Den burmesiske holdning:

Den burmesiske holdning er den enkleste at gøre. Til dette skal du sidde på gulvet. Dine ben skal krydses, og dine knæ skal være flade på gulvet. Hver ankel skal være foran den anden og ikke over. Dette er det første, du skal gøre for at praktisere Zen Meditation effektivt.

 • Formandspositionen:

Formandspositionen er det andet alternativ til den burmesiske holdning. Alt du skal gøre er at sidde på stolen med ryggen lige op. Hold din krop fast og lad dine fødder røre gulvet. Hold dem parallelt med jorden. Du kan vælge en af ​​disse positioner, før du fortsætter.

 • Kosmisk Mudra:

Den anden ting du skal gøre er at folde dine hænder i den kosmiske mudra -stil. Hold din dominerende hånd opad, og din anden hånd skal også være med håndfladen op. Dine tommelfingre skal røre meget let. Selvom dette trin er valgfrit, skal du stadig gøre det.

 • Ryd dit sind:

For at praktisere enhver form for meditation kan du ikke have forskellige slags tanker sværmer i dit sind. Så det er vigtigt for dig at holde enhver unødvendig tanke væk. Hold øjnene åbne eller halvt lukkede. Du kan også lukke dem helt.

 • Inhalere:

Den næste ting du skal gøre er at indånde. Tæl hver indånding og udånder, indtil du kommer til dato. Start derefter igen ved en igen. Gør dette cirka femten minutter. Dette er et meget vigtigt trin, og du bør bestemt ikke springe dette over. Dette vil hjælpe dig med at koncentrere dig bedre om dit åndedrag og forbedre dit fokus bedre.

 • Åben dine øjne:

Åbn nu dine øjne og begynd at varme dine ben og arme op. Dette vil øge dit blodtryk og bringe det til normal hastighed. Tag et par dybe indåndinger og lad det slappe af. Det er meget vigtigt for dig at betale gebyrfri spænding, mens du laver Zen -meditation; ellers skal formålet besejres.

 • Meditation:

meditation

Det næste du skal gøre er at meditere. Gør det i cirka femten minutter. Lad det gå op med fem minutter hver uge, så indtil du når femogfyrre minutter. Hvis du regelmæssigt dyrker Zen -meditation, vil du kunne opleve stilheden i verden omkring dig og have en varm og behagelig følelse i mit hjerte.

 • Vær en Explorer:

Zen Meditation er mere end bare at sidde stille på plads. Det handler om at udforske en verden fuld af behagelige følelser. Tag dig tid og observer tingene omkring dig i verden. Brug alle dine sanser og begynd at erkende. Lær at tænke mere og få bedre viden.

Tips til Zen -buddhisme -meditation:

 • Mediter regelmæssigt.
 • Hvis du føler for meget smerte, behøver du ikke sidde igennem det.
 • Du kan rejse dig og prøve en anden position.
 • Dine håndpositioner er også meget vigtige.
 • Prøv ikke at slappe af for meget, ellers falder du måske i søvn.
 • Brug en pude til at sidde på, iføre behageligt tøj og sidde et sted, der er stille og behageligt.

Zen Meditation Fordele:

Zen Meditation tilbyder meget mere end at bringe stresslindring og ro i sindet til observatøren:

 • Det skaber en dyb indsigt i os selv og hjælper os med at forstå, hvem vi virkelig er.
 • Zen -meditation kan give løsninger på spørgsmål, der er dybt forankret i vores sind
 • Denne praksis kan hjælpe dig med at fjerne hovedårsagen til dine problemer frem for at tilbyde midlertidige løsninger
 • Det hjælper med at håndtere depression, angst og psykologiske problemer

Zen -meditation lærer os, at sand lykke ikke ligger i materialistiske ting eller præstationer. Det lærer os, at lykke ligger i os selv og opdager, at det er nøglen til at leve et lykkeligt liv. Ved at øve Zen kan du bringe en stille bevidsthed i dig selv, samtidig med at du bevarer vågnen. Zen, som er en gren af ​​buddhismen, lærer os, at formålet med vores liv er at give mere end at tage. Det udvikler sig i os, en følelse af påskønnelse for selv de mindste ting i livet. Bliv glad og tilfreds med Zazen!