Musik til meditation – En ultimativ guide

Hvis du begynder at meditere, og du leder efter musik vedrørende meditation, skal du kende et par begreber om det, før du starter. Meditation sammen med musik er en utrolig oplevelse, og når du først er vant til det, ville det helt sikkert blive en del af din almindelige rutine, da du ikke ville slippe af med det.

Her er vores ultimative guide til musik til meditation.

Forstå betydningen af ​​hjernebølger:

Musik til meditation

Vores hjerner består af milliarder af hjerneceller, der er kendt som neuroner, og de kommunikerer med hinanden med elektriske bølger, der forårsages på grund af de signaler, der produceres af hjernens aktiviteter. Disse kan påvises med medicinsk udstyr kaldet elektroencefalogram. Denne elektriske aktivitet er kendt som hjernebølgemønster. Disse hjernebølger kan ændres med meditationsteknikker, men det kan være tidskrævende. Genvejsmetoden bruger lydbånd, der er kendt som binaural beats.

Hvad er Binaural Beats?

Binaural beats er bløde bølger, som du hører gennem øretelefoner. De spilles uafhængigt i begge dine ører og spilles med forskellige frekvenser, så når de ringer i dine ører, virker det som en illusion af det binaurale beat. Det eneste problem med binaurale lydbånd er, at lydene er meget usmagelige. Musikereksperter til disse beats har forsøgt at reducere problemerne, og de har lavet smukke melodier, der er relateret til naturlige lyde, som gør meditation til en bedre oplevelse.

Beta -hjernebølger: (14 til 32 Hz)

Betahjernebølger er lette at vænne sig til, da vi normalt har denne hjernebølge til at virke i vores hoved, når vi er opmærksomme. Dette er den dominerende hjernebølge, som vi normalt har hele tiden, især når vi er spændte, pressede, bange, stressede, ophidsede osv. Betabølgerne hjælper med at koncentrere dig og gøre dig opmærksom. Det gør dig til en kritisk tænker og forbedrer din logik.

Alpha Brain Waves: (7 til 14 Hz)

Alpha Brain -bølger er bølgerne med lavere frekvens. På grund af denne slags musik når vi en tilstand, hvor vores sind er frit og afslappet. Dette hjælper os til at meditere bedre, og vi føler, at vi dagdrømmer. Vi mærker alfabølger i os, når vi udfører værker, der ikke er stressende eller presserende. Det anses for at være forbindelsen mellem bevidst og underbevidst sind. Det hjælper os med at bevare hukommelsen og øge koncentrationen. Det reducerer også blodtrykket og øger cerebral blodgennemstrømning. Du føler dig glad, let og energisk.

Theta Brain Waves (3,5 til 7 Hz)

Theta -hjernebølger er for mennesker, der kan lide at gå i trance, mens de mediterer. Dit sind føles som om det er gået i søvn, men du er faktisk i din bevidste sindstilstand. Det hjælper os med at føle vores indre fred og stabiliserer følelser. Det øger fastholdelsen og beroliger sindet. Du vil se en forbedring af dit helbred, og din søvn vil være mere fredelig.

Delta Brain Waves (0,1 til 3,5 Hz)

Delta hjernebølger er gavnlige for kroppen, da den genopretter og helbreder sig selv i denne tilstand. En god mængde deltabølger kan få en person til at føle sig dybt afslappet. Det helbreder deres krop og sind og opbygger en åndelig forbindelse med det underbevidste sind. Det frigiver anti-aging hormoner, herunder melatonin og DHEA. Det frigiver også humant væksthormon, som opretholder hud, knogletæthed, led i vores krop og hjælper med hurtig genopretning.

Gamma -bølger (40 Hz og højere)

Gamma -hjernebølger er hurtige i frekvens. Denne hjernebølge hjælper med at forbinde alle dele af hjernen og får dem til at fungere sammen. Evnen er at behandle store mængder information på kortere tid. Dette får hjernen til at fungere bedre og øger dit intelligensniveau. Du bliver en medfølende person med stor selvkontrol. Du vil blive gladere, end du normalt er. Dine sanser organer vil gøre dig mere opmærksom og opmærksom.