10 gyönyörű marathi Mehndi dizájn képekkel

Az ókortól kezdve a mehndinek megvan a maga jelentősége, miközben bármilyen funkciót vagy alkalmat ünnepel. Jámbor kezdetnek tekintik az élet minden új lépését. De a divat- és művészeti irányzatok változásával a mehendi tervek új ötleteket és mintákat is felfogtak.

Manapság a nőknek sokféle dizájnt kell választaniuk, például az indiai Mehndi mintákat, az arab mehndi mintákat, az indo- arab mehndi mintákat, a marokkói mehndi mintákat és még sok mást. Közülük egy marathi mehandi designnak megvan a maga varázsa és jelentősége.

Marathi Mehndi Designs

2020 Legújabb marathi Mehndi minták:

Nézzünk néhány széles körben használt marathi mehandi mintát a kezek díszítésére.

1. Király és királyné Marathi Mehndi Design:

Király és királyné Marathi Mehndi Design

A széles körben elfogadott menyasszonyi marathi mehndi design a Queen and King Henna művészet. A mehandi apró görbe mintákat tartalmaz, amelyek körülveszik a király és a királynő képeit a tenyerek közepén. Az ujjak, a csukló és az alkar nagyon nehéz kialakítást kapott, beleértve a spirált, a paisleyt és a virágmintát.

2. Patola Zari Work Marathi Mehndi Design:

Patola Zari Work Marathi Mehndi Design

Hasonló dizájnt szeretne adni a kezeknek, amely megfelelne az esküvő napján viselhető ruhának vagy szárinak, a marathi mehendi, amely hasonló mintákat kap, amelyekkel a patolát vagy a szárit díszítik a zari munkában. Hímzésmehndi minták néven is ismert, amelynek óriási őrülete van ezen minták körül.

3. Fekete Henna Marathi Mehandi Design:

Fekete Henna marathi Mehandi Design

Ez egy másik mehandi minta, amely fekete színű henna mehndi kúppal készült. A hátrahagyott sötét fekete szín kellemes megjelenést kölcsönöz a menyasszonyoknak, leginkább a Raja Rani mintákhoz. Az ívelt minták finoman dombornyomottnak tűnnek a kezeken, hogy jól megtervezetté és lenyűgöző hűvössé tegyék.

4. Grafikus marathi Mehndi formatervezési minták:

Grafikus marathi Mehndi Designs

Ez meglehetősen folyamatos tervezés a marathi mehendi mintákban, amelyek grafikus mintákkal készülnek, mint például kör alakú pontok, négyzetek, háromszögek stb. Széles körben ismert Jaali Mehendi Design néven, leginkább a lábakra alkalmazzák, a lábtól a térdig és a menyasszonyig. Ez a fajta kivitel esküvőkre jó.

5. Ősi teljes kezű marathi Mehandi minták:

Ősi teljes kéz Marathi Mehandi Designs

Ősi érintést szeretne adni a menyasszonynak a mehendi mintákkal! Az ebbe a kategóriába tartozó marathi henna művészet Isten és istennő képei által ihletett formákat tartalmaz, a menyasszony és a vőlegény mintákat ékszerekből és sok másból választják ki. A kialakítás a szőlőtípus áramlását követi a kéz vastagságával.

6. Széles marathi Mehendi formatervezési minták:

Széles marathi Mehendi Designs

Utálom a kényelmes mehandi minták alkalmazását! Keres valamit modern vagy arab dizájnnal! Az applikátor keze üres marad néhány résnyire a mehnditől, ezért ez egy nyitott és szabad kialakítás. Az arab minták ihlette virágos ágmintákból készült, számos más varázsa mellett.

7. A páva ihlette marathi Mehandi formatervezési minták:

Páva ihlette marathi Mehndi Designs

A páva mintákat a mehandi legősibb mintáinak tekintik. Most csak modern görbékkel modernizálják őket, megfelelő pávaarc nélkül. A kialakítás nagymértékben magában foglalja a marathi mehendi mintákat kis ívekben és apró varázsaival a csuklóig nyúló, összebújós kialakítás érdekében.

8. Alkar Marathi Mehandi Designs:

Alkar Marathi Mehandi Designs

Ez a kialakítás a kéz hátsó részén található: az ujjakat teljesen lefedi a kialakítás, a csukló felőli kiterjesztés pedig mindent eltakar. A másik megjegyzés ebben a kialakításban az, hogy bár a kéz alaprajza ugyanaz, a minták jelentősen különböznek egymástól, és imádnivaló megjelenést kölcsönöznek.

9. Motívum marathi Mehendi Designs:

Motívum marathi Mehndi Designs

A motívumok a Marathi Mehndi legújabb tervei közé tartoznak, külön -külön tervezve, réseket hagyva a tenyéren, a csuklón és az alkaron virágmintákkal. A dizájn kettős színhatású rügy- és véna kialakítást is tartalmaz, hogy elegánsabbnak tűnjön, ez megfelel a hagyományos viseletnek.

10. Kombinálja a szív marathi Mehndi formatervezési mintáit:

Kombinálja a szív marathi Mehndi formatervezési mintáit

A Maharashtrian kategória mehandi tervei a design művészi kombinációját adják, ahol egyetlen design két részre van osztva mindkét tenyér számára. A tervezés nagy szívvel készült, amelyet sok apró dizájn vesz körül, amelyeket könnyen fel lehet használni, és jó lesz kis alkalmakra is.

Következtetés:

A marathi Mehndi formatervezési minták általában a hagyományos formák tapintását adják. Maharashtrában még mindig vannak olyan falvak, amelyek a mehendit a kezükre tervezik, botok helyett, és a lehető legsötétebb színt adó kúpokat. Válasszon a különböző marathi motívumok közül, hogy díszítse a bokát, a hátat, a középső részeket, a karokat és még a csuklóit is, hogy mehndi dizájnt kapjon erre az esküvői szezonra.