15 legjobb elkötelezett mehndi dizájn képekkel

Minden indiai eljegyzési szertartás alapvető és kötelező eleme a mehndi tervezés alkalmazása az eljegyzéshez. A mehndi alkalmazásának szokása jól ismert az ázsiai országok között, mint India, Banglades, Pakisztán, Malajzia és Törökország, akik követik ezt a gyönyörű hagyományt. A minták bonyolultan készülnek, és a hagyományos mintáktól az absztrakt mintákig változhatnak. A látványos mehndi mintákat nemcsak a tenyéren alkalmazzák, hanem felkarokra, borjakra és lábakra is. A tervezés ezen mintái vagy vastagon rajzolhatók, gyöngyökkel díszíthetők, és akár a tervek szerint árnyékolhatók is. Reméljük, hogy ez a kiterjedt cikk segít kiválasztani a kívánt dizájnt, és igazán emlékezetessé teszi az eljegyzési szertartást!

Elkötelezettség Mehndi Designs With Images

Íme a 15 legjobb mehndi -minta, amelyek közül választhat az eljegyzési szertartáshoz.

15 A Mehndi formatervezési minták legújabb gyűjteménye az eljegyzési szertartáshoz:

1. Egyiptomi Eye Mehndi Design for Engagement:

Egyptian Eye Mehndi Design for Engagement

A Hórusz szeme a védelem és az egészség egy ősi egyiptomi szimbóluma. A szimbólum a gonosz elhárítása volt. Ennek a kialakításnak etnikai megjelenése van. Az egyiptomi szemmehndi eljegyzési tervek ugyanolyan bonyolultságot mutatnak, mint a standard stílusban. A háromszögből és horusszemből álló egyiptomi mehndi-design jól ismert. A kézfej ideális az ilyen típusú tervezéshez, és nagyon feltűnő és egyedi.

2. A leveles típusú elköteleződés Mehendi formatervezési mintái:

The Leafy Type Engagement Mehendi Designs

A szeszélyes levélminták és a virágzó virágok rendkívül gyönyörűvé teszik ezt az eljegyzési mehndi dizájnt. Ez a műalkotás a természet szépségét ábrázolja. A levélszerű minták jól hangsúlyozottak, így a teljes kézi leveles kivitel különlegessé válik. Ezenkívül növeli a női nem fontosságát, ahol a görbék félelmetes megjelenést kölcsönöznek, és a levelek mintája nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz a kéznek. Ideális ennek a kialakításnak a kézfejére való felhelyezéséhez.

3. Összegabalyodott Mehendi Design az eljegyzési szertartáshoz:

Összegabalyodott Mehendi Design az eljegyzési szertartáshoz

Ahogy a neve is sugallja, a „kusza” utalhat a dizájn bonyolultságára. Az eljegyzésre szolgáló mehndi olyan sok részletet tartalmaz, és ez még vonzóbbá teszi. A vonalak bonyolult kombinációja virágok és levelek szövésével szövődik össze bonyolultan. Valójában egy pár stabil kézre van szükség a tervezés végeredményének sikeréhez. Ez a kialakítás alkalmas a lábakra és a lábakra.

4. Új mintás Mehndi Design az eljegyzéshez:

Új mintás Mehndi Design az eljegyzéshez

A mintázott az egyik legutóbbi trend a mehndi elkötelezettségi tervekben, amely egyre népszerűbb a hagyományos mintákkal szemben. Ez egy minimális mehndi design. A vastag és vékony vonalak fülbemászó játéka növeli e design szépségét. Ez a kialakítás ünnepi hangulatot kölcsönöz, és alkalmas azoknak a serdülő lányoknak, akik részt vesznek az eljegyzési funkcióban. Ez találóan alkalmazható a tenyérre.

5. Szív alakú Mehandi tervek az eljegyzéshez:

Szív alakú Mehandi minták az eljegyzéshez

Ezt a szív dizájnt mindenki szereti, és ideális elkötelezettségű mehndi design. Két felét ábrázolja, hogy szívet képezzenek, amikor a kezek össze vannak kötve. Az alkotás dicséri a dizájnt, mivel szimbolikusan mutatja az unió két emberét. Ez egy látványos alkotás, és megállja a helyét az eljegyzési szertartás legjobb mehndi mintáiban. Ez a lélegzetelállító kivitel kivételes és ideális a tenyerek számára, mivel két kéz használatát használja vászonként ennek a gyönyörű dizájnnak a megjelenítéséhez.

6. A Spider Web Mehndi tervei az elköteleződéshez:

A Spider Web Mehndi tervei az elköteleződéshez

Ez a divatos legújabb mehndi kialakítás elkötelezettséghez hasonló, mint egy csapda, és gyorsan népszerűvé válik, mivel ellentétben áll a hagyományos formatervekkel, amelyeket általában választanak. Ezt a szimmetrikus, bonyolult mehndi kialakítást valószínűleg nem mindenki fogja könnyen végrehajtani. Ez a szokatlan kialakítás vonalakból, görbékből és pontokból áll, amelyeket művészi módon készítettek a szépség eredményének érdekében. A tenyér ideális az ilyen típusú kialakításhoz.

7. Virág elkötelezettség Mehndi Design:

Virágos elkötelezettség Mehndi Design

Ez az elkötelezettségre szolgáló mehndi design egyedülálló és egyszerű virágmintás kialakítás, amely mindenkit elragad. A virágminták a szeretetet, a békét, a termékenységet és a szépséget képviselik. A bonyolult virágminták teljesebbé teszik a kéz formáját. A virágokat a legtöbb ember különösen kedveli, mivel a virágos minták a legtöbb hagyományos mehndi mintában megtalálhatók. Minden virágmintának megvan a maga értéke és jelentősége, és ideális a kézfejen.

8. Átlós elköteleződés Mehandi tervek a kezekhez:

Átlós elkötelezettség Mehandi Designs for Hands

Ez egy egyszerű mehndi kialakítás az elköteleződéshez, és ellentétben más szokásos tervekkel. Szőlőszerű kivitelben összefonja a kezét, és láncszerű díszre emlékeztet. A nagyon minimális kialakítás tökéletes a fiatal lányok számára, hogy viseljenek egy eljegyzési szertartást. Ez a mehndi kialakítás a kéz hátulján viselhető. Ez az egyszerű kialakítás teszi a kezet nem kevésbé lenyűgözőnek, mint a bonyolult mintázatúak.

9. Peacock Mehndi Design for Engagement:

Páva Mehndi Design for Engagement

A páva mehndi design az egyik legrégebbi és leghagyományosabb mehndi tervezés az elköteleződéshez. Ez a páva minta annyira egyedi, hogy megszünteti a szokásos hagyományos mintát, és elképesztően szépnek tűnik! A bonyolult kialakítás az ujjakon nagyon szembetűnővé teszi a virágszirmokkal ellátott mintát és a pávat. Ez a kialakítás lefedi az egész tenyeret, és nagyon jól néz ki. Ez jó lehetőségnek tekinthető az eljegyzési ceremónia számára.

10. Képek az Engagement Mehndi Designs -ban:

Képek az Engagement Mehndi Designs -ban

Ez a fajta mehndi design felkapott a modern leendő menyasszonyok körében, akik képeket választanak az eljegyzési mehndi mintákban, hogy szimbolikusan ábrázolják különleges eseményüket. Vannak népszerű tervek, amelyeket „Raja és Rani” -nak neveznek, és amelyek nagyon népszerűek az eljegyzési szertartásoknál. Az ilyen formatervezéseket testre lehet szabni, és kreatívan át lehet adni a választásukat a szakembereknek, és mindig biztonságosabb a szakember szolgáltatásait igénybe venni, mivel az ilyen tervek sok türelmet és készséget igényelnek.

11. Kada Engagement Mehndi:

Kada Engagement Mehndi

Ez a Kada eljegyzési mehendi félelmetesen néz ki, ha a kézfejen és a csuklón történik. Karkötőt vagy Kada -t viselő benyomást kelt, és nagyon modern megjelenésű. Ez a fajta kivitel előnyös, mivel a kéz nagy részét lefedi, beleértve az alkarokat is, és kiküszöböli a karkötő viselését. A kivitel csak az egyik ujját takarja, a többi ujját pedig csupaszon hagyja el a gyönyörű eljegyzési gyűrű miatt.

12. Leafy Engagement Mehndi Fotó:

Leafy Engagement Mehndi Photo

Ez az eljegyzési mehndi design ideális az eljegyzési ceremóniához, levél- és virágmintájával. A leveles minta és a spirálminták megkülönböztetik a többi szokásos mintától. A félszív és a spirálok elbűvölő és feltűnő megjelenést kölcsönöznek a dizájnnak. A tervezésben ábrázolt arcok alkalmassá teszik az eljegyzési szertartásra. Ez a dizájn modern megjelenésű és a teljes kezet lefedi, így alkalmas a tenyérre.

13. Spirál és szív alakú Mehndi az eljegyzéshez:

Szív alakú Mehndi az eljegyzéshez

Ez a gyönyörű, szimmetrikus mehendi kialakítás valóban elkötelezett a szeme előtt. Nem lehet figyelmen kívül hagyni ennek a műnek a kivitelezését, amely nagyon bonyolult és magával ragadó. Két kéz összekapcsolása, hogy egyetlen szép szívet alkosson, ideális az eljegyzési funkcióhoz. A csinos dizájn növeli a dizájn szépség -hányadosát. Ez a mehndi dizájn építészeti stílusa megkülönbözteti a megszokott hagyományostól, és ideális a kézfejen.

14. Eljegyzés arab Mehndi Design:

Eljegyzés arab Mehndi Design

Ez az arab design egy elfolyó mehndi design lányoknak az eljegyzésük napján. Ez a kialakítás lefedi a kéz hátát és elejét. A tervek nagyon sokoldalúak, mivel úgy változtak, hogy csak áthelyezték a motívumokat egyik helyről a másikra. Szabadon áramló kialakításukról ismertek. Ez a fajta design nagyon népszerű az arab országokban, ezért joggal nevezik arab mehendi designnak. Ez a design népszerűvé vált Indiában.

15. Új fele és fele a lábakon Mehndi Design for Engagement:

Fele és fele lábakon Mehndi Design for Engagement

Miért kell figyelmen kívül hagyni a lábakat a szívminták tekintetében, egyesek inkább a térdig érő mehndi mintákat részesítik előnyben, míg mások a minimalista dizájnt részesítik előnyben, és csak a lábukat díszítik. Az elkötelezett mehendi minták lenyűgözőek, és a bonyolult jaalitól az egyszerű virágos grafikáig terjednek. A minták annyira szépek, hogy nem igényelnek további dísztárgyakat, például lábujjgyűrűket a szépség fokozására. Vannak még mehndi minták, amelyeket a talpára és néhányat csak a lábujjakra alkalmaznak. Az online formatervezésből nincs hiány, hogy a hagyományos, a legmodernebb és legdivatosabb formatervezési minták közül válasszon.

További tippek:

  • A mehndi alkalmazása előtt végezzen gyantázást és súrolást, hogy elkerülje a design elhalványulását.
  • A mehndi alkalmazása előtt alaposan mosson kezet.
  • A használt mehndinek jó minőségűnek kell lennie.
  • Miután megszárította a citrom- és cukros vízzel permetezett kivitelt, ezáltal a mehndi hosszabb ideig tapad.
  • A szárított mehndi lekaparása után 5-6 óráig ne érintse meg a vizet.
  • Vicks vagy mustárolaj kenhető a dizájnra, hogy lefekvés előtt sötétebb legyen.
  • A Mehndi-t 24-48 órával a D-nap előtt kell alkalmazni.

A „Mehendi” szó eredetileg egy szanszkrit „Mendhika” szóból származik, és magára a henna növényre utal. A Mehendi nem egyedül a nőknek szól. Manapság azt tapasztaljuk, hogy a férfiak is használják a mehendit. Azt mondják, hogy egyes rákos betegek, akik elveszítik a hajukat, mehndi pasztát kennek a kopasz foltokra, mivel barna színt hagynak. A hagyományos és hagyományos módszerek helyett új technikákat, például fehér és arany színt használhatunk az innováció hozzáadására a mehndi tervekhez. Csillogó kövek, gyöngyök vagy csillogások hozzáadásával szépítheti a terveket, hogy vonzóbb legyen. A mehendi jelentős jelentőséggel bír a legtöbb vallásban, különösen a hindukban, és 16 díszítés létfontosságú része (SolahShringar).