25 legjobb Radzsasztáni Mehndi dizájn 2021 -re!

A mehandi indiai kultúránk nélkülözhetetlen része. Jelentős szerepet játszik az esküvőn és más kedvező rituálékban. Nemcsak a mehndit, de még a kurkuma használatát is leírják a legkorábbi hindu védikus rituális könyvek. Eredetileg a Mehendit csak a nők tenyerén és lábán használták, de az idő előrehaladtával a rituálék részévé válik, amelyet még a férfiak is használhatnak szertartásokon vagy más rituálékon. Vallási szokásainkban jelen van a mehndi paszta megfestése, ami a „belső fény felébresztésének” szimbolikus ábrázolását mutatja.

Rajasthani Mehndi Designs a legjobb képekkel

Sok hindu rituálét követnek, amikor a Mehendit a kezébe és lábába alkalmazzák. Az olyan fesztiválok, mint a Karva Chauth, Vat Purnima, Diwali, Bhai Dooj és Teej, magukban foglalják a Mehendit rituálék alkalmazásával. Ezeken a fesztiválokon a nők és a lányok bármely korosztályban a tenyerükben alkalmazzák a Mehendit. A hennát eredetileg dekorációs formaként használták, elsősorban hindu menyasszonyok számára. Vannak, akik ilyen fontos rituálékhoz rendeznek Mehendi tervezőt, hogy mindenki mindkét kezét megtölthesse jó Mehendi tervekkel, de vannak, akik gyakran elkötelezik magukat, ha megmutatják kreativitásukat. A Mehndi művészetnek különböző fajtái és mintái vannak, és az egyik legszebb és legbonyolultabb mehndi művészeti forma a Rajasthani Mehndi.

rajastani mehndi tervez main 2

A radzsasztáni mehndi tervek elsősorban a néptáncot, a hagyományokat, a művészeti formákat, a kreativitást és a radzsasztáni kultúra színeit tartalmazzák. A radzsasztáni mehndi minták vagy művészetek a henna egyedi ábrázolásait mutatják be virágok, levelek (különösen a mangólevelek, mivel azok jónak tartják), páva alakú minták stb. Használatával, amelyek tükrözik az indiai kultúrát és hagyományokat.

A Radzsasztáni Mehndi mintákat vagy a kezére vagy a lábára, vagy mindkettőre alkalmazzák az Ön választása szerint. Mindenki elfoglaltsága miatt az emberek a megfelelő lehetőséget választják, amely egy kész Mehendi kúp vásárlása. India számos vidéki részén azonban a nők még mindig hisznek abban, hogy a friss hennaleveleket köszörűköveken őrlik, hozzáadott olajjal, ami nem annyira finomított, mint a professzionálisan elkészített henna kúpok, bár még mindig sokkal sötétebb színeket adnak és kézben maradnak. hosszabb időszak. A Radzsasztáni mehndi tervek nagyon bonyolultak. Gyakran a vőlegény neve vagy kezdőbetűje rejtve van a Mehendi minták alatt.

Hagyományos és gyönyörű Radzsasztáni Mehndi minták:

Itt felvettünk 25 legfelső Radzsasztáni mehndi mintát képekkel együtt minden alkalomra.

1. Rajasthani Mehndi minták menyasszonyoknak:

Radzsasztáni Mehndi minták menyasszonyoknak

A mehendi tervek néha néhány bonyolult mintát tartalmaznak, amelyeket a menyasszonyokra alkalmaznak az esküvői szertartások előtt. A menyasszony mindkét kezét és lábát tele van nehéz mintákkal. Ezek a minták gyakran mutatnak képeket a menyasszonyról és a vőlegényről, vagy tartalmazhatnak árnyékos virág- és levélmintákat. Rajasthanban a vőlegények gyakran olyan bonyolult mintákat kapnak, mint a menyasszonyok. A teljes kezű mehndi még csodálatosabbnak tűnik, ha színes karperecek kísérik őket.

2. Radzsasztáni menyasszonyi Mehndi tervezés teljes kezekhez:

Radzsasztáni menyasszonyi Mehndi tervezés teljes kézhez

Ez a tipikus radzsasztáni menyasszonyi mehndi kialakítás teljes kezekhez, nagyon bonyolult részletekkel. A bal kéz egy radzsasztáni herceg képét tartalmazza, amely a vőlegényt képviseli, a jobb kéz pedig a menyasszonyt képviselő hercegnő képét. Mivel a kéz tele van részletes tervekkel, az ujjbegyek nyitva maradnak. Ez a menyasszony és vőlegény kép bárhol megrajzolható a kezében, például tenyérben, csuklóban vagy karban. Ez a Radzsasztáni Mehandi alkalmas a menyasszony lábának díszítésére fátyollepedőkkel és madármotívumokkal. Ez az egyik legjobb Radzsasztáni mehndi tervez.

3. Egyszerű Rajasthani Mehendi Designs:

Egyszerű Rajasthani Mehendi Designs

A Radzsasztáni Mehendi tervezés egyik leggyakoribb és legegyszerűbb formája a hagyományos motívumok készítése, mint például a mangólevél szegély, amely kis négyzetekkel van tele. A leveles minták még több érintést adnak a tervekhez. Ez a kialakítás akár bármilyen háztartási funkcióra is alkalmas, nem pedig nagy alkalmakra, például esküvőkre. Ezek a minták a kéz teljes hosszára kiterjedhetnek, így nagyon alkalmasak a menyasszony és legközelebbi barátai számára!!!

4. Modern indiai menyasszonyi Rajasthani Mehandi Designs:

Modern indiai menyasszonyi Radzsasztáni Mehandi Designs

Ez egy rendkívül művészi modern indiai Mehendi design. Nagyon szépen kidolgozott, kevés nagy virágmotívummal és nagyon nagyszerű. Nézze meg, hogy a virágoknak és a leveleknek milyen árnyéka van önmagukban, és hogy a sávok hogyan hozzák ki a design teljességét. A kialakítás jobb és sűrűbb lesz a csukló felé a könyökig.

5. Menyasszonyi Radzsasztáni Mehndi minták lányoknak:

Nászutas Rajasthani Mehndi Designs For Girls

Nincs bizonyos szabály, hogy az esküvőnek csak a Mehendi alkalmazásához kell lennie! A menyasszony barátai tetszésük szerint választhatnak terveket. A legtöbb menyasszony barátja kevésbé bonyolult és egyszerű dizájnt választ, mint a menyasszony. Kevés gyönyörűen elkészített virág és levél teszi teljessé az elbűvölő, mégis hagyományos megjelenést.

6. Körkörös Radzsasztáni Mehandi minták:

Körkörös Radzsasztáni Mehandi minták

A páva, virág vagy levél motívumok mellett a kör alakú minták, kevés árnyékolt részekkel, sok alkalomra is alkalmasak. Ezeket a mintákat néha nehéz megalkotni, mivel a Mehendi azonnal megmutatja színeit. Itt nem lesz lehetősége eltávolítani az alkalmazott Mehendit, és újra megrajzolni. A kör alakú mehndi minták vagy kerek szerkezetek pontosságot igényelnek, és jobb, ha ezeket a terveket csak a mehendi művészek alkalmazzák.

7. A lábak és az ujjak fedték a Radzsasztáni Mehendi formatervezési mintákat:

Lábak és ujjak fedték a Radzsasztáni Mehendi Designs -t

Általában a tenyérre vagy a lábfej közepére koncentrálunk, teljesen megfeledkezve az ujjakról. A teljes megjelenés érdekében fontos valamit rajzolni az ujjakra is. A kéz ujjait eltakarják a nehéz formák, de a lábujjak elhagyása miatt hiányosnak tűnik. Az ujjak hegyei egyszerű vonalakkal vagy pontokkal boríthatók, így hagyományos radzsasztáni megjelenést kölcsönöznek neki. A menyasszony maga is alkalmazhatja ezt az egyszerű mehndi mintát.

8. Gyönyörű Rajasthani Mehendi Design:

Gyönyörű Radzsasztáni Mehendi Design

Ahhoz, hogy a design szebb legyen, óvatosnak kell lennie a vonalakkal. Ezek a sorok nem csak a motívum kiegészítésében segítenek, hanem a sorok megvastagításával mélységet és sötétséget hoz létre a motívumok számára, és látható határt hoz létre. A szirmok tökéletes árnyékolása, hogy a dizájn szuper elegáns, szuper előkelő és menyasszonyi legyen!

9. Virág Rajasthani Mehendi Design:

Virág Radzsasztáni Mehendi Design

Ha úgy gondolja, hogy a virágmotívumok nagyon gyakoriak, és valami mást szeretne kipróbálni, akkor az egész tenyerét lefedheti a fenti képhez hasonló levélmintával. Itt az ujjak hegyét hennával töltik meg. Ez a Mehndi dizájn viszont nagyon egyszerű, csak szögletes mintákkal.

10. Rajasthani Feet Mehendi Designs:

Rajasthani Feet Mehendi Designs

Bármi legyen is a kialakítás, amelyet a mehndi alkalmazására választunk, legyen az kéz vagy láb, a mehndi formatervezési mintáknak mindig tükröző művészetet kell követniük, ami azt jelenti, hogy mindkét kezének azonosnak kell lennie egymással. Ezért a radzsasztáni mehndi terveket tekintik a legnehezebb művészeti formának.

11. Hagyományos Radzsasztáni Mehandi minták:

Hagyományos Radzsasztáni Mehandi Designs

Ez egy példa a hagyományos radzsasztáni mehndi tervezésre. A kéz és a csukló tele van páva- és mangólevelekkel, amelyek elegánsabbá és szebbé teszik.

12. Rajasthani Hand Mehndi Design bármilyen alkalomra:

Rajasthani Hand Mehndi Design minden alkalomra

A tenyeret kitöltő kialakítás jobban megfelel a vékony és hosszú tenyérnek. A tenyér nagyon bonyolult fátyollapokkal, virágokkal és levelekkel tölthető meg. Azonban elkerülheti a tükörreflexiós művészeti formát ebben a tipikus kivitelben, mivel sok időbe telik egy ilyen részletes terv elkészítése. Ez a radzsasztáni mehndi design kézre ideális minden alkalomra.

13. Egyszerű Radzsasztáni árnyékolt virágok Mehandi:

Egyszerű Radzsasztáni árnyékolt virágok Mehandi

Ha nem vagy olyan jó a rajzolásban, próbáld ki a keresztező vonalakat vagy dobozokat. Tegyen bele néhány egyszerű árnyékolt virágot, és próbálja más motívumokkal összekapcsolni őket más típusú arab minták segítségével. Akár néhány dobozt is feltölthet, vagy árnyékolhat, hogy drasztikusabb képet kapjon a teljes mehndi designról.

14. A teljes láb fedett Radzsasztáni Mehandi minták:

Teljes lábú Radzsasztáni Mehandi minták

Ebben a kialakításban az egész lábat fátyollemez mintázat borítja, hagyományos páva motívumokkal, majd egyenes vonalakkal a borjúig. Hagyja a teret a minták között, mivel azok igazságosabb megjelenést kölcsönöznek a bőrnek.

15. Szögletes árnyékolt Radzsasztáni Mehndi minták:

Szögletes árnyékolt Radzsasztáni Mehndi minták

Ez a nehéz mehndi kialakítás szögletes minták segítségével készült el, és nagyon bonyolult részletekkel van tele. Itt az ujjhegyek egyszerűek, mivel a tenyér ilyen nehéz kialakítással van feltöltve. Csillogást vagy néhány színes köveket is hozzáadhat, hogy egyedibbé és szebbé tegye a dizájnt.

16. Rajasthani Feet Mehandi minták menyasszonyoknak:

Rajasthani Feet Mehandi Designs For Brides

Egy radzsasztáni esküvőn a menyasszony lábát mehndi borítja. Láb mehndi minták borítják az egész lábat, amíg a borjú, és lehet látni a tükör tükrözi a design. Ideális választás az öltözékhez illő körmök festésére a napnak megfelelően.

17. Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Design:

Dulha Dulhan Radzsasztáni Mehndi Design

A híres Radzsasztáni Mehendi -t a menyasszony és a vőlegény imázsának megtervezése teszi szebbé. A képek a tenyéren rajzolódnak, és amikor mindkét tenyér a menyasszonyhoz és a vőlegényhez csatlakozik, együtt láthatók, ez a design fő témája. Egyrészt a menyasszony -kép, másrészt a vőlegény -kép kiemeli az esküvői hangulatot. A menyasszonyok által leggyakrabban preferált design.

18. Barat Rajasthani Mehndi Design:

Barat Radzsasztáni Mehndi Design

Ez a fajta kivitel művészeti formában ábrázolja a házassági szertartást. Ez a kialakítás kihozza Doli és a Barat folyamat képét. A hagyományos szertartás gyönyörűen ki van emelve ebben a típusú kialakításban. A kép felvázolása sok időt és türelmet igényel. A radzsasztáni emberek azonban gyorsaságukról és művészi munkájukról ismertek, amikor Mehndiről van szó.

19. Bonyolult elülső kéz Rajasthani Mehndi Design:

Első kéz Radzsasztáni Mehndi Design

Ez a fajta kialakítás bonyolultnak tűnik, ha látjuk, de nem más, mint a vonalak sugara, amely mintát képez. Virágos képeket nem használnak ilyen típusú kialakításban. Jól néz ki az indiai etnikai viselet mellett, és úgy viselkedik, mint a karperec.

20. Bonyolult teljes kéz Rajasthani Mehndi Design:

Teljes kéz Radzsasztáni Mehndi Design

Ez egy összefonódó minta ívelt vonalakkal és pontokkal, amelyek összetett munkákat hoznak létre. A bonyolult, teljes kézzel készített mehndi tervezése hatalmas koncentrációt és türelmet igényel. Ezt a formatervezést leggyakrabban a menyasszonyoknál használják, mivel gazdagságát a design hozza ki.

21. Páva minta Mehndi Design:

Páva minta Mehndi Design

A Mehndi hagyományos módja a hölgyek kezeinek díszítésére, kiegészítve a mehndi dizájnnal a páva kialakítást, amely az egyik legrégebbi és hagyományos formatervezés az esküvő vagy bármilyen ünnepi alkalom során. A páva kialakítása lefedi az egész tenyeret, a virágmintákkal együtt, amelyek csatlakoznak a páva kialakításához.

22. Rajasthani Mehndi tükörtervezés:

Mirror Design Radzsasztáni Mehndi

Az egyik leghíresebb radzsasztáni mehndi tervezés a tükörtervezés. Ebben a típusban ugyanaz a kialakítás ismétlődik mindkét kezén, amely tükröződik. Ez az egyik legnehezebb kialakítás, mivel ugyanazt a mintát kell megismételni, amely teljes koncentrációt igényel, és a terv kiterjed a tenyéren végzett teljes kézzel, egészen a felső kézig.

23. Krishna Radha Rajasthani Mehndi Design:

Krishna Radha Radzsasztáni Mehndi Design

Egy másik lenyűgöző Rajasthani Marwari dizájn Krisnát és Radhát ábrázolja művészi formában úgy, hogy a menyasszony négy esküvője során a kezükre tervezi őket. Az illusztrált kultúrát és egységet képviseli a pár között. A kép virágos vagy páva kialakítással ötvöződik, amely önmagában szépséget hoz létre, színek nélkül.

24. Rajasthani Mehndi Design csak az ujjakon:

Rajasthani Mehndi Design csak az ujjakon

Azok az öregek, akik el akarják rejteni a ráncaikat, vagy akik csak akkor szeretik díszíteni az elülső kezet, ez a legjobb dizájn. Az ilyen típusú mehndi kialakításban az elülső kéz ujjai levelekkel vagy virágmotívummal vannak megtervezve, a szükséges távolsággal, ami a radzsasztáni dizájnt ábrázolja.

25. Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design:

Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design

Ezen a napon az ünnepi hölgyek nagyszerűen öltöznek fel, mint egy menyasszony, aki szépségét növeli, és kezét viszonylag egyszerű mehndi dizájnnal díszíti. Radzsasztáni tervezés arab mintával, ahol a mehndit felviszik a tenyérre, és az egyik ujjára viszik.

Az új és a régi dizájn kombinációja elképesztő mintát hoz létre, amely divatos az elmúlt napokban. Hagyományaink megőrzése a fő oka annak, hogy az új kombinációs módszerek megfelelnek a fiatalabb generáció stílusának, mivel a divat eltér a régi időktől. Ez a módosítás szükséges ahhoz, hogy megőrizzük értékeinket és kultúránkat, amelyet az emberek szerte a világon örömmel fogadtak.

Az egyszerű arab stílusú radzsasztáni dizájn kipróbálása jó kezdet lesz, mivel kevesebb időigényes és egyszerű más emberek kezére rajzolni, mint kezdetben kipróbálni..