9 különleges Mehndi -terv a 2021 -es Karwa Chauth Fesztiválra

A Karva Chauth egy nagyon népszerű fesztivál Észak -Indiában. Ez a leginkább várt rituálé a többi közül. Indiai nők A házasságkötés után ez együtt jár az istenhez való imádkozással a férj hosszú élettartama alatt. Különösen a nem bengáli feleségek számára ez a rituálé olyan különleges, mint a házasság napja volt. A mehendi ülés a legszentebb és szükséges dolog közöttük Karva Chauth számára (1) fesztivál.

Számos stílus- és típusmintát használnak a kéz -láb karok díszítésére stb. Most a mintákat a fesztiválok fontossága szerint rendezik. Minden alkalom egyedi mintával rendelkezik, kizárólag a szezonra. Itt bemutatjuk a Karva Chauth Mehndi design listáját, valamint mindenféle alkalomra alkalmas és mindenképpen inspiráló képeket..

Mehndi Designs For Karwa Chauth Fesztivál

Egyszerű és egyszerű Karva Chauth Mehndi minták:

1. Hagyományos Mehandi minták Karwa Chauth számára:

Hagyományos Mehandi minták Karwa Chauth számára

Ez néhány mintából áll, amelyeket az ősök szerelmi történetei inspiráltak, vagy történelmi szerelmi történetek, amelyek híresek a szeretetükről. A díszítések történelmi minták ihlette. Ezek a főbb elemei annak a mintának, amely a király vagy a királyné két történelmi karakterét tartalmazza, akik híresek voltak a szeretetükről.

2. Két az egyben Karwa Chauth Mehndi Design:

Kettő az egyben Karwa Chauth Mehndi Design

Ez a minta két különböző motívumot követ egy alakban vagy tárgyban a borostyánfa mintákkal együtt. Néhány alakzatot használ, és néhány véletlenszerű alakzatot takar. Csatlakoztassa őket a levelekkel körülvett ujjal az ívelt vonallal néhány pöttyökkel, amelyek a virág alakját alkotják.

3. Véletlenszerű Mehandi minták Karwa Chauthban:

Véletlenszerű Mehandi minták Karwa Chauthban

Ez a minta néhány elvont stílust követ, és azokat folyamatosan és szétválasztó módon rajzolja meg, kezdve egy vagy fél körrel vagy bármilyen formával. Ezután a körvonalak elkészítése után néhány apró mintával el lehet takarni; néha vannak minták fedett tömbökkel és kockákkal. Ez az egyik legjobb és legújabb Karva Chauth mehndi tervezés, amely csinosabbá teszi a kezét.

4. Különleges kéz és láb Mehendi minták:

Különleges kéz és láb Mehendi minták

Ezek a legjobb minták és a véletlenszerűen megrajzolt vonalak kombinációja, amelyek mind a kéz, mind a láb felületén használhatók. A minták a normál eloszlású vonalak néhány egyszerű változatából készülhetnek. Elképesztően néznek ki. Ezek felcserélhetők és rugalmasak a kéz, a láb, a tenyér felületéhez.

5. Arab Mehndi tervek Karwa Chauth számára:

Arab Mehndi Designs for Karwa Chauth

Ez a legnépszerűbb és legkifinomultabb motívum, amelyet az összes többi minta között használnak. A legtöbb minta ezt a stílust követi. Néhány virágból és levélből áll. Csatlakoztassa ezt a kettőt a görbe vonalhoz néhány fedett hurokkal. Ezt a nyak területén is használják.

6. Madarak és halak Mehndi tervei Karva Chauthhoz:

Madarak és halak Mehndi Designs To Karva Chauth

Ez a legújabb dizájn a madarak szárnyának díszítéseiből áll. Többnyire a páva táncos formáit használják néhány folyamatos vonallal együtt. Ettől eltekintve sok madár van a fantáziavilágból, amelyeket ilyen jól lehet díszíteni, és a díszített halmintákat is itt használják.

7. Gyönyörű díszítő mehandi művészet Karva Chauth számára:

Gyönyörű díszítő Mehandi Art Karva Chauth számára

Az ilyen formatervezések a nyakra és a kézre készített dísztárgyak stílusán és mintáján alapulnak. Úgy néz ki, mint a karkötők, a láncok és a bokák. Ezeket a mintákat bármilyen formák kitöltésére használják, amelyek bármilyen díszhez hasonlítanak.

8. Bonyolult Mehendi tervek Karva Chauth számára:

Bonyolult Mehendi minták Karva Chauth számára

Azok a formatervezési minták, amelyek ismétlődő mintákból állnak, néhány díszítő formával, különböző méretű vonalakkal díszítve, egyszerű stílusokhoz. Elfedi az egész kezet a könyökig. Vannak görbe vonalak. Ezek úgy is néznek ki, mint egy tágas virág- vagy levélformáció stb.

9. Egyszerű Radzsasztáni motívumok:

Egyszerű Radzsasztáni motívumok

Ezeket a mintákat nagyon zsúfolt fedett stílusokban használják. Ahogy a hely neve is sugallja, a tervek különböző történelmi minták díszítéséből vett mintákkal készülnek. Azok a helyek, amelyek annyira híresek a dekorációról, a fő inspirációi annak, amit ez véletlenszerűen követ.

Mivel ezt a rituálék részének tekintették, az ülésnek szebbnek kell lennie, valamint egyediségével és eleganciájával. Sokkal több mintát használnak néhány egyszerű mintában, és szebbé és dekoratívabbá teszik őket. Minden Mehendi Designnak klasszikusnak kell lennie.