Hogyan kell alkalmazni a hennát a körmökre otthon képekkel

A henna ősi trükk, amely szerint nem a hajon és a kezeken, hanem a körmökön is színeznek. Természetes körömlakknak tekinthető a körmök számára. Gyönyörű színárnyalatot adott, a világos narancstól, az enyhe pirosatól a sötétbarnáig. A Mehndi a körmökhöz hasonló a kezekre alkalmazott mehndi -hez; azonban az alkalmazás menete eltérő lehet.

A Mehndi alkalmazása a körmökre kezdőknek:

Íme néhány lépés, amely segíthet a mehndi professzionális alkalmazásával a körmön.

1. Készítse elő a Mehndi pasztát:

Hogyan kell alkalmazni a hennát a körmökre

Amikor azon gondolkodik, hogyan lehet otthon körömmehndit készíteni, az első dolog, amin dolgoznia kell, a mehndi paszta elkészítése. A paszta elkészítéséhez vegye be a hennaport, és keverje össze citromlével és vízzel, sűrű pasztát készítve. Vigyázzon a víz hozzáadására, mivel a pasztát sűrűnek kell tartania. Fedje le a tálat, és hagyja félre a keveréket közel 4-6 órán keresztül, hogy a festék teljesen összekeveredjen.

2. Tisztítsa meg a körmét:

A következő lépés a mehndi köröm, hogy előkészítse a körmét. Tisztítsa meg megfelelően a körmeit, boszorkány mogyoró vagy mosogatószer segítségével, hogy eltávolítsa a körmökben lévő összes szennyeződést. Reszelje le őket, és vágja fel megfelelő formára. Kerülje a szappanok használatát a körmök tisztítására, miközben mehndit alkalmaz, mivel a szappanréteget hagyják a körmök és a kutikulák határán. Vágja le őket, tökéletes megjelenést biztosítva.

3. Alkalmazzon vazelint:

A vazelin alkalmazása rendkívül fontos, ha csak a körmök színezésére gondolunk. Amikor vazelint visz fel a körmére és környékére, csak a körme fogja a mehndi színét. Ezért néhány perccel azelőtt alkalmazzon vazelint, mielőtt a mehndit a körmökre kenné.

4. Vigye fel a hennát a körmökre:

Amikor a körmök készen állnak, most itt az ideje, hogy egyenként mehndi szöget vigyen fel az ujjakra. A mehndit széles körű pálcikával viheti fel, amelynek szélessége hasonló a körmökhöz. Csak egyenként vigyen fel egy vastag mehndi réteget a körmökre, és hagyja, hogy a paszta teljesen megszáradjon. Minél inkább a mehndi maradna a körmein, annál sötétebb árnyalatot kaphat.

5. Fedje le a körmét:

Miután felvette a mehndit a körmökre, és megszárította is, itt az ideje, hogy eltakarja az ujjhegyeket, vagy mondjuk a körmöket. Vegyünk egy konyhapapírt, és vágjuk apró darabokra. Fóliapapírt vagy műanyagot is használhat ugyanebbe a feladatba. Fedje le megfelelően a körmét, ne hagyja nyitva egyik oldalát sem. Pamutkesztyűt is használhat éjszaka, ha a mehndit egy éjszakán át tartja, hogy sötét színt kapjon.

6. Távolítsa el a pasztát a körmökből:

A henna eltávolítására a körmökről kerülje a víz vagy más folyadékok használatát. Csak óvatosan kaparja ki a mehndit a körmökből, és nedves ruhával szárítsa meg papírtörlővel. Ügyeljen arra, hogy a következő 2-3 napban ne használjon vizet, hogy a szín is elsötétüljön és oxidálódjon. Zuhanyzás közben a körmök védelmére használhat vajat vagy utókezelő henna balzsamot, amely lehetővé teszi a szín stabil maradását.

7. Egyéb tippek:

Azok a lányok, akik természetesen fekete körmöket keresnek, fekete mehndit is alkalmazhatnak a körmökre a tartós szín érdekében. Vannak, akik gyémántot, színárnyalatot stb. Is használnak a körmök díszítésére, új mintát adva nekik, közismert nevén köröm művészet. Az ilyen díszítéseket széles körben használják házasságokban és más hasonló alkalmakkor.

Amikor felveszi a mehndit a körmére, nemcsak színezi, hanem védi is, hogy egészséges és erős legyen. Ezenkívül hasznosak bármilyen gombás fertőzés csökkentésében, gyógynövényes módon. Segít abban, hogy a körmök erősek és hosszúak legyenek.