Hogyan kell alkalmazni a Mehndit a kezekre kezdőknek képekkel

A Mehndi szinte minden fesztivál vagy alkalom trendi művészetévé vált, főleg lányok által. Ez természetes módja annak, hogy kezeit gyönyörű mintákkal festje, amelyek a vörös szín különböző árnyalataiban csillognak. Ez egyike a különböző esküvői rituáléknak, ahol a mehndit nemcsak a menyasszony, hanem a vőlegények kezére is különböző helyeken hordják.

Hogyan kell alkalmazni a Mehndit a kezekre kezdőknek képekkel

A Mehandi formatervezési minták elhelyezése kézzel képekkel:

Íme néhány alapvető lépés a legjobb mehndi design megszerzéséhez.

1. Mosson kezet megfelelően:

Mosson kezet megfelelően

Igen, mielőtt felveszi a mehndi -t a kezére, alaposan meg kell mosnia a kezét kézmosó folyadékok vagy szappanok használatával. Ha a mehndi -t túl zsíros kezekre alkalmazza, akkor alkoholt is használhat, ha pamut használatával dörzsöli a bőrre. Ez eltünteti az extra olajat a tenyérről és a kezekről, így szárazon marad a mehndi alkalmazáshoz.

2. Kezdje a Mehndi Cone tippjével:

Kezdje a Mehndi Cone hegyével

Mielőtt elkezdené a mehndi -t, ellenőrizze a kúp működési állapotát néhány durva papíron. Néha előfordul, hogy a csúcson lévő lyuk túl kicsi, így vékony mintákat készíthet. Ha igen, kissé vágja le a kúp hegyét a megfelelő vastagság érdekében. A kúpokon már van egy lyuk a hegyen, csapszeggel lezárva, csak le kell venni és ellenőrizni kell, hogy a kúp folyamatosan működik -e.

3. A Mehndi kúp elhelyezése:

A Mehndi kúp elhelyezése

Az emberek különböző módon használhatják a kúpot; azonban a legjobb módszer az, ha jó messzire tartja a széleitől, hasonlóan a ceruza vagy toll feletti tartáshoz, miközben henna alkalmazást végez. Kerülje a túl nagy nyomást a kúp szélére, mivel ez a mehndi tömeges eltávolításához vezethet. Kezdje el dolgozni a kézrészen, lassan haladva a tenyér felé, majd az ujjhegyeken. Ügyeljen arra, hogy a kezek egyenesen kinyúljanak. Az alkalmazással együtt, ha szükséges, selyempapírral tisztítsa meg a környezetét is, és folyamatosan tisztítsa meg a kúp hegyét, amikor felesleges mehndi jön ki.

4. Mehndi tervezése:

Mehndi tervezése

Kétségtelen, hogy a különböző tervezők saját technikákkal rendelkeznek a henna alkalmazására; a népszerű, majdnem mindenki követi a nagy formákkal való kezdést. Először készítsen el minden nagy formát vagy mintát, például virágokat, mangókat stb. Ezután lépjen előre úgy, hogy apró mintákkal tölti meg őket. Végül a külső oldalon végezzen különböző formákat, például pöttyöket, szirmokat stb. Kettős színű kúpokat is használhat, például fekete kúpot a körvonalakhoz, és vöröset a formatervezési minták kitöltéséhez, hogy egyedi megjelenést biztosítson. Ha elkészült az elülső oldalon, hagyja megszáradni, majd a kéz hátsó részével kezdődik, nehogy elterjedjen. Hagyja az ujjhegyeket az utolsó lépésre.

5. Mehndi szárítása és kaparása:

Mehndi szárítása és kaparása

Miután a mehndi kézre adásának folyamata befejeződött, meg kell győződnie arról, hogy teljesen megszáradt -e a tökéletes megjelenés érdekében. A fűtőtestet gyors szárítással is használhatja. Készítsen szirupot citromból és cukorból, hogy felvigye a mehndire. Ehhez használhat néhány pamutot, és megpaskolhatja a mehndi felett, miután kissé a szirupba mártja. Ez segíthet abban, hogy a mehndi sokáig a kezén maradjon, és a lehető legsötétebb színt kapja.

Ezért, ha egyszerűnek tűnik, a mehndi alkalmazásának feladata valójában teljesen nehéz folytatni. Nagy odaadásra és szakértelemre volt szükség ahhoz, hogy a lehető legjobb tervezést nyújtsa az alkalmazónak. A szárítás után a mehndi eltávolításához különféle természetes termékek találhatók, azonban az emberek általában a kezüket súrolva távolítják el, elkerülve a víz károsodását.