Hogyan tegyük sötétté a Mehndit – a legjobb 6 tippünk!

A Mehndi ősrégi hagyomány az ázsiai és perzsa országokban, és szinte ékszerként használják különleges alkalmakra, például esküvőkre, babazuhanyra, rakhira stb. A henna vagy a mehndi azonban nemcsak bonyolult kialakításával, hanem a szín. Ez a henna típusától és minőségétől, a kezek textúrájától és a szín javítására szolgáló további árucikkek használatától függ. Vannak, akik természetes módon kapják a henna sötét színét, míg mások nem. Tehát itt van néhány legjobb tipp a mehndi sötétítésére.

Hogyan tegyük sötétté a Mehndit a legjobb 6 tippünkkel

A legjobb tippek a Mehendi sötétítéséhez:

1. Dab cukor és citrom keverék:

A citrom nagyon jó katalizátor a festék felszabadítására, míg a cukor segít a mehndinek a bőrrel érintkezve. Ezért forralhat fel vizet cukorral, majd adjon hozzá citromcseppeket. A Mehandi felhordása közben, amikor megszárad, vigye fel ezt a keveréket legalább háromszor a sötét színre. Ez az egyik legjobb és természetes otthoni jogorvoslat a mehndi sötétebbé tételéhez.

2. Vigyen fel balzsamot a Mehndi kéreg eltávolítása után:

Miután eltávolította a mehndi héját, miután megszáradt, használhatja az orvosi célokra rendelkezésre álló balzsamokat, hogy elősegítse a szín behatolását a bőrbe, és hagyja egy éjszakán át. Ne használjon vizet a mehndi eltávolítása után. Ne essen pánikba, a balzsamok megoldják a problémát, ami sötétebbé teheti Mehendit.

3. Vigye fel a Ghee -t a Mehndi Design eltávolítása után:

Miután eltávolította a mehndi héját, miután megszáradt, használhatja a „Desi ghee” -t, hogy segítse a színek fejlődését és behatolását a bőrbe, és hagyja egy éjszakán át. Ne használjon vizet a mehndi eltávolítása után. Ez a legjobb természetes módszer a mehndi sötétebbé tételére.

4. Futtassa a kezét a szegfűszeg gázgőzébe:

Miután felvitte az utolsó kör citrom- és cukorkeveréket, hozzáadhat egy Tawa-hoz 4-5 szegfűszeget, és hagyja, hogy azután a kezével végigfusson a szegfűszeg füstjén. Ez nemcsak szárítja a hennát, hanem elősegíti a szín behatolását a bőrbe. Ezzel azonban óvatosan.

5. A henna hosszú távú elhagyása:

A jobb szín érdekében tartsa a mehndit hosszú órákon keresztül anélkül, hogy a víz egyáltalán megérintené a kezét. Ha elkészült az utolsó kör citrom- és cukorkeverékkel, és megszárad, használjon mustárolajat, és csak egyszer kenje be az egészet, és hagyja ott, amíg eltávolítja a mehndit. Még azt is fontolóra veheti, hogy másnap alkonyatkor eltávolítja. Ez az egyik legjobb módszer a Mehendi sötétítésére, és ezt a legtöbb ember követi, mert nincs mellékhatása.

6. Kerülje a vizet legalább 24 órán keresztül:

A mehndi felvitelétől kezdve egészen a szárított kéreg eltávolításáig egyáltalán ne tegyen vizet. Tehát jobb, ha előzetesen elvégzi az összes háztartási és egyéb munkát, majd üljön a mehndihez. Ettől eltekintve még eltávolítás után is kerülje a vízzel való kézmosást. Azonban, ha egyáltalán meg kell adnia vazelint vagy ghee -t közvetlenül ezután.