A 9 legjobb mellrák -kezelés típusa Indiában

Emlőrák -kezelést keres? Ebben a modern világban számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre az emlőrák gyógyítására. Az emlőrák kezelésére számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre. A rendelkezésre álló kezelési módok a kemoterápia, a sebészeti beavatkozás, a hormonterápia, a biológiai terápia és a sugárzás. A rák gyógyítására sok esetben számos terápia kombinációját alkalmazzák, amelyekben a páciens több kezelést kap, mint egyféle kezelést.

A legjobb mellrák kezelési típusok Indiában

A legjobb mellrák kezelési típusok Indiában:

Így ebben az írásban az Indiában elérhető különböző emlőrák-kezelési típusokról és a kórházakat kínáló kezelésekről beszélünk. Tehát figyelmesen olvassa el ezt a cikket.

1. Biológiai terápia:

Ez a legjobb mellrák -kezelés, amely erősíti a szervezet immunrendszerét, és jobban felkészíti a rák elleni küzdelemre. Be lehet perelni más rákkezelésekből származó mellékhatások ellenőrzésére is. A kemoterápia egyrészt közvetlenül a rákos sejteket támadja meg, míg a biológiai terápia erősíti a szervezet immunrendszerét a rák növekedése elleni küzdelemben.

2. Hormonterápia:

A hormonterápia gyógyszereket használ a hormonok, különösen az ösztrogén elkerülésére, hogy fokozza az emlőrákos sejtek fejlődését. A mellékhatások hőhullámokból és hüvelyszárazságból állhatnak. A hormonok petefészkek általi termelését is le lehet állítani, ráadásul műtéttel, különben gyógyszeres kezeléssel. A hormonterápiákat általában úgy szedik, hogy tablettákat fogyasztanak néhány év fölött, így nem befolyásolják a munkakészséget és a normális viselkedést. Ha bármilyen mellékhatást észlel, egyébként nehézségei vannak a napi feladatok kezelésében, beszéljen orvosával, és higgyen a helyettesítő terápiában.

A hormonterápiát, mint emlőrák -kezelést, a szervezetben a rákos sejtek termelődésének csökkentésére használják. Általában a műtét utáni folyamatnak választják, de előtte is részt lehet venni. Neoadjuváns kezelésként is ismert, és akár 5 évig is eltarthat. Ezekben az években hormonterápia alkalmazható, és ugyanez alkalmazható mindaddig, amíg a rákos sejtek folyamatosan növekednek. Azonban hatékony azokban az esetekben is, amikor a rákos sejtek visszatérnek a kezelés befejezése után, vagy mondanom sem kell, hogy a szokásos módon a test más területeire is átterjed.

3. Sentinel Node biopszia:

Ebben az esetben a nyirokcsomók egy részének kiküszöbölése történik (őrszemcsomó -biopszia). Annak eldöntéséhez, hogy a rák kiterjedt -e a nyirokcsomóira, sebésze megvitatja az Ön szerepét, hogy hogyan szüntesse meg azokat a nyirokcsomókat, amelyek elősegítik a nyirokelvezetést a növekedésből.

4. Krioterápia:

Kísérleti sebészeti beavatkozást, például krioterápiát, különben a kriosebészetet emlőrák kezelésében próbálják ki. Ha mellrákos műtétet kell tapasztalnia, jobb, ha őszinte megbeszélést folytat a sebészével minden lehetséges lehetőségről. A sebész is beszél a radioterápiás kezelésről, különben klinikai onkológus, hogy megtervezze a legsikeresebb műtétet. Nyugodjon meg, hogy saját kívánságait, valamint az Ön állapotának legmegfelelőbb kezelést fogják kezelni orvosai.

5. Kemoterápia:

A kemoterápia gyógyszereket használ a rákos sejtek elpusztítására. Bizonytalan, hogy rákjának nagyobb a kockázata annak, hogy visszatér a testének egy másik részére, orvosa javasolhatja a kemoterápiát, hogy csökkentse a rák fennmaradásának esélyét. Ezt adjuváns szisztémás kemoterápiának ismerik el. A kemoterápiát esetenként korábban adják be, mint a műtétet nőknél nagyobb emlődaganatok miatt. A cél az, hogy a daganatot olyan méretűre húzzuk össze, amely megkönnyíti a műtéti eltávolítást. Ezenkívül a kemoterápiát olyan nőknél alkalmazzák, akiknek rákja mára a test más részeire is átterjedt. A kemoterápiát javasolhatják a rák kontrollálására, valamint a rák okozta tünetek csökkentésére.

A kemoterápia mellékhatásai a kapott gyógyszerektől függenek. Gyakori mellékhatások a hajhullás, hányás, hányinger, fáradtság és a fertőzés kialakulásának fokozott veszélye. Nem gyakori mellékhatások lehetnek korai menopauza, szív- és vesekárosodás, meddőség (ha premenopauzális), idegkárosodás, valamint rendkívül ritkán vérsejtrák.

A mellrák kezelésének két fő kemoterápiás technikája a következő:

  1. A műtét után: Adjuváns kemoterápiának is nevezik, ezt általában egy műtét után végzik, és a rákos sejtek még mindig károsítják. Minden orvos tudja, hogy ha ezek a sejtek növekednek, akkor olyan helyzethez vezethetnek, amely a legrosszabbra is terjedhet. Éppen ezért ez a kemoterápiás módszer kiküszöböli az emlőrák minden kockázatát, hogy a műtét után is visszatérjen.
  2. A műtét előtt: A következő itt neoadjuváns kemoterápia, és általában a rákos sejtek túlélési esélyeinek csökkentésére használják a műtét ellenére. Míg ez a kemoterápiás módszer abban az értelemben jobb, mint az előző, összezsugorítja a rákos sejteket, megkönnyítve a helyi eltávolítását. Sok kemo gyógyszer azonban nem csökkenti a daganatot, ha makacs. Ebben az esetben folyamatosan váltania kell a gyógyszerek között, hogy megtudja, melyik a legjobb az Ön számára.

6. Sugárzás:

Sugárkezelés alatt dolgozhat. A sugárzási ütemterv általában heti 5 napra szól, és 5-7 hétig tart, de a műveletek klasszikusan rövidek. Ha hozzáértő orvosai vannak a kezelőközpontban, az eljárás csak 15-30 percet vesz igénybe.

Sok központ korán és későn is bezár, hogy a betegek mindennapi rutinjukba illesszék a kezelést. A sugárzás általában nem rontja el a munkaképességet, és szinte minden ember csak enyhe fáradtságot tapasztal. Mégis, a sugárterápia maximális összeomlása érdekében, ha egyszer elkezdi a kezelést, fontos, hogy rendszeresen tartsa az ütemtervet.

7. Célzott gyógyszerek:

A célzott gyógyszeres kezelés a rendellenességeket támadja meg a rákos sejtekben. A mellrák kezelésére szolgáló célzott gyógyszerek a következők:

Pertuzumab (Perjeta):

A HER2 plusz célpontjait metasztázisos emlőrákban való felhasználásra elfogadják trasztuzumab és kemoterápia keverékében. Ezt a kezelési csoportot azoknak a nőknek tartják fenn, akik még nem számítottak más gyógymódra a rák ellen. A pertuzumab mellékhatásai hasmenést, szívproblémákat és hajhullást tartalmazhatnak.

Lapatinib (Tykerb):

Ez a HER2 -t célozza meg előrehaladott, egyébként áttétes emlőrákban történő alkalmazásra is. Ezt vegyesen lehet használni kemoterápiával, különben hormonterápiával. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a hasmenés, a fájó kéz és a láb, a hányinger, valamint a szívproblémák.

Ado-trasztuzumab (Kadcyla):

Ez a gyógyszer a trasztuzumabhoz kapcsolódik egy sejtölő szerrel. Korábban a kombinált gyógyszer került a szervezetbe, a trasztuzumab segít megtalálni a rákos sejteket a HER2 esetében. A sejtölő gyógyszer ekkor szabadon jut a rákos sejtekbe. Az ado-trasztuzumab alternatíva lehet az áttétes emlőrákos nők számára, akik már kipróbálták a trasztuzumabot és a kemoterápiát.

8. Mell rekonstrukció:

Ez a műtéti eljárás a mell mastectomia utáni korszerűsítése, valamint időnként a lumpektómia után. Az emlő rekonstrukciója a rák eltávolításával párhuzamosan történhet, máskülönben néhány hónappal vagy más évvel később, mint az emlőrák kezelése. Ez egyfajta részleges mastectomia, amely az emlőrák kezelésére szolgál. Ebben az esetben csak azt a részt távolítják el, ahol a mellrák növekedni kezdett egy olyan helyen, ahol a mastectomia kimaradt.

A végső cél az, hogy el kell távolítani a körülötte lévő kóros szöveteket. Az, hogy mennyit távolítanak el, nagyban függ attól, hogy a mellek mekkora részét érintik, és mekkora a terület. Ugyanilyen fontos az is, hogy a daganat elhelyezkedése és a körülötte lévő területek rákos sejteket tartalmaznak -e a növekedésben.

9. Mindkét mell megszüntetése:

Számos rákos nő az egyik emlőben dönthet úgy, hogy leválasztja a másik (egészséges) mellét (kontralateralis profilaktikus mastectomia), ha a másik mellben a rák veszélye rendkívül javul, mivel genetikai hajlamuk van, egyébként erős családtörténet.

Szinte minden nő egy mell mellrákja miatt egyáltalán nem alakul ki rák az extra mellben. Beszéljen orvosától az emlőrák kockázatáról, ennek a folyamatnak az előnyeiről és veszélyeiről.

Az emlőrák műtét komplikációja a kiválasztott eseményektől függ. A műtét vérzésveszéllyel és fertőzéssel jár. Több nő úgy dönt, hogy a műtét után újjáépíti a mellét. Beszéljen a lehetőségekről és a sebész preferenciáiról. Lehetőségük van mellimplantátummal történő rekonstrukcióra (szilikon vagy vízzel töltött), egyébként a saját szövetén keresztül történő felújításra. Ez a folyamat végrehajtható a mastectomia idején, vagy később.

Az emlőrák kezelési helyei Indiában:

Összességében elmondható, hogy az indiai kórházak legjobb rákkezelése széles körben elterjedt, de figyelembe véve a részleteket, például a költségeket, a hatékonyságot és a pontosságot, meg kell hoznia a megfelelő döntéseket, nehogy becsapja magát az amúgy is romló helyzetben..

Tehát itt vannak a legjobb intézmények, amelyeket az Ön kényelme érdekében használhat:

1. Bangalore:

Sri Shankara Rákkórház & Kutatóközpont.

Cím: 1st Cross, Behind Rangadore Hospital, Shankarapuram, Basavanagudi, Near Chikkanna Garden, Bengaluru, Karnataka 560004, India

Telefon: +91 80 2698 1101

2. Chennai:

Apollo Speciális Rákkórház.

Cím: New No.6, Old No24, Cenotaph Road, Teynampet, Chennai, Tamil Nadu 600035, India

Telefon: +91 44 2433 4455

3. Kolkata:

Chittaranjan Nemzeti Rákkutató Intézet.

Cím: 37, S.P. Muherjee Road, Kolkata, Nyugat -Bengália 700026, India

Telefon: +91 33 2475 9313

4. Radzsasztán:

Bhagwan Mahaveer Rákkórház & Kutatóközpont.

Cím: Jawahar Lal Nehru Marg, Jaipur, Rajasthan 302017, India

Telefon: +91 141 270 0107

5. Haidarábád:

Amerikai Onkológiai Intézet.

Cím: At Citizens Hospital, Nallagandla, Serilingampally, Hyderabad, Telangana 500019, India

Telefon: +91 40 6719 9999

Tehát, ha végigolvasta e cikk szavait, látni fogja, hogy mindent megtudott az indiai emlőrák kezelésére szolgáló legjobb kórházakról és a létező legjobb eljárásokról. Feltétlenül dolgozzon a rákmegelőzésen, különösen akkor, ha a családban már előfordult hasonló.