Hogyan lehet tartósan eltávolítani a hajat a mellbimbókról otthon?

A haj növekedése a mellkason nagyon gyakori jelenség, amely egy nőnél fordul elő. Általában pubertásuk idején kezdődik, de idősebb korban jelenik meg, különösen akkor, ha a hormon ingadozása következik be. A szőr általában a mellbimbón nő, és árnyékban is sötétebbek, mint a test többi szőrével szemben. Néha a mell között is kialakulhat. Vannak azonban olyan esetek, amikor komolyan aggódnia kell miattuk. A durva haj, amely vastag, vagy amikor a haj magából a mellbimbóból nőni kezd, ez komoly aggodalomra ad okot. De legtöbbször a hormonok kizárólagosan felelősek azok előfordulásáért. Itt felsoroltunk néhány legjobb módszert, hogyan lehet otthon természetesen eltávolítani a szőrt a mellbimbókról.

Hogyan távolítsuk el a hajat a mellbimbókról 1

A szőrnövekedés okai a mellbimbókon:

A szőrös mellbimbók néha komolyan aggódhatnak. Amikor a tesztoszteron szint emelkedik, a mellbimbó szőre nő. Amikor a hormon szintje emelkedik, a haj növekedését tapasztalhatja a test számos részén. A legmagasabb tesztoszteronszint a tinédzser kortól kezdve felér a 20 -as évek elejéig. Tehát ez idő alatt elég normálisnak mondják. Néha zavarba hozhatnak a nem túl normális hajnövekedésükkel. Ilyen esetekben erősen tanácsos orvoshoz fordulni.

A PCOS -ban vagy poli cisztás petefészek -szindrómában szenvedő nőknek mellbimbójuk is lehet. Ha PCOS -ja van, a petefészkek nagyobb mennyiségű tesztoszteront termelnek a sok más hormon között. Ennek az emelkedésnek köszönhetően a PCOS -ban szenvedő nők valószínűleg szőrnövekedést tapasztalnak a mellbimbókban, néha a mellkasban, a nyakban és a hátban.

A terhesség is olyan időszak, amikor elkezdi látni a mellbimbót. Hajat láthat a legvalószínűtlenebb helyeken, néha arcán és nyakán. Azonban tegye közzé terhességét; a dolgok kezdenek normalizálódni.

Hogyan lehet eltávolítani a hajat a mellbimbóról?

Nos, ha komolyan megijeszt, mondjuk el, nincs miért aggódnia. Próbálja ki ezeket az egyszerű gyógymódokat, és nézze meg, hogyan távolíthatja el tartósan a hajat a mellbimbókról otthon.

1. Papaya Rub:

Papayaradír szőr eltávolítására a mellbimbókról

A papaya bizonyos enzimeket tartalmaz, amelyek megtörhetik a szőrtüszőket, ezáltal csökkentve a haj növekedését. Segít késleltetni a mellszőr növekedését is. A hámlasztó papaya emellett táplálékot is ad a bőrnek, ezáltal egészséges marad. Íme, hogyan használhatja ki.

Hogyan kell használni:

 • Készítsen pasztát nyers papaya -ból.
 • A tésztához adjunk hozzá fél teáskanál kurkuma.
 • Vigye fel a masszát a mellére, és hagyja 15-20 percig.
 • Próbálja ki ezt naponta, naponta egyszer, és két hét múlva látni fogja az eredményt.

2. Cukorhéjradír:

Cukorhéjradír szőr eltávolítására a mellbimbókról

A cukor természetes súrolószer, és egy maszk segít eltávolítani a finomabb szálakat a mellről. A cukorból, mézből és citromból készült klasszikus héj a legjobb módja a mellbimbó szőrtelenítésének, valamint a bőr ápolásához szükséges gondozással. Íme, hogyan készíthet egyet.

Hogyan kell használni:

 • Egy evőkanál cukrot adjunk hozzá mézet, cukrot és citromprést. Kb. Két -három cseppet kipréselhetsz belőle.
 • Használja a dupla kazán módszert, amely ezt a tálat egy másik vízzel töltött edény fölé helyezi a tűzhelyen.
 • Hagyja, hogy a keverék lassan felmelegedjen. Alkalmazhat kukoricakeményítőt, hogy sűrű legyen, és biztosítsa azt is, hogy a keverék ne tapadjon a bőrhöz.
 • Amikor a keverék kissé kihűlt, fakanállal vigye fel a haj irányába. Használjon gyantázó kendőt a csupaszításhoz.
 • Próbálja ki ezt naponta a legjobb eredmény érdekében.

3. Citromradír:

Citromradír a szőr eltávolítására a mellbimbókról

A következő jól működő citromradír. A benne található citromsav jól fehéríti, gyengíti a szőrtüszőket és lassítja a haj újjáépítését. A benne lévő C -vitamin szintén jó táplálékforrás a bőr számára. Így készíthet bozótot.

Hogyan kell használni:

 • Két evőkanál cukrot keverjünk bele két evőkanál citromprésbe. Használhat barna cukrot is.
 • Vigye fel a haj irányába, és hagyja állni körülbelül 20 percig.
 • Mossa le meleg vízzel.
 • Ne felejtse el használni a bozótot minden második napon, mivel a citrom érzékeny lehet egyes bőrökre.

Mielőtt elkezdené megijedni ezen, ne feledje, hogy nagyon normális, hogy a nők mellszőrzetűek. De ha úgy gondolja, hogy zavarba hoz, vagy túlságosan nem normális, akkor a legjobb, ha konzultál orvosával. Ő javasolhatja a legjobb kezelést. Addig tényleg rendben van vele sétálni. Mindannyian igen!