12 modern fa mennyezeti kivitel álmai otthonához

Függetlenül attól, hogy hány modern anyag lépett be a mennyezeti szegmensbe, a fából készült mennyezet továbbra is uralja a jelenetet. Ennek oka: klasszikusak, sokoldalúak és költséghatékonyak. Legyen szó lakóingatlanról vagy kereskedelmi ingatlanról, a fa könnyen telepíthető, akusztikus védelmet nyújt, és még növeli is az általános energiamegtakarítást.

Modern fa mennyezeti minták

Ez nem minden! A fa panelek használata nagyon egyszerű a mennyezetre szerelése, és sok gondot és gondozást igényel. Ezenkívül környezetbarátak is, ha fenntartható gyakorlatokból származnak. Nem beszélve kifejezetten az eleganciáról és az előkelő hangulatról, amelyet a belsőépítészetnek kínálnak! Tehát, ha otthonos és meleg hangulatot szeretne varázsolni otthonába, itt az ideje, hogy megnézze ezeket a modern fa mennyezeti tervezési ötleteket.

A legújabb fa álmennyezeti minták Indiában:

Olvassa el, és fedezze fel a 12 egyszerű és legjobb fa tető mennyezetet képekkel és részletekkel. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Fából készült mennyezeti minták:

Fa Pop mennyezeti minták

Íme az egyik legjobb kortárs fa mennyezeti ötlet, amely a Pop és a fa panelek eklektikus keverékét használja. A stílust a rusztikus kunyhók ihlették, amelyekben a tetők erős rönkből készülnek. Észreveheti, hogy a dekoráció többi része, például az oldalsó panelek, ugyanabban a témában vannak összehangolva. Tartsa a mennyezet többi részét fehérben, hogy kiemelje ezt a koncepciót.

2. Fából készült mennyezeti kialakítások a nappaliban:

Fából készült mennyezeti minták a nappaliban

Ha az egész ház fa témára épül, akkor miért hagyja békén a tetőt? Tervezze erős fa rönkök segítségével, amelyek lefedik a teljes mennyezeti területet. Erős fagerendákat használnak a középső panelek alátámasztására, valamint furcsa bájt varázsolnak a nappaliba. Használjon világos színű bútorokat a szerkezet kiegészítéséhez.

3. Fából készült mennyezet kialakítása a csarnokban:

Fából készült mennyezet kialakítása a csarnokhoz

Díszítse a folyosót gyönyörű foltos mennyezetdel. A facsíkok használata a tető eltakarására pazar megjelenést kölcsönözhet otthonának figyelmen kívül hagyott területének. Előre megtervezheti a lámpatestek megjelölését a jobb láthatóság érdekében sötétben. Adjon hozzá néhány színes ékezetet a falhoz, vagy akár tegyen zöldet a környezet emelésére.

4. Fa mennyezeti minták hálószobákhoz:

Fa mennyezeti minták hálószobákhoz

Nézze meg ezt a lenyűgöző mennyezeti kialakítást hálószobájához. Egy „den” típusú megjelenés egy fa kerettel jön létre, amely végighalad az ágy területén. A mennyezethez van rögzítve, és fehér színű ékezeteket tartalmaz. Az olvasási idő kényelmesebbé tétele érdekében LED állítható izzók vannak rögzítve hozzá. Kívánság szerint forgathatja őket, vagy kikapcsolhatja őket egy jó éjszakai alváshoz.

5. Fa fal mennyezeti minták:

Fa fal mennyezeti minták

Tudta, hogy ma már trend, hogy az oldalfalat a mennyezeti mintához illeszti? Igen! Íme egy ilyen példa, amelyben a tetőt faváz borítja, amely vékonyra vágott csíkokkal készül. A vízszintesen elhelyezett mennyezet ellentétes az oldalfal függőleges elrendezésével. Olyan elemek, mint a világórák, polcok és még apró növények is, amelyek életre keltik a környezetet.

6. Fából készült konyha mennyezeti minták:

Fából készült konyha mennyezeti minták

Bár sokan kerülik a fát a konyhai mennyezetekhez, a szakértők azt sugallják, hogy egyáltalán nem rossz ötlet! A tűzálló és nedvességálló, speciálisan kezelt fa használata nagyszerű módja annak, hogy díszítse a főzési helyet. Íme egy példa arra, hogy a sziget kályhapultja fölötti tetőt rózsaszín fa díszíti, hogy rusztikus legyen.

7. Fa mennyezeti tervezés irodához:

Fa mennyezeti tervezés irodához

A nagyszerű munkakultúra mellett a jól berendezett iroda kulcsszerepet játszik az alkalmazottak motivációjának megőrzésében is. Itt látható egy modern munkaterület, amelynek minimális belső tere van a tölgyfa panelek befogadására. A tető és a padló csupasz marad, és csak a fa kerettel vannak kiemelve. Így könnyen azonosíthatja az iroda kulcsfontosságú területeit, például az előcsarnokot!

8. Fa mennyezeti minták az étkezőben:

Fa mennyezeti minták az étkezőhöz

Tegye élvezetesebbé étkezési idejét egy jó dekorációba való befektetéssel. Itt látható egy tipikus amerikai étkező, amely fapadlóval és világos belső terekkel rendelkezik. A mennyezet azonban itt mindent megváltoztat. A fehér álmennyezetet nagy, rusztikus fagerendák hangsúlyozzák, hogy furcsa varázst varázsoljanak az általános hangulatba.

9. Fából készült mennyezeti minták a nappaliban:

Fa mennyezeti minták a nappaliban

Ha modern nappalit szeretne létrehozni, de ugyanakkor fát is használ, ez egy fantasztikus ötlet. A gyönyörűen kialakított álmennyezetet az oldalfalakon fa laminátumok emelik ki. A gazdag barna szín feltűnő kontrasztként szolgál a teljesen fehér témájú szobával. Figyelje meg, hogy a padlóburkolat hogyan van összehangolva a jól megvilágított helyiséggel!

10. Fából készült mennyezet kialakítása az üzlethez:

Fából készült mennyezeti kialakítás a bolt számára

Az emberek kávézókba és bevásárló helyekre érkeznek, nemcsak ételekért és árukért, hanem egyedi belső terekért is. Ha az embereket a központjába akarja vonzani és vissza akarja téríteni, akkor egy jó plafonba kell befektetnie. Itt látható egy ilyen ötlet, amelyet egy ételcsuklóhoz terveztek, amely egyenesen egy fikciós filmből néz ki. A fából faragott absztrakt dizájn biztosan győztes lesz az ügyfelek körében.

11. Teakfa mennyezeti minták:

Teakfa mennyezeti minták

A teak az egyik legdrágább és legtartósabb fa valaha! Különösen a régebbi generációs lakásokban a teak alapanyag volt az ablakok, ajtók és még a mennyezetek készítéséhez. Ez az egyik ilyen gyönyörű kivitel, amely masszív teakből készült, és kiváló kivitelben kölcsönzi a dekorációt. A csepp stílusú fa csempe mennyezet határozott, hogy rengeteg bókot szerezzen egyedi ízlésének!

12. Kész fa álmennyezet:

Kész fa álmennyezet

Amint azt korábban említettük, a fa mennyezetek meglehetősen könnyen felszerelhetők, különösen, ha ez egy kész modell. Nézze meg ezt az étkező mennyezetet, amely felfüggesztett fa elemet tartalmaz az ülősarok felett. A megfelelő méretek és követelmények megadásával rendelhet egy ilyen szerkezetet a szobájához. A felhasznált anyag típusától és méretétől függően az árkategóriák eltérőek. Csak annyit kell tennie, hogy rögzíti ezt a kiegészítőt a mennyezetére és íme! figyelje, hogy a szobája új formát ölt!

Ezek a legjobb fa mennyezetek, amelyekre figyelni kell! Mielőtt beruházna egy faanyagba, azt javasoljuk, hogy alaposan vizsgálja meg a fa minőségét, és győződjön meg arról, hogy kémiailag kezelt, hogy ellenálljon a rovaroknak, a nedvességnek, az időjárási változásoknak és még a tűznek is. Az olcsó minőségű erdőket a legjobb elkerülni, mivel elvehetik a szoba szépségét, sőt nagyon gyorsan el is romolhatnak. Válassza a megbízható márkákat, és érdemes befektetni!