50 legújabb álmennyezeti kivitel képekkel 2021 -ben

Mindannyian álmodunk egy gyönyörű otthonról, amelyet érdemes fitogtatni! Függetlenül attól, hogy mennyit fektetünk a dekorációba, a mennyezet teszi vagy töri meg a belső terek megjelenését. Valójában a modern tervezők és lakástulajdonosok a dekoratív ház álmennyezeti terveit befektetésnek tekintik. A minőségi másodlagos tetőfedés rengeteg előnnyel jár, a hely szépségének fokozása mellett.

A legújabb álmennyezeti formatervezési minták

Ebben a cikkben az álmennyezetek kialakításának alapvető pontjait ismertetjük, amelyek magukban foglalják a típusokat, anyagokat és a piacon lévő legújabb modelleket. Akkor miért kell várni? Olvass velünk!

Mik a hamis mennyezetek??

A hamis mennyezet, ahogy a neve is sugallja, a tetőfedés alatt elhelyezett mennyezetréteg. A fémvázra különböző kialakítású és mintájú panelekből áll. Általában a valós mennyezet és a másodlagos mennyezet közötti távolság legalább 8 hüvelyk.

A hamis mennyezeti minták előnyei:

Íme a fő okok, amelyek miatt az álmennyezeti tetőszerkezet az utóbbi időben megkapta a tapadást:

 • Vizuális fellebbezés: Az álmennyezetek átalakítják a szoba megjelenését és javítják az általános esztétikát. Ezenkívül lehetővé teszik a kreativitással való játékot, és támogatják a rendkívül művészi terveket.
 • Alapozó: Az összes csúnya huzalozás, oszlop és egyéb elem szépen el van rejtve a mennyezet mögött, így rendetlen, végső felületet biztosítva.
 • Világítás: Különböző típusú lámpákat adhat hozzá a belső terek megvilágításához. Támogatják a hangulatvilágítást is, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak.
 • Energiatakarékosság: Ezek a mennyezetek képesek elnyelni a hőt és fenntartani a szabályozott hőmérsékletet belül. A klímaberendezések vagy fűtőkészülékek hatása optimalizálható velük.
 • Akusztikus védelem: A megfelelő anyag és vastagság kiválasztásával csökkenthető a külső zaj, és csend maradhat a szobában.

Különböző típusú mennyezetek – anyag alapján:

Vizualizációjától, céljától, helyétől és költségvetésétől függően sokféle álmennyezeti anyag közül választhat. Az alábbiakban röviden ismertetjük a piacon népszerűen elérhetőket:

1. Pop mennyezeti kialakítás:

A Pop jelentése: Plaster of Paris, amely a gipsz por alakja. Gazdaságos, könnyen formázható és kiváló felületet kölcsönöz a helyiségnek. A tartósság azonban ennek az anyagnak a fő hátránya.

2. Gipsz álmennyezet:

Ez egy tartós, tűzálló anyag, különböző méretű táblák formájában. A gipszből készült mennyezetek különböző színekben és egyedi formákban kaphatók.

3. PVC mennyezeti kialakítás:

Polivinil-kloridból készült, amely költséghatékony, szintetikus anyag. Nedvesség- és hőálló tulajdonságai miatt alacsony karbantartási költségekkel is rendelkezik.

4. Fa mennyezet kialakítása:

Itt a mennyezet többféle módon elrendezett panelekből vagy facsíkokból áll. Bár elegánsnak és elegánsnak tűnik, a kapcsolódó költségek és karbantartás meglehetősen magasak.

5. Fém mennyezeti kialakítás:

Manapság az a tendencia, hogy valódi ón vagy műfém csempéket használnak a mennyezeten. Bájos megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek, és sok árnyalatban kaphatók fényes vagy matt felületben.

6. Alumínium mennyezeti kialakítás:

Ebben a stílusban a fém keret alumíniumból készült. Csempe vagy lemezlap van behelyezve az elsődleges tető eltakarására. Ez egy könnyű és olcsó ötlet.

7. Acél mennyezet kialakítása:

A hullámos acél és a rozsdamentes acél mennyezet felkapott a modern lakásokban. A fémlemezeket különböző formákban öntik a tetőfedés díszítésére.

8. Szövet mennyezet kialakítása:

Itt vastag, dekoratív szövetet használnak a mennyezet eltakarására. A szoba határán vékony, átlátszó huzalozás húzódik, ahonnan a szövet különböző stílusokban fut.

9. Üveg álmennyezeti kialakítás:

Bár drága és nehezen karbantartható, az üveg egy másik népszerű anyag a mennyezetekben. Művészi mintákat és tükröző hatásokat hoznak létre a szobában.

10. Szálas mennyezet kialakítása:

Az ilyen típusú mennyezetben ásványi szálakat használnak álmennyezetként. Különböző színekben kaphatók, és fényvisszaverő felületükkel fényes megjelenést kölcsönöznek.

11. Cement mennyezet kialakítása:

A tetőt egyszerűen cementtel vakolják. Nem lesz festék, tapéta vagy más másodlagos anyag, amely eltakarja. Ennek a mennyezetnek a sötét, gótikus megjelenése napjainkban trendi.

12. Thermocol mennyezeti kialakítás:

A fehér thermocol hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát jó mennyezetet készítenek a házimozi és a zeneszobák számára. Ezek azonban rövid életűek és nehezen karbantarthatók.

13. Mennyezeti csempe kialakítása:

A szoba szépítésének másik módja a tervező mennyezeti csempe használata. A tetőre rögzítéshez speciális fugázó vegyszert használnak. A mozaikok, festett vagy falfestmények nagyszerű választást tesznek lehetővé.

A legjobb álmennyezeti minták Indiában:

Ideje 50 egyszerű és modern ház mennyezeti mintát felfedezni minőségi képekkel és részletes leírásokkal együtt. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Pop mennyezeti kialakítás:

Pop mennyezeti tervezés

A pop álmennyezetek sok okból nagyon népszerűek. Először is, könnyen formázhatók és telepíthetők, másodszor pedig az árkategória minden költségvetést kielégít. Függetlenül attól, hogy milyen méretű vagy alakú a szobája, vakon választhatja a Plaster of Paris -t. Itt van egy ilyen kerek nappali mennyezeti kialakítás, amely egy nagyobb terület illúzióját kelti és légies hangulatot kölcsönöz.

Olvass tovább: Pop mennyezeti minták

2. Gipsz mennyezeti kialakítás:

Gipsz mennyezet tervezés

Ez a csarnok álmennyezete gipsz anyagból készült, és átalakítja otthonának megjelenését. A Pop felülettel ellentétben a matt felületű gipszkarton lapok fényesek és visszaverik a fényt. Az alap nagy, fehér színű lappal van ellátva, amely törtfehér geometriai elemeket tartalmaz. Világos LED -es lámpákat adnak hozzá, hogy egyenletesen ossza el a fényt a szobában.

Olvass tovább: Gipsz mennyezeti minták

3. PVC mennyezeti minták:

PVC mennyezeti minták

Ha minőségi, mégis megfizethető mennyezetet keres, a PVC tökéletes választás. Itt látható egy fából készült tetőfedő ötlet, amely teljes egészében PVC panelekkel készült. Különféle színkombinációk közül választhat a szemet gyönyörködtető megjelenés érdekében. Ez a PVC álmennyezeti kialakítás nemcsak csodálatosnak tűnik, hanem rengeteg előnnyel jár a költségek és a karbantartás tekintetében.

Olvass tovább: PVC mennyezeti minták

4. Fa álmennyezeti minták:

Fa álmennyezeti minták

Íme egy gyönyörű példa arra, hogy a fa hogyan tudja megváltoztatni a szoba szépségét. Ahelyett, hogy tömör fatetőt választana, szabadjára engedheti kreativitását az egyediség érdekében. Különböző árnyalatú és méretű rétegelt lemez zsalukeretek fémkeret segítségével vannak elrendezve. A világos és sötét árnyalatok, a nagy és a kis formák kombinációja illúziós hatást kelt a szemben.

Olvass tovább: Fa mennyezeti minták

5. Fém mennyezeti minták:

Fém mennyezeti minták

A fém mennyezetek nem túl gyakoriak a lakóingatlanokban súlyuk és magas költségeik miatt. A kereskedelmi terekben azonban az általuk kínált tartósság és erősség tekintetében az első számú választás. Itt látható egy fém perforált mennyezet, amely egy épület sétányán van felszerelve. A háló kiszűri a napsugarakat, hogy természetes fény hatására létrejöjjön ez a vakító hatás.

6. Alumínium mennyezeti kialakítás:

Alumínium mennyezeti kialakítás

Irodák és kereskedelmi helyiségek esetében előnyösek a fémes mennyezetek, különösen az alumíniumból készült mennyezetek. Az alumínium rozsdaálló, könnyű anyag, és könnyen felszerelhető. A fém keretet felfüggesztik a fő tetőre, és kis rostlemez cserepeket helyeznek bele. A stratégiai helyeken légkondicionáló, tűzérzékelők és lámpák vannak kialakítva.

7. Acél mennyezeti minták:

Acél mennyezeti minták

Ez a high -tech acél mennyezet ideális irodákhoz és kiskereskedelmi üzletekhez. Ennek az eső mennyezetnek az éles és tiszta kialakítása egyedülálló dimenziót kínál a helyiségnek. A helyiség méretétől és a szükséges akusztikai védelem mértékétől függően a perforáció mélysége megmunkálható. Az acél álmennyezet legnagyobb előnye a páratlan tartósság és a magas páratartalom.

8. Szövet/ruhás mennyezet kialakítása:

Szövet/ruhás mennyezet kialakítása

Furcsa ötletnek tűnhet, ha szövetet használnak a mennyezethez, de nem furcsa! A textil mennyezetek napjainkban felkapottak, elsősorban az általuk kínált páratlan akusztikai védelem miatt. Vastag filc anyagot használnak a nagy zaj csökkentésére a területen. A szövetből készült álmennyezet ideális megoldás irodákba, tárgyalókba vagy ebédlőkbe, ahol a decibelszint általában nagyon magas.

9. Üveg álmennyezeti kialakítás:

Üveg álmennyezeti kialakítás

Az üveg egy átlátszó anyag, amely jó tetőfedő megoldás lehet otthonok, irodák és szállodák számára. Mivel nagyon törékeny, speciális adalékokat adnak hozzá, hogy megerősítsék és „repedésállóvá” tegyék. A legjobb módja annak, hogy üvegét beépítse a mennyezetbe, ha gipsz, fa, Pop vagy más szilárd anyagokkal kombinálva használja. Színes, laminált, mintás és dekoratív üvegtáblákat választhat a tér szépségének emelése érdekében.

10. Szálas mennyezet kialakítása:

Szálas mennyezeti kialakítás

Ha maradandó benyomást szeretne kelteni vendégein anélkül, hogy bombát lőne, az ásványi szálak bölcs választás. Hangszigetelő tulajdonságaik miatt „akusztikus csempéknek” is nevezik. A legnagyobb hátrányuk azonban a vízkárosodásra való hajlamuk. Csak akkor válassza őket, ha száraz a környezete.

11. Cement mennyezet kialakítása:

Cement mennyezeti kialakítás

Ezeket a szerény terveket beton mennyezeteknek is nevezik, és ezek váltak a legkeresettebb életmódirányzatokká. A luxuslakásoktól a kávézókig és akár irodákig a „kitett mennyezetek” rendkívül divatosak, olcsóak és érdemes vállalni a kockázatot. Az edzett tetőt cement és mészkő vakolat borítja, hogy rusztikus, mégis sima felületet hozzon létre.

12. Thermocol mennyezeti minták:

Thermocol mennyezeti minták

Irodák, házimozi- és egyéb privát tárgyalótermek esetében elengedhetetlen az akusztikai védelem. A Thermocol táblák álmennyezetre való használata olcsóbb megoldás lehet. A Thermocol kőolaj-melléktermék, és nagyon érzékeny a tűzkárokra. Ezért fontos, hogy megfelelő óvintézkedéseket tegyen, mielőtt kiválasztja.

13. Mennyezeti csempe kialakítása:

Mennyezeti csempe tervezése

Ha a mennyezetet speciális csempével díszíti, pazar megjelenést kölcsönöz otthonának. A szokásos fali csempékkel ellentétben a mennyezeti csempe rendkívül könnyű, rugalmas, és nem törik vagy morzsolódik könnyen. A fő felfüggesztési rendszer- amely tipikusan egy fém keret- támogatja ezeket a csempéket, vagy akár közvetlenül a tetőre is ragaszthatja őket speciális ragasztóval.

14. POP mennyezeti kialakítás a csarnokhoz:

Mennyezeti kialakítás a csarnokhoz

Ez az álmennyezet életet ad a nappaliba. Mivel a hallja az első dolog, amit a vendégek észrevesznek, ezért fontos, hogy elemezzük a tér szerkezeti aspektusait, faltól falig. Itt látható egy Pop álmennyezet egy barázdált szerkezetben. A fények hozzáadása a terekhez a szépséget egy egész szintre emeli!

Olvass tovább: POP mennyezeti minták a csarnokhoz

15. Hamis mennyezeti tervek a nappaliban:

Hamis mennyezeti minták a nappaliban

Nézze meg ezt a jövő ihlette álmennyezetet, amelyet még a következő generációja is értékelni fog! Az absztrakt szerkezet nagyon szükséges drámát ad a belső terekhez, és különleges kiegészítőként funkcionál. A laminált elemek egészen a padlóig futnak le, hogy lenyűgöző hatást keltsenek. Győződjön meg arról, hogy ezt az elképzelést zárt falhoz köti, hogy elkerülje a hely elzárását.

Olvass tovább: Nappali mennyezeti minták

16. Hamis mennyezeti kialakítás az indiai hálószobához:

Hamis mennyezeti kialakítás indiai hálószobához

Ez egy egyszerű, mégis elegáns álmennyezeti kialakítás, amely minden indiai hálószobába alkalmas. A tálca mennyezetének recessziója van a közepén, hogy a magas tető illúzióját keltse. A hornyok belsejében lévő rögzítő lámpák kiemelőként működnek. A fennmaradó részt hatékonyan ki lehet használni olvasólámpák vagy más díszítő elemek tartására.

Olvass tovább: Hálószoba mennyezeti minták

17. Étkező mennyezeti kialakítása:

Étkező mennyezeti kialakítás

Az étkező az otthon legkülönlegesebb területe, amely összehozza az egész családot. Tehát különleges bánásmódot és természetesen gyönyörű mennyezetet érdemel! Íme egy minimalista ötlet, amely T-bar stílusban készült. A lámpák és a ventilátor vezetékei ügyesen el vannak rejtve, és csak egy lenyűgöző tetőterületet vesz észre!

Olvass tovább: Étkező mennyezeti minták

18. Konyha mennyezet kialakítása:

Konyha mennyezet tervezése

A konyha kulcsfontosságú terület otthonában, és dekorációra van szüksége ahhoz, hogy illeszkedjen otthonának többi részéhez. Mindazonáltal az anyag minősége és fajtája mindent megváltoztat a konyhában. Olyan anyagokkal kell dolgoznia, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek, az időjárási változásoknak és a páratartalomnak. Ezenkívül érdemes beruházni tűzvédelmi kabátokba vészhelyzet esetén.

Olvass tovább: Konyhai mennyezeti minták

19. Hamis mennyezeti rajzok a szalonhoz:

Hamis mennyezeti rajzok a szalonhoz

Adjon luxus hangulatot a szalonjának ezzel az innovatív mennyezeti kialakítással. A szokásos T-mennyezeti mennyezet tervezői megjelenést kölcsönöz a felépítésének. Az üreges tereket okosan használják egyedi négyzet alakú csillárok elhelyezésére. Ez tökéletes példa egy ötlet kiváló tervezésére és megvalósítására.

Olvass tovább: Rajztermek mennyezeti tervei

20. Irodai mennyezettervezés:

Irodai mennyezettervezés

Divatos mennyezeti dekorációval inspirálja alkalmazottait és munkatársait, hogy minden nap látogassanak el az irodába. Különösen olyan unalmas területen, mint a találkozó vagy a konferenciaterem, egy szépen elkészített tető felemelheti a lelkünket és motiválhat bennünket. Ez a „villámcsapás” dizájn olyan ragyogó ötletek szimbolikus ábrázolása, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy „Eureka!”.

Olvass tovább: Irodai mennyezeti minták

21. Fürdőszoba mennyezeti kialakítása:

Fürdőszoba mennyezet kialakítása

A fürdőszoba a lakás legfontosabb és egyben leginkább figyelmen kívül hagyott területe. Nagyon fontos figyelni a részletekre, beleértve a megfelelő álmennyezet hozzáadását. Íme egy ilyen ötlet, amelyben a másodlagos mennyezet fel van függesztve a fő tetőre, és kiterjed a szemközti falra. Fényes fények világították meg a szobát, és kellemes élményt nyújtanak belül.

Olvass tovább: Fürdőszoba mennyezeti minták

22. Pooja szoba álmennyezet:

Pooja szoba álmennyezet

Ha azok közé tartozol, akik megnyugvást találnak Isten imádkozásában, akkor a Puja szoba kötelező a házban! A kis lakások és a kompakt méretű villák esetében, ahol a helyszűke gyakori, a szépen elkészített álmennyezet segít Önnek. Ez a világos színű, lemenő mennyezet erősen megvilágított, LED-es lámpával rendelkezik, amely szellős hangulatot kölcsönöz a helyiségnek!

Olvass tovább: Pooja szoba mennyezeti minták

23. Gyerekszoba álmennyezet:

Gyerekszoba álmennyezet

Mindig szórakoztató a gyerekszobát díszíteni! A tökéletes hely megteremtése a gyermek számára magában foglalja azt is, hogy befektessen egy ilyen mennyezeti mennyezeti kialakításba, mint ez! Ismerje meg gyermeke érdeklődési körét, és keltse életre fantáziáját ezekkel a csodálatos ötletekkel. Például, ha gyermeke álmodozó, ez a felhős, illúziós tető biztosan széles mosolyt csal az arcára.

Olvass tovább: Gyerekszoba mennyezeti minták

24. Fal mennyezeti kialakítás hálószobához:

Fali mennyezeti kialakítás hálószobához

Szerezzen egy elegáns és okos hálószobát, egy kicsit a részletekre összpontosítva. Vessen egy pillantást erre a csodálatos mennyezetre, amely fehér színű szállemezek függőleges elrendezésével készült. Ez a téma a hátsó falra is kiterjed, de inkább sírmintával. Válassza ki a többi bútorzatot és belső teret, hogy kiegészítse a témát. Barnát, szürkét és más földes színt adhat a stílushoz.

25. Erkély mennyezet kialakítása:

Erkély mennyezet kialakítása

Ha helyesen tervezik, még egy kis erkély is kellemes pihenést biztosít. A fa rönkök használata az erkély álmennyezetében érdekes külső dekorációs ötletet eredményez. A megjelenés érdekében egy sötét színű, fémes keretet függesztenek felülről, amelybe a paneleket helyezik. A többi hely megegyezhet a barna árnyalattal, vagy ellentétes lehet vele.

Olvass tovább: Erkély mennyezeti minták

26. Mennyezeti virágtervezés:

Mennyezeti virág design

Virágos elem hozzáadása a mennyezethez növelheti a szoba megjelenését. Ahelyett, hogy a hagyományos T-rudakat, süllyesztett vagy függesztett mennyezeteket választaná, inkább virágos díszlécet kérhet tervezőjétől. Tartsa a tető többi részét sima, hogy a fókuszt a központi motívumra helyezze át. Töltse fel az üreget tervezőlámpával, ventilátorral vagy csillárral.

Olvass tovább: Virág mennyezeti minták

27. Kerek álmennyezeti kialakítás:

Kerek álmennyezeti kialakítás

A kör alakú mennyezetnek köszönhetően a szoba tágasnak és tágasnak tűnik. Függetlenül a szoba alakjától, ezt a kialakítást némi elemzéssel és tervezéssel megteheti. Például itt látható egy dobozos szoba, amelynek középen lekerekített, kupolaszerkezete van. A rejtett világítótestek hozzáadása növeli a szépséget és növeli a fényességet.

Olvass tovább: Kerek mennyezeti minták

28. Négyzet alakú mennyezet kialakítása:

Négyzet alakú mennyezet kialakítása

A négyzet alakú mennyezet egy általános kialakítás, amelyet sok otthonban használnak. Végezhet egyszerű tervezést, vagy kísérletezhet különböző elemekkel. Itt látható egy alapötlet, amelyben egy süllyesztett mennyezeti koncepciót alkalmaznak. A szegélyek LED-es lámpákkal vannak ellátva, és egy négyzet alakú csillár felfüggeszti a középpontból az összehangolt megjelenés érdekében!

29. Négyszögletes mennyezeti kialakítás:

Téglalap alakú mennyezeti kialakítás

A téglalap alakú mennyezet csak a szögletes kialakítás hosszúkás változata. Az itt látható fehér álmennyezetet a szoba méreteinek megfelelően tervezték. A belső üreges teret világító sorok világítják meg. A leejtett elem sima maradhat, vagy 3D tapétával, fából készült laminátumokkal vagy akár egy egyszerű függő lámpával díszíthető.

30. Folyosó mennyezet kialakítása:

Folyosó mennyezet kialakítása

Alakítsa unalmas folyosóit és folyosóit varázslatos ösvényekké világító álmennyezetekkel. A tetőfedés lehet a belső mennyezet kiterjesztett változata, vagy különböző anyagokból készülhet. Beltéri használatra a Pop, a Gipsz és a fa ideális. A szabadban vagy a lépcsők közelében kipróbálhatja a fémet vagy a PVC -t a jobb élet érdekében.

31. Duplex ház mennyezeti minták:

Duplex ház mennyezeti minták

A duplex ház kétszintes és általában magas emelt mennyezettel rendelkezik. Ezért sok tervező azt javasolja, hogy vastag, függesztett mennyezetet használjon a meleg és hangulatos hangulat érdekében. A mennyezet magasságát a legfelső emelet magasságától függően állíthatja be. Lehet a lehető legkreatívabban díszíteni a területet, és pompát varázsolni a házba.

32. TV -szoba mennyezeti kialakítása:

TV -szoba mennyezeti kialakítása

Íme egy érdekes álmennyezeti kialakítás a TV -szobádhoz. A hagyományos Pop tetőt gyönyörű, texturált kivitel díszíti a figyelemre méltó megjelenés érdekében. Ez a hatás előre elkészített lapok vagy speciális formák segítségével hozható létre, hogy megfelelő formákat kapjunk. Nem csak az ilyen mennyezet teszi érdekessé tévézési idejét, hanem maradandó benyomásokat hagy a vendégekben.

33. Az ágy mennyezetének kialakítása:

Az ágy mennyezetének kialakítása

Ez az aranyos mennyezet, amely menedéknek tűnik az ágyához, nagyon lenyűgöző! Az álmennyezetet az ágy háttereként meghosszabbítják, és speciálisan vágott gipszkartonnal díszítik. Az alváshoz megfelelő hangulat beállításához különböző szintű fényeket adhat hozzá. A kellemes megjelenés érdekében kerülje a körítéseket, a sötét színeket, és ragaszkodjon a világosabb árnyalatokhoz.

34. A főbejárat mennyezeti kialakításai:

Fő bejárati mennyezeti minták

Üdvözölje vendégeit stílusosan, a fő belépési ponthoz speciálisan készített mennyezet segítségével. Ennek a megjelenésnek a létrehozásához válassza ki a bejárati ajtó és a tényleges nappali közötti szűk területet. A mérettől függően szerezzen be egyedi mennyezetet fából, gipszből vagy más, tetszés szerinti anyagból, és rögzítse. Győződjön meg arról, hogy a design illeszkedik a többi belső térhez, és nem tűnik furcsának!

35. Házimozi álmennyezeti tervek:

Házimozi álmennyezeti minták

Nézze meg ezt a káprázatos mennyezeti kialakítást, amely egyenesen kinéz a filmjelenetből! Egy ilyen ötlettel ki szeretne a nyilvános színházakba menni? A kupola alakú mennyezetet rengeteg apró LED-es izzó és színes fény világítja meg. Amikor a fények kialszanak, a varázslat kibontakozik, nemcsak a képernyőn, hanem a környezetben is.

36. Íves mennyezet kialakítása:

Arch mennyezeti tervezés

Az íves mennyezet visszatért és most népszerű, mint valaha! Ezek a vintage minták karaktert adnak a szobának, és emlékeztetnek a királyi korszakra! Ha unja a dobozos szerkezeteket, akkor egy íves tető és megfelelő álmennyezet szükséges az Ön számára! Látható itt csak egy széles boltív kialakítása, amely összeköti a hálószobát a nappalival.

37. Templom mennyezeti minták:

Templom mennyezeti minták

A régi időkben a templomok magas mennyezettel készültek, és gyönyörű műalkotásokkal díszítették őket. A tendencia még ma is folytatódik, de a komplexitás szintje csökken. Itt van egy fordított V alakú mennyezet, amely tömör fagerendákkal készül, hogy összetartsa a szerkezetet. Ha olyan modern elemeket ad hozzá, mint a LED -es izzók és a Pop kivitel, akkor nagyon érdekes a megjelenés!

38. Terasz mennyezeti minták:

Terasz mennyezeti minták

Legyen az otthona vagy egy étterem, a tetőtéri ülősarok a legjobb helyek a kikapcsolódásra! Ahelyett, hogy teljesen „nyitott levegőn” hagyná, választhat egy egyedi teraszra. Ezek speciális „mennyezetek”, amelyek alapvető fémkeretekkel készülnek. A zord időjárási körülményekhez való használathoz egyszerűen használjon egy szép lombkoronát, hogy eltakarja.

39. 3D álmennyezeti minták:

3D álmennyezeti minták

A 3D illúziós mennyezeti háttérképek uralják a jelenlegi jelenetet. Sok lakástulajdonos szereti a realisztikus jelenet ötletét a mennyezeten, ami nagyon eltér a hagyományos ötletektől. Ehhez speciális 3D lapot kell rendelnie, amelyet ragasztóval ragasztanak a tetőre. Ezek a képek testre szabhatók a követelményeknek megfelelően.

40. Kortárs álmennyezeti minták:

Kortárs álmennyezeti minták

Ez a gyönyörű álmennyezet a legjobb módja annak, hogy feldobja nappalija megjelenését. A kölcsönzött kortárs érzet teszi otthonát jövőképessé! Figyelje meg, hogyan kombinálható többféle stílus, például a süllyesztett mennyezet, a kör alakú kupola és a lamellák, hogy a szoba nagyobb és fényűzőbb legyen.

41. Ékszerbolt álmennyezeti kialakítása:

Ékszerbolt álmennyezeti kialakítás

Ahhoz, hogy ékszerei fényesek és lenyűgözőek legyenek, elengedhetetlen, hogy fényesen megvilágított mennyezetre fektessenek be. A cél az, hogy a szoba tágas és vonzó legyen egyszerre. Nem lehet túl feltűnő vagy túl egyszerű, de éppen megfelelő mennyiségű részletességgel kell kiemelni a dísztárgyakat. Megfelelő világítótesteket kell elhelyezni a tokok megvilágítására.

42. Bevásárlóközpont mennyezeti kialakítása:

Bevásárlóközpont mennyezeti kialakítása

A bevásárlóközpont mennyezete rendkívül nagy, és sok részletet igényel a belső tér szépítéséhez. Divatosnak kell lennie, de nem ad klaustrofób érzést. Az ügyfelek a vizuális bemutatók fontosságát tulajdonítják, a bevásárlóközpont tervezői újabb technikákkal kísérleteznek az emlékezetes kiskereskedelmi élmények érdekében.

43. Bemutatóterem álmennyezeti kialakítás:

Bemutatóterem álmennyezeti kialakítás

A kiskereskedelmi bemutatótermek mennyezetei fontos szerepet játszanak a vásárlók vonzásában és befolyásolják viselkedési reakcióikat. Ez az oka annak, hogy a tervezőknek oda kell figyelniük a megfelelő belső klíma minőségi anyagokkal és akusztikai védelemmel történő kialakítására. Ezenkívül a kreatív koncepciók alkalmazása a vásárlót az üzletébe terelheti, és vissza akar térni!

44. Étterem mennyezeti kialakítása:

Étterem mennyezeti kialakítása

A remek ételek és italok mellett a kreatív dekoráció nagyon fontos egy étterem számára. Az ügyfélpszichológia szerint kellemes környezetben és gyönyörűen elkészített mennyezet segítségével ráveheti ügyfeleit a szállodába. A koncepciónak tükröznie kell a személyiséget és a felszolgált konyha típusát, hogy átfogó élvezetes élményt nyújtson nekik, mint az étkezés.

45. Kávézó mennyezeti kialakítása:

Kávézó mennyezettervezés

A kávézók elszaporodnak a városokban. Ezek az éttermek uber elegáns változatai, és elsősorban az évezredes generációt szolgálják ki. Tehát a hangsúly a stílusos mennyezeten van, amely kényelmet és élénk megjelenést ígér. Látható itt egy minimálisan elkészített dekoráció, amely kreatív környezetet kölcsönöz a fa és a fém eklektikus keverékének felhasználásával.

46. ​​Szalon álmennyezeti minták:

Szalon álmennyezeti minták

A szépségszalonnak nyugtató környezetnek kell lennie, hogy vonzza az ügyfeleket. A jó belsőépítészetbe való befektetés mellett az egyedi gyártású mennyezet javíthatja az általános esztétikát. Ha azonban az elsődleges mennyezet túl alacsony, kerülje a felfüggesztett stílust, és inkább süllyesztett vagy egyszerű tálcás mennyezetet válasszon a szellős hangulat érdekében.

47. Sáv mennyezet kialakítása:

Bár mennyezet kialakítása

Ahhoz, hogy megfelelő hangulatot teremtsen a bulizáshoz, a kocsmáknak meg kell teremteniük az ideális légkört egy jól elkészített álmennyezetmel. A vásárlók nemcsak egy nagyszerű ital elfogyasztására jönnek ide, hanem arra is, hogy eltévedjenek egy másik világban. Az ötletnek nem kell nagyon drágának lennie, és tartalmazhat olyan egyszerű anyagokat, mint a fém vagy a fa, amelyeket innovatív formákba öntenek.

48. Edzőterem álmennyezeti minták:

Edzőterem álmennyezeti minták

A kényelmes, mégis stílusos edzőterem érdekében nagyon fontos a megfelelő mennyezeti ötlet kiválasztása. Az eredeti tervnek tartalmaznia kell bizonyos tényezőket, például szellőzést, szagszabályozást, légáramlást stb. Ha ezekre a paraméterekre vigyáz, hosszú ideig megtarthatja ügyfeleit.

49. Egyedi hálószoba mennyezeti kialakítás:

Egyedi hálószoba mennyezeti kialakítás

Nézze meg ezt az álmodozó mennyezeti ötletet hálószobájához. A fémet és a rostot kombinálva létrehozza ezt a teljesen varázslatos tetőt a helyiségben. A fém keret támogatja a szerkezetet és növeli az általános vizuális vonzerőt. A tetején található textúralap rusztikus hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, és drámai elemet hoz létre, ellentétben a hagyományos POP mennyezetekkel.

50. Elegáns tálca mennyezeti kialakítás:

Elegáns tálca mennyezeti kialakítás

Ez a gyöngyházfehér mennyezet láthatóan világos és gyönyörű lehet. A tálca mennyezete a magasabb tető illúzióját kelti, hogy szellős legyen. Ennek a művészi kialakításnak a fa paneleit használja. A díszlécek szintén fából készültek, és szürkére festették a józan megjelenés érdekében. Tegyen egy kreatív ventilátort vagy fényt a középpontba, és biztosan csak a szobába szorítkozik!

Felkapott mennyezeti színek/festési ötletek:

Még mindig ragaszkodik a sima, régi, fehér mennyezethez? Kíváncsi vagy, melyik szín a legjobb a mennyezethez? Ideje áttérni a következő generációs belső terekre a festett mennyezetre való áttéréssel. Íme néhány tipp és trükk, amellyel dramatizálhatja lakó- vagy kereskedelmi helyének szépségét:

 • Sötét színű mennyezet: Ha meleg és barátságos légkört szeretne teremteni a házban, válassza a sötétebb színeket, például a fekete, a sötétszürke vagy a sötétkék színt. A hatások semlegesítéséhez használjon fémes kiemelőt a szegélyeken.
 • Világos színű mennyezet: Egy unalmas szobát élénk térré alakíthat, élénk színekkel, például sárga, narancssárga, zöld stb. Használatával. Ezek az árnyalatok fehérrel vagy krémmel együtt használhatók a tökéletes kontraszt érdekében.
 • Pasztell színű mennyezet: A józan és tónusos környezet számára a pasztell nagyszerű ötlet. Púderrózsaszín, őszibarack, halványkék adják meg a megfelelő hangot a szobában, és nyugodt állapotban tartják az elmét.

Reméljük tetszett nézni ezeket a szuper kreatív mennyezeti mintákat. E képek felfedezése után biztosan észrevette, hogy egy egyszerű elem, mint a mennyezet, hogyan alakíthatja át az alatta lévő lakóteret. Ahhoz, hogy hasonló megjelenést kapjon, csak egy szakértő lakberendezővel kell konzultálnia, és meg kell terveznie és elemeznie a költségvetését. Ezeket az ötleteket referenciaként veheti fel, és személyre szabhatja őket az Ön igényei szerint.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Mi a legjobb anyag a mennyezethez?

Erre a kérdésre nincs határozott válasz! Az ideális mennyezeti anyag teljes mértékben az éghajlati viszonyoktól, a helyiségek specifikációitól, a költségvetéstől és az elvárásoktól függ. Például egy tipikus indiai házban a párizsi vakolat, a gipsz és a PVC népszerű. Ezek az anyagok előnyökkel és hátrányokkal járnak. A Pop megfizethető és könnyen telepíthető, de tartóssági problémákkal rendelkezik. A gipsz erős anyag, és bármilyen formára testre szabható, de javítása nehézkes kérdés. Tehát tartsa szem előtt ezeket a paramétereket, hogy otthonában megfelelő döntést hozzon.

2. Hogyan válasszak jó mennyezeti ventilátort??

Az olyan trópusi országokban, mint India, a mennyezeti ventilátorok nagyon fontosak a ház hőmérsékletének fenntartásához. A ventilátor felszerelése azonban komoly problémát jelenthet, ha a helyiség álmennyezete van. Az alacsony mennyezeti szintek miatti balesetek és balesetek elkerülése érdekében a szakértők megosztanak néhány fontos tippet.

 • Ha nagyon alacsony a mennyezet, vegye igénybe az ölelés szerelvényeit vagy a rögzítő rudakkal ellátott ventilátorokat.
 • Lejtős mennyezetek, süllyesztett vagy magas tetők esetén – válasszon hagyományos rögzítést a ventilátorhoz, vagy olyan esetekben, mint a duplex házak, és a lehúzott rúd is rögzíthető.
 • Válassza ki a kések méretét, a szoba területétől függően. A jó levegőhöz legalább 7 hüvelyk szükséges. Még a kompakt szobákhoz is válassza a falra szerelhető ventilátorokat.

3. Hogyan válasszunk álmennyezeti lámpákat?

Először is meg kell határoznia a lámpatest helyzetét, méretét és a kívánt világítás mennyiségét a szobában.

 • A funkcionalitás és a stílus érdekében használhatja a süllyesztett szerelésű és a süllyesztett lámpákat. Ezek erős fényeket kínálnak, és beleolvadnak a falakba.
 • A design és a csillogás érdekében a csillárok, a félig süllyesztett lámpák ideálisak. A mennyezetre vannak függesztve, és megfelelő magasságban kell rögzíteni.
 • Olvasási és használati célokra függesztett lámpák választhatók. De a minimális mennyezeti magasság követelmény számukra több mint 10 láb.
 • A festmény vagy a dekoráció kiemeléséhez a lámpákat a mennyezetre kell rögzíteni. Az irányt úgy lehet beállítani, hogy egy tárgy a reflektorfény alá kerüljön.