3 måneder gravid: Symptomer og babyvækst

Du er tre måneder gravide nu. Det betyder, at du går ind i din anden trimester. Hvad kan dette betyde? Det betyder, at din krop vil gennemgå en række ændringer. Sammen med dette vil baby på 3 måneder også se et væld af nye ændringer. Dette starter fra udviklingen af ​​din babys kønsorganer til hudpigmentering. Blandt alt dette kan verden med graviditet ofte virke lidt uklar.

3 måneder gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Hvad skal man tænke på || Tegn og symptomer || Babyudvikling ||
 • Kost og motion || Pas på at tage || Hvad skal du gøre & Skal du ikke gøre ||
 • Smerter og sundhedsproblemer || Sådan overvinder du stress ||
 • Medicinske behandlinger og kontrol || Tips og forholdsregler ||

Hvad skal man tænke om tredje måned af graviditeten:

Den tredje måned af graviditeten får dig til at vågne ind i udfordringerne ved at være gravid. En sådan er spørgsmålet om at skulle tisse meget ofte. Dette efterfulgt af morgenkvalme, hvor du måske vil skynde dig og bare puke! Du vil også bemærke vaginal udledning sammen med svimmelhed og opkastning. Du er officielt i den gravide klub!

I denne uge vil du måske arbejde på din tidsplan for at møde en læge og tale alle de bekymringer, du har, ud. Husk at spørge ham/hende om den tvivl, du har, og tal de mange symptomer, du står over for.

Tegn og symptomer på 3 måneders graviditet:

Et gravid gravid foster på 3 måneder viser næsten altid de samme tegn og symptomer på moderen. Her er nogle, du har brug for at kende og måske oplever.

1. Baby Bump:

Denne måned vil du tydeligt se din babybump vokse og strække æggestokkene og mavevæggene sammen med den. Bumpen vil være lille, og folk kan ikke rigtig gøre noget ud af det. 3 måneders gravid mave størrelse er næppe noget endnu.

2. Søvnløshed og træthed:

Det er to ting, der er almindelige i hele graviditetsperioden. Det første og tredje trimester er særligt vanskeligt, hvilket gør det elendigt for dig. Som følge af ingen god søvn træder trætheden ind, hvilket efterlader dig med lidt eller ingen energi til selv at sidde lige.

3. Depression:

Hormonelle ændringer er hovedårsagen til depression. Kroppen kan ikke håndtere ekstreme hormonelle ændringer, og som følge heraf understreger personens krop. Mangel på søvn, pludselige ændringer i kosten udløses også til depression.

4. Udskrivning:

På grund af ændringerne i hormonerne kan du opleve vaginal udledning, som kan være lidt mere end i de første to måneder. Du skal beskytte dig selv mod denne gærinfektion ved at bære tørre trusser. Området skal også tørre. Fugtighed og fungere som en katalysator for gærvækst.

3 måneders gravid babyudvikling:

Her er nogle af de væsentlige ændringer i denne måned.

En identitet:

Barnet er nu en lille ært, med udviklede fødder og hænder. I den foregående måned kunne sporet af øjenlåg fremstilles perfekt, selvom øjnene var lukkede. Barnet vejer nu en ounce med 3 tommer lang måling. Denne vægt vil variere fra en baby til en anden.

Fysiske træk:

Babyens øjne udvikler sig under det bløde ansigtsvæv. Hans/hendes hoved bliver nu langsomt proportionalt med hans krop, da hans krop undergår udvikling sammen med perfektionen af ​​allerede eksisterende formstøbte træk. Øreflipperne begynder at udvikle sig hver dag, der går. Kønsorganerne har nu udviklet sig til det punkt, hvor lægen kan skelne mellem de to køn og fortælle dig, hvilket babynavn du skal nøjes med.

Ændringer i babyens krop:

Babyernes lever begynder at udvikle sig og vil producere blodlegemer. Ved udgangen af ​​måneden udvikler nyrerne sig og skubber dermed affaldet ud af kroppen via moderen. Hjertet begynder også at slå.

Hudpleje:

Barnet udvikler nu et hvidt voksagtigt stof på kroppen for at beskytte hans hud mod at blive rynket og krøllet. Små hårlignende strukturer kaldet langsomheder vil snart dække ham for at beskytte hans hud. Barnets hovedbund er nu begyndt at producere keratin, hvilket er vigtigt for hårvækst. I slutningen af ​​denne måned begynder en lille hårsække at vokse.

Knogler:

Knoglerne begynder nu at udvikle sig, men du vil muligvis ikke bemærke nogen bevægelse endnu. Leddene og knoglerne vil begynde at udvikle sig og blive hårde, og halebenet vil forsvinde i denne måned. Af denne grund bør indtagelse af calciumrige produkter være obligatorisk i denne måned. Mejeriprodukterne, frugter, der er rige på calcium, bør tages.

Nyrer:

I slutningen af ​​måneden begynder nyrerne at udvikle sig, og snart vil barnet urinere og skubbe affaldet af. Moderen vil skubbe dette ud sammen med sin urin.

Sammen med barnet vil moderen også gennemgå en masse ændringer.

Tredje måneders graviditetsaktiviteter:

Hver måned er en udfordring i sig selv, men for at undgå alle forespørgsler i dit sind og for at undgå stress er alt du skal gøre at lave en tidsplan for arbejdstiden, hviletiden, kostplaner og doktorgradsbesøg. En fast sovende time tilføjer hold også blive besluttet, da det vil hjælpe med at holde stress væk og hjælpe din baby med at udvikle sig indeni. Også motion og gåture, yoga og meditation er vigtige, så giv også tid til sådanne aktiviteter.

Kost og motion i 3 måneders graviditet Foster:

Kost:

1. Vand:

Vand er vigtigt, da det er en høj kilde til hydrering. Det kan tages direkte eller også gennem kosttilskud som frugt rig på vand. Det hjælper dig også fra at tage på i vægt eller er nyttigt at opretholde vægten under graviditeten.

2. Korn, frugt og grøntsager:

Din læge må have ramt dig med jerntilskud, men du kan stadig gøre med nogle ændringer i kosten. Frugter såsom dc appelsiner, æbler, kokosvand osv. Anbefales, som er rige på jern. Grøntsager som kartofler, broccoli, laks, nødder osv. Og andre produkter som jordnøddesmør, æg, bønner, korn osv. Anbefales for at have en afbalanceret kost rig på jern og vitamin B6.

3. Fiber:

I din livmoder og spædbarnets udviklingsfase er det nødvendigt at tage frugt og grønt eller kost rig på fibre. Dette vil styrke livmoderens vægge og også hjælpe barnet med at udvikle sig. Frugter som granatæble, appelsiner, ananas, æbler osv. Foretrækkes i denne fase.

4. Calcium:

Den tredje måned af graviditeten er den måned, hvor dit spædbarn vil udvikle sine knogler og styrke det. Til dette formål er den kost, der er rig på calcium, såsom mejeriprodukter og bananer osv., Tilrådelig at indtage. Calcium tabletter bør også tages, hvis det kræves af læge recept.

5. Kød:

Det meste kød er sikkert at indtage under graviditeten, selvom hvidt magert kød bør forkæles mere. Skaldyr og svinekød bør undgås for enhver pris, da de kan være dødelige for barnet. Kylling og fisk kan derimod være en god proteinkilde, forudsat at de er tilberedt godt.

Dyrke motion:

1. Maveøvelse:

Læg dig ned og stræk din krop, mens du trækker vejret ind og trækker i din mave. Nu ved at trække vejret ud, skubbe din mave tilbage til den første position. Dette skal gentages 5 gange om dagen.

2. Benøvelse:

Sid med benene foran og læg hænderne på knæleddet. Stræk begge knæ en efter en og bring dem til den oprindelige position. Gør det 5 gange for at strække dine hofter og ben.

3. Cykeltræning:

I denne måned vil det også være svært at styre og reducere fedtvægt. Dette skaber strækmærker på maveområdet. Således kan reduceres eller styres af cykeløvelsen, men det skal overvåges, at det ikke skader kroppen.

Sex under graviditeten i tredje graviditetsmåned:

Sex i denne periode kan være fordelagtigt for begge partnere. Du kan være stresset og tilpasse dig kroppens nye krav. Sex er en god aktivitet til at frigøre din stress.

Hvilken omhu skal man tage i 3. graviditetsmåned?

I betragtning af at du kan opleve en række problemer, har du tænkt på, hvilken pleje din krop har, og du har brug for? Her er nogle.

 1. Det første og fremmeste er en afbalanceret kost. Intet kan slå dette. Når du spiser en afbalanceret kost, er der færre chancer for, at du føler dig kedelig og har lav energi.
 2.  At drikke tilstrækkelig mængde vand er et must. Bliv hydreret.
 3.  Begræns dit indtag af fisk i denne periode. To eller tre portioner fisk er kun den foreslåede dosis.
 4. Prænatale vitaminer er et must. Barnet har brug for folsyre, hvilket reducerer risikoen for fosterskader. Tidlig graviditet er en afgørende tid for moderen.
 5. Inkluder flere nødder og frø i din kost. Når en baby er gravid i 3 måneder, skal du passe på dit kostindtag. Forsyn dig selv med et stort calciumindtag.

Din krop vil vise mange ændringer som dine 3 måneders graviditetssymptomer. Du kan opleve en stigning i vaginal udledning og nogle gange også svimmelhed. Hyppig vandladning er en anden udløber. Du vil se en stigning i dit energiniveau. Dine bryster kan svulme op, og nogle kvinder kan begynde at vise pigmentforandringer. På den anden side udviser nogle kvinder graviditetsglød!

Din baby, på den anden side, ville være begyndt at udvikle sine kønsorganer sammen med at sutte og synke reflekser. Sensorisk udvikling begynder. En graviditet på 3 måneder graviditet er cirka 28 gram eller 1 ounce.

Hvad skulle du gøre?

Da du er i en afgørende periode, er her nogle ting, du bør, og du ikke bør gøre.

 1.  Motion er en afgørende ting at gøre. Kontakt din læge, og find den bedste øvelse for dig.
 2.  Tilstrækkelig tilførsel af næringsstoffer. Dette kan komme i form af nødder, frø, grøntsager og frugt.
 3.  At føle dig afslappet og holde dig stressfri vil langt i at øge din samlede graviditetsoplevelse.

Hvad skal du ikke gøre?

 •  Hold dig væk fra fisk med høje niveauer af kviksølv. Dette inkluderer haj, kongemakrel og tilefish. Hold dig også væk fra røget havfisk. Blød ost er et stort nej-nej.
 • Overdriv ikke din koffein. Begræns dit indtag af koffein, ellers kan det skyde dit blodtryk. Din koffein er ikke kun i din te og kaffe, men også i chokolade sodavand og nogle gange endda i nogle håndkøbsmedicin.
 •  Med en gravid baby på tre måneder, husk ikke at hænge for meget ud i spabadet. Selvom det sikkert kan være afslappende, kan den øgede temperatur også føre til visse fosterskader.

Smerter og sundhedsproblemer:

Det mest almindelige sundhedsproblem ville være en allergi. Nogle mennesker har en tendens til at blive meget følsomme omkring dette tidspunkt, og dette kan føre til øgede allergiske reaktioner. Svimmelhed er et andet problem, du kan støde på sammen med en øget trang til at tisse.

3 måneders graviditetsscanning:

3 måneders graviditet baby vægt er omkring to inches lang. På trods af størrelsen og vægten begynder babyens tarm at tage form. Scanningen viser dig, at hænder og fødder vokser. De små fingre er ikke perfekt formet endnu. Eksterne kønsorganer begynder at udvikle sig i denne måned.

Baby Soveposition:

Barnet er lille og er dermed fastgjort til livmoderen, med hovedet opad og benene nedad.

Sådan overvinder du stress under 3. måneders graviditet:

 •  Du kan være stresset over mange ting i denne måned. Fortsæt med at tale med din læge hele tiden for at holde dine følelser under kontrol. Fortegnelse over dokumenter bør opbevares et eller andet sted for at undgå ubrugeligt besvær og yderligere stress før hver kontrol.
 • Hav en støttegruppe, der kan fortælle dig om deres egen stress, så I kan hjælpe hinanden konstant med det, I går til.
 • Hvil meget og motion godt, når du kan, da yoga og søvn er de to ting, de fleste kvinder, der er gravide, sværger til.
 •  Du tænker måske på at søge terapi, hvis din stress er alvorlig. Men ellers skulle tale med din partner hjælpe med at rense luften.
 •  Når første trimester er slut, skal du se tilbage på din mindeværdige rejse, og hvor langt du er nået. Dette vil give dig positivitet, meget nødvendig for at overvinde stresset.

Medicinske behandlinger og kontrol i tredje måned af graviditeten:

De fleste medicinske behandlinger og undersøgelser på dette stadium vil indeholde en detaljeret rapport om dig og dit barns helbred. Dette vil gøre tingene lette og forståelige for dig, og du vil kunne vide, hvad du bevæger dig hen imod. Få lægemidler, der anbefales til gravide, er som nedenfor:

1. Smerter– Acetaminophen. Forkæl dig ikke med Ibuprofen og Naproxen.

2. Allergi- Antihistaminer eller et strejf af Ioratadine. Tilbagekald brugen af ​​pseudoephedrin og decongestanter, f.eks. Phenylephrine.

3. Hoste– Dextromethorphan.

4. Forstoppelse- Metamucil. Undgå afføringsmidler og mineralolie.

5. Halsbrand– Antacida.

Sovepositionen med et graviditet på 3 måneder er altid på din venstre side. Dette forbedrer den samlede blodcirkulation og betragtes også som godt for barnet.

Tips og forholdsregler:

 1. Prøv at justere dit tyngdepunkt med din voksende babybump godt. Undgå at bære hæle på dine gåture.
 2. Slankekure bør være sundt. Undgå alt, der kan forårsage surhed eller halsbrand, som junkfood. Drik masser af vand.
 3.  Få mindst 10 timers søvn. De fleste søvnløse mødre føder undervægtige babyer, som det er kendt.
 4. Interaktioner med medicin kan være skadelige i din situation. Sørg for at spørge din læge, før du begynder at tage medicin.
 5.  Fortsæt med det, der kommer. Gå tøjshopping og babysikre huset på forhånd.
 6.  Undgå spiritus på dette tidspunkt. Det er ikke godt for babyens udvikling.
 7. Hvis du er ryger, er det bedst, at du også undgår dette. Højere niveauer af nikotin i lungerne er ikke godt for barnet. Det er på dette tidspunkt, at babyens moderkage begynder at udvikle sig, og dens mad kommer fra dig.
 8.  Hvis du tilfældigvis klapper din kat, skal du huske at skifte tøj eller vaske dine hænder godt. Du vil ikke invitere infektion.

Med 3 måneders gravid foster er det altid bedst at sikre, at du får det bedste af alt. Begynd at foretage små ændringer i din livsstil, og pakk også dit kostdiagram med de rigtige næringsstoffer. Du vil se, hvad du end spiser, bidrager til babyens vækst.