6. måned af graviditeten – alt hvad du behøver at vide!

Hvor mange uger er 6 måneder gravid? I den 6. måned af graviditeten er du i slutningen af ​​anden trimester af din graviditet. Så nu er der kun et par uger tilbage til din mave bliver meget stor, og dit energiniveau falder meget. Seks måneder betyder, at din baby er næsten 20 uger nu. Hans øjenlåg åbnes i denne måned, og han vil også kunne reagere på høje lyde. Din babys smagsløg bliver aktive, og han vil kunne smage de forskellige smag af, hvad du spiser gennem fostervandet.

6. graviditetsmåned

Graviditet er en anden følelse. I de 6 måneder, der er gravid, kan du også opleve specifikke graviditetssymptomer som halsbrand, rygsmerter, hævede knæ, øget appetit, søvnløshed, kramper i benene, svimmelhed osv. Du må helt sikkert have fået en masse vægt nu, hvilket ville gøre at stå i lang tid meget svært. Du skal selv prøve at holde fødderne oppe, når du kan i løbet af 6. måneders graviditet. Du kan også have svært ved at sove i en behagelig stilling på grund af din størrelse. Til dette skal du bruge en masse o puder og give din krop et varmt sted. Der kan være hævelse på dine fødder eller din ankel. Hvis hævelsen er pludselig eller alvorlig, skal du straks kontakte din læge. Du kan også føle en vis kløe i din hud; dette kan hjælpes ved at anvende fugtighedscreme.

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal man tænke om den 6. måned af graviditeten
 2. Tegn og symptomer på 6. måned af graviditeten
 3. Ændringer i moderens krop
 4. Ændringer i babyudvikling
 5. Hvilken pleje skal der tages ved 6. graviditetsmåned?
 6. Kost og motion i den 6. måned af graviditeten
 7. Sex i løbet af den 6. måned af graviditeten
 8. Smerte og sundhedsproblem ved 6. graviditetsmåned
 9. Hvad og hvad man ikke skal gøre
 10. Medicinske test & Medicinske behandlinger i seks måneder gravid
 11. Soveposition for gravide kvinder i sjette måned
 12. Tips til at overvinde stress i løbet af den 6. måned af graviditeten
 13. Yderligere tips til gravid i 6. måned

Hvad skal man tænke om 6. måned af graviditetsbilledet:

Disse seks måneders gravide billeder skildrer de nøjagtige følelser, som en ventende mor gennemgår. De første uger som bemærket og klaget af alle mødre er altid en hård tid på måneden. Med graviditetens begyndelse har moderen nu søvnløshed. Hun er forbløffet og forbløffet hele natten, og lige da de første solstråler løb, løber hun på badeværelset og kaster op hele sin sidste aftens middag. Dette fortsætter i et par uger med det hyppige behov for at urinere, hvilket gør hende mindre og mindre tålmodig og sætter derefter de følelser i, som på dette tidspunkt ikke har nogen logik bundet til det i løbet af 6. måned af graviditeten.

Det er enten en trist, deprimeret tilstand eller en glad tilstand. Enten græder hun af sorg, eller også har hun glædetårer. Sådan går den første måned forbi. Med tiden letter hun ind i sin nye skal nu, accepterer sit ansvar og går i gang med sit arbejde. Hun forstår nu årsagerne og årsagerne og overholder det. Sammen med barnet vokser hun også, og inden for blot ni måneder har hun mestret moderskabet ved at være gravid i 6. måned.

Tegn og symptomer på 6. måned af graviditeten:

Nogle af de seks måneders gravide symptomer kvinder er:

 • Hævelse kan ses i fødder, ankel og hænder. Dette kan undgås ved at undgå at stå i lang tid, og du bør holde fødderne oppe, når det er muligt. Dette hjælper med babyens udvikling i den 6. måned af graviditeten.
 • Mange 6 måneders gravide billeder står over for halsbrand. Dette kan overvindes ved at bruge ostemasse regelmæssigt, da dette hjælper med fordøjelsesbesvær. Tal med din læge, hvis det forårsager ubehag.
 • 6. måneders graviditet omfatter også forstoppelse, som mange kvinder observerer forstoppelse sammen med halsbrand under hele graviditeten.
 • 6 i måneden graviditet indebærer også snorken til tider. Dette kan skyldes hormonelle problemer, og kvinder kan også opleve hvæsen på dette tidspunkt.
 • 6 måneder gravide symptomer inkluderer også rygsmerter, især observeret fra den første fase af graviditeten.
 • Yderligere seks måneders gravide symptomer omfatter øget appetit. Her spiser du godt for dig begge, din baby og dig selv, så det er i orden, hvis du føler, at din appetit er steget.

Ændringer i moderens krop: hvad man kan forvente

Følgende symptomer kan bemærkes hos mor, når de er gravid i 6 måneder.

Babybump:

Babybumpen kan nu ses fremtrædende. Strækmærker begynder at dukke op omkring dit maveområde på grund af babybumpen. Siden de 6 måneder er gravid babystørrelse omkring 11 til 14 tommer; babybumpen ses synligt. Den seks-måneders graviditets babyvægt vil også være omkring 2 pund.

Datterselskabsbekymringer:

Problemer som rygsmerter og graviditetsmaske bestående af pletter og pigmenter i huden kan begynde at dukke op. Begynd at bære løst tøj for at overvinde sådanne problemer.

Fordøjelsesbesvær, halsbrand og åndenød kan være almindelige klager blandt gravide på dette tidspunkt. Dette er på grund af den sjette måneders gravide babystilling, hvorfor den voksende baby, der skubber dine organer til side for at få plads til sig selv. Du kan let overvinde disse problemer ved at tage hjælp af et meget sundt kost regime på strømmen.

Falske sammentrækninger:

Man kan også begynde at opleve sammentrækninger og ændringer i kroppen på grund af det. Disse er kun falske sammentrækninger. På dette stadium står du også over for Braxton Hicks modsætninger, hvor du ofte føler livmodermusklerne stramme i en kort periode på 30 til 60 sekunder, og nogle gange kan det forekomme i cirka to minutter på grund af en gravid gravid mave i en 6. måned. Disse er imidlertid nødvendige, da de hjælper din livmoderhals med at tynde ud eller udslette og måske åbne lidt.

Åreknuder:

Du kan mærke en stigning i hormonniveauer. Der vil være en stigning i mængden af ​​blod. De kan forårsage problemer i venerne, hvis de ikke kontrolleres korrekt af lægen. Da blodtilførslen kan blive mere, kan vener blive blå kendt for at være som åreknuder. Dette kan undgås ved ikke at sidde eller stå over en længere periode. I stedet bør have en let øvelse eller dagligt arbejde i din rutine. Dette kan også hjælpes gennem komprimering af sokker og kolde poser.

På dette tidspunkt vil du også møde problemet med at sove om natten. Dette sker på grund af dine hormoner og den ekstra vægtforøgelse.

Ændringer i babyudvikling:

Lad os vide for at se, hvilke ændringer der finder sted om 6 måneder, gravid baby.

Øjenlågsnyheder:

På dette tidspunkt åbner din baby endelig øjnene for verden, ja i hvert fald den hun er i lige nu. Indtil nu var hun i mørket, hvor hun kunne mærke berøring, og nu er tiden, hvor lysfølsomheden udvikler sig i hendes øjne, da hun deler sine øjenlåg og ser stedet for første gang. På grund af endnu ikke udviklede sanser bruger hun dog stadig mest tid med lukkede øjne.

Hikke:

Her er endnu et højdepunkt i denne uge til, hvad du kan forvente i 6. måned gamle graviditet. Baby, din lille begynder at hikke nu og frem. Dette skyldes, at hendes indre nu er begyndt at fungere fuldt ud, og nu er hun ligesom du pumper blod og ilt til hendes krop gennem din, deler en del af dit næringsstof og videregiver affaldet gennem dig. Blandt disse som en reflekshandling begynder hun nu at hikke i 6. måneders graviditet. Dette er imidlertid ikke en ubehagelig situation for hverken barnet eller moderen. For barnet er det bare en refleks, og for moderen er det bare en glad følelse inde i maven.

Kønsorganer:

Ved den sjette måned vil din babys kønsorganer være fuldt udvokset nu og bare gå igennem perfektionsfasen. Dette er det rigtige tidspunkt at opdage køn, hvis du er interesseret, og hvis det anses for lovligt i din stat. I tilfælde af en ‘ham’, er hans testikler nu faldet ned fra hans øvre del af maven ned i hans nedre og ind i hans pung, som nu er fuldt dannet. I tilfælde af et ‘hende’ har hendes æggestokke udviklet sig og gæt hvad? Dannelserne af de første æg er allerede startet i hendes æggestok. Satsen er lige nu omkring syv milliarder, hvilket går ned til to efter fødslen. Hendes klitoris og skamlæber er i øjeblikket under opførelse og næsten færdige.

Din babys position:

Her er hvordan 6 måneders fosterstilling bliver nr. Din krop kan tillade din lille at være i enhver situation i 6. måneders graviditet. Den 6. måned af graviditetens babystilling kan være sidelæns eller skråt og endda et brud. Pointen er, at området ved fødslen kun er kendt, når den sidste uge af graviditeten nærmer sig. Indtil det tidspunkt vil dit barn have en gallatid ved at svømme rundt om sækken i livmoderen.

Respiration:

På nuværende tidspunkt er dit barns lunger og næsebor begyndt at udvikle sig, og ved udgangen af ​​den 6. måned af graviditeten vil det udvikle sig fuldt ud. Næser begynder at blive fremtrædende, og snart vil de blive fuldt udviklet. På den anden side er lungen ikke så hurtig, og det er kun alveoler, der er begyndt at dække sig selv i lungen. Oxygenretention er en vigtig ting under fødslen for et barn, og din lille skal have lungerne til at fungere fuldt ud.

Vægt:

Din baby er stadig ikke vokset til det fuldgyldige menneske i 6. måneders graviditet, som han vil komme ud som og stadig er i vækstprocessen. De seks måneders babyvægt i livmoderen er et sted under et kilo, men oftest er det 900 gram eller deromkring. Der er stadig lang vej for ham i scenen, men det meste af dit ubehag vil ende ved slutlinjen i denne måned. Derfor er den 6 måneders fostervægt endnu ikke for tung.

Hvilken pleje skal der tages ved 6. graviditetsmåned?

På dette stadium skal fosteret være i udviklingsstadiet korrekt. Der bør være god ernæring til dette, hvad angår jernforsyning, folsyre og calcium. Yderligere anbefales nødder, bladgrøntsager, frugt og fuldkornsfoder generelt. Vordende mødre rådes også til at dyrke motion regelmæssigt, da det holder dig og din baby sunde. Du bør få mindst 8 timers søvn, og du bør prøve at sove på siden af ​​din krop, så du ikke lægger pres på din endetarm.

Kost og motion i den 6. måned af graviditeten:

Den seks måneders graviditetspleje indeholder også en sund og nærende kost sammen med gode øvelser.

Kost:

 • Protein: Hengive sig til magert kød som kylling og hvid fisk bør være bedst for ikke-vegetarer, selvom du helt skal undgå rå skaldyr, ligesom du bør gøre med svinekød og oksekød. Tofu og spinat bør være det bedste alternativ for vegetarer bortset fra den sædvanlige kombination af bønner og ris.
 • Zink: Nu hvor du er på vej til den 6. måned, kræver din barns bloddannelse flere næringsstoffer. Zinktilskud er ikke nok i sig selv, så frugt, der er rig på zink, vil være den afgørende faktor for din lilles udviklingsfremgang.
 • Mejeri: Mejeriprodukter bør også være til stede i scenen. Det er bedre ikke at tage calciumtilskud i stedet for naturlige diætfoder. Hvis du identificerer, at du er laktoseintolerant, kan du tage kilder, der kan hjælpe dig med at styrke babyens knogler og tænder – noget som karrybladpulver.
 • Frugt: Rå frugt bør ikke ligefrem være dit valg på dette stadium, da selv afvaskning nogle gange ikke kan ryste pesticiderne væk fra listen. At risikere dit helbred er ikke den mest fremragende løsning. Prøv smoothies og juice, da dette også holder dit væskeniveau intakt.
 • Grøntsager: Din afbalancerede kost bør også indeholde vigtige planter. Blotte frugter og mejeriprodukter vil ikke gøre dig til fuld mad; du kan ikke springe over med grøntsagerne. Det kan gøre det værre. Kål, græskar, tomater og bønner er vores valg.

Dyrke motion:

Nedenstående øvelser kan anbefales med hensyn til sundhed for 6 måneders foster.

 1. Squats er et smart valg for denne måned, da du har brug for meget fleksibilitet. Denne øvelse hjælper dig med at presse dine lår og området omkring bækkenet og hjælpe dem med at slappe af.
 2. Yoga er en anden bedste øvelse for din krop og fleksibilitet. På en måde får det dig til at få nok styrke på det tidspunkt, der nærmer sig levering. Det hjælper i 6 -måneders gravid mave i høj grad.
 3. Hvis du hurtigt bliver slidt af de betydelige motionsformer, kan du gå en langsom gåtur i parken ved siden af ​​dit hjem. Dette har også sine fordele!
 4. Kegel -træning på dette stadium er en god mulighed for dig, da det vil hjælpe med at holde musklerne omkring din vagina og endetarmen mere fleksibel og dermed hjælpe med at udholde belastningen af ​​leveringen.
 5. Stretching på en daglig rutine er også en af ​​de væsentlige øvelser under graviditeten. Strækning giver dig mulighed for at føle dig frisk, og ja, det er de mest naturlige øvelser, der kan udføres ofte.

Sex i løbet af den 6. måned af graviditeten:

I perioder med graviditet i sjette måned har sager stor risiko for at have sex. Mange gange kan det føre til for tidlig fødsel, det er praktisk at konsultere din læge, før du går videre, og hvis han siger, at det er sikkert med dig, er der ingen grund til at give slip på chancerne, der vil bringe din partner tættere på dig når du har mest brug for hans støtte. Men med humørsvingninger, træthed og kvalme vil sex sandsynligvis ikke forekomme med det samme.

Smerte og sundhedsproblem ved 6. graviditetsmåned:

Der er faktisk den sjette måned med graviditetseffekter på mor. Babyvækst i den 6. måned af graviditeten er enorm, og derfor er der specifikke problemer, som gravide kvinder skal overvinde. I denne måned, hvis din graviditet, kan din åndenød blive bedre. Dit bryst begynder at producere råmælk – dråber frisk mælk, som kan fortsætte resten af ​​din graviditet. Nogle gravide kan opleve en Braxton-Hicks sammentrækning, som føles som en smertefri klemning af maven eller livmoderen. Det er en livmoders måde at forberede sig på arbejde og levering. Braxton-Hicks sammentrækninger omtales ikke som tidlig fødsel. Hvis du har hyppige og smertefulde sammentrækninger, skal du muligvis se din læge.

Hvad og hvad man ikke skal gøre: Graviditetspleje

Hvad inkluderer 6 måneders graviditets babyaktiviteter? Vi forstår, hvordan du ønsker at afklare alt omkring dig og ønsker at have en problemfri overgang mod de næste tre måneder. Selvom der er ændringer i graviditetens 6. måned, kan du finde på at jonglere med flere aktiviteter, forberede fødslen og de uendelige kontroller. Udover så meget arbejde går med at planlægge forældreskabet godt og dyrke motion. Ikke meget vil genere dig denne måned, men pas på dig selv og hvile mere end normalt. Der skal ikke gøres noget enormt og specielt som graviditetsbehandling på sjette måned, sørg for at hvile godt og have nærende mad, der gør dig klar til at byde babyen velkommen.

Medicinske test & Medicinske behandlinger i seks måneder gravid:

I løbet af denne graviditetstid har mange gravide foretaget en række tests. De fleste kvinder vil få foretaget deres ultralyd. Urintest og glukosetolerancetest udføres også. Du skal også informere din læge om eventuelle ændringer i din kost eller din livsstil siden dit sidste besøg. Og hvis du har nogle spørgsmål, skal du ikke tøve; det er trods alt spørgsmålet om din og din babys helbred. Under en kontrol vil din læge også have en kort fysisk undersøgelse. Han kan spørge dig om fosterbevægelse, kost og prænatal vitaminbrug, søvnmønstre, symptomer på for tidlig fødsel. Fysisk undersøgelse i andet trimester omfatter følgende ting: fundal højde eller mave størrelse, og fostervækst, fosterets hjerterytme, ødem eller hævelse, vægtøgning, blodtryk, urinproteinniveauer, glukoseniveauer i urinen.

Soveposition for gravide kvinder i sjette måned:

I anden trimester af din graviditet kan du føle problemer med at sove på grund af graviditetsaktiviteter i sjette måned. Årsagerne til dette kan omfatte kramper i benene, fordøjelsesbesvær, snorken, overbelastning og underlige drømme. På grund af disse grunde kan du have svært ved at sove på ryggen. Den bedste position til afslapning i andet trimester er at sove på din venstre side. Denne stilling er velegnet til blodcirkulation og tilførsel af næringsstoffer til moderkagen. Du kan lægge dig ned med knæene opad for at reducere trykket på hofterne og bækkenområdet. Du bliver dog nødt til at foretage justeringer med dine positioner i nogle tilfælde:

 1. Hvis du har en frygtelig rygsmerter, kan du lægge en pude under din mave.
 2. Du kan opleve åndenød du kan justere din position med puder for at gøre din krop behagelig.
 3. Hvis du oplever alvorlige halsbrand, skal du bruge puder til at løfte din overkrop.

Tips til at overvinde stress i løbet af den 6. måned af graviditeten:

 • Værdsæt din nye fase, der snart er ved at ankomme. Gå på indkøb og forkæl dig selv; lad dog ikke disse aktiviteter få styr på dig. Med andre ord, lad dig ikke blive besat.
 • Fødsel er en overvældende tid, og du skal bedømme og veje enhver situation for at kende, hvilket er gavnligt for dig. At gøre dette på forhånd og dele med dine nærmeste hjælper dig med at dæmpe stress.
 • Du vil få fra alle på dette stadium. Hvem du helt lytter til din beslutning, og det kan til tider blive irriterende, men lad ikke nogen stresse dig.
 • Vær ærlig om dig selv over for din partner. Forældreskab er det rigtige for jer begge. Stress ikke og overbelast dig selv ved ikke at dele noget
 • Nu hvor din tredje trimester nærmer sig, indrøm du, at dit liv kommer til at ændre sig, og begynd at implementere dem i overensstemmelse hermed for at undgå dilemmaer i sidste sekund.

Yderligere tips til gravide i sjette måned:

I betragtning af babyens udvikling i 6. måned af graviditeten er der nogle tips, du kan gøre, mens du er seks måneder gravid:

 1. Du kan begynde at lede efter en fødselspartner (Doulas) – Doulas er erfarne kvinder, der yder støtte, råd og hjælp til kvinder under hendes graviditet, under fødslen og efter fødslen. Dette kan hjælpe dig med at reducere stress.
 2. Du kan tage en glukosetest-På et tidspunkt mellem uge 24-28 skal du tage en glukosetest og se, om du har svangerskabsdiabetes.
 3. Skulle du gøre tønder – Doing Kegels hjælper dig med at kontrollere din blære fuldstændigt – hvilket er super nyttigt at kontrollere din blære, hvis du griner eller nyser.
 4. Du bør købe graviditetstøj-Når du er seks måneder gravid, er det ganske sandsynligt, at du er klar til at begynde at bære graviditetstøj i stedet for baggy t-shirts og leggings.

I betragtning af de 6-måneders graviditetstip, skal du sørge for at du ikke glemmer at være i fred, hvile godt og have en sund kost som første ting at bemærke.

Så nu er du seks måneder gravid. Nu kan dit foster være meget synligt, og det er kun et par måneder, før din baby er ude af din livmoder. Glem ikke at springe over at passe godt på dig selv og din baby. Vi har angivet en sund kost og noget mad, der skal undgås. Graviditetsforholdsregler i den 6. måned er også der. Vi har angivet nogle ting, der ikke bør følges. Nogle af øvelserne nævnes også. Vær sund og pas på din baby.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Blødning eller pletblødning normal i 6. måneders graviditet?

Svar: Ignorer ikke for enhver pris sådanne uregelmæssige mønstre. Rapporter enhver form for blødning, spotting i dette tilfælde til lægen og søg hans råd. Disse er muligvis heller ikke normale. Derfor anbefales det ikke at ignorere symptomer, der ikke er sædvanlige.

2. Hvornår kan jeg fryse navlestrengen under graviditet?

Svar: Hvis du planlægger at fortsætte med at fryse navlestrengen for fremtiden, er det nu et perfekt tidspunkt. I den 6. måned af graviditetstiden kan du fortsætte med at fryse ledningen uden bekymringer til fremtidigt formål. Sørg for at konsultere din læge, søge hans råd og følge hans forholdsregler og trin.

3. Kan jeg rejse seks måneder gravid?

Svar: Ja du kan. Disse midterste tre måneder i graviditeten ses som de sikreste at rejse; Bemærk dog, at du skal tage råd fra din læge afhængigt af dine helbredsproblemer og bekymringer. Enhver årsag til en komplikation eller medicinsk tilstand bør tages behørigt hensyn til i løbet af denne tid.