6. måneders graviditetskost: Hvad skal du spise og ikke spise

Du er nu i den sjette måned af graviditeten. Du vil nu bemærke, at din krop er forskellig fra den sidste måned. Sammen med dette har din baby gjort nogle reelle fremskridt med hensyn til vækst. Når det er sagt, er det nødvendigt, at du forsyner din krop og baby med essentielle næringsstoffer. Kost til gravid dame i 6. er en kombination af nogle slik, da der er trang og vitaminer. Mad er den eneste mulighed, der kan give din baby næringsstoffer. Lav med en læge en sund kostdiagram, der skal følges.

6. måneders graviditetskost

Betydningen af ​​kost og mad i 6. måneders graviditet:

Hvorfor understreger vi på et godt kostdiagram til dig på dette tidspunkt? Tja, på ethvert tidspunkt er et godt kostdiagram, der dækker de essentielle næringsstoffer, der kræves for din krop, aldrig undervurderet. Husk, at meget af din babys vækst og sundhed vil afhænge af, hvad du spiser, og hvor meget du spiser. Kroppen absorberer de nødvendige næringsstoffer og fodrer din baby gennem moderkagen. Bortset fra at spise regelmæssigt skal du spise sundt, da dette vil spille en enorm rolle i fostrets udvikling.

6. måned med graviditetsfødeoversigt:

Dette diagram vil have den rigtige dosis af alle de essentielle næringsstoffer og vil være tæt pakket. Alt, hvad du spiser, vil spille en rolle i babyens udvikling. Med den rigtige blanding af proteiner, kulhydrater, calcium, frisk frugt og grøntsager finder din kostdiagram den rette balance. Sådan forventer vi, at dit maddiagram ved den 6. måned af graviditetsmadkortet ser ud.

1. C-vitamin:

C -vitamin er afgørende nu. Det holder kroppen stærk og sund. Desuden holder det kroppen fri for enhver form for sygdomme. C -vitamin hjælper på væksten af ​​væv. Produkterne, der indeholder C -vitamin, er meget vigtige for at beskytte cellen. Jordbær, druer, kål, søde kartofler osv. Er nogle af de frugter og grøntsager, der er rige på C -vitamin.

2. Fiber:

Fiber er en god løsning mod forstoppelse under graviditeten. Fordøjelsesbesvær og forstoppelse er meget naturlig under graviditeten. Fiberholdige produkter vil være nyttige i dette nummer. Det er en væsentlig del af en graviditetskost. Fiber findes generelt i frugt og forskellige grøntsager. Fiberbærende produkter er lette at fordøje især i denne periode af graviditeten.

3. Mandler:

Ja, nødder er altid en frelser! I denne graviditetsperiode skal du have næringstæt mad. Ikke desto mindre er det meget vigtigt for din babys sunde vækst. Mandler indeholder en god mængde næringsstoffer, der er nødvendige under graviditeten. Prøv at inkludere mandel i dit almindelige kostdiagram. Hvis du nu er allergisk over for mandler, er det bedre at undgå, men se efter andre nødder som en erstatning for det.

4. Folinsyre:

Sammen med vitaminer er folsyre vigtig for en gravid kvinde. En vis mængde folsyre er påkrævet på en dag. For hjernens udvikling af din baby spiller folsyre en afgørende rolle. Det er meget nyttigt at styrke rygmarven hos dine små. Derfor kan du ved at have folsyre undgå alle former for fejl under fødslen af ​​din baby.

5. Protein:

Protein er den mest nødvendige del af en graviditetskost. For en ordentlig energiforsyning er protein vigtigt. En babys fysiske vækst afhænger af en tilstrækkelig mængde protein. Sørg derfor for, at protein er i din kost i løbet af 6. måned af graviditeten blandt alle. Proteinrige fødevarer er æg, fisk, soja, kylling, mælk, grønne grøntsager og så videre.

6. Kulhydrater:

Sunde kulhydrater hver dag er afgørende. Hvor meget du skal spise afhænger dog af din vægt. Kartofler, pasta, sød majs, frø og nødder er nogle gode kulhydrater, du kan stole på.

7. Grøntsager:

Vi behøver ikke at fortælle dig om grøntsagernes godhed. Diætdiagram for 6. måneders graviditet er aldrig komplet med nogle friske grøntsager. Rødbeder, kål, asparges, spinat, gulerødder, aubergine, majroer, græskar, bønner og tomater er fremragende muligheder, der giver de nødvendige næringsstoffer til kroppen og til barnet.

8. Frugt:

Mange af fordelene ligger i at spise lidt frisk frugt og betragtes ofte som den bedste mad til 6 måneder gravid. Opbevar en kurvfuld frugt i dit bord og få det når du vil. Frugter giver en god forsyning af vitamin til kroppen. Din baby vil derfor ikke lide af vitaminmangel. Det opfylder også behovet for mineral. Frugter som banan, grønne druer, æbler, appelsiner, pærer kan føjes til din kostdiagram.

Betydningen af ​​mejeriprodukter:

Mange af os arbejder ikke rigtigt på mejeriprodukter. Husk, at under din graviditet er der ingen mulighed for at undgå sådanne produkter. For stærke knogler i din baby er calcium meget vigtigt. Så hvis du ikke har en vane med mælk og andre mejeriprodukter, vil det skade din baby. Ved utilstrækkelig protein og calcium kan barnet lide af knoglestyrke mangel.

Væsker:

Sammen med din 6. måned med graviditetsmad er vandforbrug en vigtig del af fordøjelsen. Ifølge lægen skal du have mindst seks glas vand i løbet af dagen. Vi behøver ikke rigtig at understrege vigtigheden af ​​at blive hydreret!

6. måned graviditetskost: Hvad man ikke skal spise

6. måneds graviditetsmad skal planlægges meget nøje. Her er nogle produkter, du skal undgå.

1. Undgå rå havfødevarer:

Sig et stort nej til fisk og skaldyr. Rå fisk og skaldyr er strengt forbudt for gravide. De bærer høje niveauer af kviksølv, der kan være meget skadeligt på nuværende tidspunkt. Seafood føder sygdomme som Listeriose, som utvivlsomt er meget skadelig for dig og din baby.

2. Under kogt kød:

Godt kogt kød er vigtigt for at holde de skadelige bakterier væk. Kog kødet godt, så det dræber Listeriosen og eventuelle chancer for det.

3. Blød ost:

Blød ost, der ikke er pasteuriseret, skal holdes væk. Foretrækker hård ost og inkluder dem i din mad til gravide i 6 måneder. Sygdomsfremkaldende bakterier er udbredt i ost, og det vil derfor gavne ikke at forkæle dem for meget.

4. Krydret mad:

Krydret mad er en god grund til at skabe fordøjelsesbesvær. Denne type mad tilberedes uden at opretholde nogen hygiejne. På dette tidspunkt vil det at undgå krydret mad og kun at have intetsigende mad kede dig og gøre mad uappetitlig. Hold dig til sund mad og spis krydret mad med måde.

5. Koffein:

Koffeinholdige varer som kaffe og te er ikke gode til at blive taget for meget. Det betyder ikke, at du ikke kan have det, men husk og tag det med måde. De er stimulanser, og dets virkning kan mærkes i hjerteslaget.

6. Alkohol og tobak:

Alkohol og tobak er strengt fritaget for at komme ind i din 6. måned af graviditetsmad. Den skade, de kan forårsage på barnet, vil være alvorlig og nogle gange endda uopretteligt dødelig.

Kosttilskud, der skal tages i den 6. måned af graviditetskosten:

Her er nogle kosttilskud, du skal overveje bortset fra den nævnte mad.

en. Jern:

Et dagligt indtag på 27 gram jern anbefales til gravide mødre. Da det voksende foster trækker sine næringsstoffer fra moderen, er det nødvendigt for moderen at have tilstrækkeligt jern. Imidlertid kan for meget jern også forårsage sit eget sæt problemer.

b. Folsyre:

Folinsyre er endnu en ingrediens, der er afgørende for den 6. måneders graviditets kostplan. Den passende mængde ville være 600 mikrogram i en måned før undfangelsen og tre måneder senere. Dette er den normale anbefalede brug.

c. Jod:

Jod er en must -ingrediens til fostrets mentale udvikling. 220 mikrogram til gravide mødre er den anbefalede brug.

d. D -vitamin:

D -vitamin er afgørende for, at kroppen kan optage calcium og bruge det. Du kan få tilstrækkeligt D -vitamin fra at bruge cirka 10 minutter om morgenen eller eftermiddagssolen.

e. Omega 3 fedtsyrer:

Fiskeolie er afgørende for babyens neurale udvikling. Dette tages dog ikke i første trimester. Det er i bedste fald at konsultere din læge for at få doseringen.

f. Vitamin B12:

Et andet supplement til babyens neurodevelopment er vitamin B12. Dette findes i kød, æg og mejeriprodukter. Cirka 250-500 mikrogram er den anbefalede dosis og skal inkluderes i maden, der skal spises i løbet af den 6. måned af graviditeten.

Kostråd til 6 måneder gravide kvinder:

  • Gå ikke til håndkøbslægemidler, medmindre du er helt sikker på det.
  • Hvis du allerede er på en eller anden form for almindelig medicin, anbefales det at spørge din læge om brugen af ​​den, når du er gravid.
  • Munch på nogle sunde trang. Trang er helt naturligt på dette tidspunkt. Du behøver kun at sikre, at du mætter trangen ved at spise noget sundt.

Vægtøgning i den sjette måned af graviditeten: Hvor meget er normalt?

Det foreslås, at undervægtige kvinder bør tage omkring 28 til 40 pund vægt på. Men hvis du er overvægtig, behøver du muligvis kun at tage omkring 15 til 25 pund på under graviditeten. Det anbefales også, at der skal opnås 2-4 pund vægt i de første tre måneder af graviditeten og mindst 1 pund i resten af ​​din graviditet.

Bedste mad til 6 måneder gravid er intet mindre end et sundt valg. Selvom det kan være svært at holde dine trang under kontrol, er det sikkert muligt. Den nemmeste måde kan være at holde nogle nødder og frø altid ved hånden og forsøge at aflede dit sind. En sund rejse er et must for at holde dette mindeværdigt for dig.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg inkludere sodavand og andre luftede drikkevarer?

Svar: Det er bedst at holde sig væk fra sodavand og luftede produkter, mens du er gravid. Smagen i drikkevarerne er skadelig for kroppen og barnet. For at tilføje det kan den højere sukkerdosis i dem også være skadelig.

Q2. Hvor meget vand skal jeg drikke dagligt?

Svar: Gravide kvinder skal helst drikke omkring 2,3 liter vand dagligt. At forblive hydreret er ekstremt vigtigt.

Q3. Er der en anbefalet dosering af nødder i sjette graviditetsmåned?

Svar: Der er sikker og din diætist eller læge kan liste den anbefalede dosis til dig afhængigt af din vægt og baseret på den nødvendige energikilde til dig.