7. graviditetsdiæt: Hvad er det, man skal have?

Dette er din sidste trimester, den tredje. Denne periode handler mere om babyens helhedsorienterede udvikling og et sundt indtag af mad, der er nødvendig for din krop. Lægeeksperter mener, at det er vigtigt at tage 460 kalorier dagligt på et ekstra grundlag for at føde en sund og rask baby. 7. måneds graviditetsdiæt er altid designet med tanke på din baby og din mor.

Sund kost i 7 måneder gravide kvinder:

Her er et kig på, hvordan din kost skal se ud nu.

1. Magnesiumrige fødevarer:

Et perfekt diætdiagram siger at absorbere 360 ​​mg til 400 mg magnesium pr. Dag. Magnesiumens godhed ligger i at optage calcium i kroppen og udnytte det. Det giver dig også lindring af kramper i benene, noget der er almindeligt i denne periode. Det kan også forhindre for tidlig arbejdskraft.

2. Protein og jernberiget mad:

Denne trimester er en afgørende tid for at være sikker mod anæmi. Det sker på grund af hæmoglobinmangel i blodet. Således skal din 7. måneds graviditetskost mad have nok protein og jern. For at undgå anæmi eller blødning, der kan ske under din levering. Rødt kød, bønner, fjerkræ, frø og ris har en tilstrækkelig mængde jern og protein i sig.

3. DHA -beriget mad:

DHA er en bestanddel af fedtsyre. Det er hovedkravet for hjernens udvikling af din lille baby inde i dig. Det er obligatorisk at indtage mindst 200 mg fedtsyre om dagen. Diagrammet over 7. måneds graviditetsdiæt er fuld af sådanne DHA -kilder som æg, frugtsaft, mælk osv.

4. Calciumberigede fødevarer:

Det er et af de vigtigste krav i tredje trimester af graviditeten, da det hjælper med at konstruere barnets skeletstruktur og gøre knoglemarven stærk. Dit anbefalede kostforhold i den 7. graviditetsmåned skal indeholde 1000 mg calcium som daglig mad. Nogle meget almindelige og billige kilder er mælk, havre, yoghurt, laks osv. Calcium betragtes også som en vigtig ingrediens i hele din graviditetsperiode.

5. Kaliumberigede fødevarer:

Denne mineralkomponent styrer kropsvæsker, blodtryk, cellulære aktiviteter og muskelfunktioner. Den normalt accepterede dosis er et dagligt indtag på 2000 mg pr. Dag under graviditeten. Kaliumkilderne på højt niveau er cantaloupe, korn, bananer, mælk, vandmelon, bælgfrugter osv..

6. Folsyreberiget mad:

Folinsyre skal indtages i forholdet 600 mg til 800 mg som dagligt indtag. Folinsyren forhindrer risikoen for defekter for din babys neutrale rør. Havregryn, mørke bladgrøntsager er gode kilder til folsyre. Folinsyre anbefales at tages, selv efter graviditet.

7. C -vitaminberigede fødevarer:

Korrekt levering af C -vitamin til din krop vil sikre, at kroppen optager jern. Den daglige dosis er begrænset til 80 mg. Standardkilderne til C -vitamin er appelsin, broccoli, citron, grøn peber, meloner osv.

8. Fosforberigede fødevarer:

Fosfor hjælper med udviklingen af ​​skeletstruktur, kredsløb og muskulære led. Det er overflødigt at sige, at en gravid kvinde skal indtage fosfor i form af naturlig mad med 800 til 1200 mg om dagen. De tilgængelige kilder er svampe, græskar, kød, collardgrønt osv.

9. Fiberberiget mad:

Fiberrig 7-måneders graviditetsmatdiagram vil sikre, at du har reduceret risiko for forstoppelse. Det hjælper også med at rydde op i galden. At drikke masser af vand er et must, fordi vandet i fordøjelseskanalen absorberer det. Medtag en masse frisk frugt og grønt i din kost til dette.

10. Fødevarer beriget med vitamin B6:

Det er en obligatorisk ingrediens i moderens krop, som hjælper med stofskiftet og fremskynder udviklingen af ​​nervesystemet og hjernen. En gravid kvinde må tage 2,2 vitamin B6 hver dag. De almindelige kilder er kikærter, bananer, kylling, kartoffel osv.

7. måned graviditetskost: Hvad man ikke skal spise

7. måneds graviditetskost

1. Fødevarer med natrium:

Reducer indtagelsen af ​​natrium. Det betyder, at du skal holde dig væk fra fødevarer, der har et højt saltindhold som ketchup, chips, pickles og konserves. Sund mad til gravid i 7 måneder er ideel uden meget natriumindhold.

2. Fed og krydret mad:

Halsbrand er et resultat af livmodervækst, som er et alvorligt, men almindeligt problem. For at undgå halsbrand skal du prøve at undgå alle krydret mad, der er fuld af fedtindhold.

3. Te og kaffe:

Koffeinindholdet i te og kaffe kan skabe en ubehagelig situation med forstoppelse for dig. Du bør holde disse madvaner væk fra dit daglige indtag for at sikre din sunde graviditet i tredje trimester. Desuden kan din søvncyklus også påvirkes på grund af dit kaffeindtag.

4. Junk Foods:

En meget lille portion junkfood er helt ok. Alle de forarbejdede fødevarer, som du måske har lyst til, har ingen næringsværdi. Du kan erstatte din junkfood med sandwich lavet af fuldkornsbrød og gulerodspinde.

5. Alkohol og tobak:

At holde sig væk fra alkohol og tobak er et must nu. Du kan ellers lande i en situation, hvor det kan være alvorligt dårligt for fosteret. De anses for at være ekstremt usunde og skadelige for barnet. Din syvende måneders graviditetsmad har det bedre uden dette.

Kosttilskud, der skal tages på 7. måneders graviditetskost:

1. Jern:

En gravid kvinde skal have omkring 18 mg jern dagligt. Nok jerntilskud i tredje trimester hjælper barnet med at modtage den rigtige mængde ilt og hjælper med at udvikle et stærkt hjerte og lunger til barnet.

2. DHA:

300 mg DHA er en ideel dosis DHA til gravide. Da babyens hjerne udvikler sig i tredje trimester, er DHA derfor et must på dette tidspunkt.

3. Calcium:

Calcium er en vigtig ingrediens for gravide. 1300 mg calcium er den anbefalede dosis. Calcium er i det væsentlige vigtigt i tredje trimester, da babyens knogler udvikler sig i denne periode.

4. D -vitamin:

D -vitaminets vigtigste rolle er at opbygge knoglemineralisering. Det forhindrer også præeklampsi og svangerskabsdiabetes, som begge er almindelige i tredje trimester.

Vægtøgning i 7. måneds graviditet sker ikke rigtigt. Meget af fokus nu er at opbygge en sund krop og baby. Imidlertid forventes et pund at stige i hvert trimester.

Tips til 7 måneders graviditetsmad:

  • Din morgendiet skal indeholde frisk frugt. Det betyder, at din morgenmad skal have en skål med frisk frugt, beriget korn til ekstra jernindtag. Kogte bælgfrugter og bønner er også gode kilder til protein.
  • Din frokost skal være afbalanceret. Det betyder, at maddiagrammet for 7 måneders graviditet skal have kogt grøntsager, brød, salater, rotis og ris. Stivelsesholdige fødevarer er bedre.
  • Middagskosten bør gøres let for at undgå halsbrand og forstoppelse.

Din kost vil sikre, at du har den rigtige dosis af alle ingredienserne. Det er nødvendigt, at du planlægger din 7. måneds graviditetsmad, da du i dette tredje trimester vil se nogle betydelige ændringer og fremskridt i din krop og baby.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg spise ofte i min syvende graviditetsmåned?

Svar: Det kan du helt sikkert. Du skal kun sørge for, at du spiser sundt. Munch på nogle nødder og frø, så du ikke tilføjer dårlige kalorier.

Q2. Hvordan kan jeg mætte mine trang?

Svar: Det kan være svært at holde styr på dine trang. Den bedste måde at holde det under kontrol er faktisk at holde sunde muligheder ved hånden. På denne måde bliver du mæt.