9 måneder gravid – symptomer og udvikling

Turen fra din måned 1 til måned 9 ville ikke altid have været let. Selvfølgelig ville det også være fyldt med minder, men for det meste ville du have levet under nogle strenge grænser. I den niende måned af graviditeten ville disse oplevelser dog ikke være nye for dig. Din krop ville have tilpasset sig alt, hvad du måske står over for nu. Ikke desto mindre er der nogle ting, du skal huske på i din graviditetsperiode på 9 måneder. Vi skitserer dem alle i denne artikel. t først, lige efter sammenlægningen, dannes barnet i udtrykket kaldet en blastocyst.

9. måned af graviditeten

Denne blastocyst er et lille befrugtet æg på udkig efter et sted i livmodervæggene for at fastgøre sig selv. Blastocyst betegnes som et fem dage gammelt befrugtet æg, der gennem implantationsmetoden planter sig til placenta i livmodervæggen, og processen vokser. Han bliver derefter til et embryo, men på dette tidspunkt er han stadig i sit akavede væsen uden en ordentlig menneskelig form. Det er først, når den anden måned ruller ind, danner han fosteret.

Hvad skal du tænke om denne 9. måned af graviditeten:

Med travlt med at vælge det perfekte babynavn bliver mere og mere vigtigt, bliver behovet for faktisk at lade din lille se verdens lys nu mere hektisk. Han er utålmodig, og du forbereder dig selv. Da din krop efterlader subtile tegn og hints på vejen, vil den sidste måned af graviditeten helt sikkert blive en mindeværdig for dig. Det er ikke altid de svære tider, en person husker, men de sødeste øjeblikke af partiet. Ligesom det tidspunkt, hvor barnet sparkede for første gang, vil blive ætset på hendes hjerte mere end den tid, hun skulle håndtere den hyppige vandladning.

Hvor mange uger er 9 måneder gravid?

I 9. måned af graviditeten er du i den 36. uge af graviditeten. Det betyder, at du kun er 4 uger væk fra din levering.

9. måneders graviditetsguide: Babyvækst

Ved udgangen af ​​denne måned ville barnet have placeret sig på hovedet og forberedt sig på fødslen. Den kan høre din stemme, reagere på dig og er klar til at græde, når han er ude. Her er de sidste ændringer, ultralydet vil afhente tidligere på måneden.

1. Ændring af fostervæske:

Da det næsten er den tid, man meget godt kan forestille sig, at babyen inde nu er klar og klar til at skubbe sig ud. Men før det er der visse ting, der skal passe på, for eksempel perfektion af babyens hud. Da han blev dannet, var han bare en fremmed form inde i en væskefyldt pose inde i livmoderen. Denne væske kaldes fostervand, der er der for at beskytte huden. Med dannelsen af ​​huden, der nu er ny og ekstremt følsom, opstår der et behov for at adskille den fra væsken. Det er derfor, når huden er dannet, et osteagtigt hvidt voksstof dækker huden og dens omgivelser. Der er en pludselig sænkning af fostervandet i det hele taget.

2. Hud:

På det tidlige tidspunkt er huden blød og farveløs på grund af mangel på pigmenter. Nu i løbet af den sidste måned af det sidste halm, fælder stoffet, vernix caseosa i medicinsk henseende, og det er derfor, at den engang klare fostervand nu er tyk og mælkeagtig i huden.

3. Baby i position:

Din lille har nu antaget sin krigerpose, som han vil bruge om et par dage til at skubbe sig ud af moderens livmoder. Denne position påføres nu selv ved, at han vender på hovedet og kanter mere mod bækkenområdet, der er urolig for at forlade. Denne position inkluderer, at han bøjer knæene og trækker dem tæt på brystet og armene ovenpå klar til at bryde igennem.

4. Sovende væk:

Nu skal din baby have fundet på mange forskellige søvnmønstre. Han har nu sin yndlings sovestil, hvor han endda kan snorke lidt. Ved en ultralyd kan du fange ham i sin yndlingsstilling. Gaben og hikken som en reflekshandling er nu udviklet og afsluttet, hvorfor han nu endda kan overleve uden for livmoderen.

5. Hudpleje:

Med den sidste måned rullende ind, har barnet nu mere fedt under den engang skeletstruktur. Han bliver mere og mere fyldig for hvert øjeblik, der går, og de bløde lunger i hans krop er nu blevet skraveret. Håret i hans hovedbund har nu også fået sine rigtige pigmenter. Den engang slappe hud bliver nu opfyldt.

6. Krop:

På dette tidspunkt begynder din lille krop at begynde udviklingen af ​​antistoffer, som hjælper med at beskytte ham mod hans tilbøjelige sygdomme. Vægtøgningen er nu bremset, og det er mest fordi hans krop nu er stærk nok. Armene og musklerne er nu stærke, og hans hoved starter sin progression ned til din bækkenregion. Da din livmoderhals ikke er udvidet nok, tager denne proces tid at udløse sammentrækninger. Knoglerne på dit barns krop er udviklet, selvom de ikke er stærke nok til at skade dine indre organer, når han kommer ud.

9. måned af graviditeten

9 måneders gravide symptomer: Sådan kommer du dem over?

Moderen gennemgår som sædvanlig nogle ændringer i 9. måned af graviditeten. Følgende er de ting, der sker.

A.Hyppige sammentrækninger:

Sammentrækningerne vokser nu i antal og hyppighed. Disse veer kaldes Braxton Hicks sammentrækninger, hvor veerne føles som kroppens måde at fortælle dig at være klar på. Disse er smertefrie, men generende ledsaget af muskelstramninger i det nedre del af maven. Normalt starter det i midten af ​​måneden, og sammentrækningen spænder fra 30 sekunder til omkring et minut. Nå, det er ikke grunden til, at man skal bekymre sig, for det er bare din krops mekanisme, der forbereder dig på den kommende situation. Hvis du bortset fra veer føler dig meget smerte, skal du straks kontakte din læge og få tjekket for komplikationer.

B. råmælker:

Råmælkene er steget i antal nu, som i, hvad der plejede at være en gang om måneden, sker nu i et regelmæssigt interval, hvor du denne måned de fleste dage vil befinde dig vågne op til en våd dig. Dette er en sekretion fra din krop, fra dine bryster, som er sød i smagen og formodes at være babyens første mælk. Intet er at være bekymret for, at brysterne lækker, kun du skal kontrollere din situation, så det ikke bliver pinligt ind. Polstret bh bør bæres for at undgå denne situation, inden du forlader hjemmet.

Hvis du finder din BH blodplettet, skal du straks rapportere til lægen. Hængende bryst og strækmærker er et problem i disse dage, og du kan overvinde det ved at bære en løs bh og prøve at massere maven med olivenolie og E -vitamin kosttilskud, når det er gratis, da de er velkendte for at forhindre huden i at strække sig og giver lang tid afhjælpning.

C. Træthed og søvnløse nætter:

Her er en underlig kombination, hvor du måske føler dig træt i løbet af dagen, men når du prøver at sove om natten, føler du dig bombarderet med bekymringer. Som et resultat skabes denne mærkelige kombination. Uden at føle dig træt stadig vil du finde dig selv nødt til at hvile hver gang, og du bliver godt også mentalt træt på grund af dine følelser og hjerne. Disse problemer kan overvindes ved at passe godt på dit helbred og følge instruktionerne fra dine familiemedlemmer, der allerede har stået over for disse situationer før dig. Du skal også slappe af, når det er muligt.

D. åreknuder:

På dette stadium er der en stigning i blodmængden, og hormonniveauerne er også forhøjede. Dette kan ofte føre til hævelse af venerne, hvilket gør deres blålige røde farve mere fremtrædende. Dette er en generisk definition af åreknuder. De er normalt ikke smertefulde og for det meste genetiske. Åreknuder holder længe, ​​og det bliver værre efter hver graviditet. Edderkopper og åreknuder må ikke forveksles, på trods af deres lignende symptomer. Der er ingen permanent løsning til at overvinde åreknuder, men hvis man undgår en lang strækning af at sidde i samme position eller stå op i lange timer, bør det hjælpe meget.

Let træning bør også være vejen at gå. Kompressionsstrømper og kolde poser er nogle andre løsninger til midlertidig lindring. Den bedste måde at undgå dannelsen af ​​disse vener er at sove sidelæns, når det er muligt og lade blodgennemstrømningen forblive normal. Du skal konsultere din læge, hvis ingen af ​​ovenstående løsninger virker effektive.

E.Vandbrydning:

Dette er den vigtigste risiko, du står over for på dette tidspunkt, og dit vand går i stykker midt i ingenting eller endnu værre på et offentligt sted. De fleste kvinder har normalt timing for deres vandbrud, og det er ofte tilfældet, at lægen beslutter at være kunstigt udført. Knap 15% af kvinderne bryder deres vand før starten af ​​veer. For at overvinde denne situation skal du blive hjemme og undgå anstrengende aktiviteter. Undgå bøjning og stillinger, der sætter din graviditet i fare.

9 måneders gravide aktiviteter:

Det meste af denne 9. måned af graviditeten vil første halvdel blive brugt på at vente på, at din baby kommer. Den anden halvdel af det vil blive brugt på at forsøge at haste ind på lægens klinikker og forberede sig til fødslen. Du kan naturligvis være tidligt eller sent, men i begge tilfælde kan du forvente besvær og bekymring. Og smerte- ja meget af det.

9 måneders graviditetspleje:

 • Tegn på arbejde: Find ud af og forstå ægte arbejde og falske sammentrækninger. Dine tegn på arbejde vil omfatte blødning fra skeden og vandafbrydelse. 9 måneders graviditetssmerter er almindelige, og du skal grundigt forstå denne følelse.
 • Amning: Det er nu at lære det grundlæggende ved amning. Du skal sætte dig ind i det.
 • Børnesikret: Børnesikret dit hjem. Når barnet først kommer, kan det være svært at gøre noget senere. Begynd først og fremmest med at dække de skarpe kanter på dine møbler eller andre apparater.

9 måneders graviditetspleje: kost og motion

Nedenfor er diæt og øvelser under 9 måneders graviditet.

Kost:

1. A -vitamin:

Mad som spinat, gulerødder og søde kartofler bør tilføjes til din kost, da de holder dit syn i skak. Godt i forvejen hjælper grøntsagerne med i udviklingen af ​​dit barns nethinde og hornhinde.

2. Folatrige fødevarer:

Da jern er et must og sikkert din læge skal have givet dig med dets kosttilskud, men du kan stadig ændre din kost uden at bekymre dig. Folatrig mad undgår enhver defekt for barnet indtil ni måneder, så du kan tilføje appelsiner, broccoli, æg, bønner og kartofler i din kost.

3. C -vitamin:

I den niende måned burde du give dig selv al frugt og grønt, din krop har brug for for at forblive sund. Et vigtigt næringsstof, der skal tilføjes for det samme på listen, er frugt som appelsiner, citron og grøntsager som broccoli.

4. Calcium:

Calcium er et afgørende produkt for dit barns udvikling. Det er en rig kilde til udvikling af knogler. Derfor er det en mega mad ordineret af læger siden den tid, du besøgte dem. Produkter som yoghurt, ost og fløde er rige på calcium og bør kun indtages to gange om ugen og ikke mere end. Andre grøntsager som sesamfrø, havregryn skal tages oftere.

5. Kød:

De fleste magert kød er sikkert at indtage under graviditeten, selvom hvidt kød som kylling bør forkæles mere. Babysundhed har førsteprioritet end din smag, så undgå skaldyr og svinekød, da de kan være dødelige for barnet. Kød holder din babys vægt sund og forhindrer undervægtig fødsel.

Dyrke motion:

Træningsordningen for den 9. måned skal være den samme som den første måned. Det meste bør være grundlæggende, og du bør ikke bevæge dig eller bøje for meget.

1. Sove:

Ved den 9 måned får du svært ved at sove og finde den rigtige hvilestilling. Kaste og vende i sengen vil holde dig engageret og svedig.

2. Vandring:

At gå er den bedste øvelse i alle graviditetsmåneder, kan du være helt pålidelig over det. Bliv aktiv ved at gå i dit hjem, hvilket vil være gavnligt for dig.

3. Kegel -øvelser:

Ja, du er måske ved at nærme dig din leveringsdato, men hvis du laver disse øvelser gennem månederne og også denne måned, hjælper det med at holde dine bækkenmuskler bøjet ud og bedre i form i løbet af den tid, dine veer ringer en klokke.

4. Prænatal Yoga:

Yoga er den bedste øvelse for alle, men under graviditeten er det stadig sikkert at gøre, da det forbedrer din krops elasticitet og udholdenhed Styrke, hvilket giver dig et bedre sind og fysisk styrke i løbet af din leveringstid.

5. Svømning:

Du kan nemt vælge svømning som dit vægttabsregime og opretholde en jævn vægtforøgelse. Svømning er en let øvelse og sørger for, at dine led ikke testes i betragtning af dit allerede svage helbred.

Sex under graviditeten i 9. måned af graviditeten:

Hvis du føler, at du er klar til at føde din baby, kan sex være din ridder i skinnende rustning, da det ofte kan udløse sammentrækninger som det er kendt. Imidlertid bør heftige positioner undgås, da det kan give problemer. Lidt intimitet er godt, så længe du kender og forstår risikoen ved sammentrækning og levering. Du skal ikke bekymre dig om dit barn, hans sæk er der, som vil beskytte ham.

9 måneder gravid mave og baby:

På dette tidspunkt falder barnet længere ned i bækkenet. Indtil han/hun rent faktisk kommer ud, vil den kun blive ved med at tilføre sin vægt og akkumulere fedt omkring albuer, knæ og skuldre. Ni måneder gravid babystilling er normalt hovedet nedad. Nogle gange kan barnet også være i brudstilling med fødderne oppe. Lægen vil forsøge at vende eller som i de fleste tilfælde vil der blive valgt kejsersnit.

9. måneds graviditetsscanning viser dig, at din baby er på størrelse med en lille vandmelon. 9 måneders graviditet baby vægt er omkring 3,3 kg og 50,7 cm i højden. Barnets lunger vil være fuldt udviklet, og han/hun er sandsynligvis endda klar til at trække vejret.

Din mave vil være meget stor, hvilket gør din søvn meget vanskelig. Du kan muligvis ikke finde en behagelig position på grund af trykket på din mave. Men når barnet falder ned, vil det fjerne trykket fra dine lunger, hvilket gør vejrtrækningen lidt lettere for dig.

Træthed og utålmodighed vil være det mest almindelige problem af alle.

Tips til at overvinde stress i løbet af 9. måneders graviditet:

 • Hold din hospitalspose pakket, da det kan være når som helst, hvor babyklokkerne begynder at ringe. Dette vil være en så stor hjælp til at slippe for bekymringerne i sidste øjeblik.
 • Din følelsesmæssige tur bliver vildere. Den rigtige idé til at holde din stress væk er at have en positiv tankegang om alt omkring dig.
 • Varme bade og let musik tager dine søvnforløb langt, og intet reducerer din stress mere end søvn.
 • Lad ikke dit første barn føle sig udenfor gennem det hele, da hans sorg kan være en årsag til din stress senere.
 • Din krop vil ændre sig meget i denne fase for at holde din graviditet glat, opbevare dine dokumenter og kontroljournaler rundt, så du ikke stresser over det senere.

Medicinske behandlinger og kontrol:

De medicinske kontroller vil have perfekt rutine, og du må have gjort dem siden de sidste seks måneder nu, og du ville have været vant til procedurerne. Nu er der kun nogle kontroller tilbage, som kan gøres for at bestemme babyens position eller deformiteter. De fleste af dine symptomer forsvinder af sig selv uden behandling, men nogle få af de mest almindelige har brug for medicin, der ikke påvirker din graviditet eller skader din baby. Nogle af disse lægemidler er:

1. Feber: Paracetamol eller Acyclovir. At rådføre sig med din læge ville være et smart træk.

2. Halsbrand: Antacida.

3. Forstoppelse: Undgå afføringsmidler og mineralolie. Du kan tage medicin som Metamucil.

4. Hoste: Dextromethorphan.

9. måneders graviditetstip:

Her er nogle 9 måneders graviditetsforholdsregler og tips, du skal vide.

 • Pludselig sidder eller står eller ændrer din position på dette tidspunkt kan føre til et fald i blodtrykket og afbryde blodtilførslerne. Gør det langsomt.
 • Drik mere vand og sov mere end normalt for at give din krop den hvile, den har brug for, for snart nok går tingene sydpå. At forblive hydreret er meget vigtigt.
 • Alkohol, rygning og medicin bør strengt holde sig væk fra din kostdiagram.
 • Undlad at bære tunge genstande. Dette kan være meget skadeligt for barnet.
 • Husk at afbryde den usunde mad fra din kostdiagram. Det inkluderer også vin og kulhydrater.
 • Dit vand kan gå i stykker. Så opbevar din telefon og en desinficeret klud hele tiden.
 • Kontakt din læge, før du beslutter dig for at tage tabletter eller medicin alene.

Soveposition i 9 måneder Gravid kvinde:

Sovepositionen for din krop på dette tidspunkt vil være på venstre side. Selvom vi forstår, at det kan være meget svært at sove på enhver side, er det meget sundt at tilpasse sig til venstre side. Dette vil sikre, at barnet får nok næringsstoffer, og din krop får god blodtilførsel.

Graviditet gør nu slutrundene for dig, og du er sandsynligvis der. Om muligvis yderligere to uger vil du se den lille i dit liv. Forbered jer, og de fleste bliver ikke ængstelige. Den bedste måde at skære ned på dette ville være at forstå din krop og hele processen.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor sikkert er det at rejse på 8 måneders graviditet?

Svar: Vi rådgiver ikke om at rejse. I 9. måned af graviditeten forventes det, at du vil hvile meget og altid være klar til arbejde. I tilfælde af, at arbejdskraft fremkalder, når du rejser, og du ikke kan gøre noget ved det, kan det være meget risikabelt og dødeligt.

Q2. Er det okay at have sex på 9 måneders graviditet?

Svar: Ja, men det skal være med stor forsigtighed. Du bør ikke udøve noget pres på maven eller kroppen generelt.

Q3. Hvornår skal du kontakte en læge?

Svar: Hvis du oplever vaginal blødning, eller hvis dit vand går i stykker, er det vigtigt at skynde sig til din læge. Forstå også sammentrækningerne for at forstå, hvis du allerede er i arbejde.