Symptomer og sundhedstips til gravide i 5. måned

Graviditet er en af ​​de smukkeste faser af en kvinde. Det er dog også en af ​​de mest udfordrende faser, da hun oplever en pludselig ændring i sin krop. Kvalme, mangel på appetit, humørsvingninger og træthed kan virkelig køre amok i graviditetens første trimester. Efter at have indgået den 5. måned eller tyve uger af graviditeten, vænner kroppen sig til disse ændringer og begynder langsomt at acceptere det “fremmedlegeme” inde i det. Det er i denne fase, at en kvinde kan begynde at nyde sin graviditet med en genvundet appetit og en relativt rolig tankegang. I denne artikel har vi detaljeret dækket udviklingen af ​​fosteret i den femte måned af graviditeten, og hvad kan du forvente at ændre i din krop.

5. måned af graviditeten

5. måned graviditet:

 1. Hvad man kan forvente efter 5 måneders graviditet?
 2. 5 måneders gravide symptomer:
 3. Babyudvikling efter 5 måneders graviditet:
 4. Ændringer i moderens krop i løbet af 5. måneders graviditet:
 5. 5. måneders aktiviteter:
 6.  5. måneders graviditetskost:
 7.  5. måned graviditet øvelse:
 8.  Gør og gør ikke i 5. graviditetsmåned:
 9.  Soveposition under graviditet 5. måned:
 10.  Medicinske behandlinger og kontrol i fem måneders graviditet:
 11.  5. måned af graviditetsforholdsregler og tips:
 12.  Ting at huske på i løbet af 5 måneders graviditet:

Hvad man kan forvente efter 5 måneders graviditet?

Denne guide hjælper dig med at forstå alle de must-know oplysninger om 5 måneders graviditet.

5 måneders gravide symptomer:

Mens babyen stadig er i fornuft nu bliver en parasit for moderen, holder moderen sine beslutninger, da hun vågner med de første solstråler, der rammer loftet, og hun løber på badeværelset for at tømme sig selv. Denne kvalmende følelse vedvarer hele vejen igennem, og den er i overensstemmelse med de søvnløse nætter, der gør rejsen endnu vanskeligere. Med disse følger den bestemte overfyldte følelse, der tager kontrol over dit sind. Disse humørsvingninger indtager det stærkeste sted i dit hjerte, så du føler dig deprimeret og ked af det. Uregelmæssighederne kan også øge tristheden. Monsterlysten har også en overhånd i dette tilfælde.

Babyudvikling efter 5 måneders graviditet:

Efter sammenlægning af sæd og æg, dannes en blastocyst. På dette tidspunkt er barnet ikke andet end bare et videnskabeligt begreb, der forsøger at bevare sin plads i æggestokkens vægge. På udkig efter et passende sted klæber barnet til livmodervæggen, moderkagen og navlestrengen, der forbinder de to kroppe. Moderen og barnet; denne blastocyst, som er den medicinske betegnelse for et befrugtet æg på sin fjerde eller femte dag, bliver derefter til et embryo efter visse udviklinger.

I den anden måned har barnet antaget en miniaturet menneskelig form og betegnes nu som et foster. For bedre observation kræver graviditetsovervågningen en ugentlig regel, hvor der i stedet for ni måneder overvejes 40 uger. Dette dissekeres yderligere i tre trimestre- den første, den anden den tredje. Den første trimester omhandler babyens dannelse og den anden om udviklingen. Den tredje omhandler vækst og perfektion, og da det hele er forbi, er ni måneder blevet afsluttet.

en). Højde og vægt:

Den femte måned markerer vækstperioden. Midtvejs i andet trimester viser barnet betydelig vækst og udvikling med en astronomisk hastighed. Babyen er nu voksen og vejer et helt pund. Hans målinger er et sted mellem 9 og 10 tommer, og han viser nu forskellige kropsbevægelser.

b). Organer:

Nu har din baby udviklet sig meget. Interne organer begynder nu at blomstre og virke. Hendes lever producerer det nødvendige røde blod, og nyren filtrerer affald væk. Hendes lunger er dannet, så hun kan trække vejret i ilt, og det bankende hjerte kan nu tydeligt høres med et stetoskop lagt til moderens mave. Hjernen og dens funktioner har udviklet sig, og masseforbindelserne mellem neuroner og komplekse nerver hænger sammen i kroppen.

c). Hud:

Det er her huden kommer ind. Alt dette mens babyen var slank og tynd med en skeletstruktur der udviklede emnerne og ingredienserne nedenunder. Nu med udviklingen gjort med, viser barnet en betydelig vækst af fedtlag under hendes hud. Snart vil hun få en betydelig vægt, da hun bliver mere fyldig og sund. Nu har huden, der engang var gennemsigtig, nu pigmenteret, så hun nu kan minde om forældrenes hudfarve, som kan være hvor som helst mellem en lysebrun til babyrosa. Imidlertid er hendes hud stadig hængende og rynket, men med tiden vil fedtlagene tage sig af det.

d). Belægning på huden:

Flydende i fostervandet i ni måneder kan forårsage ødelæggelse af rynker på babyens hud, så nu dækker denne osteagtige voksagtig substans hendes hud fra rump til krone kaldet vernix caseosa eller vernix på fællestungen. Dette lag beskytter babyens bløde hud. Også små bløde babyhår kaldet lanugos fylder nu hudlagene, som også spiller den primære rolle at beskytte babyens hud.

e). Svarstimuli:

I løbet af månederne har hun hørt din stemme, dine omgivelser, hendes fars stemme og mange flere, og nu kan hun gengælde, siden lægen siger, at hun nu har evnen til at tage fakturaer og gøre dem bekendt. Ofte efter fødslen kan de samme stemmer, selv musik hjælpe hende med at falde til ro i vanskelige tider. Nu kan babyen, når hun forstår sig selv, svare tilbage til din stemme i form af en bevægelse, som et slag eller et spark. Hun kan endda lave ansigtsudtryk, selvom de endnu ikke er fuldstændigt perfektionerede.

Ændringer i moderens krop i løbet af 5. måneders graviditet:

Nogle af disse sundhedsproblemer opleves almindeligvis i denne periode:

1). Strækmærker:

På dette tidspunkt er babybumpen vokset betydeligt ud over din livmodervægts strækningsevne. Men da den er en muskuløs taske, tåler den presset og strækker sig, så den passer til barnet, der vokser hver dag. 5 måneders graviditetsvægtøgning fører til strækning, hvilket igen får huden til at blive slidt og viser ofte resultater af strækmærker på underlivet. Det samme sker med dine bryster og bum, når de vokser og kan endda blive udsat for strækmærker. For at overvinde de frygtede strækmærker er det bedste, du kan gøre, at anvende cremer og olier for at holde din hud hydreret og forhindre mærkerne, selvom din hud trækkes fra de indre lag. Med håndkøbsolier er tingene blevet lettere for dig, men du kan også anvende Aloe Vera eller E -vitamin for de samme effekter.

2). Rygsmerte:

I denne måned kan du bemærke, at du lider af et dårligt tilfælde af rygsmerter. Der er ikke noget at bekymre sig om, da rygsmerterne skyldes en defekt soveposition. Nu er det tid, du skal begynde at sove på dine sider i stedet for din ryg, da barnet vokser kræver mere plads. Så det skubber i rygmusklerne for at få plads til sig selv. At sove på ryggen gør musklerne smertefulde. Derfor er det bedste, du kan gøre i dit scenario, for at undgå ondt i ryggen at sove på siden, især den venstre.

Hold altid en pude rundt for at få yderligere støtte for at undgå 5 måneders gravid mavepine og smerter i ryggen. Den anden måde at overvinde din situation på er at massere musklerne til hurtig lindring af og til. Varme poser eller kolde kompresser er også velkomne. Denne teknik kan hjælpe med at reducere smerter i underlivet i 5. måned af graviditeten.

3). Halsbrand:

Dette er et almindeligt symptom under graviditet. En mange oplever endda opkastning i den 5. måned af graviditeten. For at undgå en sådan situation bør indtagelse af fed og krydret mad undgås. Nogle klager også over overdreven spyt af frelse. Prøv at undgå mad rig på mavesyrer. Det burde fungere til din fordel helt fint. Dette kan også øge smerterne i din mave, som kan reduceres med hjemmelavede midler, der er ordineret af dit familiemedlem. Det bedste middel mod halsbrand siges at være kold mælk. Prøv at få det i dagtimerne for at undgå gasproblemer, hvis det tages om natten.

4). Stigning i appetit:

På dette stadium kan du bogstaveligt talt få noget givet til dig. Din sult er uhyrlig, og du gør alt, hvad du kan for at sluge alt i nærheden af ​​dit syn. Dette kan ikke kun føre til sundhedsproblemer, men også føre til en stigning i din vægt. For at overvinde den situation, du bliver presset ind i, kan du holde en kæmpe æske med nødder rundt, da de ikke kun er sunde snacks, men også fylder. Hold også dig selv travlt og omdirigeret, og det vil komme langt med at hjælpe dig.

5). Flatulens:

På dette tidspunkt af din graviditet ville dit fordøjelsessystem blive bremset til et niveau. Resultatet er burping og flatulens. Du kan også opleve mavesmerter under graviditeten i 5. måned. For at undgå sådanne situationer skal du sørge for at have en sund kost, der er frisklavet. Det bør også være rig på næringsstoffer for at gøre din ammunition ordentlig. Hyppig vandladning under graviditet i 5. måned er også almindelig.

6). Hævelse af fødder:

Hævelse af fødder i 5. graviditetsmåned er almindelig på grund af overdreven væskeophobning. Hold dine ben oppe og hvil dem på en pude eller stol for at undgå situationen. At gå kan også hjælpe med at reducere hævelse. Brug behagelige hjemmesko i stedet for stramme sko for at forhindre, at det forværres.

7). Hvid udledning:

Hvid udledning under graviditet i den 5. måned er ret almindelig og bør ikke være bekymret. Medmindre du finder spor af blod i det, er det helt sikkert og normalt. Man kan bruge trusseindlæg for at undgå at føle vådhed.

5. måneders aktiviteter:

Hvad angår den 5. måned, er du allerede i slutningen af ​​anden trimester. Dine baby shower planer er i gang, og alt ser ud til at være på plads. Et par ting, du skal huske på i din kalender, hvis du vil, er en medicinsk test. Dette er din lykkelige trimester, og du er næsten færdig med din graviditet. Få vigtige blod- og urinprøver til test hjælper med at opdage ethvert problem på tidspunktet for levering. Ved hjælp af sonografi kan babyens udvikling også ses på dette stadium.

Kost og motion i femte måned:

5. måneders graviditetskost:

1. Mantraet for dig på dette tidspunkt er at holde dig hydreret, uanset hvor mange gange du løber på badeværelset. Vand hjælper forstoppelse, og du skal passe på din lille indeni dig. Fortsæt også med at tage væsker som mælk og frugt som vandmelon, da de er lige så nyttige for din krop.

2. Involver mad, der er rig på proteiner, i din kost. Dette kan omfatte magert kød, æg, nødder, linser og så videre. Din babys fysiske forbedring og udvikling er på vej i løbet af 5 måneder, og du kan ikke risikere en proteinmangel. Hold dit helbred overvåget og niveauerne langt foran de sædvanlige tal for at føde en sund, udviklet baby.

3. En ordentlig salat inklusive kål, tomater, gulerødder og rødbeder på et godt niveau er nyttigt, da den indeholder fibre og er rig på næringsstoffer. Det begrænser også stigningen i vægt. Undgå indtagelse af pickles og oliven, da de resulterer i hjertebrænding.

4. Jern er et vigtigt næringsstof for dig, da du har brug for mange røde blodlegemer for at udvikle din lille. Grønne bladgrøntsager som spinat, bælgfrugter, banan og magert kød giver dig det største jern. Også tanniner er rige på det samme. Sørg for, at du ikke drikker kaffe eller te lige efter at have spist rig på jern.

5. Hvis du ønsker en anden smag, kan du prøve smoothies, is, frugt og juice osv. Dette giver dig alle de nødvendige næringsstoffer.

5. måneds graviditetstræning:

en). Strækker sig:

Hvis der er en af ​​de bedste øvelser til graviditet, er det bækkenstrækninger. De hjælper dig med at få normal levering til sidst med yderst færre smerter. Du kan bruge en pude, stol eller en bold til at bære øvelsen.

b). Squat:

Tag en bold og sæt dig og bøj knæene. Dette skaber pres i lårene og bækkenområderne.

c). Meditation & Yoga:

Yoga er den sikreste mulighed for at vedligeholde eller reducere dit overskydende fedt. Det øger fleksibiliteten i din krop og er derfor nyttig i leveringen.

d). Pelvic Flex:

Som navnet antyder, er denne øvelse et smart træk, når du allerede er bekymret for smerterne i dit bækkenområde. Det hjælper med at bøje ryg og lår, så du kan bevare dit tyngdepunkt.

e). Gåtur:

At gå, når du indtaster din 5. måned, er meget vigtig. Det opfrisker ikke kun din bid, giver dig også positiv energi. At gå langsomt i parker, haver osv. Giver dig fordele i lang tid og reducerer også stress.

Gør og gør ikke i 5. graviditetsmåned:

1. Gør ikke husarbejdet helt alene. Tag hvile på det passende tidspunkt for at give hvile til din krop og baby indeni. Tag en lur med jævne mellemrum. Udfør lette og stressfrie opgaver.

2. Bliv ved med at læse gennem hjemmesider eller blade om det næste niveau af din graviditet og dens virkninger på din krop. Dette vil hjælpe dig med at forberede dit sind til det næste niveau. Tag din partner med dig til en regelmæssig kontrol for at undgå problemer og nyde fasen.

3. Lad ikke andre nedlade dig. Lyt ikke til andre menneskers oplevelse på leveringstidspunktet. Dette vil give stress, og du kan blive utilpas med det.

4. Forkæl dig selv med at købe tøj til barnet eller vælge navnene. Dette vil holde stress ude af dit sind, da du vil blive optaget i noget arbejde på andre.

Soveposition under graviditet 5. måned:

I denne fase vil du bemærke en synlig babybump og bliver derfor svær at sove på din mave. At sove med ryggen mod sengen kan være ok, men kan forårsage alvorlige smerter i dine nedre rygmuskler. Den anbefalede soveposition er at sove på din side, helst på venstre side. Dette giver plads til en god blodgennemstrømning til barnet og forårsager ikke stress på dine indre organer.

Medicinske behandlinger og kontrol i fem måneders graviditet:

I denne måned kan du, bortset fra din sædvanlige ultralyd, også gennemgå dit barns kromosomale bestemmelse. Dette vil hjælpe dig med at vide, om der er symptomer, der bekymrer barnet. Derfor er et par lægemidler, der skal opbevares ved din seng:

 • For smerter og smerter- Acetaminophen.
 • For allergi- Antihistaminer og Ioratidin.
 • Hoste- Dextromethorphan og Guaifenesin.
 • Til forstoppelse- Metamucil og Colace.
 • For halsbrand- Antacida og Famotidine.

5. måned af graviditetsforholdsregler og tips:

en). Håndter udslætene godt, før de kan sprede sig og gøre tingene værre for dig. Disse er normalt fra varmen, men kan også forekomme på grund af uagtsomhed. At tage et brusebad kan lindre udslætene godt.

b). Klæd dig i behageligt barseltøj hele tiden, da dette holder din bækkenregion fri. Bløde stoffer som linned og bomuld bør være dit valg. Hvis det er sommer, lukker lyse farver aftalen.

c). Stop ikke med dine øvelser. Sid med korrekt støtte hele tiden for at bevare dit tyngdepunkt godt.

d). Tal med dine familiemedlemmer om dine fremskridt. Det vil ikke kun opklare tingene for dig, men også gøre det lettere for dem at vide, hvor du er på vej hen.

e). Begynd at tale med din baby fra nu af, da han på den måde kan genkende din stemme det første, han kommer til verden.

Ting at huske på i løbet af 5 måneders graviditet:

Hvad angår den 5. måned, er du allerede i slutningen af ​​anden trimester. Dine baby shower planer er i gang, og alt ser ud til at være på plads. Et par ting, du skal huske på som en del af 5. måneders graviditetsbehandling:

 • Markér i din kalender for at sikre, at du ikke går glip af dine lægeundersøgelser og screeningstest
 • Få vigtige blod- og urinprøver til test hjælper med at opdage ethvert problem på leveringstidspunktet.
 • Ved hjælp af sonografi kan babyens udvikling også ses på dette stadium.
 • Hvis du bemærker blødning, pludselige livmodersammentrækninger eller endda unormale babybevægelser, skal du straks skynde dig til lægen.

Mange kvinder har en tendens til at stresse sig selv med overænkning. Husk bare, at et fredeligt sind fører til en sund og glad baby. Hold dig travlt med aktiviteter, du nyder, som at lytte til musik, lave huslige gøremål, havearbejde eller endda yoga. Du kan også begynde at læse mere om forældretip til at hjælpe dig med at forberede dig bedre efter fødslen. Tag lidt frisk luft hver dag, og bliv ved med at møde mennesker, der kan dele dine følelser. På denne måde er vi ret sikre på, at du kan få en glad 5. graviditetsmåned.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1). Er det sikkert at have sex i løbet af 5. måneders graviditet?

Svar: Når du har krydset den fjerde måned af graviditeten, bliver sex sikkert for dig og din baby indeni. Ændringerne i hormonerne kan tiltrække dig til at elske og hjælpe dig med at overvinde fysisk og mental stress. Bare sørg for at følge sikre og komfortable positioner for at undgå smertefulde situationer.

2). Hvor sikkert er det at rejse i den 5. måned af graviditeten?

Svar: Rejser i denne periode anses ofte for at være sikre, hvis de planlægges godt. Tag aldrig rejser, der er stressende eller kræver længere siddetid. Vælg i stedet for pauserejser. Sørg for at konsultere din læge og få foretaget alle screeningstestene, før du tager turen.

3). Hvornår skal du konsultere en læge i 5. graviditetsmåned?

Svar: Bortset fra dine planlagte lægetider, bør du opsøge en læge, hvis du bemærker unormale symptomer som – blødning, overdreven vaginal udledning, kraftige smerter i maven, livmoderkontraktioner og manglende reaktion fra fosteret. Ignorer aldrig disse advarsler, da de kan være livstruende for dig og barnet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80