Atmanjali Mudra – Lépések és előnyök

Atmanjali Mudra tisztelet jele:

A mudrák jelentős kapcsolatban állnak az ókori indiai történelemmel. Sok innovatív tevékenység kapcsolódik mudrákhoz vagy fizikai gyakorlatokhoz. És ami a legfontosabb, a mudrák az indiai életmód elválaszthatatlan részévé váltak. Évek óta használunk mudrákat vagy jógagyakorlatokat, hogy fittek és egészségesek maradjunk.

Atmanjali Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket

Az asztma mudra jelentése, lépései és előnyei

Az asztmás mudra jelentése:

Az egyik ilyen nélkülözhetetlen mudra az Atmanjali Mudra. Kézmozdulat a tisztelet jelének mutatása mások iránt. Az Atmanjali mudra „Namaskar Mudra” néven is ismert. Most hindi nyelven mindannyian tudjuk, mit is jelent valójában a namaskar. Nos, nézzük meg, mit jelent az Atmanjali mudra? Ez annak a jele, hogy tiszteletet és tiszteletet tanúsít az előtted álló személy iránt. Ez egy kézmozdulat, amelyet Ázsiában és még azon túl is gyakorolnak.

Ezeket a jelentős mudra gyakorlatokat vagy gesztusokat több országban is gyakorolják. Némelyek India közvetlen szomszédai, míg mások távoliak, például Srí Lanka, Nepál, Bhután, Thaiföld, Kambodzsa, Laosz, Burma és Indonézia. Ettől eltekintve ez a tisztelet és tisztelet a kézmozdulatokat rendkívül népszerű számos keleti országban.

Az Atmanjali mudra másik jelentése vagy relevanciája az imádat lehet. Mert összefonjuk a kezünket, mielőtt Istent vagy akár a véneket imádjuk. A keleti hagyományokban a vének is ugyanolyan tiszteletet és tiszteletet kapnak, mint Isten. Ezenkívül az atmanjali mudra más jelentős alkalmazása a jóga ászanák megkezdése vagy befejezése előtt.

Az elején történik, hogy hálát adjak Istennek, és erőt és erőt kérjek tőle a gyakorlat megkezdéséhez. Azt is láttam, hogy sok ember gyakorolja az atmanjali mudrát, miközben a nap elkezdődik. Olyan ez, mint a nap telítettsége vagy a surya namaskar gyakorlat. Ebben az esetben lehajtjuk a fejünket, és kezünket a nap felé hajtjuk. Ez nem gesztus hála istennek, hanem üdvözölni a napot és az előtte álló kihívásokat.

Az asztmás mudra lépései:

  • Mindkét kezével kell elvégezni, először tartsa össze a kezét a szíve előtt.
  • Hagyjon egy kis szabad helyet a kezek között.

Az asztmás mudra előnyei:

Most hatalmas tudományos bizonyítékok vannak az atmanjali mudra előnyeiről. Segít meditációs állapotba kerülni. Ezenkívül ez a fizikai kivitelezési póz rugalmasságot biztosít a kezének, az ujjának, a lábának és az egész testnek. Ez a jóga testtartás egyfajta pozitív energiát és sugárzást hoz a testrészeibe. A tudósok világszerte azzal érveltek, hogy az atmanjali mudra egyensúlyt hoz az agy jobb és bal agyféltekéjében is. Harmóniát és békét hoz az életedbe, ami egyfajta újjászületés, mert a mai életmód tele van stresszel és szorongással.

Az Atmanjali mudra rendkívül népszerű fizikai gesztus, amely számos előnnyel jár. Az Atmanjali mudra valójában egy központosító póz. A központosító póz célja vagy célja, hogy minden energiáját egy pontra összpontosítsa, így megszabadulhat a környező szorongástól, fájdalomtól és stressztől.

Ez a mudra kézmozdulat lehetővé teszi a környező zaj vagy feszültség minimalizálását vagy mellőzését, és csak egyetlen pontra koncentrálhat. Ezt leginkább fitnesz szakértők vagy gyakorlók használják, hogy egy pontra koncentráljanak. Ez olyan, mint egy döntő eszköz, amellyel egy pontra koncentrálhat, és kizárhat a környező dolgokból. Ez a mudra gyakorlat segít a gyakorlóknak és mindenkinek, aki ezt a mudra gyakorlatot végzi vagy gyakorolja, hogy közvetítsen egy ponton.

Szóval, ez sokkal jobb. Emellett tanúja volt az atmanjali mudra gyakorlásának? Össze kell hajtania, és a kezét a szíve elé kell hoznia. Ezáltal a szíved sokkal csendesebb és békésebb lesz, és valójában szabályozza a szívverést. Az Atmanjali mudra olyan, mint egy kiegészítő meditáció, amelyre nagyon szükség van extrém szorongás és stressz esetén. Ez a mudragyakorlat is tisztán látja a gondolatokat.