Az Apana Mudra jelentése, lépései és előnyei

Fittnek és egészségesnek maradni nem könnyű dolog. Valódi erőfeszítéseket kell tennie, hogy formában maradjon. Ha még egy kicsit lusta is, akkor elég gyorsan megmutatkozik. Ezenkívül a formában maradás nem csak a divat. Fokozatosan rájön, hogy a rendszeres gyakorlatok lehetővé teszik, hogy hosszú távon egészségesek és betegségmentesek maradjanak. Valójában javítja az anyagcserét, amely nagymértékben immunizálja a belső rendszert. De a fittség nem jelenti azt, hogy mindig edzőterembe kell mennie. Igen, jól hallotta, hogy otthonában is kényelmes maradhat. De ez nem jelenti azt, hogy bent kell maradnia a kényelmes ágyban. Ki kell lépnie az ágyból, és gyakorolnia kell néhány egészséges jóga mudrát. A mudrák egyfajta fizikai gyakorlat, amely hasonló módon égeti el a kalóriákat, mint az edzőteremben. Ezeket egy meghatározott mintában kell elvégezni, ami maximalizálja az előnyöket. Itt talál részletes információkat az Apana Mudra -ról.

Az Apana Mudra előnyei és lépései

Az Apana Mudra előnyei: jelentése, teendő:

Az alábbiakban bemutatjuk a jóga Apana Mudra jelentését és lépésről lépésre, hogyan kell csinálni, és végül a számos egészségügyi előnye.

Apana Mudra jelentése:

Itt az Apana Mudráról, a hasta mudra különleges típusáról beszélünk. Ez a mudra a belső szervek tisztítására szolgál. Ez a mudra nagyon hatékonyan távolítja el a hulladékokat és a méreganyagokat a test belső szerveiből. Ez pedig méregteleníti az egész testet, és így könnyebbnek és aktívabbnak érzi magát.

Hogyan kell csinálni az Apana mudra jógát:

  • Ezt a mudra mintát nagyon könnyű és kényelmes gyakorolni. Először kényelmes helyzetben kell ülnie.
  • Ülhet a szőnyegen vagy bármilyen normál szőnyegen. Azt javaslom, ne üljön a földre.
  • Helyezze mindkét kezét, és csatlakozzon a mutató- és gyűrűsujjával.
  • Most ülj nyugodtan. Becsukhatja a szemét is a pihenés érdekében.
  • Ez az Apana Mudra testtartás a nap bármely szakában elvégezhető. Ezzel a gyakorlatsorral nincs konkrét időzítési minta. Bárhol megteheti. És a bónusz ezzel a mudra mintával az, hogy nem jár semmilyen felszerelés használatával.

Az Apana Mudra előnyei:

Az Apana Mudra számos előnnyel jár. Az Apana Mudra jótékony hatással van a húgyúti problémákra, mint például a cukorbetegség, húgyúti fertőzések, székrekedés, gyomorfájás, fogyás és hasonlók. Ezenkívül egyes embereknél kevesebb izzadság- vagy izzadási probléma áll fenn.

Ők is részesülhetnek ebből az Apana mudrából. Ha a mellkasában vagy a torok területén lerakódott váladékban szenved, akkor ez a jóga mudra az Ön gyakorlata. Ennek a mudrának a rendszeres gyakorlásával az ingerlékeny váladék természetes módon is köptethető. Még egy halálos betegség, mint a rák is kiküszöbölhető ezzel a mudra gyakorlattal. Még az Apana Mudra is erősíti az emberi testrészeket. Még az is ismert, hogy bármilyen rendellenesség esetén szabályozza a vizelet áramlását.

Továbbá, ha rendszeresen és hosszan gyakorolja ezt a mudrát, megszabadulhat a fogászati ​​bajaitól is. Élvezheti a fehér, fényes és egészséges erős fogakat. Az is ismert, hogy hosszú távon gyógyítja a hányást, így érezheti magát és egészséges maradhat különböző helyzetekben is. Lányokban ez a mudra olyan, mint egy áldás. Ez köztudott, hogy jelentősen megkönnyíti a menstruációját. Azok a nők, akik rendszeresen gyakorolják ezt a mudrát, megszabadulhatnak a görcsöktől ebben a havi ciklusban. Fokozatosan elfelejtheti a gyomorgörcsöket, a láb- és kézízületi fájdalmakat. Ettől eltekintve az Apana Mudra megszabadulhat a szem, a láb, a kéz, a szív és a húgyúti rész égő érzésétől. Az Apana Mudra segít a test combjainak és csípőjének erősítésében is. Ez a testmozgás rendszeresen gyakorolva gondoskodik egész testéről, és hosszú távon is egészséges marad.

Ez nem egészen egyszerű? Tehát kezdje el gyakorolni ezt a gyakorlatot, hogy hosszú távon jótékony megoldást nyújtson a testére.