Vayu Mudra – Hogyan kell lépéseket tenni és milyen előnyökkel jár

Vayu Mudra és miért fontos?

A Vayu Mudra az egészséges életmódhoz kapcsolódik. Ha hosszabb ideig gyakorolja, akkor a legjobb eredményeket fogja elérni, miközben boldog életet él. Az egészség megőrzésének egyik legjobb módja, ha valamilyen testmozgást végez, amely biztosan hegedűs formában tartja magát.

Vayu Mudra Hogyan tegyünk lépéseket és előnyei

A Vayu mudra hosszú távú gyakorlása pozitív eredményeket ad. Ha már belevágtál a megvalósításba, valójában semmi esetre sem fogod abbahagyni, mert könnyű és egyben megszűnik unalmasnak lenni. Vessen egy pillantást a Vayu mudra előnyeire, és hogyan teheti ezeket.

A jelentés:

Tehát mit is jelent a Vayu Mudra? Mielőtt hozzáfogna ehhez, ismerje meg a Vayu Mudra jelentését. Vayu, ahogy a neve is jelzi, levegő. Szóval, ez a mudra gondoskodik a tested levegőeleméről. Ez szabályozza vagy szabályozza a levegő mozgását a testen belül, ami hosszú távon egészségessé teszi testét. A Vayu kézi mudra gondoskodik minden olyan betegségről és szabálytalanságról, amely a levegő egyensúlyhiánya miatt előfordulhat.

Hogyan kell csinálni Vayu Mudra:

Mivel a levegő egyensúlyhiánya az emberek egyik fő gondja, valóban nem mindegy, hogy milyen korú vagy nemű, vagy hogy a megye melyik részén lakik. A lépéseket az alábbiakban ismertetjük.

Vayu Mudra lépései:

Az alábbiakban bemutatunk néhány részletes lépést, amelyek elmagyarázzák, hogyan kell ezt a vayu hasta mudrát csinálni:

 • A jóga és a mudra gyakorlatok inkább a kényelmi tényezőt hangsúlyozzák. Tehát csak készüljön fel arra, hogy nyugodt és kényelmes lesz. Győződjön meg arról, hogy

  igazán laza és kényelmes ruhát viselsz.

 • A testednek szabadnak kell lennie, akkor csak az elméd képes a jógára vagy a mudrára koncentrálni. Ne feledje ennek sikerének kulcsát

  a gyakorlat valóban nyugodt és kényelmes lehet. Amint ez működik, a többi a helyére kerül.

 • Kezdje azzal, hogy a mutatóujja hegyét a hüvelykujja aljára helyezi.
 • Most óvatosan nyomja meg a hüvelykujját az ujján. Ez ahhoz vezet, hogy az elemek levegője elnyomja az elemeket.

Nem egészen egyszerű? Ez az egyik legegyszerűbb vayu mudra.

Vayu Mudra techiniqus

Vayu Mudra gázhoz:

Először nyomja meg a mutatóujját a hüvelykujj alján.

Most óvatosan nyomja meg a hüvelykujját a mutatóujján. A fennmaradó három ujjat egyenesen kell tartani.

Némi fájdalmat tapasztalhat. De ez nem tart sokáig.

Vayu Mudra a fogyáshoz:

Ez a vayu mudra varázslatosan működik a fogyáshoz. Helyezze a gyűrűsujja hegyét a hüvelykujj aljára, majd óvatosan nyomja meg a gyűrűsujját a hüvelykujjával együtt.

Vayu Mudra a Vata Dosha számára:

Íme, hogyan teheti meg a vayu mudrát a vata dosha számára. Óvatosan illessze a mutatóujját a hüvelykujjához. Érezze az energiát, amelyet a testébe indít, miközben érzi az ébredést.

Vayu Mudra a nyakmerevséghez:

A trükk az, hogy összekapcsolja a mutatóujja körmét a hüvelykujjával.

Most finoman nyomja meg az ujját a hüvelykujjával. A másik három ujját tartsa egyenesen és nyugodtan.

A Vayu Mudra Jóga specialitása:

A vayu mudra rendszeres és hatékony gyakorlása segíthet megszabadulni minden betegségtől a levegő egyensúlyhiánya miatt. Gondoskodik a test levegő egyensúlyhiányáról, ezáltal helyreállítja az egyensúlyt, és így jól érzi magát.

A Vayu Mudra előnyei:

A légkiegyenlítésen kívül a Vayu Mudra számos más problémával is foglalkozik, mint például a következők.

 • Segít szabályozni és kiegyensúlyozni a levegő elemét a testedben,
 • Gyógyít és gyógyít a levegő egyensúlyhiányos betegségei ellen,
 • Csökkenti a felesleges levegőt a gyomorból és a testből,
 • Feszíti és erősíti a mellkasát,
 • Megkímél a mellkasi fájdalmaktól,
 • Immunitást fejleszt a szervezet számára a hideg és a köhögés ellen,
 • Bénulás ellen is nagyon hasznos,
 • Segít a nyak bármilyen repedése vagy rendellenessége elleni küzdelemben.

A Vayu Mudra mellékhatásai:

Bár minden mudra előnyös számunkra, egyesek mellékhatásokat indokolhatnak. Abban az esetben, ha bármilyen természetellenes vagy nemkívánatos mellékhatást tapasztal, hagyja abba ezt, és tanácsos szakértőhöz fordulnia.

Mikor és meddig kell csinálni?

Ennek a mudrának a napi több mint 45 perces rendszeres gyakorlása segít megszabadulni a levegő egyensúlyhiányos betegségeitől. Ez 12-24 órán belül csökkenti a betegségek intenzitását. A legjobb és leghatékonyabb eredmények tanúsítása érdekében rendszeresen gyakoroljon két hónapig. Vayu kézi mudrát is végezhet ülve, állva vagy akár fekve. A vayu mudra sokféleképpen használható. Csak ha megteszed, megérted őket.

Mert nem hallottuk, hogy „az egészség gazdagság”? A Vayu mudra a test levegő eleméhez kapcsolódik. Ennek a mudrának a napi 15-20 perces gyakorlása végső eredményt fog nyújtani. Ez a jógikus kézmozdulat szabályozza és csökkenti a testben lévő levegő elemét. A felesleges levegő a testben bizonyos elemeket okozhat. És ezért ajánljuk Önnek ezt a mudrát, hogy hatékonyan kezelje a helyzetet.