6 berømte museer i Mumbai med billeder

Mumbai er en førsteklasses by i Indien på den vestlige kyst. Byen har velsignet med historiske monumenter og turister, der tiltrækker mennesker fra hele verden. Byen er hjemsted for mange religioner, kulturer, køkkener og sprog. Bortset fra den lange og attraktive Marine Drive og strande har Mumbai også et par museer, som er prisværdige på grund af deres samlinger.

Smukke og bedste museer i Mumbai:

Her er en liste over berømte museer i Mumbai, Indien.

1. Victoria And Albert Museum:

Victoria og Albert museer i mumbai

Victoria and Albert Museum blev oprettet i 1872. Dette er det ældste museum i Mumbai og også det mest værdsatte. Det er senere blevet omdøbt til Bhau Daji Lad Museum. Museet viser industrielle liv i det 19. århundrede sammen med flere kunsthåndværk. Der er et lille afsnit, der viser udviklingen i Mumbai, fra bare en klynge af øer til en smuk by. Det har også arkæologiske udgravninger, kort, manuskripter, fotografier, sølv- og kobbervarer osv.

2. Cowasji Jehangir Hall:

Cowasji Jehangir Hall berømt museum i mumbai

Cowasji Jehangir Hall er et museum, der var blevet bygget af George Wittet og finansieret af Cowasji Jehangir med en donation på 4.00.000 rupees. Det er i Colaba, og blev bygget i år 1911. Det har et areal på 20.000 kvadratmeter, som viser udstillinger, der koster over 3, 30, 00.000 rupees. Museet ledes af National Gallery of Modern Art (NGMA) Delhi. Der er også besiddelser af NGMA.

3. Prince of Wales Museum:

Prince of Prince of Wales Museum Mumabai

Prince of Wales Museum blev oprettet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, det er nu kendt som ‘Chatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya’. Museet udstiller gamle kunstværker, artefakter, skulpturer osv. I gallerierne. Der er en separat sektion af et bestemt genstandsmateriale, ligesom elfenbensgenstande er på den ene side, kostumer på den ene side, sten på den ene side osv. Objekterne er ikke kun fra landet, men også fra Tibet, Nepal og andre nabolande. Det har forskellige sektioner og forskellige gallerier for zoologi, geologi, arkæologi og tager mere end en dag for nogen at tage detaljerede oplysninger fra museet.

4. Mani Bhavan:

Mani Bhavan

Mani Bhavan er blevet oprettet til minde om Mahatma Gandhi i Laburnum Road. Det fremhæver Gujarati -stil dengang i tiden Gandhiji. Pladerne på første sal har et auditorium, der viser film på Gandhiji, de spiller endda hans taler og hans optagelser der. På gulvet over har de bragt Gandhijis måde at leve på, hans værelse, sit arbejdssted ,. De har afbildet hans bevægelser som Satyagraha, Dandi March på fotografier sammen med forklaringer. ‘Bhavan’ tager os tilbage til de politiske kampe, som Gandhiji havde stået over for for Indiens uafhængighed.

5. Nehru Planetarium:

Nehru Planetarium Museum Mumbai

Nehru Planetarium var blevet indviet af Indira Gandhi i 1977 i Worli Mumbai, til ære for Jawaharlal Nehru. Stedet var blevet populært blandt astronomer, rumaspiranter og studerende, der var ivrige efter videnskab. Det er et center for logik for alle studerende, hvor der er detaljerede maskiner, der viser forskellige former for videnskab og dens virkninger. Der er mange diskussioner på planetariet om videnskab, astronomi og kosmologi og er et regelmæssigt besøg for skoleelever og lærere.

6. Nationalgalleriet for moderne kunst:

Nationalgalleriet for moderne kunst

National Gallery of Modern Art blev lavet med motiv til at fremme moderne tendenser i indisk kultur. Det ligger i det sydlige Mumbai. Oprindeligt var det kun et sted for koncerter, men senere blev det gjort til et galleri. Dette har filialer i Delhi og Bangalore og viser kunstneriske værker fra Indien og rundt om i verden; som omfatter værker af M. F. Hussain, Amrita Sher gill, Gaganendranath Tagore og derefter går det op til den legendariske kunstner Picasso og egyptisk kunst og mange flere kendte kunstnere. Det besidder over 14.000 kunstværker, der er lige så gamle, har 1857. Det er kendt for at være et af de bedste i Indien.

Mumbai har mange historiske monumenter og turistmål, som tiltrækker over hele verden. Her får du nogle berømte museer i Mumbai med billeder. Er du interesseret? efterlad venligst din kommentar.