7 Berømte museer i Hyderabad med billeder

Hyderabad er hovedstaden i Telangana, som engang blev styret af Mughals, Nizams og Qutub Shahis. Denne by har været kendt for at være en af ​​de bedste byer at turnere verden over på grund af sine monumenter, moskeer, templer og andre kulturarvs seværdigheder, som er værd at besøge. Det har også en række museer, som gør byen vigtigere for en turist at komme forbi.

Smukke museer i Hyderabad med billeder:

Her er en liste over berømte museer i Hyderabad, Telangana, Indien.

Salar Jung Museum:

Salar Jang museum i hyderabad

Salar Jung museum er det mest berømte museum i Hyderabad; Det ligger i den sydlige bred af Musi -floden. Museet indeholder antikviteter fra landet og over hele verden, som registrerer objekter fra selv det 1. århundrede. Dette museum har været kendt for at have mere 43.000 historiske ting og 47.000 trykte bøger og 9.000 manuskripter. Bortset fra disse har den skulpturer, malerier, tekstiler, fly, udskæringer osv. Fra Kina, Nepal, Egypten, Japan, Nordamerika osv..

Surendrapuri:

surendrapuri Berømte museer i Hyderabad

Surendrapuri Museum er ikke ligefrem i Hyderabad, men lidt i afstand. Dette museum blev oprettet for at sprede bevidsthed om indisk mytologi og hinduistisk mytologi. Kunda Satyanarayana havde etableret dette museum og opkaldt det efter sin Surendra, hvorfra det også får navnet. Det inkluderer kopier af over 100 berømte templer over hele landet med deres korrekte mytologiske historie skildret.

Bymuseum:

City Museum Berømte museer i Hyderabad

Bymuseet i Hyderabad er inde i paladset Purani Haveli, som er Nizams officielle bopæl. Museet var blevet oprettet til ære for statens sidste Nizam; det bruges i øjeblikket også som en skole for industriel uddannelse. Museet er berømt for sine stylede terracottafigurer i Europa, mønter fra Satavahana -perioden, gamle genstande, der viser Nizams regeringstid, og gaver og mindesmærker, der blev givet dem med taknemmelighed og respekt.

Telangana State Museum:

AP State Museum Berømte museer i Hyderabad

AP State Museum ligger i Hyderabads offentlige have. Det har et lyst og friskt syn på kulturen i staten Andhra Pradesh. Det er det ældste af alle, men meget velholdt at blive holdt på ny. Arkæolog Henry Cousens havde udforsket stedet i det 19. århundrede og senere udgravet af en Nizam, der havde besluttet at placere objekterne på et museum, som det var blevet bygget til.

Birla Science Museum:

Birla Science Museum Berømte museer i Hyderabad

Birla Science Museum oprettet af en civilingeniør Mr. P. A Singaravelu, består af 5 forskellige ‘videnskabscentre’, som er værd at turnere. De er et museum, planetariet, kunstgalleriet, videnskabscenter og en ‘dinosaur-ium’.

Naturhistorisk museum:

Naturhistoriske berømte museer i Hyderabad

Museerne i Nizam og Salar Jung er populære og har flest turister på besøg, men Natural History Museum viser en anden side blandt alle de andre museer. Ikke bare turister, men de mennesker, der bor i byen, bør også tage tid og besøge museet, da det, der gør det unikt, ikke er historien og kulturen, men dyrene og forskellige væsner, der har gjort sig hjemme i dette land. De naturhistoriske museer fokuserer på dyrenes liv, både levende og uddøde. Fyldte kopier laves og skildres så naturtro, at man ikke ved første øjekast kan se, at det ikke er ægte.

Sudha bilmuseum:

Sudha bilmuseum Berømte museer i Hyderabad

Det mest unikke museum i Hyderabad er Sudha Cars Museum lavet af en ekstremt vittig Guinness -verdensrekordholder, K. K. Sudhakar, der er dygtig til at lave køretøjer. Han havde været ivrig efter hobbyer med biler og cykler fra skolen og havde lavet sin egen cykel, da han var 15. Da han lavede sine højere studier, formåede han også at lave en firehjulstrækker. Disse museer består af forskellige objekter formet som hjelm, seng, pen, som faktisk er køretøjer.

Gå ikke glip af disse smukke museer næste gang, du planlægger en tur til Hyderabad. Kan du lide dette indlæg? Efterlad dine kommentarer.